donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWebsite Johan Ferrier Fonds online

Website Johan Ferrier Fonds online

-

Does Travel - naar Suriname

Vandaag 12 mei 2010 – de 100ste geboortedag van Johan Ferrier, laatste gouverneur en eerste president van Suriname – gaat het Johan Ferrier Fonds online. Het Johan Ferrier Fonds is opgericht in naam en ter ere van Johan Ferrier, de laatste gouverneur en eerste president van Suriname, op initiatief van zijn dochter Joan Ferrier, directeur van E-Quality. Het fonds is gebaseerd op het gedachtengoed van Johan Ferrier en geeft steun aan initiatieven die gericht zijn op maatschappijopbouw en cultuur in Suriname.

In zijn leven en werken heeft Johan Ferrier steeds de kracht van Suriname en Surinamers willen versterken en zichtbaar maken. Het Fonds wil dat in zijn naam voortzetten. Het fonds werd in september 2009 in aanwezigheid van Johan Ferrier gepresenteerd en heeft nu nadere vorm en inhoud gekregen. Ter ere van de 100ste geboortedag van de op 4 januari j.l. overleden oud-president, heeft het Johan Ferrier Fonds een huisstijl, logo en website gekregen en vanaf 12 mei is de website online: www.johanferrierfonds.nl.

Op de website is niet alleen informatie te vinden over het Johan Ferrier Fonds, haar doelstellingen en werkzaamheden, maar ook over de persoon van Johan Ferrier. Het logo en de website zijn ontworpen door reclame ontwerp- en adviesbureau DG Graphic Design. Voor één van beide eigenaren was Johan Ferrier sinds haar kindertijd als een opa, de reden dat haar bureau de vormgeving van het Johan Ferrier Fonds met enthousiasme op zich genomen heeft.

Eveneens op 12 mei vindt tijdens een besloten persbijeenkomst de presentatie plaats van de speciale uitgave van Het Grote Anansiboek van Johan Ferrier en Noni Lichtveld. De eerste exemplaren worden aangeboden aan de waarnemend ambassadeur van Suriname en aan demissionair minister-president Balkenende. Op 16 mei 2010 volgt de publiekspresentatie van Het Grote Anansiboek in de Koningskerk te Amsterdam, om 12.00 uur.
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. ik vindt het heel goede initiatief deze man was en goede en integer suriname die heel veel voor zijn land heeft betekend iemand die als voorbeeld voor onze jeugd kan dienen deze grote surinamer heeft laten zien dat je met woorden en onderhandeling verder komt dan met GEWELD!


    Maak melding
  2. en mag een voorbeeld zijn voor onze jeugd.dit is ver gezocht.

    niet alles dat blink is goud,ook hij heeft fouten gemaakt.niemand en dan ook niemand op deze wereld is volmaakt.


    Maak melding
  3. Het Koninkrijksstatuut was ingevoerd om de koloniën binnenboord te houden. De VN zette de kolonisatoren met de “Handvest van de VN”onder druk om de koloniën onafhankelijk te maken. Alleen als er middels een referendum vastgesteld was, dat een kolonie onder de moedersparaplu wilde doorgaan, dan was het toegestaan.

    De bescherming van de mensenrechten zoals politieke, culturele, sociale en economische in de koloniën, rekening houdende met plaatselijke omstandigheden mocht niet afwijkend zijn dan de rechten van de volkeren in het moederland.

    Periodiek moesten de kolonisatoren verslagen aan de VN uitbrengen wat aan acties ondernomen waren om de mensenrechten te waarborgen.

    Het Koninkrijksstatuut was om de koloniën niet los te laten en toch geen verslag hoeven uit te brengen aan de Verenigde naties (Lees: schending van de mensenrechten in de koloniën op een legale manier). Nederland was al geruime tijd (1947 is de Noodwet oudedagsvoorziening in Nederland ingevoerd) bezig om haat sociale stelsel in te voeren. Nederland handelde in strijd met het opgelegde gelijkheidsbeginsel.

    Het Koninkrijksstatuut was een interne overeenkomst voor de Koninkrijksdelen. Hiermee werd voorkomen dat de koloniën afzonderlijk aan internationale verdragen deelnamen.

    Aan de andere kant was het Koninkrijk der Nederlanden geen democratische Staat, daar de bestuurders niet rechtstreeks door het volk het Koninkrijk gekozen werd.

    Johan Ferrier was onze eerste minister president van Suriname. Welke actie(s) heeft hij ondernomen om deze schendingen van de mensenrechten in Suriname door Nederland ongedaan te maken? Was hij inderdaad een pion van Nederland, want later werd hij Gouverneur van Suriname (vertegenwoordiger van Nederland in Suriname).

    Als al bij het begin van de afscheiding van bedrog en manipulaties gesproken kan worden, dan mag je wel verwachten dat het heel lang gaat duren, voordat dit alles hersteld wordt.

    Johan Ferrier als Gouverneur.
    Ook bij de onafhankelijkheid waren de mensenrechten, waaronder een deugdelijke ouderdomsvoorziening voor de Surinamers hersteld kunnen worden. Toen was Ferrier Gouverneur van Suriname. Na de onafhankelijkheid eerste President van Suriname.

    Dus hoezo kan de schendingen van de mensenrechten in Suriname niet op zijn conto bijgeschreven worden?

    Stg. Surinaamse Belangen


    Maak melding
  4. @ glenda.G
    met alle respect hoor maar ik zie liever ferrier als voorbeeld voor de jongeren dan mensen die veel bloed aan hun klauwen hebben.


    Maak melding
  5. @ flexa,
    nee hij is niet gevlucht hij heeft suriname vrijwillig verlaten na dat Henk chin a sen was beedigd als de nieuwe president van suriname. bij zijn afscheid sprak ferrier de soldaten toe. hij drukte hen op het hart niets te doen waarvoor zij zich als surinamers zouden moeten schamen.die man had een voorgevoel want ander half jaar na zijn vertrek was het raak op 8 dec 1982 hebben de militairen wel gedaan waarvoor zij zich moeten schamen als surinamers, de daders zijn nu grote voorbeelden voor de jongeren in suriname hoe ver kan een samenleving zakken???


    Maak melding
  6. Bedoelen ze de Nederlandse jeugd?Want deze wijlen president was echt niet een grote Surinamer,deze eer valt Louis Doedel te beurt,aan hem kan de jeugd een voorbeeld nemen.
    Na zijn vlucht uit Suriname is Ferrier nooit meer teruggeweest om er voor zijn volk te zijn.Wat wegen die paar jaartjes op die hij als “president”gediend heeft tegen,40 jaar onmenselijke onterechte opsluiting van Louis Doedel?


    Maak melding
  7. ach ja ze hebben weer wat om hun frustratie te uiten. een moordenaar word als held gezien maar een integere man die na zijn studie terug is gegaan om zijn land op te opbouwen niet.ferrier heeft suriname op een hogere plank gezet dan die moordenaar die jullie aandidden wat ferrier en vele andere surinamers hebben opgebouwd is door militaireren die in nederland zijn opgeleid met grond gelijk gemaakt.
    het zou jullie sieren waneer jullie de echte feiten en waarheden gaan erkennen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES