Luchtvaartautoriteiten Suriname moeten ingrijpen

13

PARAMARIBO, 17 mei – Het is hoog tijd voor drastische maatregelen tegen luchtvaartbedrijf Blue Wings. Dit zegt advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday. Dat het bedrijf betrokken is bij de laatste drie vliegtuigongelukken moet al reden genoeg zijn. Toch wordt getalmd.

De luchtvaartautoriteiten verschuilen zich achter allerlei argumenten. Ook dit keer wordt gezegd dat er eerst een officieel verslag moet komen. “Dat is een dooddoener”, zegt Baidjnath Panday tegenover de Ware Tijd. Als de autoriteiten het wilden hadden ze al lang kunnen ingrijpen. Toch besloot de commissie die de Blue Wings-crash van 2008 onderzocht, niets te doen.

De luchtvaartdienst, veiligheidswaakhond Casas, noch rampenteam NCCR overwoog maatregelen. “Eén voor één hadden zij vanuit hun discipline en volgens de wet maatregelen kunnen treffen tegen de vliegmaatschappij”, aldus Baidjnath Panday. De vraag is dan hoe lang het nog moet duren. Bij Blue Wings is het business as usual. “Alle vluchten gaan gewoon door”, zegt directeur Amichand Jhauw.


13 REACTIES

 1. Meneer de advocaat generaal ie lattie boi
  veels te laat ga jij dan wat doen, sluit die hele zooi daar, het gaat alleen bij jullie om belangen macht geld etc, oeng frede foe doe sani,sani oe miet oeng ete.Blijf maar vliegen met die klojo’s!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Het is toch een groot schandaal dat Blue Wings gewoon vluchten kan uitvoeren
  terwijl de lijken nog nieteens zijn geborgen, er helemaal geen onderzoek naar de oorzaak van alweer de zoveelste Crash van deze maatschappij heeft plaats gevonden!
  Drie keer is scheepsrecht of wachten ze tot de volgende Crash, op een dichtbevolkte wijk in Paramaribo?
  Blue Wings zou de eer aan zichzelf moeten houden en alle vluchten voorlopig opschorten, tot er gedegen onderzoek heeft plaats gevonden.
  De autoriteiten zijn laks, hebben geen daadkracht of er spelen andere belangen.


  Maak melding

 3. Sme’rs moeten een ding lezen ,,,samen werken..

  Onmiddellijk een groep vormen en een jurist in de arm nemen.

  Alles van Bleu wings beslag leggen en een schade vergoeding eisen..

  Nu al een voorschot van enkele duizenden euro ,us$ ,srd eisen tot dat de uit eindelijke totaal bedrag bekend is..

  Je kan dat ding niet blauw blauw laten de tijden zijn verandert de familie lijdt schade en verlies aan dierbaren..

  Iedereen moet verplicht verzekerd worden bij het betreden van welke vliegtuig dan ook ,ook in sme ..

  In europa is dat de normaalste zaak van de wereld..


  Maak melding

 4. Marcel alle passagiers zijn verzekerd maakt niet uit in welk land,je loopt wel achter wat dat betreft.Denk je dat die kisten niet zijn verzekerd in Suriname.


  Maak melding

 5. Het is triest, maar gewoon moord met voorbedachte rade door mensen met slechts dollartekens in hun ogen. Het zijn toch dezelfde handelaren die in 2001 ook onder de naam ITA (Inter Tropical Association) circa 901 passagiers vanuit NL in Paramaribo lieten stranden. En tevens een paar honderd Surinamers in NL. En voor 2001 hadden ze ook zo’n smerige streek uitgehaald. Jammer dat de leiding van wing zelf niet in dat vliegtuigje zat. Schandalig dat de politiek weer vergunningen heeft verleend aan deze groep criminelen. De vingers/handen van de vergunningverlenende minister is met bloed besmeurd. Mensen met bloed besmeurd geweten zijn in dit geval minimaal de directeur van slappe wings, waarnemend hoofd luchtvaartdienst, directeur luchtvaartwaakhond (slaaphond) Casas en KvK en Frabrieken. De verantwoordelijke minister blijft schaamteloos natuurlijk op zijn post. Het is tijd om de bezem doorheen te halen en deze criminelen op te sluiten. Welke politieke partij durft dit aan. NF is de vergunning verlener. Mijn medeleven gaat uit naar de onschuldige slachtoffers in dat vliegtuigje. A.u.b. geen buschauffeur de status van piloot geven.


  Maak melding

 6. Waarom wachten op casas/luchtvaartdienst. het volk kan er ook voor kiezen om niet meer met Blue Wings te vliegen.indien broken wings(een betere naam voor deze crash carrier)geen klanten meer krijgt stoppen zij wel zelf met vliegen.


  Maak melding

 7. Slot!

  De minister van Transport dient een slot te zetten op de wielen van de Bleu Wings toestellen en ook op die van Gumair als ze onveilig vliegen.
  Indien Casas niet optreedt, kan deze instantie worden opgedoekt vanwege nalatigheid.
  Nabestaanden moeten schade claimen bij Bleu Wings. Je krijgt de dode niet terug, maar je dwingt de maatschappij om goede veiligheids maatregelen te treffen.

  Toeristen gaan niet zo gauw meer vliegen.


  Maak melding

 8. Alle vluchten gaan gewoon door”, zegt directeur Amichand Jhauw. En wie draag de eventuele naconsequentie’s als er iets mis gaat?? Mag ik dan jouw ook in die zelfde rampvliegtuig instoppen en naar beneden laten instorten. Je bent in mijn ogen wel een smiecht en uitgehongerde geldwolf. Lager dan een paria kan ik me niet indenken.

  De ene zijn dood en voor de andere zijn brood!!!! De naam Amichand Jhauw lijkt mij een Hindoestaanse naam. Ben je dat wel??? Het lijkt alof je bloed van een Hyena hebt!!!


  Maak melding

 9. Een tijdje terug was er ook een toestel van Gum Air neergestort en zij vlogen gewoon de volgende dag.

  Waarom zou men niet moeten vliegen???
  Blue Wing vliegt niet met alleen antonovs,ze hebben ook andere type toestellen.

  KLM heeft ook gewoon gevlogen na een incident,Afrique van Libie vliegt ook gewoon na hun ramp.

  Ok in 2 jaar 3 incidenten,met 1 type toestel,dan moet je die type grounden want dan is er duidelijk iets mis.

  Mischien is die toestel door een blikseminslag neergestort wie weet hadden ze gewoon pech.Een ieder kan een dagje pech hebben,alleen is de timing voor Blue wing erg slecht.


  Maak melding

 10. BYPASS ALL HABITS AND NORMAL ROUTINES.. De company en de luchtvaartsector is DIEP in het gevaar komen te liggen. Men moet onmiddellijk stoppen met de normale routines, want het zijn DIE normale routines rondom Blue Wing, die deze dodelijke incidenten veroorzaken.

  Er moest VEEL eerder aan die bel getrokken worden. En hoe het werkt is alsvolgt : als jij zaken opmerkt die scheef staan en niet aan die bel trekt, ja dan zal ‘die bel aan jou trekken’ bij wijze van zeggen. De ‘Code van Gevaar en Alertheid’ was allang ‘vuurrood’ toen de kist van zalig Soeriani crashte. Een jaar daarna ging het weer mis met nog een Antonov van Blue Wing. Wat je moet doen als je constateert en wil toegeven dat je in een ‘danger condition’ beland bent, is dat je meteen stopt met je normale routines en handelingen die je gewoon bent te doen. Je moet onderzoeken wat je fout doet dat jou en anderen steeds weer onheil brengt. Daarna dat gaan oplossen en je activiiteit herorganiseren zodat die gevaarlijke situatie zich niet (steeds) herhaalt. We hebben nooit gehoord over drastische nieuwe veiligheidsmaatregelen die Blue Wing sinds de incidenten van 2008 en 2009 heeft geimplementeerd. We horen alleen dat ze gewoon doorgaan met uitbreiden , ook vanuit de overheid hoor je niets over nieuwe scherpere veiligheidsmaatregelen daar omtrent, Plus zien we dat vluchten gewoon doorgaan, dus men wil niet stoppen met normale routines en gewoontes. Jullie activiteit/ bedrijf staat in brand lieve mensen! . Blue Wing, Casas , NCCR en de overheid gaan nog steeds keihard in tegen wat de natuur zegt. De natuur zegt : HALT, STOP en BEZIN JE !! En REORGANISEER. PAK HET GEVAAR AAN !! Als je niet nu kijkt ernaar, gaat het leven/de natuurwet zelf verder je omlaag brengen, zo werkt het. Straks gaat er meer kapot en begeef je je in een toestand van non existentie en geen voortbestaan. Vier van onze aviators zijn al in die conditie : Non Existence. Moet het zover komen ? integendeel, als je alles confronteert en onderzoekt wat de sector doet dat below optimum standard is, kan deze company straks recht op staan en werkelijk een nieuwe sterkere leider in de regio worden. Geldt ook voor de luchtvaart sector. DAT waren de idealen van dhr Veira. Piloten van de airlines moeten desnoods weigeren te vliegen totdat scherpere en hogere standaarden geimplementeerd kunnen worden in het beland van ook hun eigen veiligheid !! Of het volk moet gewoon geen diensten meer kopen van deze airlines. Wet van natuur zegt : als jij niet ethiek afdwingt waar je ziet dat er on-ethiek is, word je zelf het slachtoffer van de on-ethiek.

  Ethiek heeft te maken met de beslissingen de we dagelijks nemen die het grootste goed en minste kwaad voor het grootste aantal van ons brengen. U ziet dat het door de vingers kijken naar het luchtvaartgebeuren in ons land, lokaal dus, en dus geen ethiek afdwingen , ons het grootste kwaad over het grootste aantal van ons heeft gebracht. Dus- de keus ligt nu aan ons hoe we zaken verder gaan aanpakken !! Van de reizigers, en piloten tot bedrijfsdirecteuren , en overheids functionarissen !

  May all who were on board, Rest in Peace en moge God alle nabestaanden Zijn kracht geven in deze heel zware dagen en komende tijden ! Sonny Khoeblal, Former Assistant Air Traffic Controller (’80-’83)


  Maak melding

 11. 15 jaar lang heb ik de eer gehad om op een van de meest veilige cruise schepen te mogen werken.
  De manier op ongelukken te voorkomen is om dagelijks rampen training te doen. Motto is , hoe meer je voorbereid bent op calamiteiten, hoe minder die zich voordoen. Verder moet je een schoon beleid op na houden, ethiek binnen je bedrijf/organisatie moet hoog staan, dan ben je not at effect, maar causatief ! ~ Sonny Khoeblal.


  Maak melding

 12. @ Wiep-Ding: Je reactie getuigt van weinig niveau. Ter verduidelijking: Armand Jhauw is de echtgenoot van de twee jaar geleden verongelukte co-pilote Soeriani Jhauw-Verkuyl. Zou jij op dit moment in zijn schoenen willen staan?


  Maak melding

 13. Je kan zien hoe erg Blue Wing de crash zelf vind…

  Geen woord over de crash of steunbetuiging ad familie op hun website. Schandalig!

  groeten, Karan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.