Grotere rol voor ngo’s in ontwikkeling Suriname

10

PARAMARIBO, 20 mei – Niet gouvernementele organisaties, ngo’s, moeten een grotere rol vervullen in Suriname’s ontwikkeling. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking. De vertaalslag van doelstelling naar realisatie moet sneller geschieden. In dat opzicht schiet de overheid schromelijk tekort.

Dus is er ruimte voor andere partners. “Ngo’s zijn vele malen effectiever dan de overheid bij het realiseren van doelen. Ngo’s moeten zeker ingezet worden in plaats van een log overheidsapparaat”, zegt Van Ravenswaay. Het heeft dan ook geen zin ngo’s buiten de deur te laten. De overheid ziet dit intussen wel in. Alleen, ngo’s zitten met wat mankementen. Die staan een volwassen samenwerking in de weg.

De overheid is bereid in te komen. Een voorwaarde is ordening. Nu werken ngo’s nog te veel langs elkaar heen. Dat levert veel geldverspilling op en energieverlies. Ordening kan al snel vertaald worden als bemoeienis. Niets is minder waar, meent Van Ravenswaay. “Als je ngo’s wil betrekken, moeten ze kunnen functioneren in het bestel.” Daarom wordt nu ingezet op trainingen in leiderschap en organisatie.


10 REACTIES

 1. Wanneer je van NGO`s spreekt dan moet er een onderscheid gemaakt worden tussen inheemse en buitenlandse ngo`s.De laatste heb ik geen vertrouwen in over het geen ik over hun gelezen hebt in Afrika en wil niet allen over een kam scheren er zullen heel goed menende ngo`s zijn.Suriname heeft een traditie van verenigingen werkzaamheden ik zie beter dat die verder tot ontplooiing komt,dan deze ngo`s werkzaamheden die het land proberen te sturen speciaal de buitenlandse.Ik zou graag dat deze minister zijn ogen goed de kost geeft en nagaat wat de buitenlandse ngo`s voor doel hebben.


  Maak melding

 2. De Mega-Combinatie moet nu suriname gaan ontwikkelen, alle andere partijen zijn welkom , mits zij aan de visie van de Mega-Combinatie voldoen en eens zijn. Suriname moet geen tijd verspillen aan organisaties die in het verleden bewezen heeft alleen maar hun zakken te vullen, ten koste van het surinaamse volk. De Mega-leiders stippelen de beleids-lijen uit, om er voor te zorgen dat de plannen die zij goedgekeurd hebben worden uitgevoerd.

  De Mega-Combinatie is bereid te werken met alle organisatie die suriname vooruit willen helpen. Maar de overheid uitsluiten zal niet gebeuren , omdat zij de richting zullen bepalen, waarlangs en in welke tempo de ontwikkelingen van suriname zullen plaats vinden.

  Het is daarom van het grootste belang om de overheid te hervormen en te zorgen voor efficientie in de organisatie van het bestuur en in de uitvoering. Dat kan geschieden door een logistieke afdeling in het leven te roepen die de planning gaat besturen in de verschillende depatementen en dat terug-koppeld naar een centraal logistieke besturings centrum die de coordinatie zal verzorgen van het te voeren beleid. Op deze manier kan overzicht behouden blijven van het uitevoeren beleid.
  Tevens kan overzicht verkregen en behouden blijven door een goede netwerkplanning van de logistiek besturings-systeem.

  Suriname voorwaarts.Wanneer wordt gesteld dat de overheids apparaat log is. Wat moet er dan gebeuren ? De overheids apparaat efficient maken, zoals in japan / korea/ singapore/ en veel andere landen in de wereld. Waarom zou suriname dat niet kunnen??? Schep werkgelegenheid en de overtollige personeel verplaatsen. Niets is makkelijk maar om te stellen dat het on-mogelijk is, is onzin. Wanneer dat lukt, dan kan de overheid gaan besparen op de loonkosten, omdat een ambtenaar dan werkelijk geld verdiend voor de overheid.

  Zelf wil de Mega-Combinatie een Clustering van de ministeries in een zenuw-centrum. Gewoon alles bij el kaar voegen om overzicht te houden. Nu zien wij in het bestuur dat een ieder op een eiland zit,’ zijn eigen toko te runnen’, waar de overzicht van de leiding ontbreekt. Wil de hoofd verantwoordelijke overzicht houden dan moet alle informatie terstond aanwezig zijn om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Vandaar die gedachte voor de Cluster vorming in een logistiek centrum voor het bestuur van het land.

  Stem Mega-Combinatie op 25-mei 2010 voor MODERNE BESTUUR VAN SURINAME.


  Maak melding

 3. NO go NGO!

  NGO’s, svp niet ingaan op het administratief gebrabbel van deze minister. Hij zegt zelf dat zijn apparaat log en traag is wat wil je nog meer?
  Langs elkaar heen werken is nog altijd beter dan helemaal niet werken. Geldverspilling is in de ogen van deze minister de mogelijkheid om een tjoekoe te missen.

  NGO’s blijven een volwassen samenwerking in de weg staan. Dat zegt de minister omdat hij denkt dat de overheid volwassen is en bereid is om in te komen.

  Minister, bij een volwassen overheid waren NGO’s overbodig. Blijf met je graaihanden af van de NGO’s dan kan er nog wat van de grond komen in Suriname.
  Functioneren buiten het bestel is vele malen beter dan door logheid niet functioneren binnen het bestel.


  Maak melding

 4. Theo,

  Je schrijft zoveel over de MC. Waar kan ik jullie partijprogramma lezen? Kan je een link plaatsen?

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 5. @ 2: Deze reactie vertoont zeer dictatoriale trekjes. Volgens jou mag iedereen meedoen, maar wel volgens de voorwaarden die jouw “leiders” ontwikkelen. Zo werkt dat niet in een democratie. Sabi?


  Maak melding

 6. Website http://www.ndp.sr

  riebruk Actueel
  29/12/2009 Rabindre Parmessar – Het nieuwe Eldorado.

  Hier krijgt je de Visie van DRS. Parmessar; hoe wij een eigen staats goud-mijn bedrijf, kunnen op zetten in suriname.

  Rabin Parmessar werd geboren in het district Nickerie. Hij haalde enkele onderwijsakten in Suriname, en vertrok toen naar Nederland. Daar studeerde hij niet-westerse sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1984 studeerde hij af aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hierna volgde hij in Egypte en Frankrijk cursussen op het gebied van rurale ontwikkeling en planning.

  Bij de Mega-Combinatie kijken wij niet naar Ras maar naar wat iemand kan doen voor de ontwikkeling van suriname.

  Jennifer Geerlings-Simons
  Jennifer Geerlings-Simons is geboren op 5 september 1953 te Paramaribo. Zij is algemeen arts en heeft verschillende functies bekleed in de gezondheidssector. Naast haar interesse voor de medische wereld, heeft Geerlings ook belangstelling voor de onderwijssector. Zij behaalde een universitaire graad in business education. Voor de stichting Educons heeft zij jaren pro-deo gewerkt in het project ICT in het onderwijs. Geerlings is ook parttime docent geweest op de Medische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

  Zij is nu drie jaar lid van een commissie van het ministerie van Volksgezondheid voor het project Health Education. Geerlings is één van de ondervoorzitters van de Nationale Democratische Partij (NDP) met educatie in haar portefeuille. Vanaf 1996 tot nu is zij namens deze partij lid van de Nationale Assemblee.

  Winston Ramon Caldeira (geboren ca. 1941) is een Surinaams consultant en voormalig-politicus.

  Hij heeft in Nederland aan de Landbouwhogeschool Wageningen gestudeerd waar hij in 1971 is afgestudeerd. Ook voor andere personen die vanaf het begin betrokken waren bij de in 1973 opgerichte politieke partij Progressieve Arbeiders- en Landbouwers Unie (PALU) geldt dat zij daar gestudeerd hebben zoals Iwan Krolis en Franklin Vreden.

  06 Feb, 16:50
  Mega Combinatie heeft de economist Gillmore Hoefdraad benaderd om na de verkiezingen zijn krachten te geven aan de Centrale Bank van Suriname.Hij is bij het IMF een specialist op “betalingsbalans en externe schuld statistieken”. Hoefdraad verleent technische assistentie en traint verschillende Zuid-Amerikaanse, Europese, Aziatische landen en het Midden-Oosten. Hoefdraad heeft schaken als hobby en heeft verschillende Surinaamse en internationale toernooien op zijn naam geschreven.

  Wanneer de tijd zover is zal u zien dat ik alleen maar zware gewichten binnen zal brengen. Zwaargewichten waar geen IMF en geen Wereldbank enige vlek op zal kunnen vinden”.

  Dames en heren stem mega-Combinatie voor grote projecten voor suriname. De tijd van pappen en nat houden is voor bij. Wij als volk moeten mee in de vaart der volkeren. Dat wil zeggen dat wij durf moeten hebben om de grote projecten zals een eigen goudmijn voor suriname en 250.000 hectare rijstbouw, 5000 huizen per jaar te bouwen ,para industrie weer op straten om vooral bakstenen te produceren om onze huizen te bouwen. verder kan para- industrie ook glas maken voor de huizen bouw, uit surinaamse grondstof.

  Het land moet ook ontsloten worden. Dat wil zeggen dat er bruggen moet komen naar frans guyana en de andere naar brits guyana. verder dient een brede weg te gaan naar ons zuider-buur brasil.

  Bovendien gaat deze keer de monetaire reserve niet afnemen, waardoor onze munt sterk zal blijven en sterker worden. Dit omdat wij de mensen hebben die de kennis in huis hebben om de zaak te runnen. Tevens bezitten wij ook de middelen, in de vorm van goud, aardolie, commercieel drinkwater , rijsvelden, hout, en vele andere grondstoffen. Ook bezitten wij kustwateren en open zee, mits goed beheerd kan dat veel geld voor suriname opleveren.

  Dus mensen , de mens moet organiseren, de surinaamse mens moet haar rijkdommen kunnen omzetten naar welvaart voor de gehele natie.

  Stem MegaCombinatie voor echte ontwikkeling van suriname.


  Maak melding

 7. Pree-pree-scoutoe!

  Vroeger was dit een geliefd spelletje onder de jeugd. Je had nog geen computerspelletjes
  dus speelde alle jeugd buiten. Politie-agentje spelen was zeer populair. Ik was er volgens mij toen verslaafd aan maar heb tot nu toe nog dagen waarop ik mijn vriendin vraag om een politie-uniform aan te doen.
  Pree-pree-scoutoe!

  En dat is volgens reactie 2 op dit forum de bedoeling met zijn inbreng: AL SPELENDERWIJS ONDERDRUKT WORDEN. DOMINANTIE! DICTATUUR!
  ONDERDRUKKING! VERSLAVING!

  Theo schrijft veel. Soms verstandig, maar vaak onverstandig. Je wil hem geloven maar omdat hij zichzelf vaak tegenspreekt, ga je behoorlijk twijfelen. Is Theo Baas himself of wil Theo dat Baas onze Baas komt spelen?

  Pree-pree-scoutoe wordt vandaag aan de dag niet meer in Suriname gespeeld. Andere binnenshuisspelletjes hebben het verdreven.
  Het wordt tijd dat wij Baas uit Suriname verdrijven want hij houdt ons land in een gevangenis. Wij houden niet meer van zulke spelletjes als natie en willen geen DICTATOR!


  Maak melding

 8. ach ja die verhaaltjes van teootje zijn uit de duim gezogen, hij heeft het over onze munt die sterk gaat blijven en sterk zal worden , teootje ben jij vergeten dat wij voor 1980 een hele sterke munt hadden of ben jij dat ook bewust vergeten.


  Maak melding

 9. @ onze teootje.
  Oderzoeksrapport wijst uit, Verdwijning goudwaps vóór aantreding telting.
  en die caldeira waar jij het over hebt is ook zo grote schurk als goedschalk .


  Maak melding

 10. de surinamers zijn bang voor surneds en daarom wil de surinaamse regering niet mee-werken aan de toescheidingswet van 1975. meerdere keren heeft de nederlandse regering bepleit voor deze wet voor de surneds. vandaag kwam ik een pvda lid uit de 2e kamer persoonlijk te woord te staan en ik legde hem heel duidelijk uit wat ik wil en wat ook andere 10.000 surneds willen. hij verklaarde dat de surinaamse regering niet aan wil mee werken. misschien straks met de nieuwe regerings van ndp en combinaties is de gedachte anders. parmissars is ook een surned geweest en hem werd door otmar rodgers in 2004 het heel moeilijk gemaakt om aan de verkiezingen in suriname als parlements lid deel te nemen…in 2005..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.