Topman Surinam Airways vast in moordzaak Veira

28

PARAMARIBO, 8 mei – Een topfunctionaris van de SLM is aangehouden. Dit meldt de Ware Tijd. De aanhouding houdt verband met de moord op John Veira, hoofd van de Luchtvaartdienst. Of de man ook verdacht wordt, is niet duidelijk.

SLM-directeur Henk Jessurun was nog niet op de hoogte. Eerder zijn al drie personen aangehouden. Onder het trio bevindt zich een andere luchtvaartfunctionaris. De verdachten hebben nog steeds geen contact met advocaten of familie. Over een eventueel motief is nog niets bekend. De politie is nog steeds zuinig met informatie. Aanvankelijk waren twee personen aangehouden.

John Veira werd voor zijn woning doodgeschoten. De moordenaars verplaatsten zich op een motorfiets. De politie onderzoekt ook of er een link is met een gedumpte motorfiets. Die werd in een gracht aangetroffen na een tip. De moord zond schokgolven tot ver buiten de luchtvaartsector. President Ronald Venetiaan vond het zelfs nodig te waarschuwen voor scenario’s.


28 REACTIES

 1. Kennelijk heeft het te maken met de “DRUGSTRANSPORTEN” met de S.L.M-
  toestellen????
  Afrekening in de criminele circuit?????


  Maak melding

 2. volgens mij zijn er maar twee topfunctionaris bij de s.l.m.

  een in de stad en de ander op zanderij.de tweede man is te zien op de video opname tijdens de rouwplechtigheid in de anthony nesty sporthall.

  de overige zijn stafmedewerksters en de gewone medewerkers.

  mijn vermoedens gaat meer uit op de stafmedewerkers,want deze zijn in alle varianten te vinden en een deel van de gewone medewerkers.

  de boevenbende moet nu uitgeroeid worden,want de interne zowel de externe afdeling bij de s.l.m.deugt helemaal niet.


  Maak melding

 3. ja min. v.justitie(chanrika) weet je die 90 kg die plots verdwenen is uit jouw kluis? zegt genoeg over hoe ver de arm van het criminele circuit zich uitstrekt tot de topfunctionarissen van min.justitie naar min.v.transport???


  Maak melding

 4. We benne benieuwd welke koppen gaan rollen
  Waterkant.net thanks for any update.

  Lugubere beesten fu kiri a man leki wan meti.
  Opsluiten die handel en alle betrokkenen met naam en foto publiceren.


  Maak melding

 5. De verdachten hebben nog steeds geen contact met advocaten of (familie begrijpelijk)

  Maar advo….dus dan blijkt duidelijk zij hebben niemand aangehouden.


  Maak melding

 6. in principe is het gewoon gevaarlijk om met de SLM te vliegen Wat als een criminile bende een keer het toestel kaapt om er met de drugsvoorraden vandoor te kunnen gaan??


  Maak melding

 7. de raad van commissarissen bij de s.l.m. vertegenwoordigt de aandeelhouders.en wie zijn de aandeelhouders.
  door wie wordt de raad van commissarissen benoemd en wat zijn deze hun bevoegdheid en invloed bij de maatschappij.

  de directie plus de regering zal een diepgaand onderzoek moeten laten verrichten onder de leden commissarissen.
  want de minister Alice Amafo van de ABOP van brunswijk is diep geschokt over de dood van John Veira.

  ik hoop dat zij haar volle medewerking verleent om de s.l.m schoon te houden van de rotte appels.


  Maak melding

 8. Kennelijk worden zij die integer zijn (John Veira), en als een “sta in de weg” worden gezien, heden ten dage zonder blikken of blozen uit de weg geruimd in ons tropisch land.

  Zo laag zijn wij inmiddels gezonken in onze macht /zucht naar GELD GELD en nog eens GELD.

  Andere integeren zijn dus gewaarschuwd vrees ik.

  God Bless Suriname


  Maak melding

 9. Wat gebeurt er in- en met het politie-apparaat van Chandrika. Is die 80kg al terecht?

  On the other hand wordt een jongeman, die bij een instantie is gaan opbiechten deel te hebben gehad in een roofoverval en zich daarbij vrijwillig aangegeven, doodgemarteld in een politiecel.


  Maak melding

 10. het maakt geen moer uit hoeveel topfunctionaris bij de SLM werken en op wie ze lijken de politie doet zijn werk en als het blijkt dat er mensen aan de top van de SLM verantwoordelijk zijn voor deze laffe moord dan moeten zijn opgepakt worden en berecht worden, iedereen die schuldig is aan moord hoord achter de tralie en ook degene die opdracht geven. huichelaars dat je bent


  Maak melding

 11. @ de aanhangers van massamoordenaar desi bouterse.
  ‘Beul’ van het binnenland heeft rein geweten.Commandant melvin linscheer de man die in suriname wel als de beul van het binneland word aangeduid, de man die als trouwe en koele uitvoerder al het vuile werk voor desi bouterse heeft opgeknapt de militaire commandant die tijdens de binnenlandse oorlog indianen zomaar liet verdwijnen, de man ook die als ijzeren hand van het suri-kartel is opgetreden en die volgens zeggen ook de moord op politie-inspecteur Gooding op zij geweten heeft.in de jaren 80 zijn heel veel surinamers van de één op andere dag verdwenen niemand durfde onderzoek te doen naar de verdwijning van onze landgenoten , daarom vind ik het heel triest dat velen surinamers en vooral de jongeren niet veel weten over het misdadige karakter van bouterse en zijn militaire dictatuur en hoe verschrikkelijk het is om in angst te moeten leven. ik schrijf dit omdat er een aantal huichelaars hier op dit net krokodillen tranen huilen maar aan de andere kant maken zij propaganda voor de meest verschrikkelijk perioden in de geschiedenis van onze republiek suriname.
  ik zal die laffaard die bouterse aanbidden blijven bestoken met mijn reaktie.


  Maak melding

 12. 6, Sabiemang. leo B is geen direkteur van de SLM maar President-Commisaris.

  Op een andere side heb ik gelezen dat de top functionaris die ze hebben aangehouden van het ministerie van Transport komt.

  Binnenkort horen we meer.

  Ik rust


  Maak melding

 13. @DU ivm reactie nr 15

  Wat heeft dat in hemelsnaam te maken met het feit dat een topper van de SLM waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de dood van de heer John Veira?

  Wat heeft je reactie daarmee te maken?


  Maak melding

 14. Ik weet niet of iemand van de SLM is aangehouden, maar het stoort mij dat de politie een arrestant heeft dood gemarteld.

  Je vraag je af ? hoe de politie zover kan gaan om een arrestant dood te maken, simpel om een verklaring uit hem te krijgen.

  Nu moet minister Santokhi komen uit leggen hoe goed hij de situatie in het korps onder controle heeft, waar er gemoord wordt en grote partijen durgs verdwijnen.

  In heb de lezers altijd gewaarschuwd tegen deze minister dat hij niet te vertrouwen is, omdat hij 10 kg in zijn auto aanwezig had wat hij niet mocht bezitten op dat moment.

  Verder koopt deze minister zijn vrindin een huis bij een drugs dealer en drugsrover die enige tijd geleden is geliquideerd in amsterdam nederland. Ook heeft deze Santokhi een onschuldige hindoestaanse jongen dood geschoten toen hij politie agent was.

  Kom nog bij dat Santokhi wordt beschuldig van corruptie met visum voor illegale chinesen. Vandaar dat suriname werd overspoeld met illegale chinesen.

  Bovendien is de verdwijning van de 90 kg drugs het top-punt van Santokhi.

  Nu is deze man populiar bij zijn eigen bevolkings-groep, maar papatam laat zien dat hij het immigratie beleid ook niet kan beheersen. Dus voor mij is het de tijd dat de hindoestanen gaan beseffen dat etnisch stemmen tot het verleden moet gaan behoren.
  Maar als de hindoestanen toch op hun eigen mensen willen stemmen, zoek dan iemand die beter te vertrouwen is dan Santokhi.

  Ik ga het niet onder stoelen of banken steken maar Docterandus R. Parmessar van de MEGA-COMBINATIE is iemand die 10 keer intelligenter is dan Santokhi van de VHP.

  De VHP heeft geen kadidaten in brokopondo, omdat daar weinig hindoestanen wonen. Dit geeft al aan dat in suriname toch op etnische basis wordt gedacht en gehandeld.

  Dus zeg ik tegen de hindoestanen steun docterandus PARMESSAR van de MEGACOMBINATIE IN PARAMARIBO, hij staat op plaats 7 op de lijst.

  Tevens kan Ir. Henk Ramnandanlal, ondervoorzitter van de PALU, op nummer 9 in Paramaribo op de MEGA Combanatie lijst. worden gekozen. Op deze manier gaat uw stem deze keer niet verloren, en blijft u invloed houden in slangs bestuur, die suriname echt gaat vooruit helpen.

  Het front heeft al laten zien, dat samen met Brunswijk en somo zij het niet hebben gered om het land uit het moeras te trekken.

  Dus VHPers zet uw stem op jouw mensen in de Mega-Combinatie die deze keer zeker gaat winnen.

  Stem MEGACOMBINATIE VOOR ECHTE ONTWIKKELING VAN SURINAME.


  Maak melding

 15. du

  of hoe je ook heet, je bent een ellendeling pursang en eigenlijk moet iedereen jou negeren, ik wel vanaf vandaag want jij bent toe aan een psychiater.
  zet je berichten met naam en toe naam, ik daag je bij deze uit.
  Ach,iedereen weet wie jij bent en heeft sari ati met je, ju bita bere ju


  Maak melding

 16. Dit houdt niet op, er gaan nog meer koppen rollen!!!! Ik kijk er niet meer van op.
  Suriname is wat dit soort van praktijken betreft diep gezonken. In bepaalde situaties gaat het om de macht en het grote geld speelt daarbij een belangrijke rol.
  En steeds gaat het verder en worden zaken opgelost met kogels,en nu grof uitgedrukt wie volgt en wordt voor zijn flikker geschoten!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 17. Beerput!

  Bij de SLM is het een grote beerput.
  Chantage, bedreiging, overspel, diefstal, corruptie, samenzwering, drugsdeals, drank, sex in de hangar en op je bagage en nu ook nog moord?
  Te veel personeel en slechte leiding zorgt er voor dat SLM heel veel belastinggeld zit op te maken. Drugsinkomsten moeten de schade beperken en wie daar niet aan mee wil werken wordt opgeruimd.

  Privatisering van SLM is het allerbeste wat Suriname en haar staatskas kan overkomen.
  Maar daar willen onze regeerders zich niet aan branden want ze moeten ten alle tijde eerste klas kunnen vliegen met hun gevolg, allemaal op kosten van staat.

  Deze moord zal veel van die beerput leeg halen. Hopelijk worden de verantwoordelijken diep gestraft zodat Veira niet voor niets is dood gegaan.


  Maak melding

 18. Ik wil iedereen adviseren het verhaal op pagina 1 van de Ware Tijd van 10-5-2010 te lezen, indien mogelijk. Misschien dat er dan wat genuanceerdere meningen komen.


  Maak melding

 19. Tja mensen,DU,DneUs, heeft maar 1 hersencel,die niet verder gaat dan jaren 80.
  Die zielepoot heeft niet eens door dat niemand en dan ook niemand zich iets aantrekt van wat hij allemaal typt,zie het maar zo:die eikel weet dat MegaC,grandioos de verkiezingen gaat winnen en in zijn wanhoop denkt hij ,hoe meer ik over de jaren 80 typt hoe meer ik de stemmers op andere gedachten kan brengen hahahhaha wat een farce,die economische vluchteling zit een hoop blablabla te verkondigen hier,maar teruggaan om al zijn verhalen daar te staven ho maar,hij zit lekker hier van de bijstand te genieten en denkt de GROTE nou ja zeg maar wetende uit te hangen.

  Ik hoop dat welke topman van de SLM dan ook verdachte is en blijkt dat ie schuldig is aan de dood van dhr.Veira de hoogste straf zal krijgen.


  Maak melding

 20. wat ben jij echt dom niemand trekt zich wat van aan maar je lees ze wel en je reageerd wel op mijn reaktie. je moet het iets anders formuleren pure, iedereen die zich schuldig heeft gemaakt aan moord moet berecht worden zo kom je iets vertrouwlijk over pure, moord is moord pure veroordeel iedere vorm van machtsmibruikt en niet de één met de mantel der liefde bedekken en de anderen niet, zo maak je jou zelf belachelijk pure ik weet dat jij mee wil praten maar gebruik jou verstand een beetje no me boi . pure allias me taki.


  Maak melding

 21. Sorry hoor, achterlijk gebak DU, ik begrijp niets van je getyp.Jij maakt je keer op keer belachelijk hiero,door de 1 wel te willen veroordelen en de andere niet,ik heb het over Bouterse en Brunswijk,voor het geval je niet begrijpend kan lezen.Jij zite runswijk als je held,idool or what so ever,en anderen zien Bouterse als hun held,idool met recht,dus waar kalel je over.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.