Nieuw Front de grootste in telefonische peiling

44

PARAMARIBO, 24 mei – Het Nieuw Front blijkt toch de grootste stemmentrekker. Dit concludeert Iridium Connect in Dagblad Suriname. Aselect uit de telefoongids gekozen respondenten geven het Nieuw Front een ruime voorsprong. De oogst is niet minder dan elf parlementszetels in de vijf gemeten districten. Mega Combinatie komt op vier. In Paramaribo is het onderlinge verschil ruim twintig procent.

Dit percentage wijkt nogal sterk af van recente peilingen. Volgens het niet eerder bekende Iridium Connect krijgt het Nieuw Front ruim dertig procent in Paramaribo. De peilingen van Idos en SWI hielden het op ruim twintig procent. Van Iridium Connect krijgt Mega Combinatie ruim tien procent. Idos en SWI hadden het over ruim dertig tot veertig procent. De politieke partij Doe krijgt nu ruim zeven procent.

De laatste peiling van Idos kende Doe ruim twaalf procent toe. BVD/PVF haalt ruim een procent in de telefonische peiling. SWI had het over ruim vier procent. Een mogelijke verklaring voor de sterke afwijkingen is de vaste telefonie. De vraag is wie wel en wie niet een vaste telefoonverbinding heeft. Iridium Connect ziet het Nieuw Front ruim dertig procent halen in Wanica.

Mega Combinatie komt op zestien procent, Volks Alliantie op twaalf en BVD/PVF op vier procent. In Nickerie en Commewijne eindigt Nieuw Front op ongeveer zeven en twintig procent. Saramacca is goed voor ruim vijftig procent. Mega Combinatie hangt in Nickerie en Commewijne rond de twintig procent. In Saramacca krijgt deze combinatie ruim vijf en dertig procent.


44 REACTIES

 1. Ha, ha, ha. Zal ik ook een telefonische peiling houden. Ik ben ook een vage bureau. De doelgroep heb ik al geselecteerd uit mijn kennissenkring en familie. Ik heb al een medium om het te publiceren. Deze medium is door mij ingehuurd om propaganda voor mijn partij te maken.

  Alle gekheid op een stokje. Laten elkaar serieus blijven nemen. En kom met serieuze berichten over de verkiezingen in Suriname. Maak je als medium niet belachelijk. Aan grappenmakers hebben wij niets.


  Maak melding

 2. Baas bouta moet niet swak gaan worde nu
  Wij van die NDP militie gaat doen wat we wille
  Er gaat geen enkele recht van meningsuiting sijn
  Als NDP gaat winne dan sijn wij de baas
  Wij doen gewoon hoe wij wille als wij winne
  Net als in moiwana en net als in die fort zeelandia
  Wij schiete alle mense wie wij wille doodmake
  Bouta moet gewoon pikke hij moet blei sijn


  Maak melding

 3. Het laatste succes, is het front gegunt. Maar na deze mogen zij mee doen met de MegaCombinatie om suriname op te bouwen. De MEGACOMBINATIE heeft iedereen nodig om suriname op te bouwen.

  De bitterheid van het front moet tot het verleden gaan behoren, gewoon omdat het surinaamse volk dat wenst. Anders blijven wij altijd een plantage waar stammen strijd wordt gevoerd. IK wens mijn landgenoten veel wijsheid toe bij het stemmen morgen


  Maak melding

 4. dit is heel opvallend zo kort voor de verkiezing een nieuwe opiniepeiler die een zeer afwijkende resultaat heeft dan de ons bekende opiniepeilers. ik denk dat we moeten oppassen voor fraude tijdens deze verkiezingen de belangen zijn zeer hoog
  waren die belangen maar het volksbelang


  Maak melding

 5. hahahahahahahaha, Iridium Connect waar komen deze nu weer vandaan, ai front grootste van weer zo’n bedrijf die nog nooit eerder een peiling heeft gehouden, bij navraag nog niemand heeft van deze club gehoord, het zal me niet verbazen als krusu en jessurun deel uitmaken van deze club.


