Suriprofs schenken Suriname eerste ‘Cruijff court’

0

De Stichting Suriprofs heeft afgelopen weekend een zogenoemd ‘Cruijff court’ geschonken aan Stibula, de Stichting Buurtwerk Latour. Dit ‘Cruyff Court’ is een klein voetbalveld van kunstgras, een hedendaagse versie van het trapveldje. De Courts zijn een project van de Johan Cruyff Foundation waarvan Johan Cruijff een van de oprichters is.

Het nieuwe kunstgrasveld is een schenking van de Suriprofs, een selectie van Nederlandse voetballers met een Surinaamse achtergrond, in samenwerking met de KNVB. Het geld werd vorig jaar mei bij elkaar gevoetbald tijdens de jublieum-editie van de jaarlijkse benefietwedstrijd van de Suriprofs in Amsterdam.

De officiƫle aftrap werd verricht door de Surinaamse minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen in aanwezigheid van onder meer Suriprofs-voorzitter Stanley Menzo en KNVB-vertegenwoordiger Johan van Geyn.

De jaarlijkse benefietwedstrijd van de Suriprofs werd dit jaar overigens niet gehouden. De door het WK in Zuid Afrika veroorzaakte geringe ruimte op de speelkalender was de belangrijkste reden de traditie voor een jaar op te schorten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.