Suriname wil profiteren van handelsvoorkeuren VS

3

PARAMARIBO, 10 mei – Suriname heeft eindelijk het oog laten vallen op het Caribbean Basin Initiative, CBI. Volgens minister Clifford Marica van Handel & Industrie kan de Amerikaanse handelsvoorkeuren de export ten goede komen. Dit lijkt reëel nu een Surinaams bedrijf wil gaan exporteren.

Het bedrijf wil in aanmerking komen voor een voorkeursbehandeling. Dat kan als het land van oorsprong deelneemt in CBI. Het decenniaoude programma is al lang in trek bij bepaalde landen. Die mogen nu bezwaar tekenen tegen Suriname’s toetredring. “Daar lijkt het niet op”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd. De meeste landen staan zelfs achter het Surinaamse voornemen.

Dit bleek onlangs nog tijdens een lobbymissie naar Washington. De Caribische landen pleitten er voor verlenging van bepaalde CBI-onderdelen. Er ligt al een voorstel bij het Amerikaanse Congres. Bij succes lopen de voorkeuren tot 2020. Suriname heeft nooit eerder deelgenomen. Producten die onder CBI vallen, zaten niet in het eigen exportpakket. Daar komt kennelijk verandering in.


3 REACTIES

 1. Vriendendienst!

  Marica van Handel en Industrie heeft geen kaas gegeten van de handel en wandel in het Caribisch gebied. Zo groen als hij is trapt hij overal in, ook al ligt er een verse portie hondepoep. Open staan voor de VS handel wil zeggen dat je meer zal moeten importeren dan exporteren. Je verliest het altijd op de kleine letters in het contract.
  En omdat wij Surinamers niets met contracten hebben gaan we twee dagen later klagen dat we staande zijn genaaid. Zie I’MGOLDcontract.

  Marica, laat je goed informeren en neem waardig afscheid van de politiek want ons land en onze bevolking hebben niets aan je gehad en dat zal in de toekomst ook niet gebeuren. Zoek een particuliere baan.
  Front vindt wel iemand anders.


  Maak melding

 2. Er zit altijd iets achter een aanbieding van de US, bij deze lieden krijgt niemand iets gratis. Dus deze zaak kan men laten aan de volgende regering om naar te kijken.

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010. voor het voorkomen van vallen die worden uitgezet door buitelandse machten, om suriname te vangen en economische te gijselen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.