  Maak melding

 6. Ik hoop dat Ram Sardjoe niet voor de presidents kandidatuur gaat. Deze trage persoon heeft bloed armoede. Hij toont ook geen leiderschap, maar probeert dat wel te eisen.


  Maak melding

 7. dit is de eerste keer dat ik reageer op en artikel bij waternet.net .Als eerste wil aangeven dat ik geen NDPer ben,maar voor zover ik weet geeft een telefonische peiling niet de juiste weergave van wat zich in de werkelijkheid zou kunnen gebeuren,bovendien heeft men niet aangegevn wat de fout marge is van zo’n peiling,voorbeeld 3 % of 5 % of 10 % of zeg maar de betrouwbaarheid.Het zou best wel kunnen zijn dat de respondenten met een vaste aansluiten alleen mensen zijn die een bedrijf hebben en vinden dat het goed gaat in het land,een ander punt is dat een heleboel mensen het niet meer nodig vindt om een vaste aansluiting te hebben dus daar heb je ook een groot probleem,een ander punt waarmee men ook geen rekening heeft gehouden is als er ongeveer 10 mensen in een huis wonen en degene die ze hebben ondervraagd van een bepaald polieke partij is en de andere 9 van mensen van een ander partij of partijen dan heb je een probleem,omdat je maar van 1 persoon heb gehoord voor wie hij/zij gaat kiezen.Beste methode voor een peiling is Convenience sampling of Gemaks-steekproeftrekking


  Maak melding

 8. Dit soort peilingen geven alleen aan welk deel van de bevolking in de telefoongids voorkomt. Zeer krom beeld van de werkelijkheid dus.


  Maak melding

 9. Peilingen!

  Ik heb niets aan peilingen. Telefonisch of via een computerspelletje ze zeggen me niets!

  Morgen is het zo ver! Zwevers blijf bij je keus en laat deze peilingen je niet in de war brengen. Stem verstandig! Stem DOE!


  Maak melding

 10. morgen zullen jullie alles duidelijk weten morgen zal het volk zelf spreken
  morgen zijn we niet meer afhankelijk van dit soort peilingen die ik trouwens erg onbetrouwbaar vind.


  Maak melding

 11. geen enkele peiling geeft de juiste weergave daarom is het een peiling, wat ik vreemd vind van die idioten van de ndp is de manier hoe reageren als deze peiling in het voordeel was van de ndp dan was het wel de goede weergave. komisch zijn die ezels die in die sprookjes van bouterse geloven bouterse ziet jullie als een stelletje domme ezels morgen zullen we zien wie zijn land verkoopt aan een massamoordenaar voor een bord eten en wat drinken.


  Maak melding

 12. Peilingen zeggen weinig, maar mijn intuïtie zegt!
  Het wordt voor de verandering-moordenaar een MEGA FLOP.

  Langa langa Santo Boma mi ta!


  Maak melding

 13. Iridium Connect?? Van wie is dit “bureau”, bestaat ze wel echt, op welke wetenschappelijke basis is dit onderzoek gestoeld, hoe groot is de fout marge, welke vragen zijn er gesteld en hoe zijn die gesteld? Allemaal vragen die door dit artikel niet worden beantwoord. Om kort te zijn een slecht artikel!


  Maak melding

 14. Surinamers denk aan je portemonnee & kies verstandig!!!

  Suriname is inmiddels een volwassen land, laten we geen wilde avonturen beginnen met weer rovers aan macht…


  Maak melding

 15. @Patricia

  Maar jij en “Lady”zijn toch ook buitenlanders! Dus jullie geloven het?
  Ben je helemaal voor niets naar SME gereist. Jammer, hopelijk heeft DDB je ticket betaald.


  Maak melding

 16. Ik heb wel een donkerbruin vermoeden van wat het morgen zal worden, maar gisteren avond was er geen speld tussen te krijgen. Nog nimmer heb ik OCER zo vol gezien. Je kon simpelweg niet meer lopen van dim naar dim.

  Een teken aan de wand??? Morgen weten we meer.


  Maak melding

 17. Cambridge je hebt gelijk. En zoals iedereen weet is de telefoon allang vervangen voor een mobiel toestel. Mensen hebben geen geld voor beide in huis. En die mensen die dat wel kunnen zijn precies een groot deel van de doelgroep van NF.
  Wij van het volk zijn niet telefonisch bereikbaar. Maar oen sa sjie!


  Maak melding

 18. Geachte Iem Sabie (reactie #7)

  Dit is ongeveer wat wij ook in éen onzer eerdere reacties #7 probeerden uit te leggen.

  http://www.waterkant.net/suriname/2010/05/23/aftellen-surinaamse-verkiezingen-serieus-begonnen

  Het moment dat je als politiek partij tijdens verkiezingen gebruik gaat maken van dergelijke methodieken, welke in feite neerkomt op psychologische manipulatie van kiezers, dan zegt dat veel over hoe je zelf als partij over die kiezer denkt en ook hoe je er momenteel kennelijk voor staat.

  Tegelijkertijd verwacht je merkwaardig genoeg van deze zelfde kiezer, om op deze wijze ook nog zijn of haar stem op te kunnen eisen. Dat’s minachting en duidt dit zelfs op ‘onzekerheid’.

  http://www.youtube.com/watch?v=-cgR7D3iujQ&feature=related

  Maar wanneer je als partij ervan overtuigd bent, dat je in de afgelopen regeerperiode voldoende voor de kiezer gedaan hebt, dan hoef je naar ons idee weinig te vrezen. Waardoor valse prognoses niet nodig hoeven te zijn. Tenzij je van plan bent te frauderen met stemmenbiljetten of met de stembusuitslag.

  http://www.youtube.com/watch?v=7J7jCR_rWQk&feature=related

  Gelukkig dat er partijen zijn die hieraan niet aan mee hoeven te werken. Want ook al zou je op deze wijze een verkiezingsoverwinning binnenhalen, dan nog zal blijken dat je met zulks een valse overwinning op langer termijn niet veel mee zal opschieten. omdat alles z’n prijs heeft.

  Kijk als voorbeeld maar naar het geworstel momenteel van de rijke landen in de wereld om ons heen. De leugen regeert er en niemand schijnt er wat mee op te schieten. Omdat zulks een “overwinning” slechts schijn betreft, waar nimmer enige ‘zegen’ op kon rusten. De prijs voor zulks een overwinning zorgt vroeg of laat er zelfs voor, dat de rekening meer dan dubbel betaald wordt.

  http://www.youtube.com/watch?v=2WitWsF3D98&feature=related

  Het Front staat momenteel volgens de officiële peilingen er heel slecht voor t.o.v. de MEGA-Combinatie o.l.v. Desire Delano Bouterse. Eigenlijk veel en veel erger dan menigeen willen doen geloven. Regeringen echter komen en regeringen gaan, zoals dat bij de cyclus van het leven geschiedt.

  Maar sommigen neokoloniale politieke partijen in Suriname echter, weigeren zich bij die realiteit neer te leggen. Een realiteit die slechts haar gang blijft gaan, zoals de loop van de ‘tijd’ niet te stuiten is. En ook al zou je proberen de wijzers van de klok te manipuleren, het resultaat zal vroeg of laat merkbaar worden.

  Het moment echter is nauwelijks voorspelbaar.

  http://www.youtube.com/watch?v=1iYUSo89d0o&feature=related


  Maak melding

 19. @Pinto,

  Mega o wini dat staat vast voor vriend en vijand, m.u.v. die vijanden die zichzelf voor de gek houden zoals sommigen hier en vooral dat zgn, iridium connect…!


  Maak melding

 20. Tjonge, jonge, als je de reactie van die ongeletterde @ 2 leest, dan weet men ongeveer uit welk hout velen van de NDP zijn gesneden. Ik zou van Theo wel eens een reactie willen zien op de posting van no. 2.


  Maak melding

 21. @no 13: ben het met je eens, behalve het woord ezels. Iedereen wil er het beste van zien.

  Ik heb wel geloof in peilingen, alleen vind ik deze peiling niet zo best, er ontbreken heel wat gegevens.

