Suriname’s Onafhankelijk Kiesbureau “familieclub”

32

PARAMARIBO, 6 mei – Het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, is niet meer dan een familieclubje. Dit zegt A Combinatie-topper en minister van Volksgezondheid Celsius Waterberg. Hij neemt het OKB al lang niet meer serieus. Dat was al het geval sinds het negatieve oordeel van de toezichthouder. “Rotzooi”, zegt OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos.

Zij is als enige uit haar familie lid van het bureau. Bovendien is het niet eens duidelijk wat de bedoeling is van de uithaal. “Minister Waterberg moet zich eerst beter laten informeren, voordat hij uit frustratie zomaar iets de samenleving in gooit. Gaat u de namen van alle leden maar na”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Ware Tijd. Het kan er eenvoudig niet in dat een regeringsfunctionaris zulke uitspraken doet.

Uiteindelijk zal het verkiezingsproces aan betrouwbaarheid inboeten. Waterberg valt hoe dan ook over de vermeende rol van Van Dijk-Silos. Die zou voor haar beurt gesproken hebben toen bleek dat A Combinatie zijn kandidatenlijsten te laat had ingediend. “Al om vijf over drie (de officiële sluitingstijd op de hoofdstembureaus, red.) vond zij dat we uitgesloten moesten worden”, aldus Waterberg.


32 REACTIES

 1. Waterberg: 3 uur is 3 uur, vertegenwoordigers van u partij hadden op tijd moeten zijn. Het heeft nu geen zin meer om te zitten huilen en jammeren, want de verkiezingen gaan gewoon door.

  OOk de rechter kan de verkiezingen niet meer stoppen. De president heeft al,’ zijn handen van de AC afgetrokken’. De AC staat er praktich alleen voor in deze kwestie.

  Sorry mr.Waterberg u bent bezig met energie-verpilling, Als u zodoor gaat met ruzie maken, dan verliest uw combinatie straks alle zetels die zij thanks bezitten.

  De vraag is: wil AC suriname frustreren, omdat zij zelf gefrustreed zijn en onderling niet op tijd tot overeenstemming konden komen.

  Suriname kan zich niet aanpassen aan de AC.
  Het volk weet nu waarom de AC te laat was, Het komt door eigen belang van de partijen binnen de AC. Nu wil Waterberg die rotzooi over het volk van suriname strooien. Nee bedankt mr.Waterberg. Wees eens eerlijk, eigen schuld dikke bult.


  Maak melding

 2. Dat is spijkers op laag water zoeken. Ik zou hem wel met bewijzen laten komen.
  Buitendien, als mevr Van Dijk-Silos haar familie bekwaam genoeg is mogen ze overal werken. Bij de EBS werken ook veel familieleden. Je werk moet je goed doen.
  Als minister moet je wel erop letten wat je zegt en doet, je moet een voorbeeld zijn en blijven.


  Maak melding

 3. Dat zijn juist die dingen toch.
  Hij zit daar met Opa Ronald in FRONT spelen hun spel en als men ontevreden wordt dan komen er verhalen naar buiten waar de gemeenschap geen moer op dit moment aan heeft.

  Dit is overduidelijk het bewijs dat FRONT moet ophoepelen.

  Ik kan niet achter personen gaan staan die onderling ruzie maken en nu anderen voor het karretje spannen.


  Maak melding

 4. Je vergist je Waterberg, de SLM zit vol familie van jullie,wo broer van ene Brunswijk.
  Voor de rest zit SLM vol familie van AC ,daarom werd het SLM toestel voor drugs mis-gebruikt.
  Tjonge tjonge wat een losers zij van het AC.
  Deze geitebreiers zijn voor niets anders bang,zij en hun familie kunnen straks niet profiteren van staatsgeld.hahaahhaah wordt “hard wrken voor ze “.


  Maak melding

 5. Die man u ziet het zelf als alles goed was gegaan…dus was hij op tijd geweest met zijn lijsten….dan zou jij nooit iets horen.
  DAN LAAT HIJ LAND EN VOLK ERIN.
  Want dan kon hij rustig verder gaan met dieven.
  Dit soort gedrag en mentaliteit vindt men altijd terug bij motjo’s.
  Deze vent is niks waard geen enkel kaliber geen moer waard is hij…Ik weet niet…Hoe vooral Opa Ronald het in zijn bovenkamer kunnen halen dit soort figuren in landsbestuur te brengen.
  Die man is dom geen enkele wijsheid zit in hem.
  Denk die man dat hij bij een krutu midden in een dorp is.
  Opa Ronald heeft ons het gevoel ook gegeven het land te besturen als een Kapting miendri Buzie style Basja….daarom steeds meer lummels met domheid gedreven in landsbestuur.


