Hassankhan: Suriname mag keus niet onderschatten

33

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 11 mei – Suriname mag de reikwijdte van zijn keuze niet onderschatten. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. Tijdens een massabijeenkomst van Nieuw Front-partner VHP hield Hassankhan zijn gehoor een spiegel voor. Kiezen voor Bouterse’s NDP is vragen om problemen.

De geschiedenis zal zich herhalen. Met het Nieuw Front op een zijspoor wordt het weer kommer en kwel. “De geschiedenis heeft ons geleerd wat er gebeurd als andere politieke partijen aan de macht komen”, zei Hassankhan. Wat moeizaam is opgebouwd, ligt binnen de kortste keren aan diggelen. Het is al bewezen toen de NDP aan de macht kwam in 1996. De economie werd platgeslagen.

Dat moet nog op het netvlies staan. Mensen zouden het verschil ook moeten voelen. Zeker wat de waarde betreft van de lonen. “Zodra de NDP aan de macht komt, neemt de waarde van de lonen af. Het Nieuw Front heeft juist steeds gezorgd voor herstel”, aldus Hassankhan. De koopkracht is gestadig gestegen. Het is lang niet zeker of dat de komende vijf jaar zo zal blijven ook.


33 REACTIES

 1. Ik kijk wel uit vooral met jouw huichel lieg en bedriegmens.
  Waar is het vliegtuig gebleven want het is opgestegen.
  Is het door gevlogen naar mars…..om daar FISO op te halen.
  Men moet niet gek blijven doen…en men moet uitkijken met deze front figuren ze zijn schaamteloos.


  Maak melding

 2. Hassankhan vergeet dat staatsolie onder bouterse is gegroeit,en niet te vergeten de brug over de sur. rivier.HET NIEUWE FRONT HEEFT GEEN DAADKRACHT EN DAT IS AL JAREN HETZELFDE.DUS VAN MIJ MAG BOUTA WEER AAN DE MACHT.

  PIPO


  Maak melding

 3. Krachtiger ingrijpen.

  Dat de economie in Suri de afgelopen 5jr is gegroeid, das een feit!
  Maar feit is ook, dat het veel beter kan. Laat deze verkiezing een les zijn voor de zittende partijen, dat het “kantje boord” is, en dat ze inderdaad iets moeten doen voor onder andere de jeugd, die nu in een roes leeft(uitzonderingen daargelaten).

  Het gedrag van de jeugd (18+) is een wereld-trend, gelukkig groeien ze mee. Snel geld vergaren en lang leve de lol, moet ook kunnen tot op zekere hoogte. Maar op een gegeven moment wordt je geacht, je als een volwassen te gedragen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven, eventueel je toekomstig gezinnetje. Dan is “lang leve de lol ” niet meer van toepassing.

  Ik volg “sommige” jeugd op afstand, aan de ene kant wordt er geroepen eigen volk eerst, maar… waar was de jeugd toen de Overheid een openbare aanbesteding deed voor de uitbreiding van het wegennet? Nergens, daarom moesten de Chinezen gehaald worden, iemand moet het werk doen!
  Idem dito voor de Brazilianen, het is keihard werken voordat je een dikke gouden ketting kunt dragen.(trouwens geen regulier werk).

  Mijn punt is, wie gaat het werk doen? Met welk (goud)geld zul je alle verkiezingsbeloften inlossen, je strategische meerjarenplannen, het fenomeen dat “oldschool” is. Lange termijn visie(strategische plannen) zijn hedendaags niet aan de orde, gezien de zeer snel veranderende onvoorspelbare economie.
  Geen enkel (top bedrijf) land doet dat tegenwoordig, het streven is hooguit 2 jr. a3jr.
  Dus jongens laat je niet gek maken met een 30jr plan, kan niet. Een plan moet liefs elke 2jr worden geëvalueerd en indien nodig aangepast, wil je resultaten bereiken.
  Geen enkele politieke leider zal na 25 mei met een “zak goud”voor je deur staan, van hier jongens bedankt voor je stem. Je zult de regie in eigen hand moeten nemen, en jezelf opbouwen.
  Het logisch dat de jeugd boos is, maar aan loze beloften heb je niets. Vecht voor stabiliteit, je communicatiemogelijkheden, je toekomst!

  Ik heb begrepen dat er een grote stille groep is die “apathisch” het demagogisch gebrul om hen heen volgt. Niemand weet op wie ze zullen stemmen, ik heb wel een idee… er is nog hoop!!!

  Allen succes met kiezen voor jezelf. De wereld kijkt en leeft mee.


  Maak melding

 4. Met het Nieuw Front op een zijspoor wordt het weer kommer en kwel. “Nu reeds is het kommer en kwel met NF.Wat is dan het verschil?Wat kan NF zichtbaar aantonen aan voorruit gang?Bedoeld deze mini-ster FISO de grote FLOP van NF?De NDP heeft zichtbaar “STAATSOLIE, Wijdenboschbrug en de Brug naar Coronie.De NF heeft zichtbaar 2 hangende bruggen die gesloopt moeten worden en opnieuw(jullie raden het nooit) door Balas-Nedam moeten worden gebouwd.Dit noemt men broodtje AAP.Kiezen voor Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken en zijn NF is vragen om problemen.Dan maar een echte bruggenbouwer.O ja, een tip voor de NF.Sloop die achteruitkijkspiegel maar van jullie voor denderende trein af.Het Surinaamse volk heeft er genoeg van en kijkt voorwaarts naar onze nieuwe INDUSTRIE nl.ONZE GOUDFABRIEK.Laat dat aan de NDP over want jullie hebben ook daar geen kaas van gegeten.
  Stel je voor.” EEN HANGENDE GOUDFABRIEK”.
  Het is lang niet zeker of dat de komende vijf jaar de koopkracht zo zal blijven ook.Met NF zeker niet want het ontwikkelingsgeld is op. Vandaar dat de NDP nieuwe inkomsten zal creeren en niet zal bedelen zoals de NF.


  Maak melding

 5. PIPO, gelijk heb je. Toen draaide Bruynzeel, wageningen, Marienburg etc. etc. nog. Hoeveel staatsbedrijven zijn er niet onder de loep gegaan tijdns het bewind van nieuwe de Front.Voorbeeld goed draaiende bedrijf Jarikaba. Dank door bedelgeld is nieuwe Front zover gekomen. Bouterse is een man met eigen kunnen.


  Maak melding

 6. Is Hassankhan nou zo slim of zijn wij zo dom??? In plaats dat hij aangeeft wat het NF te bieden heeft (behalve hun eeuwig durende stabiliteit), gaat uithalen naar de NDP. Wel een beetje goedkoop voor een minister. Het NF heeft geen ander verkiezingsprogramma dan dat het de verkeerde kant op zal gaan met de NDP in regeermacht. Getuig van het niveau binnen het NF. Het NF zal alles aan doen om stabiliteit tegen te gaan in de volgende regering waar zij geen deel van uitmaken. Let op mijn woorden. Een deel van het volk (de oude NPS-ers) zullen ze op trommelen de straat op te gaan uit onvrede. Als dat niet lukt zullen ze ook verder gaan. Jungle commando’s zullen weer herleven om Suriname zogenaamd te bevrijden. Zelf niets doen, maar anderen gewoon niet de kans gunnen hun aandeel te leveren in de ontwikkeling van het land. Hoe dan ook hebben wij 2 stabiele bruggen over de Su-rivier en Copp-rivier. Heeft het NF een stabiele brug kunnen bouwen over een kreek? De bewijzen liggen er. Wat is het niveau van ons parlement? Je schaamt je gewoonweg voor die gasten. Moeten we weer 5 jaar mee geconfronteerd worden?


  Maak melding

 7. Hassankhan geef me een brik, vul je zakken nog tot 25 mei, en dan opzouten. Wat denk je zelf, weer front aan de macht, hoe dan,
  dan zakken jullie jij niet, want daar zal je voor zorgen, heel diep de stront in, blaas nog even, hoog van de toren, kijk vooral uit
  niet te hard, anders…… laat maar!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 8. Nrs. 2,5 en 6 van mij mag er ook nog een paar bij!!

  De AOV uitkering voor de ouderen i.p.v. mondjesmaat Suiker, Batjauw, olie, rijst etc.ect.

  Tot in het binnenland de stroomvoorziening-en, waterleiding in dorpen etc.
  Bouta probeerde ook nog de berovig van de goudmijn te voorkomen, maar je ziet het!! Venetiaan laat het gewoon leeg plunderen door de Canadezen en de Gewone Surinamers staan machteloos toe te kijken. Kunnen zij dan niet in actie komen???

  Bouta!!!! de eertse stem heb je al van mij!!!! Wat doet Vene nog??? Nog meer het land naar de klote helpen?!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 9. Een deel van suriname is gewend te lijden.
  Het zijn net kikkers. Zet ze op een stoel,en kijk, ze springen er toch vanaf.Deze mensen weten niet in welke afgrond ze terecht komen als een andere partij dan front aan het bewind komt. En die surinamers die hier zitten en commentaar geven zonder te wetyen waar ze over praten wilik zeggen,ga naar suriname en ervaar de vooruitgang. Geen afrikaanse toestanden in suriname. onacceptabel,Never,no way.


  Maak melding

 10. Ondankbaar volkje daar aan de andere kant van de grote plas. Niets is goed in hun ogen. Het is pas goed als ze op hun luie reet zitten, en gevoerd worden door de president en zijn ministers. Als hun reet ook voor ze afgeveegd kan worden is het cirkeltje helemaal rond. Dat is het leven wat ze willen. Solidariteit en commitment zijn woorden waarvan ze denken dat ze van een andere planeet komen. Alles moet snel, en een aanloop nemen kennen ze niet. En als het ze niet snel genoeg gaat krijg je zo een PIPO de clown reactie zonder inhoud.

  Ze verwachten wonderen van een regering die misschien ook niet alles helemaal goed kan doen, maar zijn zelf zo bekrompen door niet te kunnen beseffen dat er een gebrek is aan betere alternatieven. Soms moet je realistisch zijn en roeien met de riemen die je hebt. En maar van alles roepen aan de zijlijn met een djogo in de hand. Je haalt ze er zo uit. En uiteraard, uitzondering daargelaten.

  Hoop op betere tijden mag altijd, maar vergeet niet waar je vandaan komt. Vergeet niet hoe het land krap een decennium geleden er voor stond. Ik woon (gelukkig) niet in SME maar als dat wel het geval was, wist ik wel hoe ik mijn stem zou laten gelden. Met een pragmatische benadering kom je veel verder dan dat stom geleuter over wie bruggen gebouwd heeft en staatsolie heeft opgericht, en al die flauwekull. Dat is Done en nu verder!

  Er is in SME geen enkele partij waar ik mijn gedachtengoed in kan herkennen. Maar als ik mocht stemmen zou ik wel weten wie mijn stem kreeg. Misschien met tegenzin, maar wel realistisch.

  Of zou ik misschien op mezelf stemmen? 😉


  Maak melding

 11. Een brug kun je niet opvreten hoogtsens van afsporingen wat velen doen.
  Het verleden heeft e.e.a. in beeld gebracht er was zoveel rijkdom dat heel Suriname, enkele nagelaten aan staken waren voor meer inkomen en volle winkels, gebakken lucht was er toen in overvloed.
  Gebakken lucht zal er komen zelf in overvloed, vrees ik.


  Maak melding

 12. Als NDP aan de macht komt dan moet IamGold nog gederfde winsten afdragen aan de Surinaamse regering. Anders kunnen ze opdonderen. Ik ben geen fan van Bouterse, maar daadkrachtig is deze man wel. In tegenstelling tot deze minister, een historicus die zich gaat bezighouden met het binnenlands bestuur. Op deze plek had een manager moeten zitten en geen historicus. Deze minister heeft geen managementkwaliteiten en daar schort het meer aan deze regering. Jammer van 10 jaar weggegooid geld en tijd. Nu met echte managers aan het werk, geen beroepspolitici die hun zakken vullen en niets doen voor de maatschappij. Inderdaad, ontwikkelingshulp van Nederland loopt teneinde, nu zullen we onze eigen broek moeten ophouden en dat begint met onze bodemschatten duur verkopen. Grondstofprijzen stijgen de pan uit, goudprijs naar recordhoogte. Suriname was nu een rijk en welvarend land geweest. Kijk maar naar de Arabieren en wat die hebben gedaan met hun olie-opbrengsten, die kant moet het ook met Suriname. Ik hoop op winst voor NDP.


  Maak melding

 13. Hassankhan ziet de brui al hangen. 10 jaar Front regering en nog steeds hebben ze het niet door. Met stabiliteit alleen heb je NIETS. Waar blijft die structurele groei, waar blijven die productiebedrijven, waarom wordt corruptie nog steeds niet bestreden, waarom worden Surinamers bewust arm gehouden, waarom worden Surinaamse rijkdommen weggegeven aan het buitenland, waarom hebben deze gasten totaal geen vertrouwen op eigen kunnen!!!


  Maak melding

 14. Het zijn wanhoops kreten van NF!De bestraffing komt nu akelig dichtbij voor ze en we zullen wel meer van dit soort huichelachtige kreten uit de hoek van NF te horen krijgen.

  NF met hun corruptie schandaalpraktijken,dat geleuter en gezeur over stabiliteit,het lijkt wel een soort toverwoord te zijn geworden voor ze,als stabiliteit nog enigzins eetbaar was,gaf ik ze het voordeel van de twijfel.

  Zie wat hun “stabiliteit” heeft veroorzaakt:

  -80 % van de bevolking leeft onder de armoede grens (een immense stijging sinds Front Aantrad)

  -Stijging van brute roofmoorden en algemene criminaliteit

  -Stijging van corruptie schandalen (in samenwerking met hun ex Pertaja Luhur)

  -veel investeerders en ondernemers worden de kans niet geboden het land mee te helpen opbouwen door bureaucratie en vriendjes politiek van NF

  -Geen vernieuwings politiek,steeds dezelfde monotome moddergooien naar de NDP en andere partijen toe (ze zijn aan het vernieuwen geslagen omdat andere partijen dat al eerder deden)

  En de lijst is eindeloos,we hoeven verder er geen woorden aan vuil te maken!!!

  Hassankhan,doe ons allen een plezier en hou verder je huichelachtige muil!


  Maak melding

 15. Het volk mag nooit bang zijn om in zich-zelf te geloven. Geloof in eigen kunnen, dat is de juiste motto.

  Eigen goudmijnbouw-bedrijf; 250 duizend hactare rijst-bouw; 5ooo huizen elk jaar bouwen enz. enz. elke economische sector reorganiseren voor hogere opbrengsten. Te denken aan de visserij-sector.

  STEM MEGA-COMBINATIE OP 25 MEI VOOR EEN SUCCES-VOL SURINAME


  Maak melding

 16. het spreekwoord luidt:,, een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen,,. Maar in Suriname willen zij drie keer aan dezelfde steen stoten.Eén ding weet ik zeker. Tijdens de Frontregering hebben wij geen koersen gehad van 1 op 1000 enz. Bouterse en Wijdenbosch zijn gepasseerd stations.Beginnen jullie alvast een jutezak te kopen om al het geld te dragen waarmee jullie naar de winkel moeten gaan om een brood te kopen. Mugabe heeft ook zo een grote mond waar is het land van hem beland?
  EEn land regeer je niet met bla bla en grote mond maar met denkwerk en door rust uit stralen, rechtvaardig en juist te handelen
  goede beslissingen te nemen en goede betrekkingen aan te knopen.
  Ik ga voor de democratie.
  Khan


  Maak melding

 17. @ nummer 16,
  Hoogmoed komt vóór de val.
  het ergste wat iemand kan doen is om in zijn eigen leugens te gaan geloven.
  teootje heeft over eigen goudmijn bedrijf en nog meer van die luchtballonnen, ik zal de lezers laten zien hoe gevaarlijk de ndp-ers zijn en kunnen liegen en bedriegen.
  hij beweerd hier dat een volk nooit bang mag zijn om te geloven in eigen kunnen, wat deze illusoinist bewust niet verteld is dat mijn volk bedrogen is door de mensen waarvoor hij hier reklame maakt ze zijn rijk geworden over de ruggen van mijn volk, wat hebben deze misdadigers gedaan met al dat oud geld dat binnen een paar dagen ingeruild moest worden? hij heeft het over 5000 huizen laat mijn vertellen wat bouterse heeft gedaan voor zijn militairen hoeveel van deze mannen en vrouwen hebben nu een dak boven hun hoofd of is het bij de zoveelste beloften gebleven van bouterse.ik heb nog andere voorbeeld, met dank aan eddy jharap en onze dappere landgenoten hebben wij staatsolie nog in handen anders was het verkocht aan daewoo om het wanbeleid van bouterse te bekostigen.bouterse heeft geen daadkracht en ook geen visie hij lult net als velen van zijn aanhangers hier alles los en vast. iemand met daadkracht laat zijn land niet bankroet achter en met toren hoge schuld dus die verhalen die jullie hier vertellen over bouterse klopt van geen kanten, neem als voorbeeld onze geld waarde die binnen twee jaren is gedevalueerd onze centrale bank die leeggeroofd is en onze goud reserve die ook was verdwenen laten wij de dingens wel eerlijk vertellen want liegen heeft geen zin.alibux heeft suriname voor 500.000 dollar opgelicht , bosje heeft inkopen gedaan met belasting geld van de burgers, hij heeft dure advocaat betaald voor bouterse. ik ben geen econoom maar iedereen die een beetje na ka denken weet dat waneer jou geld waarde devalueerd dat alles zijn waarde verlies dus ook de pensioenen.ik wil sluiten met deze woorden sommige surinamers zijn inderdaad ondankbaar ze zijn vergeten waar suriname was in de jaren 80 en waar het nu is ze zijn inderdaad vergeten dat ze hun kont met kranten papier moesten afwegen en dankzij de dozen uit nederland zij die misdadige militaire dictatuur hebben overleefd.


  Maak melding

 18. De tijd dat het stemvolk wordt/werd geindoctrineerd door VHP en NPS ligt VER héél VER achter je Hassankhan,ze gaan niet meer voor kulkoek,maar voor een partij met BALLEN,nl MegaC.


  Maak melding

 19. @ pure
  kijk dit bedoel ik nou met de achterlijheid van de ndp-ers.
  M.Nanhekhan geeft een heel goede reaktie die op waarheid berust geen enkele leugens want iedereen kan het controleren, inplaats dat jij pure een verstandige reaktie tegen over zet kom jij met heel domme reaktie zoals altijd,de aanhangers van bouterse zijn geindoctrineerd ze kunnen niet verder denken dan hun revo neus lang is.het is toch waar dat bouterse onze economie kapot heeft gemaakt en onze sterke gulde heeft vernietigd het toch waar dat je met hele stapel geld naar de winkel moest om een broodt kopen , het is toch waar dat onze gulden heel veel nullen telde dit zijn geen leugens pure haal jou domme kop uit het zand en ga nou verstandig lullen. kijk wat er nu in zimbabwe gebeurd kijk wat er met de economie gebeurd in venuzuela.


  Maak melding

 20. @27
  Belastingsverhoging van een kikker kan je toch geen veren plukken.

  Venetiaan en Rusland mogen voor geen cent terug.Want deze zijn de twee zwakke schakel binnen de n.p.s.zijn twee handen op een buik.Ik beschouw deze heren nog steeds als leden van de p.n.r.van goeroe bruma.Is tijd dat Nederland een paar Deskundigen naar suriname stuurt om de leegkoppen te helpen.

  Du

  DU als dat je woorden zijn ben je de grootste hypocriet op deze forum.


  Maak melding

 21. Du zie vorige comment.

  Als dat je woorden zijn ben je de grootste hypocriet op deze forum.

  @27
  Belastingsverhoging van een kikker kan je toch geen veren plukken.

  Venetiaan en Rusland mogen voor geen cent terug.Want deze zijn de twee zwakke schakel binnen de n.p.s.zijn twee handen op een buik.Ik beschouw deze heren nog steeds als leden van de p.n.r.van goeroe bruma.Is tijd dat Nederland een paar Deskundigen naar suriname stuurt om de leegkoppen te helpen.

  Du


  Maak melding

 22. tjee achterlijk gebak DU,ik reageer op het artikel ,jij natuurlijk weer niet .
  Bouterse had niets verkeerd in de zin,het waren de geboeftes die hem tegenwerkte,Nederland had de ontwikkelingshulp stop gezet,de revo moest het doen van geld dat ze uit Libie,China,Cuba enz.kregen,tuurlijk moest er iets gedaan worden,vandaar die nullen minkukel.
  vanaf 1975 tot 1980 werd Suriname leeggeroofd door het geboefte van Aron daar hoor ik je niet over,vandaar die coup met medewerking van Nederland.
  De Surinamers waren wat blij met de coup,jij natuurlijk niet je hebt de mogelijkheid aangegrepen om met valse voorwendselen Nederland binnen te komen,wees blij met die coup want daardoor zit je nu van de bijstand te genieten.


  Maak melding

 23. ding ndp-ers e weri me ede ai me gado.
  ray wat willen jullie nou eingelijk ?
  ik snap jullie niet meer de één mag moorden onderdrukken jou land economisch vernietigen en hij mag wel terug?? als nederland mensen stuurd om het land te helpen opbouwen ben jij de eerste die gaat klagen.


  Maak melding

 24. @22-23
  je moet jou recht niet bij mij komen halen.ga op onderzoek uit op de stommiteit dat jij op dit forum plaats.
  jij komt zeker uit de groep van de ja en amen van de criminelen.je bent een dorpsidioot of lantaren drager en je grote smoel beter gebruiken.


  Maak melding

 25. SR

  1. Zie wat hun “stabiliteit” heeft veroorzaakt:
  -80 % van de bevolking leeft onder de armoede grens (een immense stijging sinds Front Aantrad)
  -Stijging van brute roofmoorden en algemene criminaliteit
  -Stijging van corruptie schandalen (in samenwerking met hun ex Pertaja Luhur)
  -veel investeerders en ondernemers worden de kans niet geboden het land mee te helpen opbouwen door bureaucratie en vriendjes politiek van NF
  -Geen vernieuwings politiek,steeds dezelfde monotome moddergooien naar de NDP en andere partijen toe (ze zijn aan het vernieuwen geslagen omdat andere partijen dat al eerder deden)

  En de lijst is eindeloos,we hoeven verder er geen woorden aan vuil te maken!!!

  Mocht het Front na de verkiezingen weer regeren dan zullen al jouw punten als hoogste prioriteit behandeld moeten worden door het NA eveneens zal die 20% van de bevolking die er de afgelopen jaren op vooruit zijn gegaan tijdens het Kabinet van Venitiaan een bijdrage moeten leveren voor de andere kant van de samenleving de 80% die onder de armoede grens leven, door een hogere belasting aanslag naar inkomen en vermogen voor de verdere ontwikkeling van ons geliefd Suriname Het kan niet zo zijn dat de een zich verrijkt ten koste van de andere. Ook zullen multinationals zoals Suralco en IAMGOLD een hogere winstbelasting van 40% moeten afdragen zoals het nu ookal in Australie geldig is. Suriname hoef haar kostbare bodemschatten niet voor een habbekrats weg te geven.

  Mocht het Front niet aantreden dan hoop ik dat het NDP daar wel een serieuse zaak van maakt en dat het niet blijft bij mooie beloften .


  Maak melding

 26. @ pure voor de laaste keer, jou reaktie op nummer 24 is de bekende druppel, waar ik aan kan zien dat jij korzichtig bent.
  luister pure maanden voor de coup heb ik mijn geliefde land verlaten met pijn in mijn hart maar achteraf is mij beslissing de juiste geweest.ik ben altijd een tegenstander van militaiten in het machtcentrum van een land ik zal jou ook uitleggen waarom ik ben iemand die verslaafd is aan informatie en nieuws daardoor wist ik wat er in onze regio gaande was onder de miliitaire dictatuur en hoe wreed en gemeen de dictators waren in chili, argentinie, noem die landen allemaal maar op ik wist dat suriname geen uitzondering zou zijn achteraf had ik weer gelijk.jij weet niet waar jij over praat pure laat jou beter informeren nederland is niet van één op andere dag over gegaan tot het stopzetten van de ontwikelingshulp bouterse heeft zich niet aan zijn belofte gehouden na 8 december 1982 heeft nederland de geldkraan dichtgedraaid vertel geen leugens pure, en over cuba libie en china lieg jij wederom en dat laat zien dat jij over dingens praat waar jij geen moer van weet , de enige steun die suriname van cuba kreeg waren militairen adviseurs en later artsen dat geld voor libie ook en over china heb jij uit jou duim gezogen. ik weet nog dat amerika bouterse heeft gewaarshuwd dat het over moet zijn met al die militiare advieseurs uit cuba en libie bouterse wist niet hoe snel hij ze het land uit moest zetten. als laats wil ik jou dit mee geven pure het zijn niet andere die bouterse hebben tegen gewerkt maar zijn eigen domheid en hoogmoedigheid, de zelfde mensen die hem toen hebben voorzien van adviezen zitten nu in de ndp. bouterse heeft helemaal niets geleerd uit zijn verleden . ik geef jou nu op briefje dat hij de zelfde fouten weer gaat maken let maar op. jij zegt het goed surinamers waren blij met de coup, maar achteraf werd duidelijk dat niet iedere verandering een verbetering is.pure jij bent een groentje een ukkepuk me boi.


  Maak melding

 27. Heel democratisch allemaal, dat het volk lijkt te vergeten is dat sommige lieden al een kans gehad hebben om te bewijzen wat ze waard waren voor Suriname, dat is jammer , staatsschuld en armoe liepen op, staatskas leeg.
  Een frisse start van jonge opgeleiden lijkt er niet te komen en dat lijkt een gemiste kans voor Suriname.


  Maak melding

 28. DU,dommie,ik lieg niet over de steun van Cuba,China,Libie,ook Greneda steeunde de revo,maar dat kleine niets zeggende landje durfden de Amerikanen wel aan te vallen.
  Jij liegt tot je barst op dit forum,want in een artikel maanden geleden vertelde je dat je met de coup in Suriname was, je had alles meegemaakt en wist waarover je “praatte”,leugengs dus.
  Jij was tegenstaander,maar er waren meer voorstaanders en dat DU vertik je te vertellen.
  Wat doe jij nog hier vraag ik me af,je hebt het steeds over je “geliefd” Suriname,maar teruggaan om het “kwaad” te eleimineren ho maar,zulke domkoppen als jij hebben niets in te brengen,dus blijf maar lekker hier van je bijstand genieten,ik weet haast zeker dat je haat,iets te maken zal hebben met:Jij was toen bezig je volk te belazeren met smerige handelspraktijken,je bent gesnapt door de militairen en je smerige spullen werden vernietigd,dat moet het zijn,want je zeikt en zeikt maar door,na 30 jaar geef je de revo overal de schuld van ook wat jouw boevengespuis nu nog doen.
  Maar geeft niet hoor achterlijk gebak, het belangrijkste is:het merendeel van de bevolking heeft Bouterse vergeven en kijkt absoluut niet om met WROK,dat zal je merken op 25 mei.
  Iedereen die voorstaander van NDP is noem je dom hahaahhaha dat geeft DUIDELIJK aan dat jij het over je zelf hebt oellewapper.


  Maak melding

 29. No.27,geloof me nou maar dat zal MegaC.,zeker doen,ze hebben van hun fouten geleerd,zeker weten,ik heb een groot vertrouwen in ze.
  Het Front(VHP/NPS vooral) mag nooit meer terugkomen,die zijn echt wat men noemt boeven,ze stelen schaamteloos van het volk,zelfs reiskosten worden vergoed,dat is toch erg.De parlementariers van het Front zijn rijker geworden,3 bolides voor de deur is niet niets,hun huizen tjee daar krijgt een Nederlandse parlementarier kriebels van.
  Neen en nog eens NEEN,deze boeven mogen niet terugkomen ze moeten opzouten.
  De Surinaamse jongeren willen een toekomst,daarom zullen ze kiezen voor drastische veranderingen.


  Maak melding

 30. De Geschiedenis

  Surinamers houden niet van hun land. Dat is niet zo gek want Suriname is van oorsprong van de Indianen. De indianen zijn de enige inwoners van Suriname die de waarde kennen van het land.

  Misschien moeten wij allemaal weer in de geschiedenisboeken duiken om ons in dit door God gezegend land te verdiepen.

  Wij verwijten de Nederlanders zo vaak over hetgeen ze onze voorouders hebben aangedaan maar ik schaam mij zo vaak wanneer ik zie hoe wij met het land – waar onze voorouders bloed, zweet en tranen hebben gelaten – omgaan.

  Er zijn gelukkig toch wel Surinamers die werkelijk respect hebben voor hun land en ook willen zien dat het land vooruitkomt.

  Al sinds decennia wordt het land door de politiek uitgebuit.

  Volgens mij had iedere Surinamer allang een lap grond met huis kunnen hebben. Zoveel mensen wonen er niet in Suriname. En als een groot deel van de Surinamers zich ervoor inzette dan zou dit ook al zijn gebeurd. Maar helaas eigenen nog altijd “enkelen” zich het recht om zichzelf te verrijken.

  Dus mensen volgens mij wordt tijd om op een partij te stemmen die wat van de Surinamers vraagt en niet op een partij die wat aan de Surinamers beloofd. Want dan weet je zeker dat het weer niets wordt.


  Maak melding

 31. het heeft geen zin om met sommige (surinamers)in discussie te gaan omdat hun algemene ontwikkeling zeer laag is en ze zijn onwetend. mensen die een totalitaire denken en ideologie op na houden kan je moeilijk mee in discussie gaan ze blijven in hun dogma geloven.die debielen die hier vertellen dat de NDP van hun fouten hebben geleerd zijn gestoord, ik zou het om willen draaien suriname heeft niet geleerd van de misdaden en achteruitgang en mensenrechten schending van de jaren 80 de tijd toen media gebouwen en vakbonds gebouwen in brand werden geschoten mensen werden uit hun huis gehaald om nooit meer terug te keren.grenada heeft suriname nooit financiele stuun gegeven mensen die dat hier beweren zijn leugenaars maurice bishop heeft bouterse opgehits om onze landgenoten af te slachten suriname moet wijlen hans van mierlo dankbaar zijn dat de amerikanen suriname niet zijn binnen gevallen.als bouterse meer voorstanders had dan tegenstanders vraag ik mij af waarom hij geen verkiezing heeft gehouden in de jaren 80 en waarom zijn partij nooit de meerderheid aan zetels heeft gehaald om alleen een regering te vormen. ik kom niet hier om een persoonlijke vete uit te vechten. discussie vindt ik leuk maar wel zonder leugens en bedrog. de mensen die hun toekomst in handen van bouterse zetten zijn niet goed bij hun hoofd ze zijn malende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.