dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameAC de verrassing van verkiezingen 2010

AC de verrassing van verkiezingen 2010

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mei – Niet de politieke partij Doe, maar A Combinatie, AC, is de verrassing geworden van de verkiezingen van 2010. AC behaalt naar alle waarschijnlijkheid zeven parlementszetels. Dat is drie meer dan de coalitiepartner nu bezit. Kennelijk sorteerde de wettelijke uitsluiting in drie districten een prikkelend effect.

De zeven zetels zijn allemaal behaald in de binnenlanddistricten, Marowijne, Sipaliwini en Brokopondo. Nu al mag gerust gesteld worden dat AC de derde grootste politieke macht wordt in Suriname. Doe komt waarschijnlijk op hooguit een zetel in het parlement. Doe-voorzitter Carl Breeveld had een sprong verwacht van nul naar zeven zetels.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Wat dan?

  Zoals het er nu naar uitziet zien wij Venetiaan, Somo en Brunswijk voorlopig niet terug op een belangrijke post. Voor Vene vindt ik het jammer, maar die twee anderen mogen voor mij wegblijven uit het centrum van de macht.
  Wat gaat er verder met ons mooie land gebeuren? Zullen we veranderingen zien? Gaan we I’MGOLD en Suralco nationaliseren zoals beloofd? Komen er banen en sturen we de helft van de Chinezen en Brazilianen de grens over? Blijft de SRD stabiel en gaan we het overheidsapparaat verdunnen? Gaan we alle schurken en moordenaars oppakken of is dat tegen ons beleid? Gaan we samen werken met Amerika, Brazilie en China om tot een gezondere economie te komen?
  Het volk heeft gekozen, het volk zal het moeten dragen. Klagen achteraf heeft geen ene zin. Wie kiest, kan bedrogen worden.

  Voorlopig is het woord aan Mega Combinatie.


  Maak melding
 2. Beste Aboi,
  iedereen mag zijn eigen volksvertegenwoordiger kiezen, aangezien de mensen in binnenland behoefte te hebben om gehoord te worden door de stad vind ik het heel goed van hun dat zij voor bos bestuur( zoals jij het noemt) gekozen hebben.


  Maak melding
 3. Beste Aboi………….weet je nog?

  3 uur is 3 uur
  Laat is Laat
  Wet is Wet
  DUS…laat het ook voor de surinaamse kiestregeling gelden.

  Pech gehad, probeer daarmee te leven totdat de kiestregeling gewijzigd is!


  Maak melding
 4. Laatste bericht uit Suriname:Brunswijk en Alendy hebben de kieziers in het binnenland grof geld betaald om op hun te stemmen,ik bedoel GROF geld,ze waren met anderen de gehele dag druk doende mensen om te kopen.Er is werk aan de winkel voor PL/VolksAlliantie op dit grondig te laten uitzoeken.


  Maak melding
 5. of je nou een zetel behaalt in het binnenland of coronie of welk kiesdistrict dan ook,de wet zeg dat elk district vertegenwoordigd moet zijn in het parlement om de problemen op desbetreffend district kenbaar te maken.


  Maak melding
 6. Antifraude , waar hebben ze het geld vandaan gehaald dan ??? jij geloofd nog steeds dat marrons dom zijn he ?? denk je dat de mensen van het Binnenland niet doorhebben hoe ze geschoffeerd worden door de rest van het land ??? Die mensen zijn niet meer vrij in hun eigen levens omgeving , want het zit vol met import criminele goud rovende Brazilianen ..


  Maak melding
 7. Precious! | 26-5-2010 10:12:39
  Dit is echt spannend.
  Trouwens zoals men zegt….het volk heeft gesproken…….zeg ik…….God de Almachtige heeft geproken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Hij wilt dat Suriname haar arrogantie,verdeeldheid en grootspraak aan een kant zet…..zodat een ieder…let wel een ieder zal meewerken aan de ontwikkeling van ons geliefd land.

  Het tegendeel is bewezen…..Front is met hun 10 schone vingers in de bak beland…….en MC waarop men veel kritiek uitte…..is de overwinnaar als het om de zetelwinst gaat.
  Dus…….al het gehaal en getrek van het 8 december gedoe heeft geen vruchten afgeworpen, zoals Front het had verwacht.

  Ik wil hierbij zeggen dat WIJ JONGEREN, DEZE NIEUWE GENERATIE dus, moe zijn van achteruitkijkspiegels, we zijn moe van gepraat en loze beloftes over stabiliteit en ontwikkeling, terwijl de KLEINE MAN er niets van merkt in zijn portemonee.
  Stabiliteit en ontwikkeling is een goede zaak, het is misschien wel zo, maar al die jaren HEEFT ALLEEN DE ZOGENAAMDE KLEINE ELITE GROEP (WAARONDER DIREKTEUREN,ONDERNEMERS ETCC…) kunnen profiteren van de zogenaamde stabiliteit in Suriname.
  DE KLEINE MAN heeft er niet van genoten. Die groep van de kleine man valt dus onder de armoedegrens van 80% zoals de statistieken hebben uitgewezen.
  Hieraan kunnen we zien dat de bevolking Suriname voor meer dan de helft uit minderdaadkrachtigen bestaat.
  Het probleem is dat onze huidige president nooit onder het volk heeft gewoond. Hij is niet als een vader van het land omgegaan met bepaalde zaken. Hij liet alles zijn gang gaan….bijvoorbeeld rond het gronden kwestie gedoe van ROGB.

