Stembureaus in Suriname open

4

PARAMARIBO, 25 mei – In Suriname zijn dinsdag om 7.00 uur (12.00 uur Nederlandse tijd) de stembureaus voor de verkiezingen geopend. Op het spel staan 51 zetels in het parlement (Nationale Assemblee), ruim honderd zetels voor de districtsraden en meer dan zevenhonderd zetels voor de ressortraden (lokale besturen).

In de hoofdstad Paramaribo stonden nog voor de opening van de stemlokalen op verscheidene plaatsen lange rijen kiezers. De stembureaus sluiten om 19.00 uur (middernacht Nederlandse tijd). Het Onafhankelijke Kiesbureau (OKB) verwacht dat de eerste uitslagen enkele uren na het sluiten van de stembureaus binnenkomen.

Waarnemers denken dat de Mega Combinatie van oud-legerleider Desi Bouterse en het Nieuw Front van president Ronald Venetiaan om de overwinning zullen strijden.


4 REACTIES

 1. It’s flogo time, a joeroe doro, kondremang dape no tang na oso, gwe go flogo, flogo sa joe lobi, sa joe wani.
  Mi e flakka oenoe voe dja.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Kiest de surinamers voor vooruitgang of voor stilstand. Van het front weten wij niet wat zij gaan doen, behalve achteruit-kijken.

  Van de MegaCombinatie weten wij uit hun verkiezingsprogramma dat zij Mega-projecten gaan bouwen voor suriname en een sociale contract met de bevolking wil aan gaan.

  Gaan wij met de MegaCombinatie op eigen benen staan of gaan wij met het front; met nederlandse steun verder waar de ontwikkelings hulp reeds op zijn.

  Lijk mij dat een volk die 35 onafhankelijk is moet toch op eigen benen kunnen staan.
  Dus Het best in deze is de Mega-Combinatie, Want die staat voor nationalistische ontwikkeling van suriname, eigen kunnen.

  Het front steunt op nederland, zonder nederland is suriname nergens en dat komt door het front.

  Dus volk van suriname weet wat u kiest als u echt een onafhankelijk land wil zijn.


  Maak melding

 3. Theo, waarom hebben zy die mooie projekten niet uigevoerd tussen 1980 en 1988 of tussen 1996 en 2000? Ze steunen niet op Nederland, dat is correct, maar ze leunen wel aan tegen Cuba, Nicaraqua, Greneda, Libye, en oud Panama van de drugsleider en communist Manuel Noriega (landen zonder democratie en godsdienstvryheid). Nog een vraag, waar zyn Generaal Ohoa van Cuba en Minister Robeina de voormalige Cubaanse minister van Buitenlandse zaken? Hun familie zyn reeds lang op zoek naar ze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.