Surinaamse ex-minister Gilds op vrije voeten

7

PARAMARIBO, 13 mei – Ex-minister Siegfried Gilds mag zich weer een vrij man noemen. Het Hof van Justitie besliste dat hij de gevangenis uit mag. Het is weliswaar een voorlopige maatregel na zo’n negen maanden brommen. Nu mag hij het hoger beroep buiten de gevangenismuren afwachten.

De zaak wordt binnenkort voortgezet. “Ik had verwacht vrij te komen”, zei Gilds kort na zijn vrijlating. Het grootste deel van zijn straf zit er al op. Toch pleitte hij met zijn advocaat voor een positief oordeel. Volgens het Hof is er geen reden tot langere opsluiting. Er is niet bewezen dat Gilds schuldig is aan bewijsvertroebeling. Het OM moet nu deelname aan een criminele organisatie bewijzen.

Eerdere verzoeken om voorlopige vrijlating waren afgewezen. “Ik heb steeds gezegd te geloven in God. Mijn geloof is alleen maar versterkt in de gevangenis”, aldus Gilds. Advocaat Stanley Marica heeft excepties opgeworpen. De kans bestaat dat zijn cliënt niet meer naar de gevangenis hoeft. Siegfried Gilds moest aftreden als minister nadat het OM hem in staat van beschuldiging stelde.


7 REACTIES

 1. Die hele rotzooi om Gils is niks en ook niks dan misbruiken van recht en wet.
  Dat zou mij wat worden 10 jaar gaan zitten wachten op hoger beroep.
  Straf van een jaar uitzitten en nooit het gebruik van 1/3 straf vermindering kunnen maken.
  Dan hoe recht en wet…en boven op… blijven en zitten wachten…..zeker zou het uitlopen naar 10 jaar(hogerberoep).
  Die mensen FRONT maken alleen maar grappen….zij weten niet eens wat men recht en wet noemt of weten niet een hoe het werkt….maar kretologie…a drapi i’m di…FRONT..ija.


  Maak melding

 2. Castelen je mag alvast jou dikke lip met dat van Gilds gaan meten.je krijgt gouw de neiging te zeggen dat het over twee Hollanders gaat.maar niks is minder waar.


  Maak melding

 3. Hebben ze Gilds helemaal kaalgeplukt van zijn miljoenen drugsdollars?Natuurlijk niet.De achtervolger van Bouterse ging als eerste de cel in.Het al me niet verwonderen als Gilds voor de tweede keer de cel in moet verdwijnen.Mooier kan het niet worden.


  Maak melding

 4. Op/Afsluiten!

  Gilds mag nooit meer een publieke funktie bekleden. Gilds moet uit alle politieke kringen geweerd worden. Gilds moet als een ex-crimineel behandeld worden en zijn neus uit Het Park en Torarica weg houden.

  Bevlekten hebben in Suriname nog altijd kans om te gaan besturen en beslissen. Dat mag niet meer gebeuren. Zijn oneerlijk verkregen vermogen moet door de staat in beslag worden genomen. Dat moet bij alle schurken gebeuren.
  Afsluiten van de toegang tot zijn crimineel verdiend vermogen.


  Maak melding

 5. Er is niet bewezen dat Gilds schuldig is aan bewijsvertroebeling. Het OM moet nu deelname aan een criminele organisatie bewijzen.

  Waarom is hij dan opgesloten geweest?? Hoeveel bedraagt de schadevegoeding??? Niet voor niets gezeten????

  Heel goed Gilds, dat je in GOD gelooft. Je mag niet liegen he!!! Je weet wel waar je straks terecht komt. Paradijs/ Hel??? De keus is niet aan jou!!! Het wordt voor jou beslist.

  Friend! don’t forget this one; Wanneer je in water schijt, gaat het een keer drijven!!!


  Maak melding

 6. Siegie joe de ete, schaam, je hebt niets betekent voor het land, je had zelf moeten beslissen om in de lik te blijven zitten,
  voor mij part voor altijd!!! als bewindsman
  ben je gewoon een slampamper geweest, bigi mofo, enz!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.