Stembiljetten Surinaamse verkiezingen correct

1

PARAMARIBO, 12 mei – Er is niets fout aan de stembiljetten voor de verkiezingen. Dit zegt Stanley Marica, woordvoerder van het Onafhankelijk Kiesbureau. De namen van kandidaten zijn correct aangebracht. Het bezwaar van A Combinatie, AC, blijft achteraf onterecht. De groep beriep zich op een foutieve wettekst.

A Combinatie ging uit van de oude Kiesregeling. Die schrijft voor dat behalve de achternaam alleen de voorletters van voornamen op het biljet mogen. Op de huidige biljetten staan voornamen in plaats van voorletters. “Dit geschiedt volgens de wet”, zegt Marica tegenover ATV. Voor A Combinatie was er juist wel reden alarm te slaan. De wet zou niet zijn nageleefd.

“Gelijke monniken, gelijke kappen”, zei AC-topper Michel Felisi. AC ligt deels uit de race, vanwege te laat ingediende kandidatenlijsten. Elke bezwaar werd de kop ingedrukt met de wet in de hand. Volgens Marica is het ene moeilijk te vergelijken met het andere. De regeling laat het gebruik toe van of voorletters of voornamen. “De voorletters mogen geheel of ten dele door voornamen worden vervangen”, staat in artikel 41.


1 REACTIE

  1. De stembiljetten zijn niet comform de wet volgens “Mr.Dr.” M. Felisie. Straks komt die nog vertellen, dat alle wetsgeleerden hun diploma’s en buls mogen verbranden. En deze mensen denken aan regeermacht???


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.