Suriname’s minister van Handel in de aanbieding

15

PARAMARIBO, 8 mei – Minister Clifford Marica van Handel & Industrie is in de aanbieding. Althans, daar heeft zijn laatste manoeuvre veel van weg. En om precies te zijn: de politicus Marica is in de aanbieding. “Als mensen inzien dat Marica een bijdrage kan leveren, dan wil Marica dat altijd overwegen.”

Dit zegt hij tegenover de Ware Tijd. Een nieuwe politieke wind of niet maakt niet zoveel uit. Uiteraard is er het lijstje met voorwaarden: “tijd, omstandigheden en andere factoren”. Opmerkelijk voor een man wiens kansen op een terugkeer als minister aanzienlijk zijn vernauwd. Ook als het Nieuw Front terugkomt, is nog eens minister Marica niet waarschijnlijk.

Binnen zijn politieke huis, de Surinaamse Partij van de Arbeid, is hij zo goed als passé. Toch wijst niets op capitulatie of ontmoediging. En al helemaal niet op verzadiging. Twee volle termijnen als minister waren kennelijk ontoereikend. Marica zei eerder doodgegooid te worden met aanbiedingen. Andere politieke partijen zouden wel wat zien in een of andere samenwerkingsvorm.

15 REACTIES

 1. Minister Clifford Marica van Handel & Industrie.

  Ik vraag mij af wat de benaming industrie hier van betekenis is, wanneer wij zien dat Marica geen enkel bedrijf heeft opgericht tijdens zijn regeer periode .

  De minister van handel is bij deze minister beter van toepassing, omdat er niets geschapen wordt door zijn beleid in de industriele sector.

  De Mega-Combinatie heeft aangekondigd een eigen staats-goud-mijn-bedrijf opterichten binnen 5 jaar na verkrijgen van de regeermacht. Dit zij de leider van de Mega-Combinatie dr. Bouterse op 7 mei 2010 in marowijne.

  Zo hoort het te gebeuren; ons eigen goudmijn bedrijf,dat is visie hebben en vandaar uit de industrie in suriname ontwikkelen. Als Marica zich wil aansluiten en leren van de Mega-Combinatie is hij welkom om suriname te ontwikkelen. Hierbij bedank ik de heer Bouterse voor de aankondiging m.b.t. de goudmijn voor suriname.

  Verder wil ik benadrukken dat wij alles zoveel mogelijk in eigen hand moeten houden.

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 Voor echte ontwikkeling van suriname.


  Maak melding

 2. Had die minister misschien iets kunnen doen aan de snelheid waarbinnen je in Sur een onderneming kunt beginnen, wereldwijd om je dood te schamen als land dat zich wil ontwikkelen


  Maak melding

 3. Geachte redactie,

  Veel weet de Surinaamse gemeenschap helaas kennelijk niet over het resultaat, die deze Frontminister van Handel en Industrie in twee ‘volle’ periodes (tien jaar dus) voor de Republiek Suriname bereikt heeft. En als onze vermoedens kloppen gezien uw berichtgeving, lijkt dat weinig opvallends.

  Maar zouden wij het deze minister daarvoor ‘alleen’ moeten verkwalijken?

  http://www.youtube.com/watch?v=eCst2HaGwnk&feature=related

  De vertrekkende ‘hoogopgeleide’ president van de Centrale Bank van Suriname dhr. André Telting, introduceerde jongslede op de valreep ‘zijn’ nieuwe criteria over armoede. Welke afhangt van ‘wie wel en wie niet’ erover durft te praten, ‘bepalend’ is voor de ‘mate’ van armoede.

  Front minister Lydia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken, sprak jongslede haar afkeer uit jegens ‘ondermijning’ van overheidsinitiatieven. Terwijl haar Frontpartners zelf het voortouw namen, om een belangrijk overheidsinitiatief ten tijde de Regering Wijdenbosch, ‘radicaal’ de grond in te boren. Dit m.b.t. de bouw van de brug over de Suriname rivier.