  Maak melding

 6. Het bureau verplaatsen naar Langetabbetje.
  De nieuwe voorzitter Mw. Amafo.

  Openingstijden dagelijks dag en nacht, wanneer het u uitkomt!


  Maak melding

 7. Het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, is niet meer dan een familieclubje. Dit zegt A Combinatie-topper en minister van Volksgezondheid Celsius Waterberg. Hij neemt het OKB al lang niet meer serieus. Dat was al het geval sinds het negatieve oordeel van de toezichthouder.

  Ik stel voor dat politieke figuren van A Combinatie maar eerst een ‘stage’ gaan lopen bij diverse departementen uit de samenleving: een bank, een provincie huis , een ziekenhuis, universiteit etc. etc. Want veel van deze praatjesmakers hebben geen idee waar ze het over hebben.

  http://www.youtube.com/watch?v=1jh8-5M3Bo8&feature=related


  Maak melding

 8. Deze mensen hebben in de jungel nooit een klok gekend, daarom heeft hij problemen met de tijd. 3 UUR IS 3 UUR MENEER WATERBERG, OF HOE JE OOK MAG HETEN.


  Maak melding

 9. Opbouwende kritiek is altijd gezond:

  Racistische reacties (rozenblad, dogo enz.)
  zouden eigenlijk niet geplaatst moeten worden want die verlagen nl. het nivo
  van de site.

  Weg ermee!!!!


  Maak melding

 10. OPEN SCHRIJVEN AAN DE HEER HOOST (DU)

  Geachte heer Hoost,

  Vol schaamte en verbazing, hebben wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya de berichtgevingen gevolgd, inzake de kwestie A-Combinatie versus het Onafhankelijk Kiesbureau.

  En waar wij in den beginne met deze situatie als voorbeeld onze jongeren voor waarschuwden, blijkt nu toch bij juist de volwassenen plaats te vinden. Namelijk dat ondanks beide partijen fouten gemaakt hebben bij de procedure van inschrijving, zowel de A-Combinatie als het OKB; en deze fouten ook publiekelijk zijn toegegeven; waarbij zelfs de Rechterlijke Macht bij betrokken is geworden, om een uitspraak over deze zaak te doen; blijkt er toch geen eind aan dit drama te willen komen. Waardoor de kwestie nu jammer genoeg dreigt te ontaarden in een “ordinaire vechtpartij”.

  http://www.youtube.com/watch?v=iCeXuBIulac

  Zelfs gaan sommige Fronters zover, om het nu op de ‘vrouw’ te spelen. Wat echt niet door de beugel kan. Wat moeten de kinderen en eventuele familieleden van deze mevrouw nou niet denken, omtrent de aantijgingen aan het adres van hun moeder, zuster, echtgenoot, vriendin, collega en ga zo maar door.

  Want op deze wijze, vinden wij dit toch te gek voor woorden. Vindt u dat ook zelf niet?

  Wij willen u hierbij eraan herinneren, dat de A-Combinatie nogsteeds onderdeel vormt van de Front-combinatie o.l.v. dhr. Ronald Venetiaan.

  Maar het ‘hoogst’ merkwaardige in deze kwestie is, dat zelfs president Ronald Venetiaan in het actualiteiten programma ‘In de Branding’ er nog eens een schepje bovenop deed door te stellen, ’dat het OKB GEEN partij in de perikelen was’. Met de nadruk op ‘was’.

  De vraag nu: WIE HADDEN ‘OORSPRONKELIJK’ WEL DE BEDOELDE PARTIJEN MOETEN ZIJN, VOOR WIE DEZE PERIKELEN INFEITE BEDOELD WAREN.

  EN WAAROM HEEFT HIJ RONALD VENETIAAN NIET VANAF HET BEGIN WATER OP HET VUUR PROBEREN TE GOOIEN I.P.V. OLIE. DIT TOEN HIJ MERKTE DAT HET HELE SCENARIO OP DE KLIPPEN LIEP.

  MAAR BOVEN ALLES; WAAROM TREED HIJ ALS PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME NOGSTEEDS NIET ‘ORDENTELIJK’ OP, OM DE ZAAK ENIGSZINS TE TEMPEREN.

  Want ene mevrouw Van Dijk-Silos van het OKB ligt momenteel hevig onder vuur door ‘zijn’ Frontpartners. Waarbij zelfs ook haar hele familie ten onrechte bij dit drama betrokken wordt. En de president blijft merkwaardig genoeg zwijgen. Terwijl deze Frontpartners, A-combinatie, nogmaals deel zijn van het Front o.l.v. deze president Ronaldo Venetiaan!

