maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVliegtuig Blue Wing neergestort in Oost-Suriname

Vliegtuig Blue Wing neergestort in Oost-Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/MAROWIJNE, 16 mei – Een Antonov AN 28 van Blue Wing is neergestort in het Boven-Marowijne gebied. Dit meldt politiewoordvoerder Humphrey Naarden. Alle acht inzittenden van het tweemotorig toestel kwamen om het leven. De oorzaak is nog niet bekend. Manschappen van politie en brandweer zijn naar het gebied vertrokken.

Ook het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbstrijding, NCCR, is betrokken bij de berging. Het werk wordt bemoeilijkt door slecht weer. Het is het tweede ongeval met dodelijke afloop voor Blue Wing. In april 2008 vielen negentien doden nabij Benzdorp, dichtbij de grens met Frans-Guyana. Het betrof eveneens een Antonov toestel. Het vliegtuig maakte een verkeerde landing.

In oktober 2009 raakte een Antonov beschadigd tijdens een landing te Kwamalasemutu. Vier van de acht inzittenden raakten gewond. Blue Wing behoort tot het handjevol maatschappijen dat nog Antonovs inzet. Het bedrijf kwam in 2006 op de lijst van vliegmaatschappijen met exploitatieverbod in de EU. Blue Wing-toestellen zouden niet beschikken over het GPWS-veiligheidssysteem. De maatregel werd in 2007 ingetrokken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. ik denkdat de directie van blue wing nou echt serieus gaan werken aan de veiligheid van hun vloot. ik vlieg in elk geval nooit met hun maatschappij. sorry.


  Maak melding
 2. Tja. Ik blijf het zeggen. Antonov’s zijn velige vliegtuigen maar als je ze niet goed onderhoud en ze in moeilijke gebieden inzet dan zullen dit soort ongelukken altijd gebeuren. Ik vind het dan ook erg dat Blue Wing Airlines dit NIET heeft geleerd van het ongeluk in 2008.
  De grootste Antonov ter wereld die laatst ook in Suriname kwam doet het al zeker 20 jaar goed dankzij het goede onderhoud.

  Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden van de slachtoffers.


  Maak melding
 3. Tja; het gaat weer lekker aan toe in suriname; vliegtuigen met knudde kwaliteiten, weer 9 surinamer minder in suriname; kwaliteit van het leven telt niet meer, alleen scoren en winst maken telt en paisah verdienen met rotte appels..aluminium genoeg voorradig in het land om zelf vliegtuigen te verruilen met grondstoffen…


  Maak melding
 4. ik vind het het vreemd wat er nu gebeurt met blue wings,want’t komt de laatste tijd vaak dat dit gebeurt. ik word bang om met hun te vliegen;laten ze een onderzoek plegen,anders gaan ze slechte naam dragen.ik vind het triste voor de slachtoffers.


  Maak melding
 5. Het is allang tijd om deze club tegen het licht te houden.

  Kennelijk zal de politiek deze president-commissaris de hand weer boven het hoofd houden.


  Maak melding
 6. ik hoop dat de bevoegde instantie nu eindelijk de vergunning van dit onveilige bedrijf zal intrekken.of zal de regering venetiaan overgaan tot het laten opsluiten van de verantwoordelijke.

  blue wing is een onbetrouwbaar bedrijf en mag vanaf nu geen binnenlandse vluchten meer uitvoeren.als de regering de vergunning niet intrekt dan mogen wij aannemen dat deze ook medeplichtig zijn aan het moorden van de reizigers.

  De luchtvaartdienst spookt van de moordenaars.


  Maak melding
 7. Condoleances voor de nabestaanden van de omgekomen mensen.

  Onbegrijpelijk dat men met toestellen vliegt die geen goede veiligheidsystemen aan boord hebben.
  In een gebied waar men te maken heeft met bergen, oerwoud etc. is veiligheid toch de hoogste prioriteit.
  Voor het toerisme is het ook een klap, denk niet dat er veel mensen gebruik gaan maken van deze maatschappij.
  Regering neem uw verantwoording!


  Maak melding
 8. April 2008, oktober 2009 en nu mei 2010, ofwel 3x in 2 jaar a Blue wing disaster met een Antonov-28.

  De veilgigheid van het type toestel trek ik niet in twijfel, want er vliegen er nog genoeg van in de wereld,maar degenen die met een maatschappij durven vliegen met zulke statistieken moeten of geen andere keus hebben, of zich er goed van bewust zijn dat zij met een spelletje Russisch roulette bezig zijn om nog met Blue Wings een vlucht aan te durven.

  Met zo’n minivloot in 2 jaar zulke statistieken opbouwen,houdt niks anders in dat gevlogen wordt met een van de onveiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

  Niet voor niks had de EU Blue Wings op een BLACKLIST geplaatst.

  Dit is de slechtste statistiek worldwide (Vloot grootte/aantal ongelukken qua tijdsbestek).

  Probeer meer wereldwijd een slechtere vliegstatistiek te vinden.

  Als ik naar het SME binnenland moet dan per boot of in elk geval niet de maatschappij die BLUE WINGS heet, of ik moet levensmoe zijn.

  De condoleances aan de nabestaanden en heel veel sterkte toegewenst met het verlies.


  Maak melding
 9. ik wens de gehele bevolking van suriname heel veel sterkte toe.
  ik had gehoopt dat sommige een beetje fatsoen konden opbrengen om geen vasle en politieke beschuldigingen te uiten op dit moment maar ja het zijn altijd de zelfde hé


  Maak melding
 10. De feitelijke oorzaak van de vorige rampen zijn in het doofpot gestopt, waarschijnlijk door tjoekoes, er is naar mijn weten nooit echt onderzoek geweest en zijn er ook nooit claims gedaan of toegezegd.

  Ik durf te wedden dat de oorzaak van deze ramp ook in het doofpot terecht zal komen. Onderzoekers zullen onder de tafel wat geld toegeschoven krijgen en Blue Wings kan gewoon doorgaan met zijn maatschappij. Onderzoekers tevreden en Blue Wings ook tevreden. Geld is immers belangrijker dan mensenlevens. Ik durf zelfs niet met SLM te vliegen laatstaan dit maatschappij.


  Maak melding
 11. Mijn medeleven !…….

  Ik denk dat het tijd is geworden om de 3 overgebleven werkpaarden van B.W. uitsluitend intezetten voor vrachtvervoer , met de staatssubsidie die per 1 maart 2010 geld voor personenvervoer naar het binnenland via de lucht.De subsidie zou zijn werking blijven behouden.

  Laat die kisten onder andere brandstof vervoeren naar de ,over land niet bereikbaren airstrips.Zo voorkom je dat vliegtuigen die het binnenland aandoen die extra “terugreis brandstof” niet hoeven meetenemen.

  Het vliegen naar het binnenland zou dan veel veiliger worden.


  Maak melding
 12. @Sranangmang

  Je statistiek is te generalistisch. Je moet statistiek bedrijven op de achterliggende oorzaken. Nu weet ik niet meer exact welk ongeval met wat verbonden was maar ik herinner mij wel het volgende:

  – crash doordat er nog een toestel op de landingsbaan stond. Dit was niet te wijten aan de mij die lande, maar de schuld van de verkeersleiding op die airstrip die de landingsbaan ten alle tijden vrij moet houden en de gebrekkige cowboy mentaliteit van de piloot die zijn plane liet staan. Vergelijkbaar met asociaal parkeer gedrag.
  – crash door dat er een kuil in de landingsbaan zat. Weer de verantwoordelijkheid van degene die over de airstrip gaat.

  Niet de kwaliteit van de mij lijkt in het geding maar de algemene “laat maar waaien/lanti” mentaliteit en het slechte beheer van de airstrips in het binnenland. Mogelijk speelt ook de druk om goedkoop te vliegen een rol. (goedkoop is vaak synoniem voor slecht beheer).

  Met de opkomst van het tourisme moet SME gaan beseffen dat de kwaliteit van de airstrips het beheer er van opgeschaald moet worden naar een hoger niveau. Ook moet iedere airstrip gewoon een certificering krijgen zodat het publiek weet welke strip voldoet.


  Maak melding
 13. Hebben jullie het niet door.
  Een vliegtuig is dusdanig gemaakt dat het niet kan ontploffen.(brand kan)
  Maar aangezien er de laatste tijd, heel wat rare dingen in het land gaande zijn.(vooral luchtvaart)laatstelijk nog een gek van een Rambo figuur…ooit aangesteld als INFORMANT met zijn AK 47.(wilde vliegtuig retour)
  (ging zo ver een ander vliegtuig te kapen)

  Ik kan niet anders denken dan SABOTAGE.


  Maak melding
 14. Venetiaan moet echt zijn ballen tonen en deze maatschappij tot nader order stoppen.
  Totdat er duidelijk is wat er met de vliegtuigen van deze maatschappij aan de hand is .
  weet je hoe lang andere maatschappijen naar het binnenland van Suriname vliegen zonder ongelukken.
  Bluewings heeft in zijn eentje al meer dan 30 doden geëist en meer dan vier ongelukken gehad , hoe kan dat ?
  In een normale geen bananenrepubliek zou zo,n maatschappij allang gestopt zijn.


  Maak melding
 15. Mijn medeleven met de familie.

  De Antonov-28 is een betrouwbaar vliegtuig.
  Er vliegen er in de wereld nog heel veel van rond.Op verharde landings banen hoor je weinig over ongelukken met dit toestel.
  Maar op onverharde landings banen in het binnenland moet je wel zorgen dat het onderhoud aan dit type vliegtuig optimaal is.Onderdelen voor dit type vliegtuig zijn moeilijk te krijgen.Een goede raad aan Blue Wings koop een paar moderne kleine vliegtuigen voor binnenlandse vluchten anders gaat het vroeg of laat weer fout.

  Kondreman.


  Maak melding
 16. foei toch blue wing .kort voor de verkiezingen moet ramp gebeuren ik denk dat de presdent van suriname iets er aan moet doen 2 keer zijn er doden en 1keer ongelukken
  ik denk dat dit maatschappij alleen naar hun geld denken maar niet aan mensen leven als een vliegtuig niet meer mag vliegen waarom mag het suriname wel
  om blue wing mogen 9mensen te kort om te stemmen ik wenst het surinaamse bevloking veel sterkte toe kracht . anders aanpakken blue wing sterkte aan uw penioneel


  Maak melding
 17. Sorry hoe goed ik het met Suriname ook voor heb, maar dit is vreselijk, we zijn al zo´n klijne bevolking doe er alles aan om de binnenlanden bereikbaar te maken,maar met deze afgedankte goedkope testellen vragen we er zelf om en wat jammer is we verliezen menzen die een degelijke opleiding genoten hebben en pioneers werk verrichten,
  Ik zal geen vakantie ganger advieseren het binnenland te bezoeken op[ deze wijze die kreet heb ik al vaken gehoord maar dit bevestigd de regel
  ossieB


  Maak melding
 18. hey sur ik vind het heel erg dat zoiets gebeurt.De vraag die er gestelt moet worden is waar ligt de fout bij de piloten of bij het vliegtuig, want Antonov vliegtuigen zijn heel veilig maar de onderhoud is ook heel belangrijk.Want als je de grootste vliegtuig ter wereld kijkt de ANTONOV AN-225 die tot nu toe vliegt meer dan 20jaren al over de hele wereld en ook zijn broertje de AN-124 vlieg nog steeds.Ik vind suriname moet BLUE WINGS hard in de hand nemen en de vliegtuigen strengs te controleren want als de vliegtuigen van BLUE WINGS niet mogen vliegen in Europa dan mogen ze nergens in de wereld vliegen. tot slot veel sterkte aan de nabestanden. RAV


  Maak melding
 19. @ NEUS.

  Generalistich of niet, de harde cijfers van Blue Wings zijn wel keiharde feiten.

  Uiteraard moeten alle condities goed zijn, maar om bijna te stellen dat het allemaal haast niet aan BW te wijten is (andere stond er geparkeerd, kuiltjes in de grond), ook andere SME maatschappijnen (o.a GUMAIR) vliegen in Suriname, maar kennelijk is het steevast BW die de pecht heeft met de condities

  Op de binnenlandse airstrips vliegt men op ZICHT en absoluut geen sprake van verkeersleiders die daar enige controle op uitoefenen.

  Dus beste Neus, voor mij spreken de cijfers betreffende Blue Wings BOEKDELEN. Van april 2008 t/m mei 2010 3x met een Antonov een crash is gewoon SLECHT.

  De derde keer betrof het in elk geval geen landing(2008) of kuiltje(2009), dus ben ik benieuwd wat er nu aan schorte.

  Wat is uiteindelijk de slot conclusie van 2008? men zageen ander vleigtuig opde baan en moest eens doorstart maken.

  Vaak genoeg maken toestellen doorstarts en ook dat moet niet iets bijzonders zijn.
  BW maakt een doorstart en het toestel raakt overtrokken rara. .wie maakt dan helaas een noodlottige fout?

  Gaan wij dan stellen dat het allemaal de fout/schuld is van het fout geparkeerde toestel op de baan?

  Verder staat het een ieder verder vrij even vrolijk met BW te blijven vliegen.


  Maak melding
 20. En het doet er allemaal niet meer toe. DTWblogg vermeld dat alle inzittenden zijn overleden. Of hulpacties nu wel of niet optijd zijn vertrokken, ze zijn er niet meer.
  Persoonlijk vind ik het schandalig, we hebben met mensenlevens te maken.
  De Piloot was een goed man, heeft zijn vrouw verloren aantal jaar geleden en laat nu 2 kinderen achter, die zijn nu wees. Zo heeft elke persoon die in het vliegtuig zat, mensen die langer dan 24 uur in spanning zaten, dat is te lang, nogmaals wie weet leefde er nog iemand maar 24 uur overleven na een crash is lang.


  Maak melding
 21. Ik heb vaak met Antonovs gevlogen en neem van me aan het zijn goede en betrouwbare vliegtuigen.In Afganistan en Irak verrichten deze werkpaarden het zware werk voor de Amerikanen en Britten, terwijl de westerse vliegtuigen zoals de Hercules het allang hebben laten afweten.

  Maar alles valt en staat met de strikte naleving van de onderhoudsprotocollen- en veiligheidsvoorschriften die men moet naleven.Gebruikt men de juiste voorschriften, gereedschappen en de juiste onderdelen bij onderhoud en vervanging van onderdelen.

  Koopt men geen namaak onderdelen gemaakt van slecht materiaal uit China,of denken Surinaamse lassers of bankwerkers dat ze even een onderdeel kunnen maken van ongeschikt materiaal.Niet alle materialen kn men gebruiken om onderdelen te maken. Niet voor niets is er een speciale wetenschappelijke studie op dit gebied met de naam metallurgie. We moeten maar afwachten.Mijn condoleances aan de nabestaanden.


  Maak melding
 22. Blue Wings had toch drie vluigtuigen van het type Antonov AN 28. Nu zijn alle drie, in 25 maanden, niet meer geschikt voor vluchten.Voor het vertrouwen in onze luchtvaart is het wel van belang om te weten waarom in 25 maanden drie vliegtuigen van het type Antonov AN 28 zijn verongelukt (2008, 2009 en 2010). Ik weet dat bij het ongeluk van 2009 geen doden zijn gevallen, maar toch.


  Maak melding
 23. Mijn medeleven aan de nabestaanden.Maar ik vrees dat dit niet de laatste ramp is die ons zal overkomen.Ik woonde aan de Parastraat te Zorg en hoop en ik kan jullie wel vertellen dat deze vliegende doodskisten niet geschikt zijn voor ons land en voor hun thuis basis Zorg en hoop.Zelfs de voormalige oostblok landen kopen geen antonov of toepolev meer vanwege hun veiligheid.Deze minister heeft mensen toestemming gegeven om huizen te bouwen op circa 30m van de landingsbaan op Zorg en hoop dan vraag je toch om problemen.Vraag iedereen die in de buurt van dit voormalige airstrip woont hoe het hun vergaat wanneer deze blue wing vliegtuigen opstijgen of landen en O ja wat is de oorzaak van de vorige ramp en bijna rampen. Minister denk aan de veiligheid van de burgers in dit land. Cobbie


  Maak melding
 24. @ NEUS

  Beste neus
  Gezien je uitspraken, (VERKEERSLEIDING OP DE AIRPORT) Heb je Kennelijk Nul Komma Nul verstand van Surinaamse Luchtvaart, ER IS GEEN TOREN op binnenlandse vliegvelden.

  Je verdedigd een maatschappij die al veel bloed op haar naam heeft, waarom….?

  Als iemand die heel veel verstand heeft van luchtvaart kan ik je 2 dingen zeggen…

  Geloof niet wat er in de kranten staat, en geloof niet wat Instanties tegen je zeggen.
  … De rede dat ik je dit zeg is dat Bluewings haar zaakjes goed geregeld heeft, dit op alle nivo’s, de ware rede zal men nooooooit publiceren, want de enige mensen die bluewings kunnen stoppen zijn de gene die dagelijks hun centjes verdienen VAN Bluewings

  Elk ongeluk moeten we van leren, maar als de werkelijke feiten ons onthouden worden moeten wij als gemeenschap leren dat we niet met deze killers moeten vliegen. Op deze manier stoppen ze vanzelf

  Verders nog 1 mededeling aan de gemeenschap
  Bluewings is niet de eigenaar van de vliegtuigen , dit is SIMPEL AIR, als de Directie van Bluewings wil sluiten ze morgen hun deuren, en halen ze de zelfde schurken streken uit onder hun nieuwe naam SIMPEL AIR

  INVICTUS


  Maak melding
 25. Nooit meer letterlijk met de Kapitein Peter Veldkamp in de ether. Moge zijn ziel in vrede rusten. Famiri tang boeng!

  Peter is zijn passie achterna gegaan


  Maak melding
 26. A kon sar now nanga ding mang dis’,Blue Wings is nu duidelijk niet goed,mischien moet ik het niet zeggen maar het is overduidelijk,alla por san sranang e accepteer,wiens ai kost oen libi,een ongeluk voor een keer kan,MAAR JE MOET JE UITERSTE BEST DOEN OM HET ZOVEEL MOGELIJK TE KUNNEN VOORKOMEN.het ligt niet aan die vliegtuigen ,het ligt gewoon aan de hele directie van blue wings , want hun moeten ervoor zorgen dat de vliegtuigen in orde gemaakt worden.NOGMAALS ALS IK FOUT BEN,MAY THE LORD FORGIVE ME,maar dit is geen grap ,het gaat hier om MENSENLEVEN.


  Maak melding
 27. Deng tranga jesi dape baja, dan krijg je dit ja, en nu wachten wanneer de volgende kist
  naar beneden komt, deng opolangi na soso broko torie, maar goed, jammer voor diegene
  die leven lieten!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 28. Ene goede dag mijne sranangman,na vershillende reacties te hebben gelezen wil ik dit nog ff aan u kwijt.
  Antonov vliegtuigen zijn veilig las ik net van een discutant verwijzend naar die grote jongen onlangs geland op j.a.p.,wat ik mij afvraag is als deze persoon weet dat die kolos van de schroot hoop is gered door tussen komst van Amerika,wat Blue wings izet in Su is allang rijp voor de sloop er worden geen spare -parts meer gemaakt maar omdat een antonov bijna even moeilijk te monteren is als een auto hebben de eigenaars van Blue-wings maar een paar van de schroot hoop laten halen met winst als uitgangspunt en het leven van mensen op de laatste plaats gesteld.DUS MIJNE MENSEN LAAT DE SURI OF TOERIST BLUE WINGS LINKS LATEN LIGGEN DAN KUNNEN WIJ DE ANTONOVS BIJ DE KANNONEN IN NIEUW AMSTERDAM PLAATSEN.

  Think about it,of willen we zo graag het paradijs zien ,dont think so.


  Maak melding
 29. ik vindt het wel erg dat dit weer bij de zelfde maatschappij gebuert. De regering, in het bijzonder het ministerie van TCT. is het een money making business??? hou op man mensen leven gaan eraan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES