Surinam Airways annuleert vluchten op Amsterdam

11

PARAMARIBO, 11 mei – De SLM heeft alle vluchten op de Mid-Atlantische route stopgezet. Volgens het bedrijf vormen ook nu weer aswolken de aanleiding. Er zijn al twee vluchten opgeschort, één uit Amsterdam en één uit Paramaribo. Passagiers op de Johan Adolf Pengel luchthaven moesten onverrichter zake terug.

Het bedrijf vraag begrip. “Het is niet duidelijk wanneer weer gevolgen kan worden”, meldt een officieel bericht. Passagiers worden zoveel mogelijk op de hoogte gehouden. Vluchten op andere bestemmingen vinden vertraagd plaats. De aswolken hangen boven de Atlantische Oceaan. Routes naar de Verenigde Staten van Amerika en Canada zijn nog het meest getroffen.


11 REACTIES

 1. Ik begrijp de SLM niet, de KLM vliegt via een omweg waarom kan SLM dat niet belachelijk. Heb enorm spijt van dat ik SLM heb gekozen als carrier wil je de Surinaamse economie steunen dan krijg je dit. Ik snap dat de as wolk een gevaar kan zijn, maar ….nogmaals vlieg net als de klm via een omweg. Ik zal nooit nooit meer voor de SLM kiezen,want er is altijd wat.


  Maak melding

 2. Hoe is het mogelijk dat de slm gisteren de enige vlucht was die niet vanaf schiphol de oceaan overvloog. Je kunt het zo nagaan op schiphol.nl. Vanuit parijs zijn ook 2 vluchten naar cayenne vertrokken zonder of met geringe vertraging. Vluchten naar de Antillen ook zonder problemen vertrokken en geland. Graag zou ik weten welke maatstaven de slm er op na houdt. Vliegen ze in de toekomst alleen nog maar bij onbewolkt weer?


  Maak melding

 3. surinamers hebben altijd wat om te zeggen, maar wanneer ze moeten praten dan zijn hun mond huh
  slm heeft gelijk , voorkomen is beter dan genezen


  Maak melding

 4. Ik ben wel benieuwd naar de werkelijke reden van het niet vliegen van de SLM (PY 993 op maandag 10 mei om 15:00 uur)

  Voor zover ik kan zien zijn alle Intercontinentale vluchten naar de USA en Canada (ook naar de Antillen) wel uitgevoerd.

  Dit roept vraagtekens op. Problemen misschien met de ingehuurde buitenlandse piloten vor de A340 Airbus?

  Er is wat last van de wolk,maar nietdusdanig dat zo’n vlucht gecancelled moest worden aldus betrouwbare bronnen.

  SLM,kom eens met de waarheid want dit brengt wel ONRUST.

  Op dinsdag 11 mei vertrok KL 713 wel wat vertraagd naar paramaribo, dus kan PY993 (van ma 10 mei 15:00 u) op dinsdag wel vertrekken of niet soms?

  Voor de gedupeerden te hopen dat die vandaag hebben kunnen afreizen.


  Maak melding

 5. Borropassie!

  KLM neemt een borropassie. Kost meer kerosine dan normaal omdat deze borropassie een omweg maakt.
  SLM wil kerosine besparen of, men kan nergens landen om behoorlijk bij te tanken.
  Hoe ga je om met je klanten? En als de wolk een week blijft hangen boven de Atlantische Oceaan?
  Veiligheid boven alles, maar hier is meer aan de hand.


  Maak melding

 6. je heb gelijk kim is altijd wat met SLM elke keer vertraging en noem maar op nou heb mijn lesje geleerd vlieg ook niet meer met hun maar kies liever voor de KLM


  Maak melding

 7. Tjonge, jonge, was het gewoon zo lastig om gewoon eerlijk tegen de mensen te zeggen dat dit gepland was, omdat het toestel de Airbus
  A340 in Frankrijk gescheduled stond voor een A-check.

  Enkel moest men vanuit PARIJS vernemen of de A-check deze week kon plaatsvinden.

  Nu hopen dat het toestel donderdag wordt opgeleverd en vrijdag normaal de dienst kan hervatten.

  DUIDELIJK communiceren schijnt een heel lastige zaak te zijn in SME.

  Dat geldt zowel voor de SLM als voor het KABINET.


  Maak melding

 8. Waarom is slm gisteren niet gevlogen naar suriname,volgens mij heeft het temaken met problemen met slm,vandaag vliegt een engels maatschapij naar suriname.Gaat niet meer lang duren voor de vlucht richting suri gaat.

  Groeten
  Rick


  Maak melding

 9. Sommigen hemelen eeuwig de KLM op, terwijl zij geen weet hebben van vertragingen van de KLM naar SME of de Antillen, aangezien dat nooit in het nieuws komt of nauwelijks vermeld wordt.

  Dan zien wij geen reacties van onze Suri’s die de KLM en NL eeuwig ophemelen.

  Effe slechts 2 voorvallen:

  Check eens over de 24 uurs vertraging toen de MD-11 op donderdag 28 jan. met een kapotte ruit op Zanderij stond en er op vrijdag 29 jan. nog stond voor reparatie.

  Check eens naar de MD-11 op zondag 28 feb. die na aankomst met een kapotte motor op Zanderij stond en de mensen pas op dinsdag 2 maart met 53 uur vertraging konden vertrekken.

  Daar zie ik geen opmerkingen over of afkrakende berichten als het om de zo geliefde Blauwe Vogel gaat.

  Dus folks, wake up, elke maatschappij kampt weleens met tegenslagen.

  De SLM heeft weliswaar een minivloot en kwetsbaar, maar over de veiligheid en de service aan boord lof.
  Dat mag ook gezegd worden.

  God Bless Suriname


  Maak melding

 10. De service bij de SLM is al heel wat beter dan 30 jaar geleden. Toen was er meer sprake van een bananenwinkel. Mijn vader zei altijd “die kist komt op een dag nog naar beneden”. Helaas is het ook daadwerkelijk gebeurd. Ik hoop dat men hiervan heeft geleerd.
  Mocht het zo zijn dat die kist i.v.m. een servicebeurt de vluchten van 10 mei jl niet kon uitvoeren dan is dat natuurlijk prima. Het is echter niet correct en absoluut niet goed te praten wanneer men de aswolk als reden opgeeft.

  Ik kan niet meepraten over de service die de SLM zijn klanten momenteel verleent want ik vlieg al 13 jaar alleen met de KLM. Ik heb wat dat betreft genoeg meegemaakt met de SLM.

  Natuurlijk heeft de KLM ook wel eens vertraging maar het gaat mij vooral ook om de juridische/wettelijke bescherming die het reizen met de KLM biedt. De KLM geeft wel degelijk vergoedingen bij vertragingen en bij de SLM kan je naar je geld fluiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.