woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijEerste modelstad Suriname neemt vaste vormen aan

Eerste modelstad Suriname neemt vaste vormen aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/RICHELIEU, 7 mei – De modelstad te Richelieu, in Commewijne, neemt vastere vormen aan. Stapvoets weliswaar. Het plan om de oude plantage om te bouwen wordt concreter. Honderd en twintig woningen zijn opgeleverd. Er is nog een lange weg te gaan.

Het moeten uiteindelijk zeker drieduizend woningen worden. “Het moet een aanzet zijn”, zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. een aanzet richting private sector. Die zal uiteindelijk moeten voorzien in voldoende woningen. Dat moet het schrijnend tekort helpen opheffen. Richelieu moet dan het laatste grote woningbouwproject van de overheid worden.

Mogelijk was de aanloop daarom zo lang. Het duurde maar liefst zeven jaar eer werd gestart. De achttien miljoen euro aan Nederlands hulpgeld gaat niet alleen naar woningbouw. Licht en drinkwater zijn direct beschikbaar. Ook de afwatering is geregeld. “Het is een concrete bijdrage van de regering aan het oplossen van de woningnood”, aldus Setrowidjojo. Twaalf van de woningen gaan naar mensen met een handicap.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. verkiezingen verkiezingen Alles kan nu INEENSSS waarom niet eerder toe de behoefte er ook dringend was

  Corrupte bende Weg met VENEEEEEEEEE


  Maak melding
 2. Het is de verantwoordelijkheid van de regering van suriname om huisvesting te realiseren voor haar onderdanen. De vraag is hier; is er een juiste ontwikkelings visie toegepast om het doel te berieken, namelijk 3000 woningen en toebehoren.

  Vroeger toen wij als surinamers niet na dachten, zouden wij het realiseren van 12o woningen prachtig vinden. Het maakte niet uit hoe het gefinancierd was. Vooral dat de resterende 2880 woningen nog gebouwd moeten worden.

  Moeten wij dan weer aankloppen voor ontwikkelingshulp om de restand van de woningen te bouwen. Niet te vergeten de ontwikkelingshulp is een zachte lenning die terug betaald moet worden, het is zeker geen schenking.

  De gene met een juiste ontwikkelings visie zou een grote complex ontwikkelen om bouwmaterialen te produceren. Daarbij kon die 18 miljoen euro als start-kapitaal dienen. De staat dient de verdere afbouw te realiseren.

  Bij goede productie van zo’n staats-bedrijf van bouwmaterialen kan de prijs dratisch worden verlaagt, waardoor veel meer mensen in staat zullen zijn een eigen woning te bouwen. Bovendien kan de overheid veel meer bouwen voor de minder bedeelden.

  Met zo’n opzet kan de regering dan altijd goedkoper gaan bouwen in suriname en betere woning voor haar onderdanen neer zetten, dan town-ship achtige bouwstijl die tijdens de apartheid in zuid-afrika werd toegepast.

  Regeren is vooruit denken en dus goede planning maken hoe het in de toekomst beter en goedkoper kan en moet.

  WORD BEWUST VAN ZAKEN EN STEM MEGA-COMBINATIE OP 25 MEI 2010 VOOR ECHTE ONTWIKKELING VAN SURINAME.


  Maak melding
 3. City!

  Blij dat er vordering komt in de nieuwe city.
  Bij een bigg city horen winkels, apotheken, bakkers, banken, bloemisten, groenteboeren en uiteindelijk een artsenpraktijk als voorloper van een ziekenhuis.
  Als men voor al deze zaken toch de brug weer over moet naar Paramaribo, dan is Richelieu mislukt.
  Fijn te lezen dat er ook is gedacht aan minder valide mensen. En nu nog voor zorgen dat de nieuwe stad goed begaanbaar is voor invalidenwagens of rolstoelen. Goede wegen aanleggen met voetgangersdeel.


  Maak melding
 4. het is te gek voor woorden, dus deze regeringheeft in tien jaar tijd 120 woningen gebouwd …..is tog belagelijk .
  dus voor dat de nieuwe stad klaar is zijn we 30 jaar verder ,mensen mensen word eens wakker , kijk naar de bruggen en het tijdsbestek waarin ze zijn afgebouwd petje af voor mega combie.


  Maak melding
 5. Even voor de goede orde:

  Mede naar voorbeeld misschien van sociale woningbouw in ontwikkelde landen zoals Nederland denken vele van onze landgenoten dat in ontwikkelingslanden de overheid woningen bouwt of het een taak/plicht van de overheid is woningen te bouwen voor de sociaal zwakkeren.

  Voordat men klakkeloos gilt en dit gelooft of een plicht vindt, zou ik de mensen vragen waar mogelijk na te gaan waar in de wereld (in de niet ontwikkelde landen) dit echt gebeurt of massaal.

  Denkt men dat in vele afrikaanse landen of dichtbij in Peru, Bolivia en dergelijke gebieden de OVERHEID massaal dit soort plannen uitvoert? NIET DUS.

  Ik vind wel dat de overheid op zijn minst ervoor kan zorgen dat de mensen de beschikking krijgen overeen stuk land(perceel) en dan voorwaarden creeert dat men tegen een redelijke conditie(finance) een stulpje in fases kan realiseren.

  In SME vinden teveel mensen dat lantie maar zus of zo moet regelen, maar LANTIE zijn WIJ en dan zouden wij maar meer belasting moeten afdragen indien LANTIE (Wij) dit zo graag voor velen willen realiseren.

  Laat ons (SURINAMERS) ook eerst leren echt hard te werken om iets te bereiken alvorens maar telkens maar lantie moet dit , of lantie moet dat regelen.

  Laat lantie van mij in elk geval de condities creëeren dat meer zaken wat makkelijker te realiseren zijn voor s’lands kinderen, dan stemt dat mij al een stuk vrolijker.

  GOD BLESS SURINAME.

  P.s Sranangmangs hebben veelal een negatieve inslag,en het zou mooi zijn ook(of vaker) opbouwende
  zaken aan te reiken i.p.v. immer maar kritiek leveren.

  Daar zijn wij uitermate STERK in. Kennelijk het makkelijkste.


  Maak melding
 6. Als ik het goed heb, regeert het Front al de laatste 10 jaren in Surioname.Dus regeert het Front al 120 maanden lang. En in die periode maar 120 woningen gebouwd? Niet te geloven!
  Srika


  Maak melding
 7. vertel ook hoeveel maanden bouterse nodig had om onze gulden te laten devauleren , vertel ook hoeveel maanden hij nodig had om de economie naar de klote te helpen, het makelijk om een land naar de klote te helpen maar des te moeilijk om het weer op te bouwen stelletje dwaze ezels van de ndp.


  Maak melding
 8. over projecten gesproken, laten ze maar eerst goed kijken naar de andere wijken in commewijnne..hoe bedoel je dat er zo oneerlijkheid ontstaat…


  Maak melding
 9. Dit stuk is weer actueel geworden. Onder Veni werden er alleen op Richelieu al 120 woningen gebouwd en lagen de plannen voor een bouwstroom tot 3000 woningen, inclusief infra en voorzieningen klaar voor deze plantage alleen al.

  Dan stemmen de idioten op DDB die 18.000 woningen beloofd, maar niets presteerd terwijl alle plannen al volledig klaar lagen??!!! TRIEST


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES