Surinaams staatshoofd vliegt met Blue Wing

22

PARAMARIBO, 20 mei – Normaal gesproken zou het nauwelijks nieuwswaardig zijn. Maar het moment waarop president Ronald Venetiaan er voor kiest et vliegen met Blue Wing is minstens opmerkelijk. De verguisde vliegmaatschappij mocht de rode loper uitrollen.

Venetiaan en vicepresident Ramdien Sardjoe moesten naar het Marrondorp Botopasi. Ook daar moest de verkiezingsmachine aan de gang. Dat twee vliegtuigen van de maatschappij nu aan de grond moeten, maakt niet zoveel uit. “Waarom moet niet gevlogen worden met Blue Wing”, zegt coalitiepartner Guno Castelen tegenover de Times of Suriname. Elk negatief oordeel is misplaatst.

Het zou beter zijn de rapporten af te wachten over vliegrampen met Blue Wing-vliegtuigen. “Ongelukken kunnen altijd gebeuren en de mens weet niet wanneer het noodlot toeslaat”, aldus een laconieke Castelen. Hijzelf reisde de afgelopen dagen ook met de maatschappij. Het gebeurde weliswaar niet met Antonovs. Blue Wing-manager Amichand Jhauw is blij met het vertrouwen aan de top.


22 REACTIES

 1. Ja, wat moet ik ervan denken, als die twee met die gasten willen vliegen, ok dan, hun beslissing, en stel maar ja niemand hoopt dat, als er wat gebeurd zou zijn,dan a torie beng porie ja. Een tijdje zal het wel goed gaan, maar je kan er de donder op wang fo deng kisie o kanti baka, tek oeng ai loekoe

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Botopasi!

  De vlucht naar en van Botopasi is hopelijk goed verlopen. Een maatschappij in nood is zowat gered.

  Nu moeten we goed gaan kijken naar de wijze waarop Bleu Wings met veiligheid omgaat. Waren de ongevallen te wijten aan de oude Antonovs, of had het te maken met onderhoud die de maatschappij niet heeft uitgevoerd?
  Indien het laatste de oorzaak was, dan is deze maatschappij nog niet veilig.


  Maak melding

 3. Men heeft sowieso weinig keus in SME om het binenland vlot te bereiken en aangezien de SLM zelf geen binnenlandse diensten onderhoud is men afhankelijk van GUMAIR, Blue Wing en enkele kleine (mini) maatschappijen.

  De ANTONOVS “grounden” is normaal. Zelf denk ik niet dat het aan het type toestel AN-28 ligt.

  Ik vermoed dat de voorvallen eerder te maken hebben met de onderhoudsprocedure bij Blue Wing, en waarom zou dat anders zijn bij hun andere type toestellen?

  De president en vice president kunnen dan met Blue Wing vliegen (de kans op een ongeluk is zo kort na de crash erg klein),voor mij blkijft deze maatschappij inelk geval op de “zwarte lijst” en zal inelkk geval geen voet in hun toestel zetten.

  Niet voor niks hebben Internationaal opererende organisaties in SME hun mensen verboden gebruik te maken van Blue Wing. Volgens mij ook de NL ambassade.

  Laat ons duimen dat de rapporten over de crashes uit april 2008 en mei 2010 gauw duidelijkheid verschaffen.

  De crash van 2009 was dan een kuiltje op de Airstrip.

  God Bless Suriname


  Maak melding

 4. ik dacht dat ik een dezer dagen gelezen had op het net waar de president zei dat hij nooit meer zou vliegen met deze maatschappij of vliegtuig mijn moeder zou zeggen te troe e kong le ,e long gwe ,of te joe mati e kori joe a no e laffu .ja toch!! lieg beesten bij elkaar


  Maak melding

 5. de technicians van blue wing zijn waardloze figuren. als die man zijn naam hoog wilt houden, moet hij goed gaan investeren in zijn monteurs.


  Maak melding

 6. Hij kiest om toch te vliegen want hij weet wat er aankomt,helaas en ik blijf hopen dat deze man eens vrede zal brengen in Suriname,al is het na zijn ambtstermijn die aanstaande is.


  Maak melding

 7. Die mannen tarten de dood……zij tarten noodlot ……zij moeten zelf weten.
  Ik zeg blijf vliegen en veel geluk…maar mi….never….ik ga het liefst lopen.

  Dit kent u dom doen fu tja ning…. din man no e fridi.
  Dit soort mensen kregen de naam in Su van Tjado (Tjadon)vol domheid…Dan krijg jij te horen……luku suma drapi…..(kijken)o oh oho !!! na Tjado…maar op dit monent The Tjado’s.


  Maak melding

 8. nr 4 hetgeen je aanhaalt over vene stond in Dagblad Suriname je weet niet wat je moet geloven wat de pers naar buiten brengt.

  ik hoop dat Vene gezond en wel terug keert


  Maak melding

 9. Ik heb geen ervaring met vliegen met Blue Wings, dus kan en wil niet oordelen! Maar laten we eerlijk zijn…die vliegtuigen met “novs” zijn er niet veel ongevallen met die kisten? De USSR maken óók heel goede planes, maar vaak komen ze naar beneden. Er moet extra onderhoud en aandacht zijn aan die toestellen !! Waar zijn onze Twin-Otters gebleven? Ik heb jaren in die kisten gevlogen, ook in Fr. Guyana. Maar goed, vlieg met Blue Wings, vooral Toppers daar in Sranan, dan kunnen zij bij BW (Blue Wings) later zeggen…zie je wel…wie fa dong af en toe…ma no span !


  Maak melding

 10. DAS die antonov toestellen van Blue Wing zijn gemiddeld 18 jaar oud,90% van de toestellen op zorg en hoop zijn gemiddeld 30 jaar oud,dus het ligt niet aan de leeftijd,maar zeker aan iets anders.Die crash in libie was van een toestel van nog geen jaar oud.Er kan dus van alles fout zijn gegaan.Ik denk zelf dat het weer een belangerijke rol heeft gespeeld bij de laatste crash van Blue Wing.


  Maak melding

 11. De technician van de Antonov is hetzelfde als op de Twin-otter. Safety??????? Pres. maakt het niet uit. Zijn favoriete maatschappij blijft vliegen. Laat je niet voor de gek houden.


  Maak melding

 12. waarom medelijden hebben met mensen die toch niets om andere mensen geven, deze figuren willen zelf dood, laat ze hun gang gaan, eigenwijsheid maakt ze blind…


  Maak melding

 13. Beste vrienden,

  Wilt u weten hoeveel extra DOLLERS
  Blue Wing-manager Amichand Jhauw
  heeft betaald aan Surinaamse ambtenaren
  (Ronald Venetiaan en Ramdien Sardjoe),
  die naast hun ambtelijk werk
  Blue Wing Reclamegeld ontvangen?

  Neem u dan DIRECT contact op met
  de Rekenkamer van Suriname,
  die volgens artikel 149 van de Surinaamse grondwet
  toezicht uitvoert op de besteding van staatsgelden alsmede
  controle doet op het GELDELIJK BEHEER
  van de overheid in de ruimste zin!
  U kunt de voorzitter van de Rekenkamer van Suriname
  (Ulrich Aron) telefonisch
  bereiken op: (00597) 473 976 of 472 854.

  Conclusie:
  WEET OP WIE U STEM,
  U STEM IS MEER DAN DOLLERS WAARD!

  Namens de Surinaamse bevolking
  bedank ik u voor uw medewerking!

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 14. Het is respectloos, arrogant en getuigt van verkeerde biologische DNA structuur van de President en vieze (niet vice) President om met BWA zo kort nadat de doden zijn gevallen te vliegen. Zouden zij (de top van Nieuw Front, eigenlijk past deze naam niet bij deze oude grijsaarden) aandelen hebben in Blue Wing Aviation? Zij houden het Surinaamse volk voor de gek om zogenaamd 2 Ana”tollies” van BWA aan de grond te houden terwijl de rest van de vliegtuigen (financiering met wit geld?) gewoon blijft vliegen.
  Ik ben ook zeer verbaasd te lezen dat de beide buschauffeurs (ik bedoel de piloot en copiloot) bij de luchtmacht in dienst waren en slechts gedetacheerd zijn geweest bij BWA.
  Bestaat in Suriname een luchtmacht zonder vliegtuigen? Ik dacht dat de militairen slechts konden lopen en derhalve uit de landmacht kwamen en bovendien getraind zijn in het doodschieten van Surinaamse intellectuelen.
  In Nederland schijnt het zo te zijn dat je via sparen van zegeltjes bij Airmiles (let wel kilometers door de lucht) een 20 minuten durende lesje een vliegtuigje onder begeleiding mag besturen. Je krijgt dan een certificaat en in Suriname ben je dan piloot. Zwart is donker, dus geen licht. Geen licht is zwart en zwart is hel en hel is ergens.


  Maak melding

 15. “Waarom moet niet gevlogen worden met Blue Wing”, zegt coalitiepartner Guno Castelen tegenover de Times of Suriname. Elk negatief oordeel is misplaatst

  3 vliegtuigen in 2 jaar gecrasht?????
  Ik wil weleens kijken wat hij zou zeggen als een dierbare van hem aan boord zou zitten.
  Het probleem denk ik ligt aan de monteurs of toch de vliegers


  Maak melding

 16. En ik dacht dat de vliegtuigen de lucht niet in mochten voordat het onderzoek was afgerond.
  M.a.w. hoeft casas niets meer te doen??
  Dit is niet correct, regels moeten door een ieder nageleeft worden.
  Ook door de President.


  Maak melding

 17. PARAMARIBO, 20 mei – Normaal gesproken zou het nauwelijks nieuwswaardig zijn. Maar het moment waarop president Ronald Venetiaan er voor kiest et vliegen met Blue Wing is minstens opmerkelijk. De verguisde vliegmaatschappij mocht de rode loper uitrollen.

  http://www.youtube.com/watch?v=BsfuDdPuiWw&feature=channel

  Het gebeurde weliswaar niet met Antonovs. Blue Wing-manager Amichand Jhauw is blij met het vertrouwen aan de top.


  Maak melding

 18. Het is volgens mij geen moeilijk te stijgen en landen in het binnenland. De piloten moeten dan goed ervaren zijn en oefenen zonder passagiers voordat ze de lijnvluchten doen. Slecht weer gewoon ook niet vliegen.


  Maak melding

 19. De Antonovs staan bekend als robuuste vliegtuigen die op de meest onmogelijke vliegvelden of strips in onbewoonbare gebieden kunnen landen en opstijgen.Ook is het onderhoud van de vliegtuigen aan de lage tijdens de lange economische en technische-levensduur zeer laag.Deze vliegtuigen worden ook intensiever ingezet dan westerse vliegtuigen en hun levensduur is twee keer meer dan de westerse tegehangers.

  Maar bij het verlengen van de technische levensduur ontstaan problemen.De economische levensduur heeft haar grenzen(niet rendabel meer ), maar de technische levensduur kan men tot het oneindige verlengen zolang men het onderhoud en de vervanging van slijtende onderdelen kan bekostigen.Men moet over het geld kunnen beschikken.

  Het toestel is economisch niet meer rendabel omdat de onderhoudskosten steeds hoger oplopen dan de opbrengsten.Bij vele operators van de Antonovs denkt men het vliegtuig tweemaal haar levensduur te kunnen inzetten, en de machines nog heel lang rendabel in te kunnen inzetten. Onderhoud en vervanging van onderdelen nemen een groot aantal niet serieus.Men denkt dat de Antonov een robuust vliegtuig is en dat het toestel nog weinig onderhoud nodig heeft.

  Dat zulke gevallen zich kunnen voordoen zegt ook veel over het niveau van de inspectie van de landen en het kwaliteitsdenken van de directies van de maatschappijen.


  Maak melding

 20. De Antonov heeft zeer zeker een nieuwe cheque-up gehad van deze Venetiaan en vicepresident Ramdien Sardjoe!! Jammer voor de schatkist!! Samenzwering en of reclameren voor de vluchten met de antonov’s?? met dood as gevolg!

  Amichand Jhauw is blij met het vertrouwen aan de top. Hoeveel heeft het geschoven?

  Ongelukken kunnen altijd gebeuren en de mens weet niet wanneer het noodlot toeslaat”, aldus een laconieke Castelen. Ik ben blij dat deze castelen niet in het verongelukte vliegtuig zat. Nu hoor je van zijn klote bek!!! uhh, ik bedoelde grote smoel!! Castelen: Ga zo door en ik zeg wat niet is, kan komen!!! Succes.


  Maak melding

 21. Venetiaan en vicepresident Ramdien Sardjoe moesten naar het Marrondorp Botopasi met de Blue Wings voor hun heil!! Schande, nog eens schande, bah en respectloos tegen over de nabestaanden van de slachtoffers!!! Ik walg ervan!!!

  Castelen zegt: waarom moet niet gevlogen worden met Blue Wing”,
  Om achter te komen moest jij in mijn ogen ook aanwezig zijn in het verongelukte Blue Wing vliegtuig. Dit is een gemiste kans. Eigen ondervinding is de beste leermeester of niet soms Castelen??

  Smiecht Amichand Jhauw is blij met het vertrouwen aan de top. Dit zijn gewoon maatjes onder elkaar. Het kan hen niks schelen wie eraan gaat. Zo zie maar: Money is very important friends!!!! De ene vuile hand wast de andere. Mensen zit niemand dwars svp.

  Labaria


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.