Suriname gedwongen bauxiet te importeren

24

PARAMARIBO, 18 mei – Suralco importeert bauxiet uit Brazilië. De eerste ladingen zijn al gearriveerd. De regering zal het niet over haar kant laten gaan, zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Suriname heeft genoeg bauxiet. Het is dus onaanvaardbaar dat de eigen natuurlijke voorraden links worden gelaten.

Dat scheelt in inkomsten voor arbeiders en voor de staat. “Ik heb wat problemen met deze gang van zaken. Het kan niet zomaar”, zei Rusland in het actualiteitenprogramma Waakhond. Hij wil zo snel mogelijk rond de tafel met het Suralco-management. De regering houdt steeds de boot af als het om bauxietimporten gaat. Nu lijkt het er toch nog van te komen.

Suralco drukt zijn wil door. Kennelijk wordt ook de internationale marktsituatie meegenomen. De regering is schriftelijk op de hoogte gesteld. “Het lijkt nu niet zo rendabel voor Suralco lokaal bauxiet te winnen. Maar Suriname mag er economisch niet onder lijden. We hebben wat plooien glad te strijken met Suralco. We moeten die ruimte krijgen”, aldus Rusland.


24 REACTIES

 1. Vreemde gang van zaken, maar er zal wel wat anders achter zitten, Suriname kennende.
  En die gasten die dit beklonken hebben.
  Dit kan ik mij niet indenken, want er zit echt nog genoeg van dat spul in de grond.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Suralco drukt zijn wil door. Kennelijk wordt ook de internationale marktsituatie meegenomen. De regering is schriftelijk op de hoogte gesteld. “Het lijkt nu niet zo rendabel voor Suralco lokaal bauxiet te winnen. Maar Suriname mag er economisch niet onder lijden. We hebben wat plooien glad te strijken met Suralco. We moeten die ruimte krijgen”, aldus Rusland.

  Suralco drukt zijn wil door.
  Suriname drukt dan haar wil door 50% winstbelasting( BTW) over alle geimporteerde Bauxiet


  Maak melding

 3. Ik heb wat problemen met deze gang van zaken. Het kan niet zomaar”, zei Rusland in het actualiteitenprogramma Waakhond. Hij wil zo snel mogelijk rond de tafel met het Suralco-management. De regering houdt steeds de boot af als het om bauxietimporten gaat. Nu lijkt het er toch nog van te komen.

  http://www.youtube.com/watch?v=BqfwWy_rlHg&feature=related

  Bij een 40-50% Winstbelasting op het Importeren van bauxiet uit Brazilie kan de Surinamse Overheid haar begrotingstekort van 1 Miljard sluitend maken en de benodige investering van 800 Miljoen Euro die nodig zijn om het Overheids buget voor volgend jaar kloppend te maken om de broodnodige investeringen te doen die nodig zijn voor de Medische Sector Het Onderwijs en IT sector.


  Maak melding

 4. We hebben wat plooien glad te strijken met Suralco. We moeten die ruimte krijgen”, aldus Rusland.Zelfs de Multi-nationals nemen deze clown-regering niet serieus.Mini-ster de tijd van ruimte is voorbij voor jou.Oprotten met jou circus-team.Laat dit over voor een DAAKRACHTIGE regering na 25 mei.Suralco drukt zijn wil door.Denk je echt dat de Suralco dit zou kunnen flikken bij Chavez? De eerste ladingen zijn al gearriveerd en dat zonder toestemming van het CIRCUS TEAM.“Ik heb wat problemen met deze gang van zaken. Het kan niet zomaar”, zei Rusland en het VOLK van Suriname heeft problemen met het CIRCUS TEAM.Vanaf de NF 10 jaar geleden aan de macht kwam (met dikke tjoekoe’s)doen de Multi-nationals wat zij goed vinden en hebben geen goedkeuring nodig van de machthebbers.


  Maak melding

 5. Het duurt niet lang meer en ook Suralco is verdwenen uit SU. Het is een kwestie van tijd. Vene, wat is jouw reactie op dit bericht??? Moeten wij dit stabiliteit noemen? Is dit een teken van goed beleid?Eerst een gouddeal sluiten, die bij alles en iedereen vragen oproept en nu moeten wij begrijpen dat wij gedwongen bauxiet moeten importeren. Wat gaat er precies mis met onze bauxietvoorraad dat wij nu moeten gaan importeren. Noemt men dit vooruitgang? NF, gunnen jullie andere politieke leiders de kans SU te regeren. Het kan alleen in jullie voordeel zijn. Het belang van SU staat voorop.


  Maak melding

 6. het is tijd dat wij met ons allen onze ogen wijd openen
  want de suralco heeft weer getoond K te hebben met de regering venetiaan.

  volgens mij denkt de minister dat hij te doen heeft met kleuters.
  zonder de nodige toestemming/vergunning kan en mag de suralco geen import en export van bauxiet uitvoeren.

  de minister rusland komt bij over als een bobo.die man is te slap om minister te zijn.


  Maak melding

 7. wat voor ka is dit..wat gaat suriname naar toe,sangggggg ai boi….slappe lullen allemaal,,nog ff dan is de baaaaaaas van suriname weer aan de macht,,de enige echte die suriname kan redden van de hogerige wolven..bouta for press…


  Maak melding

 8. We hebben wat plooien glad te strijken met Suralco. We moeten die ruimte krijgen”, aldus Rusland.

  Winstbelasting voor Import van Delftsoffen = BTW voor Import van Delftstoffen.


  Maak melding

 9. Tuurlijk word Gregory Rusland boos. Suralco betaald zijn Luxe villa van 500.000 Us dollar niet. Dit heeft I am Gold wel voorgeschoten.

  Aangezien het nu graaien is wil Gregory meer steekpenningen dan ooit.

  Rotzakken zijn het.Beestachtig om zo te stelen van je eigen land. En nog klagen dat die blanken wreed waren.


  Maak melding

 10. Raar men zegt altijd als Bouterse komt dat alle buitenlanders gaan vluchten.

  Maar wat wij nu zien mi boi Front zelf laat de boel vluchten door achterlijk beleid.
  Of men doet wat men wil.

  A no mi taki na san me e sji.


  Maak melding

 11. Baas in eigen buik!

  In mijn huis zeg ik wat er gedaan wordt en wanneer. Deze minister heeft zijn huishouden niet in de hand. Hoe is dit mogelijk?

  Suralco heeft een importvergunning nodig voor alles wat ze inmporteert. De minister geeft Suralco de ruimte om dit ongestraft te doen en zoekt nu zelf naar ruimte om tegen maatregelen te nemen. Heel erg krom!

  Hij laat zich koeieneren door de Suralcostaf
  en durft dit bericht zonder schaamte naar buiten te brengen. Heel erg genant!

  Kom op minister! Sluit de toegang tot de boot met de ingevoerde bauxiet af en laat Suralco de ligkosten betalen. De boot gaat dan onverrichterzake terug naar Brazil.


  Maak melding

 12. Een zware heffing moet toch kunnen. z.a accijns. Mensen (burgers) die een auto zelf importeren betalen toch ook invoerheffing toch? Of niet soms?


  Maak melding

 13. Wanneer gaat Minister N.H. ingrijpen ? Wat scheelt de regering. Mag de Multinational doen wat hij hebben wil?? Vooral in deze periode, probeert men de regering een haak te zetten. Men wil de regering in problemen hebben. Want kom je nu in conflikt met(eerder met BHP-Billiton) Ook Suralco, dan ga je echt de zonde bok zijn. En dat zal dan uitgebuit worden door jouw politieke tegenstanders. Treed je op,dan raak je in problemen met Suralco . Treed je niet op, dat krijg je Suriname op je dak!!


  Maak melding

 14. Wat is het probleem? Iemand wil op jouw grondgebied grondstoffen uit een ander land verwerken, dat is toch alleen maar goed? Suralco mag dan misschien met de winst strijken, ondertussen heb je genoeg werkgelegenheid voor je landgenoten. Tegelijkertijd hou je je bauxiet reserves voor later. Nederland wordt rijk door fruit en gas te importeren, ter verwerken en dan door te sturen. Daar hoor je niemand klagen over deze gang van zaken, integendeel Rotterdam is er de grootste haven van de wereld mee geworden.


  Maak melding

 15. Kan een bedrijf zonder toe-stemming van de autoriteiten grondstof in voeren in suriname ??? Moet minister Rusland de ruimte krijgen om te onderhandelen met Alcoa, of de ruimte nemen ???

  Suriname wordt onder het front regering niet serieus genomen. Daarom is het tijd voor verandering van de wacht.

  STem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 voor een daadkrachtig beleid, die suriname in rap tempo vooruit gaat helpen. Vergeet niet wat de MegaCombinatie zeg , dat doen ze. 250.000 hectare rijstbouw/ eigen goudbedrijf/Para industrie weer opstarten. Dit zijn een paar van de grote plannen die alvast uitgevoerd zal worden om de verdien-kapaciteit van de staat op te voeren. Dus wees niet bang voor slechte monetaire-beleid, daar heeft de ndp van geleerd uit het verleden. Nu is de MegaCombinatie gebrand om het helemaal goed te doen. Stem dus MEGACOMBINATIE dan komt het goed met suriname. Geloof in eigen kunnen.


  Maak melding

 16. Bauxiet importen? Niet verkeerd! Importeren is vell goedkoper dan eploitatie kosten .Minder risico,geen zieke-werknemer en de gevolgen vandien. Onze bauxiet goed bewaren, voor de komende generatie.
  groeten pak sakio


  Maak melding

 17. Let op, dat dit alles net voor de verkiezingen in Suriname gebeurt. Wordt de nieuwe regering dan opgescheept met dit handelen van Suralco of is dit het scheppen van een angstsenario bij de kiezers om niet te stemmen dan alleen maar op Rambo Rusland.

  Suralco kan niet eigendunkelijk bauxiet uit Brazilie importeren dan alleen met toestemming-misschien ergens in een overeenkomst vastgelegd – van de Surinaamse autoriteiten.
  De kiem voor toekomstige onrust is nu al gezaaid.
  Sranamang ini Sranang, un dringi dresi wakti sikie.
  Srika


  Maak melding

 18. We hebben wat plooien glad te strijken met Suralco. We moeten die ruimte krijgen”, aldus Rusland.

  Winstbelasting voor Import en Export van Delftsoffen = BTW voor Import en Export van Delftstoffen.

  Dan zijn de plooien goed gestreken!


  Maak melding

 19. Onvoorstelbaar!!
  en Rusje doet weer typisch op zijn fronts alsof het voor hem kompleet nieuws is en het hem overkomt.
  Voor importen heb je toch vergunningen nodig???????
  Volk van sr opoe joe ai en sab sa je goe stem.


  Maak melding

 20. ja wel teo we moeten wel bang zijn voor bouterse zijn monetaire beleid en zijn misdadige verleden, bouterse maakt de zelfde fouten als jaren geleden hij heeft het over grote plannen en bedrijven maar niemand weet hoe ze betaald gaan worden en of ze winstgevend gaan zijn.
  als wij kijken naar de bedrijven waar jij het iedere keer over hebt teo dan weten wij dat ze miljoenen hebben gekost om ze op te zetten maar geen moer hebben opgeleverd dus waar heb jij het over teo? enige wat het heeft opgeleverd is een aantal rijke ndp-ers deze zelfde mensen staan in de start blokken om weer hun slag te komen slaan teo open jou ogen die zelfde schurken oplichters boeven van toen zitten nu weer bij de ndp.


  Maak melding

 21. Nuchter,

  Nuchter bekeken heb je gelijk. Maar het gaat jou om werkgelegenheid voor een bepaalde groep bij Suralco. En dat is discriminatie. Jij komt alleen op voor de mensen die het eindproduct maken. Wat doe je voor de mensen die de graaf en verplaatswerkzaamheden doen?

  Dat Rotterdam is groot geworden door in en uitvoer heeft te maken met beleid. En als je het beleid in Suriname tegenover het beleid in Rotterdam zet dan heb je een kleine Muis tegenover een grote Olifant.

  Grondstoffen sparen voor later is hetzelfde als je kinderen en kleinkinderen met jouw falen opzadelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.