Podiumtaal Surinaamse politici soms bedenkelijk

15

PARAMARIBO, 12 mei – De podiumtaal die politici uitslaan geeft zo nu en dan te denken. Het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, valt als toezichthouder over het niveau. Zoals laatst weer met Charles Pahlad, parlementariër en tweede man van de NDP. Tegenstanders werden de diepte in gewenst.

Dit gebeurde tijdens een massabijeenkomst in Wanica. Pahlad vindt dat de coalitiepartij VHP zich moet schamen. Nu met voornemens opdraven om Wanica te ontwikkelen heeft geen zin. Dat moest de afgelopen zijn gebeurd. “Wijdenbosch (ex-president, red.) heeft niet voor niets een brug gebouwd, laat ze (VHP) er maar van af springen”, aldus Pahlad. Het OKB vindt het niet kunnen.

Politici moeten zich rekenschap geven van de reikwijdte van hun woorden. “We hadden gehoopt dat men de kiezers wat opvoeding zou meegeven”, zegt OKB-woordvoerder Stanley Marica. Eerder had OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos kritiek. Winston Jessurun van het Nieuw Front vond dat de paarse NDP-vlaggen niet hoorden te wapperen in Brokopondo.

Niet correct, vindt Van Dijk-Silos. Sancties zijn er niet echt. De toezichthouder wil na de verkiezingen wel brainstormen met relevante groepen. Mogelijk komt er een gedragscode uit rollen. “Wat we nu doen is waarnemers sturen naar de massameetings”, aldus Marica. Er worden beelden geschoten. Die kunnen onder meer gebruikt worden bij het brainstormen.


15 REACTIES

 1. Maar wat de bevolking moet weten …liegen liegen…zie die Yesrun…die man staat ter plekke als een kleuter uit zijn de zuigen.

  Ik weet ook niet hoe dit soort ezels in landsbestuur zijn gekomen het zijn idioten.
  Maar ja wie anders NPS.

  Maar ik vraag mij ook af waarom de Chinese ambassade zo groot is.
  Dat ding doet mij denken aan één van die grote Katibo schepen van rond 1863.
  Is die Opa Ronald Vniksaan blind denkt hij dat wij op slavernij moeten gaan zitten wachten.

  Laten jullie die idioot snel weggaan.
  Die hele podium taal vind ik best maar ik kijk het liefst wat voor rare ontwikkelingen plaats vinden.

  Kijk maar: wie zit te hosselen maar kijk ook wie gewoon op je geld en rijkdommen zit te wachten.((((LOEREN)))…doordat wij ezels van leiders hebben als Vniksaan…in combi met Ram Sarasara
  ((((BUITELANDERS))) en later gaan zij ons mars breken door eigen domheid en achterlijkheid.


  Maak melding

 2. De hr. Pahlad heeft uitgelegt dat het surinaams sprak, en dat het zo niet moest worden op-gevat als het lijkt.

  Het kan ook niet zo zijn, dat een pratij die 3 termijnen niet in het district niets heeft gedaan voor de bevolking aldaar, de belofte van een andere politieke-organisatie gaat kopieren. Vandaar die sterke worden van Pahlad, om de aandacht op het kopieren VAN DE MC GEDACHTEN GOED te vestigen van de VHP

  Stem Mega-Combinatie voor echte vooruit gang van suriname.


  Maak melding

 3. PARAMARIBO, 12 mei – De podiumtaal die politici uitslaan geeft zo nu en dan te denken. Het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, valt als toezichthouder over het niveau. Zoals laatst weer met Charles Pahlad, parlementariër en tweede man van de NDP. Tegenstanders werden de diepte in gewenst.

  http://www.youtube.com/watch?v=7y1J05GVyiw&feature=related

  De toezichthouder wil na de verkiezingen wel brainstormen met relevante groepen. Mogelijk komt er een gedragscode uit rollen.


  Maak melding

 4. En als die olifanten het zwemmen machtig zijn hoeft er nog niets te gebeuren.

  On the other hand moet niet worden verstaan wat er niet bedoeld wordt.

  Deze Phalad heeft over al die 5(vijf) jaren zijn assemblee-salaris aan tehuizen gedoneerd.

  Hij heeft er ook recht op om er voor een keer naast te schieten.

  Is het overigens aan hem te wijten dat die brug voor dat doel wordt aangewend?

  Waar blijft die beheersraad van de twee bruggen waarbij permanente bewaking kan worden ingesteld?


  Maak melding

 5. van de Wijdenbosch brug springen,dit zijn de gevolgen van de domme uitspraken van de idioot du.

  ben niet eens met de uitspraak van de heer Pahlad.wij surinamers moeten leren omgaan met elkaar.en geen nodeloze spanningen blijven creëren.


  Maak melding

 6. OKB (Ondeskundig Kies Bureau!)

  De bevoegdheid om sancties te treffen heeft dit bureau niet. Zeggen ze zelf!
  Dit bureau moet zich houden aan de opdracht om verkiezingen te organiseren; meer niet!
  Bemoeienis met uitspraken van politici tijdens campagnes of intervieuws valt buiten hun macht. Dit bureau staat los van alle andere politieke partijen en wordt daarom onafhankelijk genoemd. Na de verkiezingen is dit bureau waardeloos en dienen de huidige kandidaten te worden vervangen. Over 5 jaar weer nieuwe kandidaten. Dat is democratie!

  Dat Marica en Silos wat zeggen over het taalgebruik van bepaalde politici is puur belangrijker doen dan ze in feite zijn.
  Eigenijk zijn ze helemaal niet belangrijk in het hele politieke gebeuren.

  Suriname is het enige land waar een kiesburo denkt dat ze de regering zelf zijn.


  Maak melding

 7. Dat krijg je als in je land criminelen, geschoold of niet hun intrede in het parlement nemen. Hun taalgebruik is altijd een van de persoonlijke aanval. Dat zegt ook iets over de cultuur van het land, want men wordt er bij verkiezingen niet op afgerekend.


  Maak melding

 8. hahahhahaaaha ik lig in een deuk hier echtwaar, lees de reaktie van de ndp-ers stelletje grappen makers zijn ze stuk voor stuk. waar zijn ze met hun keiharde reaktie gewoon bedekken met de mantel der liefde pinto , teootje awarie domrie zijn ze die komediant op nummer 6 is heel mild met zijn reaktie.op 25 feb is suriname terecht gekomen in een cyclus van norm en moreel verval.


  Maak melding

 9. De hr. Pahlad schenkt zijn salaris die hij ontvangt van zijn functie als DNA lid, aan de minder bedeelden in wanica. Welke VHP dna lid doet dat ???? De heer Pahlad vindt dat de VHP de bevolking misleid in wanica, Zij hebben nooit wat gedaan in wanica voor de mensen. Nu komt de vhp de Mega-Combinatie na-praten, wat hij Pahlad enorm boos maakt, en terecht.

  De VHP zit in het front en zijn mede schuldig voor het weg-geven van het surinaamse goud. Het zijn juist de VHP die denken dat zij intelligenter zijn dan andere PARTIJEN. Maar wat zien wij nu, zij zitten samen met hun vrienden de nps , somo , en brunsie het surinaams goud weg te geven voor een stuiver aan rijke multinationals.

  Hoe kan de VHP zo dom zijn; zouw je af-vragen, Want als je samen werkt met anderen, zijn jullie allen even schuldig.Ook omdat het contract wordt besproken in het DNA voor goedkeuring.

  Gelet op de hier boven gestelde zaken kan gesteld worden dat de VHP HELEMAAL GEEN INTELLIGENTE PARTIJ IS, maar een stel domme zakken bij elkaar die niets doen voor de mensen in wanica.

  Maar in ieder geval weet men nu waarom de heer Pahlad deze sterke woorden heeft gebruikt, Dat de leiders van de VHP beter kunnen gaan springen van de BOSJE BRUG. waarom moeten vhp-ers gaat springen dan??? Omdat het volgens dr Pahlad MISLEIDERS ZIJN VAN HET VOLK, en voor misleiders hoeven wij als volk niet begrip-vol te zijn.

  Dr Pahlad zeg VHP heeft 60 jaar niets voor wanica gedaan en nu komen zij de Mega-Combinatie na-praten, Ga maar springen mang!!!


  Maak melding

 10. Geachte Pinto (reactie #5),

  Helaas zijn sommigen van mening, dat u een ‘enkel’ belangrijk woordje mist in uw zinformulering, waarin u zegt: “Is het overigens aan hem te wijten, dat die brug voor dat doel wordt aangewend?”

  Want missen sommigen het woordje ‘ook’ daartussen. Maar we begrijpen best wel wat u bedoelt te zeggen.

  http://www.youtube.com/watch?v=xoMnHYe9uOM

  Echter, vinden wij dat het Onafhankelijk Kiesbureau aan de ene kant gelijk heeft. Omdat deze uitspraak van dhr. Pahlad bij sommigen inderdaad in het verkeerde keelgat kan schieten. Blijkt ook.

  Misschien was het beter geweest, als hij eraan toegevoegd had: “. . . met een opgeblazen binnenband van een auto, direct achteraan gegooid.” Dat zou dan, trouwens dat denken wij tenminste, het verhaal een andere dementie hebben gegeven.

  Want te veel Front politici ‘doen’ bij naderende verkiezingen regelmatig alsof zij weten te zwemmen, terwijl zij de boel doorlopend aan het belazeren zijn of het ook willen proberen. En velen, vooral onze jongeren, pikken het niet langer.

  http://www.youtube.com/watch?v=T0mQBd7XcXU

  Dhr. Pahlad had eerder kunnen verwijzen naar de door het Front onafgebouwde Sarramaccabrug. Op een wijze zoals mijn groot opa dat vroeger ook deed met z’n onzindelijk hondje, wanneer die zijn behoefte toch midden in de woonkamer had gedaan, zonder aanzien des persoon, vertelde hij ons.

  Maar de vraag is dan weer meneer Pahlad, zouden deze hardhoofdige Fronters dan hun lesje afdoende geleerd hebben, als zij over deze Sarramaccabrug waren gesprongen.

  http://www.waterkant.net/suriname/newspictures/index.php?showimage=618

  Want laten wij eerlijk wezen, dat sommige Frontpolitici gezien hun wangedrag in het Surinaams Parlement, op ministeries en zelfs ook in het privé leven; om niet te spreken over hun jaren lang corruptief wangedrag jegens het volk van Suriname, een waarachtige koude does nu echt wel verdienen. Zoals dhr. Pahlad kennelijk bedoelde te zeggen.

  En inderdaad, met de wijze van ‘hoe’ je dat praktisch bedoelt, moet je inderdaad volgens het OKB enige voorzichtigheid betrachten. Heeft de praktijk ons weleens geleerd.

  http://www.youtube.com/watch?v=hA991Eo7n48&feature=related


  Maak melding

 11. Scheidsrechter tja tja wouter geeft zijn oordeel op nummer 12, EBU ik vindt jou een zeer slechte scheidsrechter jij verwijs naar de overtreding de één heeft gemaakt omdat van die andere goed te praten ik vindt dar een zeer slechte eigenschap van jou die in iedere reaktie van jou voorkomt. een discussie gaat bij mij niet om winnen of verliezen of wie zo intelligent mogelijk probeerd over te komen. zeg de dingens in gewone taal en maakt het niet ingewikkeld dan het als is. als je tegenstander ben van scheldende politicus dan moet je iedereen die zich daar aan schuldig maakt veroordelen en niet doen alsof jou neus bloed waneer het in jou eigen gelederen voorkomt.


  Maak melding

 12. DU
  @ ray hebben die medogenloos moordenaars die vandaag zogenaamd ziek zijn geen eigen verantwoordelijkheid. pure alias me taki, ga wat aan jou algemene ontwikkeling doen a.u.b

  DU je zou ze het best zelf kunnen vragen want ik weet het niet.

  Ray


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.