  Front president Ronald Venetiaan, die jongslede een buiging maakte voor de Paus van Rome, die momenteel beticht wordt van medeplichtigheid aan pedofilie in de Rooms-katholieke Kerk, staat op het punt een zogenoemd “eenheidsmonument” in Suriname te onthullen. Terwijl er in zijn eigen Frontcombinatie nauwelijks sprake van ‘eenheid’ is te bespeuren. Een getraumatiseerde man, die de partij van zijn belangrijkste opponent met ‘wortel en tak’ wenst uit te roeien.

  De minister van Openbare Werken en Verkeer dhr. Ganeshkoemar Kandhai, die de media intussen te verstaan gegeven heeft, dat de verdere afbouw van de brug over de Saramaccarivier, zal worden overgelaten aan een volgde regering. Een brug trouwens, die wij spoedig afgebouwd en vernoemd zien worden naar ‘volksbruggenbouwer’ Ir. George Dewinderpersad Hindori. Die in 1975 het nationaal belang boven partijpolitiekbelang stelde:

  ‘Een dreigende Afrikaans-Surinaams-Hindostaanse botsing was nu levensgroot dichtbij genaderd. En het was in deze explosieve sfeer, dat George Hindori (VHP) aan de vooravond van 14 oktober 1975 bij de woning van Premier Henk Arron aanbelde met een door ‘hem alleen’ vervaardigde verklaring. Hindori liet Arron de tekst lezen.

  “Meen je dat George?”, vroeg de premier verbouwereerd. “Wat verwacht je van mij als tegenprestatie?” George: “Eén ding maar, en dat is dat je me je woord geeft, dat jij je vanaf nú als ‘Nationaal Leider’ gaat gedragen.

  De Republiek Suriname was op 25 november 1975 zonder bloedvergieten geboren.

  En nu over de Carolinabrug over de Carolinakreek. Ook deze brug wordt voor verdere afbouw overgelaten aan een volgende regering.

  http://sranan-news.blogspot.com/2009/01/herstel-carolinabrug-schiet-niet-op.html

  En veel meer zouden wij ervan kunnen maken, maar dat is hier niet het punt.

  Waar het om gaat is als het wel terechts is, dat wij hier ‘slechts’ deze Surinamers moeten verkwalijken, hun partijleiding of eerder de partijcombinatie, waar zij in een politieksamenwerkingsverband opereren. Dit in relatie tot het schromelijk gebrek aan management, welke hier gedemonstreerd is geworden.

  Dit met uitzondering van de heldendaad van Ir. George Hindori. Die op politiek ‘uitzonderlijke en grensverleggende’ wijze Suriname behoede voor bloedvergieten. Mede waardoor de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 een feit werd. Een historisch gebeuren waar wij generaties lang aan herinnerd zullen worden.

  En de Frontminister van Handel en Industrie Clifford Marica, zet zichzelf nu aan de vooravond van de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 mei 2010 a.s. in de ‘aanbieding’.

  Zou u het wagen gezien zijn politieke afkomst, om hem voor uw bedrijf te interesseren of daar voor aan te trekken?

  Of zegt u toch ‘ja’. Omdat u van mening bent, dat elk individu een oprechte kans verdient, om zichzelf daadwerkelijk te kunnen bewijzen. Maar wel onder een gedegen ‘nationaal’ leiderschap.

  Wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya gaan inderdaad voor het laatste. Echter in de politiek. . .

  ‘niet zonder meer’.

  http://www.youtube.com/watch?v=cYZyvxpsCjQ&feature=fvw


  Maak melding

 4. @ teootje,
  ze zoeken mensen voor anansi tori je kan jou opgeven.
  eerst was het de melennium combinatie nu is het Megacombinatie ai me gado.
  teootje weet jij nog wie minister was van handel en industrie tijdens de regering wijdenbosch?? dat was robby dragman hij moest voorgtijdig aftreden wegens corruptie.een groot deel van die laffaards binnen NDP zijn verantwoordelijk gewest voor de puin die achtergelaten na de militaire periode.STEM niet op de partij die jou land achteruit heeft gezet het zijn die zelfde schurken boeven en oplichters van weleer onderleiding van massamoordenaar desie bouterse.


  Maak melding

 5. Geachte Theo (reactie # 1)

  Dit bericht heeft ons uiteindelijk ook bereikt. Dat op een massameeting in het districk Marowijne op 7 mei 2010 jl., de leider van de MEGA-Combinatie dhr. Desire Delano Bouterse zijn toehoorders verblijdde met de mededeling, dat binnen 5 jaar na het verkrijgen van regeermacht, de Republiek Suriname een eigen ‘Staatsgoud Maatschappij‘ zal opzetten.

  De Revolutie gaat zo te horen onverminderd door. Dit tot blijdschap van vooral het jongeren publiek in de Surinaamse samenleving.

  http://www.youtube.com/watch?v=KxoKQAzcbiE

  De menigte was laaiend enthousiast bij het horen van de mededeling over ‘Staatsgoud Maatschappij Suriname N.V.’. Wat velen deed herinneren aan Surinames deelname in 1988 aan de Olympische Spelen in Seoul (Korea).

  Daarbij won de Republiek Suriname tot velen verbazing goud op de 100 meter vlinderslag, in de persoon van Anthony Nesty.

  De eerste Olympische Gouden Mediale in de geschiedenis van de Republiek Suriname werd een feit.

  http://nos.nl/video/49756-1988-goud-suriname.html

  Laten wij hopen dat het ‘geloof in eigen kunnen’ bij de Surinaamse gemeenschap hierdoor nog meer zal mogen gaan groeien. Opdat welvaart en geluk voor allen steeds dichterbij mag komen.

  Dit laatste vooral, door het daadwerkelijk
  en volledig benutten van de economische mogelijkheden van de Republiek Suriname, waarbij de eigen gemeenschap centraal staat.

  Suriname Voorwaarts!

  http://www.youtube.com/watch?v=uq4UjV7InC0&feature=related


  Maak melding

 6. Hij heeft zelf….. zich de kaas van het brood laten weg vreten.
  Die man is duidelijk zwak hij had meer P.K’s moeten ingooien,
  Heeft het niet gedaan, laat zich weg bluffen en komt nu als een hond met hangende pootjes zeuren.
  Als hij ballen had, had hij duidelijk kunnen laten zien dat zij niet met hem moeten sollen….im djadja…geen njinji boe.
  Het is duidelijk dat wij hier met een lummel een zwak persoon te doen hebben.

  Voortaan PROFILEREN….geen huichel gedoe.
  Je kon naar NDP/NPS/VHP/PL/DOE of zelfs AC of noem maar op lopen…of in SPA blijven ….maar kom dan duidelijk over.


  Maak melding

 7. misschien kan hij nagaan hoe vaak hij geroepen heeft “suriname kan dit bereiken” en “suriname kan dat bereiken” en wat er daadwerkelijk van terecht gekomen is. wat heeft hij echt geimplementeerd?
  of was het voor hem ook gewoon maar een aantal jaren ministertje spelen, zoals zijn collega wolff (om maar niet alle namen te noemen).
  wat heeft marica bereikt met zijn ministerschap?


  Maak melding

 8. Minister Clifford Marica van Handel & Industrie is in de aanbieding op marktplaats.
  front mag ook op marktplaats,dan zijn wij bevrijd van de slappelingen dat bouterse niet wil opsluiten.venetiaan heeft grote smoel en is bang voor die moordenaar.


  Maak melding

 9. @ EBU.
  het enige ik wat ga doen is jou belachelijk leugens en bedrog ontkrachten met feiten en waarheden,
  als je naar bouterse zijn geschiedenis kijkt dan zal je zien dat hij nooit zijn belofte heeft waargemaakt .
  1) in 1980 na zijn coup heeft hij de belofte gedaan dat er heel snel verkiezingen zouden komen inplaats daarvan heeft mijn volk jaren lang onderdrukt vernederd en vermoord.
  2)bouterse zou de corruptie aanpakken ook zo een belofte, bouterse gaat de geschiedenis in als de grootste corrupte bende allertijden
  3) hou jou mond maar over antony nesty, de militairen hadden Nesty weliswaar gepushed om met een surinaamse beurs op trainingkamp te gaan in de verenigde staten,maar geld werd niet altijd overgemaakt.Vader Nesty moest zijn levensverzekering verzilveren om de zoon examen te kunnen laten doen.ook na de medaile werden gouden bergen beloofd.een reusachtige huis een auto een stuk land tweeduizend dollar per maand Nesty somt het op met zichbare tegenzin aan de rand van zijn zwembad in florida,want natuurlijk zijn de beloften nooit ingelost.achter af had hij zelf die gouden medaile liever niet gewonnen .`THEY JUST MAKE FOOL OUT OF YOU,dit zijn de woorden van antony nesty.
  prade heft desi bouterse, voorzitter van het surinaamse Olympisch Comite, voor de camara gekregen om over de lotggevallen van nesty te spreken. zijn beeld van nationale trots valt snel in duigen lekker puh voor de oud, dictator.het is de regering vene die de beloftes heeft waargemaakt .EBU wederom laat ik jou zien dat jij een demogogische leugenaar ben. bouterse lieg mijn volk weer voor als in de jaren 80 mijn volk verdiend beter dan een medogenloos moordenaar die zijn zakken heeft gevuld ten koste van de arme bevolking EBU jij ben MISDADIG.


  Maak melding

 10. Zeer gewaardeerde,
  Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya : mogen vele surinamers uw commentaar lezen , het is een verrijking voor ons bewustzijn. Ik hoop dat u nog lang zal blijven schrijven.


  Maak melding

 11. #9 alsjeblieft
  een van de treurigste commentaren op onze tegenwoordige manier van leven is het feit dat te veel ziekenhuisbedden worden ingenomen door patiënten met nerveuze en geestelijke storingen.


  Maak melding

 12. Geachte heer Hoost (reactie # 8),

  Deze huidige president van Suriname, president Ronald Venetiaan, is niet zoals u beweert te stellen ‘bang’ of dat hij een ‘grote smoel’ heeft. De man is gewoon politiek uitgerangeerd en derhalve door de tijd intussen reeds ingehaald. Zoals dat ook met velen zoals u en uw kornuiten op dit moment het geval blijkt te zijn.

  Vandaar dat sommige mensen zich opgebrand en genoodzaakt voelen vroegtijdig de VUT in te gaan. Terwijl weer anderen menen de energie te hebben, om op eigen risico tot hun honderdste door te willen werken.

  De voormalig Nederlands Premier Wouter Bos en anderen Nederlandse politici bijvoorbeeld, zagen de politieke bui ook al hangen en maakten voortijdig andere keuzen. Wat ook gold voor bijvoorbeeld de voormalig president Nelson Mandela van Zuid-Afrika. Terwijl voormalig NPS voorman Johan Adolf Pengel en VHP voorman Jaggernath Lachmon bijvoorbeeld, van geen ophouden wilden weten. Maar de ene persoon is de andere niet.
  En soms mòet je dat ding gewoon neerhalen, alvorens het voor toekomstige ontwikkelingen van je land blijvende schade kan gaan veroorzaken.

  http://www.youtube.com/watch?v=jBJ6IrOkFwU&feature=fvw

  Bij Desire Delano als Voorzitter van de Nationale Democratische partij van Suriname, liggen de kaarten totaal anders. De man heeft een ‘jonge geest’, die NIET door de tijd afgetakeld is geworden. Ondanks de hevige politieke druk intern als internationaal, welke hij in de afgelopen 30 jaarn heeft moeten ontberen en overbruggen.

  Regelmatig, desnoods eenmaal per jaar een ‘Switi Watra-ritueel plegen. En er voor zorgen dragen, dat je om een aantal jaren niet vergeet je voorouders te eren. Door een Paypasi-ritueel te plegen, nabij de plek waar je geboren bent, kan wonderen verrichten. Cultuur staat niet voor niets.

  http://www.youtube.com/watch?v=YFlnIBKo2n4

  Vandaar dat onder zijn leiderschap heel veel jongeren vooral hem nu nog zo bewonderen en eren. Juist omdat hij hen ook de ruimte geeft, om zich onder zijn leiderschap adequaat te kunnen ontplooien. En op die manier mee te helpen hun land te ontwikkelen. Terwijl figuren als o.a. Venetiaan, Adjodha, Somohardjo en Rodgers, steevast blijven vasthouden aan verouderde neokoloniale normen en waarden omtrent ontwikkeling en natievorming. Waar hun conservatieve denkbeelden reeds lange tijd achterhaald zijn geworden. Waardoor grote groepen, jongeren in het bijzonder, weinig mee opschieten. En dan heeft Desi Bouterse het gedaan. Jaar in jaar uit het zelfde liedje.

  Somohardjo bijvoorbeeld heeft voor zijn leeftijd ook z’n jonge geest kunnen behouden. Alleen heeft deze Somo te kampen met een ‘minderwaardigheidscomplex’ en een enorm gebrek aan kennis over waarden en normen. Niet te praten over internationale politiek. Trouwens, hij is eerder toch veroordeeld voor een zedendelict met een jong meisje?

  Hij is goed voor z’n partij, maar niet goed genoeg om een land als Suriname te leiden in een wereld waar wij vandaag in leven. Intellectueel is hij te ‘gebrekkig’. Dat merk je vooral aan zijn opvliegendheid en vriendschappelijke partnerschap met Ronny Brunswijk. En dat merken wij ook bij u, hoe agressief u bijvoorbeeld op anderen reageert. Vooral waar het om een tegenovergestelde mening gaat. Op den duur gaat ook u op hen lijken, mocht dat nog niet zo zijn.

  En met zulke ‘korte lontjes’ kun je geen kaarsjes branden. Laat staan een land mee tot ontwikkeling brengen. Dat is roofbouw plegen op je hersencellen. En dat is mede de oorzaak van geweest dat de geestestoestand van Venetiaan nog meer achteruit gegaan is.

  Omdat op zo’n leeftijd, je zal moeten leren om sommige dingen los te laten. Rekening houdende met je hoge leeftijd, je gezondheidstoestand, je kleinkinderen en je oude dag. En kan je met zo’n leeftijd en met zulks een zooitje politieke partners geen werk van blijven maken, om zelfs een hele partij met ‘wortel en tak’ uit te willen roeien. Daar win je geen verkiezingen mee.

  http://www.youtube.com/watch?v=_oJIBvVRfIU&feature=related

  De jongeren met hun energie dranken tegenwoordig, zullen het laatste beetje aan energie dat je als oude viagra opa nog in je hebt, om nog dat ‘enge’ doel te willen bereiken, op natuurlijke wijze tegen je laten inwerken. Zo van; laat opa maar achter ons aanhollen, tot hij het wel zelf merkt, dat hij niet meer de jongste is. En het natuurlijk proces des leven, kun je NIET tegenhouden. Misschien enigszins proberen te beïnvloeden. Maar daar zijn dan weer bekende en onbekende risico’s aan verbonden. Risico’s die lichaam en geest noch je omgeving, jou dat vrijblijvend zullen aanmoedigen.

  Maar niet iedereen beschikt over die talenten om instinctief te kunnen handelen en/of spiritueel naar zichzelf te kunnen luisteren. Je zou een ingewijde moeten zijn. En daarom zijn wij helaas, niet allemaal even goed in.

  http://www.youtube.com/watch?v=AU1oXlmjZjM


  Maak melding

 13. DneUs,potjandorie, je lijkt goed op de hoogte te zijnvan zich allemaal afgespeeld heeft tijdens de revo tjee,wat doe je nog hier,ze verstrekken gratis ticket,hup als de dooie bliksem naar Suriname,wordt dan KROONGETUIGE minkukel dat je bent.

  Rozenblad deed alleen maar wat heb opgedragen was,dat doen immers militairen,zie maar de Nederlandse militairen in Afganistan,ze strijden helemaal niet voor volk en vaderland,maar maken dagelijks mens af in OPDRACHT.
  Brunswijk daarentegen was illegaal bezig en heeft ook heel veel levens op zijn geweten,vooral Indianen,maar daar hoort men niets over.
  Het ga je goed Rozenblad,heel veel sterkte en idd laat zenaar de pomp lopen,leen je er niet voor om weer te gaan getuigen. de rechters,FronStront, hebben geen gewetens wroeging,om deze doodzieke ex-militair steeds op te roepen om te laten getuigen.


  Maak melding

 14. Geachte heer Hoost (reactie # 9),

  Op uw eerste twee punten, waren wij in feite niet van plan op te reageren. Omdat er na 1980 zoveel verkiezingen zijn geweest, dat het in principe geen zin meer heeft daar weer op terug te komen. Wel willen wij u dit meegeven, dat wanneer in de politiek of elders in de praktijk u aangegeven wordt, dat iets ‘heel snel’ voor mekaar zal komen, vraag dan ‘altijd’ wat degene daarmee bedoeld. Eis desnoods een ‘specifieke datum’ of tijdsbestek op, zodat u met een geruststellend gevoel, zich daar verder op kunt gaan focussen. Want mochten zaken niet naar ‘uw bedoelde’ tijdslimiet uitpakken, dan bent u het die ‘mede’ in gebreken was en niet slechts de andere.

  M.b.t. uw tweede punt: Desire Delano Bouterse als Leider van de Surinaamse Revolutie, heeft de corruptie wel degelijk ‘aangepakt’. Maar beslist niet ‘uitgeroeid’. Maar dat kan zelfs geen enkele wereldleider bewerkstelligen. Noch die in Europa, India of China. Daar zult u het kennelijk met ons eens zijn. Trouwens, het aanpakken van corruptie, was slechts één van de prioriteiten die gesteld werden.

  Belangrijk te weten wat wel goed gelukt is. En dat zijn vooral de afbouw van het Soera woningbouw project te Blauwgrond, de bouw van de brug over de Suriname en de Coppename rivieren. Tevens het opzetten van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. De Staatsgoud Maatschappij Suriname N.V. is onderweg.

  Derhalve mag de gouden mediale van Anthony Nesty op de Olympische spelen in Seoul, gezien worden als een ‘bekroning’ op het werk van de Revolutie o.l.v. Desire Delano Bouterse. Hoe vrij anderen ook over mogen denken. Daar hebben wij beslist geen moeite mee.

  http://www.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&v=dCmQEVoS08o

  Over Anthony Nesty gesproken. Deze is momenteel juist vanwege zijn deelname aan de Olympische spelen in Seoul, groot verdiener in de Verenigde Staten van Amerika geworden. En kan hij de hele wereld rondreizen, elk stukje grond kopen waar hij die wenst te bezitten en bovenal een gelukkig en onbezorgd bestaan leiden. Dat willen wij toch allemaal? Zonder afhankelijk te zijn van welke belofte dan ook? En dit allemaal dank zij de mogelijkheid welke de Surinaamse Revolutie hem geboden heeft. Waardoor al het andere zich vervolgens tot bijzaak gereduceerd heeft.

  En natuurlijk zijn wij het met u eens, dat beloften nagekomen behoren te worden. En als u stelt, dat een volgende regering Nesty daarin vervolgens tegemoet gekomen is, dan zijn wij als volk zulks een regering daar erkentelijk voor. Maar dat hoort bij de werkwijze van regeringen. Want de twee onafgemaakte bruggen tijdens het Frontregime over de Saramaccarivier en de Carolinakreek, zullen ook door een volgende regering afgebouwd moeten worden. Dit gezien uit de woorden van de huidige Frontminister van Openbare Werken en Verkeer.

  Dus niet altijd hoeft het zo te zijn, dat regeringen zich opzettelijk ‘niet’ aan hun beloften houden. Want in die regeerperiode was ook de Regering Wijdenbosch gevallen, waardoor prioriteiten verschoven werden naar Algemene en Geheime Verkiezingen. En zeker gaan wij het hier niet hebben over uw rol (De Bevrijdingsraad van Suriname), ten tijde het enorm verzet vanuit het buitenland tegen de Surinaamse Revolutie o.l.v. Desire Delano Bouterse en de NDP Regering onder President Julius Albert Wijdenbosch. Ook niet over de Nederlandse officieren Hans Valk en Bas van Tussenbroek. Zelfs niet over buitenlandse huurlingen, die vanuit Nederlands grondgebied geronseld werden, om vanuit Stoelmanseiland Suriname gewelddadig aan te vallen. Daar gaat het hier niet om.

  Waar het wel omgaat is, dat het individu vanwege zijn of haar mentale gebreken aan ‘kennis, wijsheid en spiritualisme’, niet altijd intelligent genoeg is, om zaken op de juiste wijze te kunnen relativeren. Laat staan te interpreteren. Vandaar dat wij regelmatig verwijzen naar het boek, de wereldbestseller van Dr. Wayne W. Dayer genaamd; ‘Niet Morgen, Maar Nu’.

  http://www.youtube.com/watch?v=-BLQkm5rOtU

  WAAR HET OP EEN GEGEVEN MOMENT OM ZAL MOETEN GAAN, IS NIET MEER ‘WAT JE NIET HEBT WETEN TE REALISEREN’, MAAR WAT JE ‘ONDANKS WAT DAN OOK’, TOCH SUCCESVOL HEB WETEN TE VOLBRENGEN. AL HET ANDERE REDUCEERT ZICH TENSLOTTE TOT ’BIJKOMSTIGHEID’.

  En voor deze wijze woorden, mogen wij onze voorouder zeer zeker erkentelijk voor zijn. Mede in naam van de grote Latijns-Amerikaanse Vrijheidsstrijders Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar y Palacios of kortweg Simón Bolívar en Ernesto Che Guevara.

  http://www.youtube.com/watch?v=t84PBHskTNo


  Maak melding

 15. hahahaahahaa EBU je laat mij echt lachen maar ik heb jou door me boi .
  ik wil dit nog kwijt alles wat bouterse de afgelopen jaren met zijn misdadige revo heeft vernietigd en kapot heeft gemaakt in suriname word gerepareerd en goed gemaakt door deze regering, al die andere onzin wat jij inelkaar hebt gedraaid in jou reaktie op nummer 14 gooi ik de prullenbak in want ik word er niet wijzer van. een heel simpele vraag moeten wij als surinamers beantwoorden, is suriname wat opgeschoten door die misdadige revolutie van bouterse ??? EBU blijf jij maar lekker in jou droom wereld geloven, ik heb jou kort en krachtig antwoord gegeven op die leugenachtige bewering van jou op inplaats dat jij toegeeft dan bouterse een grote leugenaar is kom jij met hele wirwar van uitleg dat ik mijn zelf wederom afvraag of jij jou zelf wel snap me boi.ach die pure laat mij dit tegen jou zeggen die coup van boutere is een illegale coup gericht tegen een democratisch gekozen regering in suriname kort voor de verkiezing. het is niet de rechters of de regering die gewetens wroeging moeten hebben de daders moeten dat hebben, dit noem ik de omgekeerde wereld pure . het is echt schandalig om te zien hoe onwetend de aanhangers van de ndp zijn.nu heeft jij het over afganistan, pure moord is moord klaar uit als het in suriname gebeurd of in afganistan ik zal nooit proberen om het goed te praten met domme drog redenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.