Jessurun: Suriname zal rechtspreken over Bouterse

9

PARAMARIBO, 24 mei – “Suriname zal rechtspreken over de wandaden van Desi Bouterse en de zijnen.” Dit zegt parlementariër Winston Jessurun (Nieuw Front-DA’91). Op vijf en twintig mei zal politiek de aanzet worden gegeven. De uitslag van de verkiezingen zal er niet om liegen.

De strafzaak rond de Decembermoorden is de andere kant. “Pas dan wordt het geschiedenis”, zei Jessurun tijdens de laatste massameeting van het Nieuw Front in Grun Dyari, het hoofdkwartier van de NPS. Overigens is het hoog tijd voor wettelijke beperkingen voor mensen met een besmet verleden. Die zouden niet zo makkelijk meer allerlei hoge ambten mogen bekleden.

Dat zal al in de komende regeerperiode moeten gebeuren. “We moeten voorkomen dat mensen met een besmet verleden in het machtscentrum komen. We moeten voor beperkingen zorgen in zowel het parlement, de regering als voor het presidentschap en het vicepresidentschap. We moeten afrekenen met middelmatigheid, maar streven naar uitmuntendheid”, aldus Jessurun.


9 REACTIES

 1. Helder! En nu maar hopen dat de boodschap overkomt bij de kiezers die een zeer zware verantwoordelijkheid op hun schouders hebben.

  Gaan wij stemmen op moordenaars? Of bergen wij ze op waar ze thuishoren?

  Ik begrijp het niet, de moordenaar wilde de vorige verkiezing ook gekozen worden, maar heeft nooit aan een openbaar debat deelgenomen.
  Voor mij om begrijpelijke reden. In een debat moet je je uzi thuis laten en met tegenargumenten komen. Wat je ook thuis
  moet laten, is het wisselgeld die je van
  C. Daal heb gestolen.

  Hetgeen in Suriname gaande is, is (dat mensenrechtenschenders) ons verandering voorspiegelen en dat is eigenlijk een insult to our intelligence. Want je kan op je pattas aanvoelen; Als de vos (wakkaman) de passie preekt, boer pas op je kippen.


  Maak melding

 2. Jessurum moet nu ophouden, hij denk zeker dat het volk zo achtelijk is.hij heeft niets anders te preken. Zo iemand als hij is een sta in de weg voor suriname.Prins bernard zat ook bij de SS.


  Maak melding

 3. hahahahahha Jessurun,dan ga je ruzie krijgen met die Baviaan,als je idd er voor gaat zorgen dat mensen met een besmet verleden niet in het politieke machtcentrum mogen komen,want Baviaan zijn dombo-kindje Brunswijk is er 1 van en Somo niet te vergeten.
  Ja Suriname zal recht spreken over Bouterse,morgen is de grote dag,zal je merken dat het volk Bouterse heeft vergeven,komt allemaal door jullie FrontStront doordat jullie de even zo misdadige Brunswijk hebben vergeven.
  Het is jullie favoriete bezigheid samenwerken met Duivelsgebroed,Somo en Brunswijk,waar kakel je dan over.


  Maak melding

 4. “Dat zal al in de komende regeerperiode moeten gebeuren. ”

  Wat heeft front de afgelopen 10 jaar precies gedaan dan, alles zal in de komende regeerperiode moeten gebeuren. front is de groep die met brunsie en somo hebben samengewerkt en dat graag weer zou doen om in het machtscentrum te blijven, hoe zit dat precies weer, misschien moet je basja vene vragen welke meetlat hij gebruikt.


  Maak melding

 5. rechtspraak door vrouwe justitia…en die moet met rust gelaten worden.het gejank van in de afgrond glijdende opportunisten wordt nu wat vervelend….kom met een BELEIDSVISIE
  DAN HOEF JE NIET TE TRACHTEN TE PARASITEREN.


  Maak melding

 6. meneer jesserun schaam je je niet om met zulke beschuldigingen je kiezers te misleiden.mijn vraag aan jou is,waar zit jou broer arti jesserun nu.is deze nog lid van de n p s.of heb je de plaats ingenomen van jou broer,dat is weg gewerkt bij loting in het parlement.

  men heeft geprobeerd de heer bouterse te beschuldigen van een perceel dat hij gehad heeft en door verkocht heeft.hetzelfde wat de fronters nu bezig is te doen is destijds tijdens de verkiezing ook henck arron overkomen.

  met valse bankpapieren in omloop gebracht door wijlen de heer andre kamperveen arron voor schut willen plaatsen.wat hem toen ook niet lukte.

  de domme n p sers leren het nooit,yu kan draai ing fa yu wani.ma wan negere etan wan negere.
  na wan sari tori.


  Maak melding

 7. President!

  Jesserun, kijk naast je! Naast je in Nieuw Front staat ene jonge meneer Sharman van de VHP. Met hem als president durf ik te wedden dat we Obama-achtige veranderingen zullen zien in ons mooie land. Geen Venetiaan, maar Sharman for president!


  Maak melding

 8. Jessurun wat denk je zelf, blijf jij maar graven in het verleden, en zak dan dieper weg in de stront. Ga jij verandering kunnen brengen. Die gasten om je heen hebben jaren
  geen flikker gedaan, en ze denken dat het volk dat niet ziet, deng ai opo, tegen front zeg ik opzouten jongens a kaba now!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 9. Het komt heel hard aan bij de NDPès als er maar wat over het verleden gesproken wordt.

  Ik vraag me af, Waarom zijn ze eingelijk bang om terug te kijken ??? Wat de NPD suriname heeft aangedaan.

  Maar ja als je een ezel bent blijf je er ook 1.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.