  Een ding weet ik….hoe lang zal je het volk voor de gek houden?
  Hoe lang zullen we elkaar bijten en ver-eten?
  Hoe lang zullen we als krabben in een ton met elkaar leven?
  Dit alles gaat ten koste van het land en onze natie, onze vooruitgang.

  Surinaamse politici houden zich vast aan het verleden. Ze denken niet aan verbetering, aan verbroedering en aan de liefde……..en kijk maar…….het verleden zit als een keten aan de voeten van Suriname……..EN DIT KUNNEN WE ALLEEN VERBREKEN ALS WIJ SAMEN ALS 1 VOLK EN 1 NATIE DIT LAND MET DE LIEFDE DIT LAND BESTUREN.

  Ik ben bijzonder blij met de uitslagen…..want The Almighty King of Kings heeft duidelijk toegelaten wat Hij wilt…….en dat is dat Surinamers dit land met Liefde, Verbroedering, Vergeving, Herstel, Samenwerking en last but not least de Liefde moeten bestuderen.
  (Daarom heeft geen enkele party de meerderheid behaald).

  With love,


  Maak melding
 8. beste aboi
  bosbeheer he????????

  ben je nog niet wakker ? als het bos een beheerder heeft terwijl derest van het land nogsteeds naar 1 zoekt,en ik bedoel een behoorlijke, wie moet zich dan gaan corrigeren? by the way :from the slavery times untill now ,we did’nt and won’t give up,and that are the results you start seeing from now on,from the marrons.


  Maak melding
 9. Er moet wel een eerlijkere kiesstelsel komen, ben ik totaal mee eens. Mischien voor de volgende verkiezingen.

  Het kan niet zo zijn dat je in paramaribo 5000 stemmen nodig heb voor 1 zetel en in andere oorden maar 100 stemmen voor 1 zetel. Degene die dit heeft verzonnen moet een gestoorde idioot geweest zijn.

  Laten we hopen dat dit probleem ook zo snel mogelijk verholpen zijn en de verkiezingen eerlijker worden.


  Maak melding
 10. Beste Aboi,

  We leven in de 21ste eeuw en volgens mij zegt jouw reactie meer over je zelf dan over het bosbeheer.Wordt nou wakker en erken dat de marrons jullie doorhebben.Geloof mij dat een marron over 5 jaar de president van Suriname wordt en doe niet zo achterbaks.

  Arend


  Maak melding
 11. Zij komen steeds naar mij maar hebben het niet door.
  Zijn jullie ezels …kan niet anders.
  Vniksaan wilde zijn zetels weer uit het bos halen.
  Wat denk jij dat hij gekregen heeft(0)nul.
  Maar dat is toch geweldig of niet als jij met minder dan 10.000 stemmen 8 zetels haalt.
  b.v Doe en BVD samen rond de 30.000 stemmen ..Doe 1 BVD 0.zetels
  Dan moet jij in het bos gaan wonen want daar heb je winst grote winst.
  En zo kan jij vanuit het bos het land besturen…..ben jij daar of nog steeds niet….bericht uit het bos.

  Hoofdbureau Bosbestuur van uit het Bos.
  stemmenkoper.


  Maak melding
 12. Het is duidelijk genoeg dat de AC nu zelf hun politieke macht kunnen uitoefenen zonder een of ander(zgn) politicus. Obama is echt een voorbeeld geweest. Go fore it AC YES WE CAN………….


  Maak melding
 13. beste aboi:als je zo rasistisch bent dan sang mek deng bosneger stem e hat joe so?en by the way,ac zou toch 7 of meer krijgen,ze werden tegengevochten totdat ze in drie diestrikten niet konden meedoen toch zo een goede prestatie,me begi joe kande joe no lob a uitslag ma no kong poer joe dong atibrong tap ding poti sma foe a binnenland jere,ondanks mi na wang stadscreool ma wi na wang,je kraait nu onzin uit.


  Maak melding
 14. ik wil bepaalde mensen verzoeken om dat ding niet op een etnische sfeer te brengen want sranang segi.na ding srefi bosstemmen dat ben go alla ding jari na front nanga ndp neks ben fout,nu die mensen massaal voor ac stemmen word het gelijk een probleem,direk wet moes kenki.laten we gewoon hopen dat we een goede regering krijgen die ons uit de problemen zult halen,er zijn meer rare dingen gebeurd op de dag van de verkiezingen ,laat je niet voor de gek houden.zelfs een engel die verraad,wie is een mens dan? mi ne pot mi anoe na faja gi nowang sma, gado wang kang kenki sranang.solanga gado no tek abra ien wang leider ing ati en ien a volk, neks e kenki.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES