Piet niet bij Suriname’s minister van transport

14

PARAMARIBO, 18 mei – Minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, weigert zich de zwarte piet te laten toespelen. De onveiligheid in de binnenlandse luchtvaart heeft alle aandacht. TCT doet zijn best. Dat het steeds weer dodelijk verkeerd loopt, moet toch ergens aan te wijten zijn.

De ramp met de Antonov 28 werpt de schuldvraag weer eens op. Instanties als de Luchtvaartdienst en veiligheidswaakhond Casas dragen sowieso een bepaalde verantwoordelijkheid. TCT is niet zo content. “Ik heb de Luchtvaartdienst en Casas vaker schriftelijk gevraagd hoe het zit met het doorvoeren van veiligheidsmaatregelen. Geen van beide heeft gereageerd, ook niet na herhaaldelijk vragen”, zegt Apinsa.

Kennelijk is het daarbij gebleven. Over de veiligheid van onder meer landingsbanen in het binnenland is vaker geklaagd. Ook wordt bagage nauwelijks gecontroleerd. Nu valt moeilijk te zeggen of de ramp voorkomen kon worden. Toch wil Apinsa meer duidelijkheid. “We moeten eerst weten wat het technisch onderzoek oplevert om zo te weten wie verantwoordelijk was, de Luchtvaartdienst of Casas.”


14 REACTIES

 1. Deze minister ontbeert elke deskundigheid om te doen wat ze doet. Alles ontglipt haar. Ministertjes spelen is wat anders dan lintjes knippen alleen.

  Ik kan het begrijpen, “Het maakt u geen sikkepit uit, ook al vallen er doden!” Laat dat ding, het is niet jou ding.


  Maak melding

 2. “Ik heb de Luchtvaartdienst en Casas vaker schriftelijk gevraagd hoe het zit met het doorvoeren van veiligheidsmaatregelen. Geen van beide heeft gereageerd, ook niet na herhaaldelijk vragen”, zegt Apinsa.

  Waarom worden er dan geen Sancties getroffen aan deze vlieg maatschappij als zij niet aan de vereisten van de Veiligheidsnormen wilt voldoen of beantwoorden?


  Maak melding

 3. Begrijp dit bericht helemaal niet.
  Ze ìs toch Zwarte Piet? Die begrijpen toch nooit iets en al helemaal niets van Luchtvaart?
  Een Zwarte Piet slaakt toch alleen maar wartaal uit en is gek op domme danspasjes?
  Onlangs begreep zij en de haren toch ook niet, dat de registraties van haar partij uiterlijk op een bepaalde datum moesten worden ingeleverd?


  Maak melding

 4. Dit minister heeft ons alleen maar ellende bezorgd!!Het taxiwezen, openbaar vervoer, telecommunicatie, luchttransport, toerisme…alles is een puinhoop!!!! Deze domme en achterlijke minister komt zo uit Patamacca vallen en denkt de wijsheid in pacht te hebben!!


  Maak melding

 5. Minister Apinsa,

  U heeft herhaaldelijk gevraagd naar vorderingen van veiligheidszaken en u heeft nog steeds geen antwoord gekregen.
  Waarom treedt u niet op door ze te verbieden om nog te vliegen zolang u geen antwoord heeft?
  U zoekt de schuld bij de maatschappij en Casas maar zolang u ze onveilig laat vliegen bent u verantwoordelijk voor de ongevallen.

  U heeft geen daadkracht en als u zo door blijft gaan vallen er nog meer doden uit de lucht. Dit kunt u niet verdedigen dus trek uw conclussie.


  Maak melding

 6. de hoofd inlichtingendienst bij t c t als de minister zullen zich moeten verweren tegenover de staat suriname in het bijzonder aan de nabestaanden over het vliegtuigramp/crash met een kist van de maatschappij blue wings.

  vanaf de s l m zorg en hoop hebben verlaten heerst er een soort van bandeloosheid te bespeuren bij de autoriteiten van de verschillende vliegmaatschappijen op de binnenlandse lijndiensten

  ambtenaar bij de luchtvaartinspectie ziet men zelden of nooit in de hangar controle uitoefent.ook hebben de vliegmaatschappijen geen hoogopgeleide(professionele)technische mensen in dienst.waardoor de veiligheid van de bemanning als dat van de passagiers nodeloos in gevaar wordt gebracht.

  de onoplettendheid bij t.c.t.en de vliegmaatschappijen zal men zeker niet ongemoeid laten.

  blue wings met hunne lijkkisten moet nu opgehouden te bestaan.


  Maak melding

 7. Ho ho ho, je bent minister en je hebt recht op informatie. Als de diensten jou de benodigde informatie niet aanleveren, ook niet na herhaaldelijk verzoek, laat je het dus daarbij liggen?
  Als minister moet je die informatie opeisen!
  Dat heeft de minister van TCT niet gedaan en de zaak gelaten voor wat het was.

  Je bent zeker medeschuldig inzake de veiligheid (wat nog moet blijken) als je niet de beslissingen hebt genomen die je had moeten nemen. Die beslissingen heb je niet genomen, want je hebt de nodige informatie niet opgeeist. Heb je wel beslissingen genomen, dan heb je die genomen op basis van onvolledige informatie (want je had ee info niet).


  Maak melding

 8. Minister Apinsa, u had harder met de vuist op tafel moeten slaan, om de veiligheid in de luchtvaart te garanderen. Toen u merkte dat uw collega’s van de andere departementen niet op uw verzoek reageerden moest u met aftreden dreigen, zodat men als-nog wakker zouw worden.

  Nu dat u alles op zijn beloop heeft gelaten, bent u net zo schuldig aan het ontstane situatie, net als uw andere college’s van het front. Verder zien wij tot het einde van het regeertermijn van het front, alleen maar verdeeldheid in het beleid. Iedere partij binnen het front gaat zijn eigen gang, en dat leid nu tot doden onder de bevolking.
  Deze feiten rechtvaardigen dat u nu al uw functie neerleg als minister van TCT.
  Ook Santokhi dien in deze zijn functie neer te leggen wegens incompetentie in het gevoerde beleid, die nu levens eist.

  Maar van-zelfsprekend , wij leven in suriname; dus het zal niet gebeuren dat een minister zijn verantwoordelijkheid neemt en opstapt, bij falen van het door haar gevoerde beleid.

  Bovendien, waar blijft de informatie m.b.t. de moord op Veira. Heeft de bevolking geen recht op informatie om te weten wat er verder gaat moeten gebeuren.
  De minister verteld ons dat het een criminele-organisatie is die achter de moord staat op Veira. Maar welke figuren daar achter zitten mag de bevolking niet weten.

  Het lijkt mij dat leden van de coalitie met deze moord te maken hebben, maar uit politieke overwegingen durf Santokhi dat niet bekend te maken. Laat Santokhi bewijzen dat het niet zo is. Ik zeg dat deze figuur santokhi super ONVERTROUWBAAR IS. Daarom verdwijnt 90 kg cocaine uit de directe omgeving van santokhi. Vandaar dat hij criminele contacten onderhield met drugs-dealer Segebai, die waarschijnlijk door santokhi zelf heeft laten ombrengen in amsterdam. Ja de man zijn vriendin kocht toch een huis van de drugs-rover Segebai, dus er was degelijk contact met deze figuur en de minister santokhi. Vergeet niet; waar er rook is , is vuur.

  Hoe komt het dat zoveel chinesen visa kregen om suriname binnen te komen. Ja er werd gefraudeerd op het ministerie van justitie onder de neus van Santokhi. Santokhi zegt ‘is niet ik’ ik weet het niet, is het antwoord van de minister. Maar natuurlijk ; wij leven toch in suriname. Let wel: al deze zaken zijn geen toeval, er is teveel rond santokhi die niet pluis is, het stinkt gewoon rond santokhi . Jullie zijn gewaarschuwd. Hier geldt ook wie niet horen wil zal voelen.

  Op 25 mei krijgen zij de rekening van de door hun gevoerde wanbeleid.


  Maak melding

 9. Het is bekend, dat bijvoorbeeld het gewicht van de bagage in het binnenland niet wordt gecheckt. Daarnaast geeft de minister van TCT zichzelf een brevet van ongeschiktheid, door te stellen, dat afdelingen die onder haar vallen, niet reageren op brieven of vragen!!!


  Maak melding

 10. Minister moet de zaak BYPASSEN. Alle mensen en factoren die het doel tegenhouden, moet zij als meerdere BYPASSEN. Troostende woorden zijn vandaag moeilijk te vinden. Moest dit ons allen weer overkomen ? Moet het zo doorgaan in ons land dat een ontwikkelingsland moet blijven in veel delen van haar grondgebied en bevolking ?

  Er moest eerder aan die bel getrokken worden. En hoe het werkt is alsvolgt : als jij zaken opmerkt die scheef staan en niet aan die bel trekt, ja dan zal ‘die bel aan jou trekken’ bij wijze van zeggen. De ‘Code van Gevaar en Alertheid’ was allang ‘vuurrood’ toen de kist van zalig Soeriani crashte. Een jaar daarna ging het weer mis met nog een Antonov van Blue Wing. Wat je moet doen als je constateert en wil toegeven dat je in een ‘danger condition’ beland bent, is dat je meteen stopt met je normale routines en handelingen die je gewoon bent te doen. Je moet onderzoeken wat je fout doet dat jou en anderen steeds weer onheil brengt. Daarna dat gaan oplossen en je activiiteit herorganiseren zodat die gevaarlijke situatie zich niet (steeds) herhaalt. We hebben nooit gehoord over drastische nieuwe veiligheidsmaatregelen die Blue Wing sinds de incidenten van 2008 en 2009 heeft geimplementeerd. We horen alleen dat ze gewoon doorgaan met uitbreiden , ook vanuit de overheid hoor je niets over nieuwe scherpere veiligheidsmaatregelen daar omtrent, Plus zien we dat vluchten gewoon doorgaan, dus men wil niet stoppen met normale routines en gewoontes. Jullie activiteit/ bedrijf staat in brand lieve mensen! . Blue Wing, Casas en de overheid gaan nog steeds keihard in tegen wat de natuur zegt. De natuur zegt : HALT, STOP en BEZIN JE !! En REORGANISEER. PAK HET GEVAAR AAN !! Als je niet nu kijkt ernaar, gaat het leven/de natuurwet zelf verder je omlaag brengen, zo werkt het. Straks gaat er meer kapot en begeef je je in een toestand van non existentie en geen voortbestaan. Vier van onze aviators zijn al in die conditie : Non Existence. Moet het zover komen ? integendeel, als je alles confronteert en onderzoekt wat de sector doet dat below optimum standard is, kan deze company straks recht op staan en werkelijk een nieuwe sterkere leider in de regio worden. Geldt ook voor de luchtvaart sector. DAT waren de idealen van dhr Veira. Piloten van de airlines moeten desnoods weigeren te vliegen totdat scherpere en hogere standaarden geimplementeerd kunnen worden in het beland van ook hun eigen veiligheid !! Of het volk moet gewoon geen diensten meer kopen van deze airlines. Wet van natuur zegt : als jij niet ethiek afdwingt waar je ziet dat er on-ethiek is, word je zelf het slachtoffer van de on-ethiek.
  Ethiek heeft te maken met de beslissingen de we dagelijks nemen die het grootste goed en minste kwaad voor het grootste aantal van ons brengen. U ziet dat het door de vingers kijken naar het luchtvaartgebeuren in ons land, lokaal dus, en dus geen ethiek afdwingen , ons het grootste kwaad over het grootste aantal van ons heeft gebracht. Dus- de keus ligt nu aan ons hoe we zaken verder gaan aanpakken !! Van de reizigers, en piloten tot bedrijfsdirecteuren , en overheids functionarissen !

  May all who were on board, Rest in Peace en moge God alle nabestaanden Zijn kracht geven in deze heel zware dagen en komende tijden ! Sonny Khoeblal, Former Assistant Air Traffic Controller (’80-’83)


  Maak melding

 11. Ik vraag mij werkelijk af wie in Suriname de dienst uitmaakt. Is het de overheid of het bedrijfsleven of heeft het weer allemaal met tjoekoe te maken?


  Maak melding

 12. Deze minister slaapt heeft helemaal geen verstand van regeren. Ze reageert als het schaap verdronken is.Het vliegveld Zorg en Hoop wordt door ondernemers op het terrein en bewoners naast het vliegveld volgebouwd terwijl dit vliegveld niet berekend was voor zware vliegtuigen.De Coesewijnestraat met al het drukke verkeer dat voorbij raast.Ik hoop dat ze ook het totale veiligheidsbeleid onder de loep neemt of deze aan haar opvolgster kan laten.We zitten niet te wachten op een volgende ramp die misschien vermeden kan worden. Rog


  Maak melding

 13. belangen zijn duidelijk belangrijker dan mensen levens….blue wings is eigendom van een paar zeer vermogende en invloedrijke zakenlui, dus daarom het gesteggel om de boel te sluiten…en casas (lanti salaris is ook niet genoeg he)…..wiens brood men eet …. geld ook voor een paar ambtenaren op sleutel posities bij tct.. deze mensen hebben bloed aan hun handen wiens taal men spreekt………en laat de directeur van B.W. mijn vertelellen waar zijn broer de piloot op dit moment is ??….

  alleen bij een nieuwe regering met integere mensen kan die beerput bij casas open……

  de minister zou vanwegen haar “ministeriele verantwoordelijkheid” meteen moeten aftreden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.