SP verkiezingsavond voor Surinaamse gemeenschap

1

Op de avond van de verkiezingen in Suriname houdt de SP in Utrecht een landelijke politieke bijeenkomst voor de Surinaamse gemeenschap. Het doel van de bijeenkomst is discussie over de politiek in Nederland, Suriname en de relatie tussen beide landen. Sprekers zijn onder meer Kamerlid Harry van Bommel (SP), Sheila Raktoe Ramrattan (Vereniging Surinaamse Nederlanders), Ranjan Bissesaar (Raadslid Amsterdam Zuid-Oost) Mahin Jankie (Vereniging Van Reizigers) en Nicole van Gemert (SP-Utrecht). Om een beeld te krijgen van de politieke situatie in Suriname zal er die avond rechtstreeks telefonisch contact zijn met journalisten en commentatoren in Suriname.

Thema’s die aan de orde zullen komen, zijn vanzelfsprekend de verkiezingen van die dag in Suriname en de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni in Nederland. Daarnaast komen ter sprake de rechten van Surinaamse Nederlanders zowel in Nederland als in Suriname, de prijs van vliegtickets, het AOW-gat en de toekomstige relatie tussen Nederland en Suriname. De bijeenkomst is de vijfde in een reeks van bijeenkomsten die de SP organiseert voor de Surinaamse gemeenschap na succesvolle avonden in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Tilburg.

De bijeenkomst wordt gehouden in het gebouw van de welzijnsstichting Portes aan de Malakkastraat 6 Utrecht.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.