  Vandaag stemt Suriname, De barstensvolle Ocer en GrunDjari meetings van afgelopen Zondag zijj geen indicatie. Leren jullie het dan nooit? Als het op drukte van Ocer was gebaseerd, had DDB al zeker twee termijnen de meerderheid in het parlement.

  Ik verwacht een nog moeilijkere regeringsformatie dan nu, maar dan wederom zonder de NDP.

  God sta ons bij….U alleen kan ons de kracht geven om het tot een goed einde te brengen.


  Maak melding

 22. Volgens de Nederlandse nieuwsberichten op RTL4 en NOS Ned1 journaal dinsdagmorgen 25 mei om 07.30 ligt de Megacombinatie(NDP) ver vooruit op de NPS in de laatste officiele peilingen!!!!!!! DUSSSSSS!!!!


  Maak melding

 23. Meer 60 jaar NPS of VHP…wat hebben wij gezien wortel en tak vernietigers.

  Het zal wel bejaarden telefoon lijn zijn.

  Men moet de bejaarden uit het DNA weg houden of verjagen.
  Deze gasten houden zich bezig met de bevolking dom houden.

  Kijk maar om je heen, deze gasten bestaan meer dan 60 jaar wat hebben zij voor de bevolking achter gelaten als zij straks de pijp uitgaan.

  Vernietig elkaar met wortel en tak.
  Ik zou nooit achter zulke schurken staan en bejaard ook nog.
  Verder hebben zij niks en ook niks waar kunnen maken dan kretologie…dan hoe moro e doro…rotzooi…dom blijven dat wel!!!!


  Maak melding

 24. Ik stoor me nooit aan peilingen etc, dat heb je ook hier, let maar op, op weg naar 9 juni toe. Wat Suriname betreft, vandaag gaan mensen daar bepalen wie ze willen. Wat mij duidelijk is, is dat die stront van het front voorbij is, maar als die gasten daar weer stront willen, ok dan, nog even de stemburo’s gaan straks open.
  Ai spang baja, me flakka a torie!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 25. Du vandaag gaan we zien wie daadwerkelijk de TITEL draagt van IDIOOT zijn op dit net dus me begi fu tan tiri bika a ting foe joe bigi basja KEBAAAAAAAAAAAA


  Maak melding

 26. Vind eigenlijk wel dat wij de Surneds ook via een clausule in de wet onze stem mogen uitbrengen. Want we zijn dat corrupte gedoe meer dan zat in ons land en willen graag verandering zien en bovendien armoede willen wij met wortel en tak uitroeien in ons “rijk” Land. Het landverkoop van venetiaan zijn we spuugzat deze man is enkel sociaal voor de mensen in het binnenland en de rest mag stikken.
  Tang boeng kondremang.


  Maak melding

 27. o omdat het nieuwfront tot de grootste partij is uitgeroepen vragen zij zicht af door welke opinie peilingsbureau het is uitgevoerd,maar daar de megacombinatie dat herhaaldelijk is geweest vroeg men zicht niet af door welk bureau de opinies werd uitgevoerd, foei foei ndp’ers niet tegen hun verliest kunnen,zo zie je maar als de ndp de verkiezingen zou mogen verliezen zal er van alles uit de kast gehaald worden om hun gelijk aan te tonen,waar gaat het heen in mijn gelief Suriname.


  Maak melding

 28. Pauper!

  Ik hou mijn hart vast als ik bepaalde commentaren lees, zoals van ndp forever.
  Het zal toch niet waar zijn…

  Het kan een kronkel zijn, of een zogenaamd geintje, maar “De wens is de vader van de gedachte”.

  Wat een niveau, en dit pauper moet een land gaan opbouwen samen met de aanhangers van de “zwaar gedeprimeerde adventisten”.

  Ik hoop dat de pinkstergemeente niet alleen voor hun bekeerde volgeling, heeft gebeden, maar ook voor hun achterban.


  Maak melding

 29. #18
  je zit alweer uit je vieze vuile neus te smullen.jij en du of omgekeerd is de een en zelfde priti.

  jullie hebben op dit net geen moer te doen, dan alleen maar anderen aan te vallen.

  probeert voortaan het beter te doen.
  priti is dit begrepen.


  Maak melding

 30. aanvulling bij me eerdere reactie,in zetel uitgedrukt betekent dat de Mega combinatie van 7 zetel zouden dalen naar 1 zetel in 1 week tijd,een nadeel van telefonishe peiling is dat de respondenten bestaan alleen uit mensen die een telefoon hebben,ook heb je geen steekproef kader.Ik heb wel geloof in peiling die objectief en representatief zijn of worden gehouden,want de technieken die men hanteren staan niet voor niets,Soort gelijke technieken hanteren men bij Marktonderzoek om te weten als men met een nieuw produkt op de markt komt, als het kans heeft om te slagen of niet, anders gezegd statistiek is een vak onderdeel uit wiskunde en wiskunde is geen vermoedens wetenschap


  Maak melding

 31. Maar wat denk je als jij gebeld wordt en men vraagt hier bureau die en die…na enkele vragen >>>OP..wie gaat u stemmen.

  Ik zeg jou dit is Dictatuur>>>>> ik poep in mijn broek.

  Je weet nooit anno 2010 als je neergeknald wordt als John Veira….dus u zult horen ik stem voor wie u denkt…de man in power.( jij wilt geen probleem toch)
  Die mensen zullen zich dood geschrokken zijn als zij John Viera in het achterhoofd nemen.
  DAAROM BEL NOOIT.!!!!! Deze mensen zullen nu anders stemmen omdat ze bang zijn geworden.


  Maak melding

 32. @ de domme massa die in bouterse geloven bouterse is en blijft een brokke-piloot hij zal op zijn bek gaan als hij win en dat zal gelijk een einde maken aan die mythe dat bouterse heet.


  Maak melding

 33. marc,
  de mensen die op bouterse stemmen houden niet van suriname het zijn landveraders nsb-ers die mijn land voor schut zetten bouterse hoord in de gevangenis thuis stantpunt.nl laat duidelijk zien hoe er over die massamoordenaar word gedacht.


  Maak melding

 34. Alle tegenstanders van MC, nog bedankt voor jullie pessimistische en negatieve kijk op zaken, zoals ik al eerder had geschreven

  ‘MC is als onze Kankantrie boom, het staat fier en trots overeind geen enkele bries die het doet wankelen’


  Maak melding

 35. Klote hommel DU,houd je liever bezig met de verkiezingen hier in Nederland,ben benieuwd als je de mensen die kiezen voor Wilders ook gaat uitmaken voor nsbers.
  Je ben een respektloze zwijn,om de Surinamers uit te maken voor nsb ers ,,komt het niet in je botte hersenen op dat men het geboefte van StrontFront spuug zat zijn na 10 jaar wanbeleid?Zij zijn de ECHTE Surinamers en geen gevluchte profiteurs als jij en vele anderen
  De kiezers hebben gekozen voor MegaC.en niet speciaal voor Bouterse, domkop dat je bent.
  Ga je wonden maar likken,er komen giga veranderingen aan.


  Maak melding

 36. #40. De reactie van #2. kan toch alleen een van een hooggeschoolde ndp aanhanger zijn.

  Overigens de alias die u gebruikt kan ook daarmee geassocieerd worden.
  Of moet ik bij Boereveen of baasje zelf zijn? U gaat hier toch niet beweren dat ik de beelden van de arrestatie in Miami nooit gezien heb.

  Met ndp in de regering krijgen wij een minister van coke-zaken, u kunt er nu eenmaal niet omheen, dat indien het geen moordenaars zijn het drugsdealers of wapenhandelaren zijn. De oude mensen van de zeedijk in Amsterdam zijn alom aanwezig in uw partij.


  Maak melding

 37. Maar Whome,die ministers hadden jullie toch al?Was jij soms de leider van de Zeedijk-gang,dat je dat allemaal zo precies weet?
  Jammer voor je dat je boevenbende geelimineerd is ,niet zo huilen en anderen voor hetzelfde gaan uitmaken wat je boevenbende allemaal geflikt heeft,hahahahaah Brunswijk heeft geen werk meer voor je he.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.