  Moeten er eerst doden vallen?!

  http://www.youtube.com/watch?v=A1WBs74W4ik&feature=channel

  Vandaar dat wij ook namens de gemeenschap, op u als boezem vriend van het Front een beroep proberen te doen, om uw invloed aan te wenden. Opdat spoedig orde en rust hersteld kan worden tijdens de a.s. verkiezingen op 25 mei 2010 a.s.

  Gun het volk de rust om eens goed na te denken, wie haar in de komende vijfjaren tot 2015 mag gaan regeren.

  Tevens ter voorkoming, dat ook onze gehele gemeenschap, niet meer dan nodig door deze kwestie verder beschadigd wordt.

  Rekenend op uw medewerking, opdat ‘gezonde communicatie’ de boventoon mag voeren,

  verblijven wij met vriendelijke groet.

  http://www.youtube.com/watch?v=OcBVduflpcE


  Maak melding

 11. Deze man is geen minis-ter functie-o-nares waard.

  Bovendien el vene hij is tot nogtoe jou ondergeschikte,dus roep deze man tot orde..

  Ook hij draagt bij die volle emmer.

  Co2berg let op je woorden en gooi geen benzine op het vuur.
  Dit kan grote gevolgen hebben,er wonen trouwens niet alleen djoeka’s in sme.

  Je moet leren rechterlijke uitspraken te waarderen en respecteren..

  Je waardeerd toch ook wat die grammang zegd in het binnenland..

  Je bent al een bedelaar en neemt 2de handse goederen in ontvangst,die uit blanda komt van je vroegere meester..

  Schaam je toch..

  Laat mij hopen,dat je niet nooit meer als vooraanstaande figuur in het overheids apparaat komt..waardeloze vent..


  Maak melding

 12. Als boslandbewoner (geboren surinamer) doet het pijn om te horen, hoe surinamers reageren over de reacties van AC-toppers. Ik weet bijvoorbeeld dat niet alle DJOEKAS dom zijn. Tijdens de slavernij had je de huisslaaf en de plantageslaaf, de huisslaaf is de slaaf geweest die het beter had als de plantageslaaf, de marron als plantageslaaf is de weggelopen slaaf die terug kwam om plantages te verbranden en zijn mensen te redden, de huisslaaf is altijd de slaaf geweest die slaaf bleef, hun bleven achter en aten die POEP (KA) van die DJOE (JOOD)dus de huisslaaf moet eigenlijk (DJOEKA)heten en die zijn broeder verkocht aan die blanke man (de redi moesoes),dus zolang die huisslaaf aan de macht is gaat het zijn broeder verkopen (het zit in het bloed)en dat geldt voor iedereen die zijn broeder verkoopt of zijn land gratis weggeeft aan die blanke man, vroeger kregen ze kralen en spiegels van die blanke, maar nu krijgen ze papier gedrukd met inkt die geld heet, dus we zijn van spiegels en kralen naar papier gegaan dat is triest toch of niet??.
  Suriname telt nog geen half miljoen inwoners, in relatie met aantal natuurlijke hulpbronnen moeten wij het rijkste land ter wereld zijn, eigenlijk moet elke surinaamse baby bij de geboorte 1 miljoen dollar op zijn rekening krijgen, en dat kan als wij suriname beter gaan managen, in plaats van met elkaar overhoop te zitten en uit te schelden.
  En dit is wat ik bedoelde in 2005 toen ik tegen heer Alendy zei, dat elke van de drie politieke partij een minister moest krijgen waardoor ze hun mensen konden acomoderen, waardoor ze bijvoorbeeld dit soort fouten niet hoefden te maken, met know how in huis, maar hij luisterde niet het is wel triest, maar ja!! Behalve populair zijn en propageren is de organisatie van een partij van gruciaal belang.
  Echt mijn petje af voor NPS,hun spelen politiek op hoog niveau, als je de geschiedenis van ze volgt dan zien we, ze halen alle politieke partij erbij en vernietigen ze, en nemen over, voorbeelden anderen, SPA en nu A-Combinatie. Op het juiste moment de juiste zetten doen en je rivalen schaakmat zetten, zelfs in 2005 hebben ze een byzondere tacktiek gebruikd om de heer Parmissar van NDP, op het juiste moment uit te schakelen ( als nederlander hebben ze hem goedgekeurd als DNA kandidaat en later als president kandidaat uitgeschakeld tijdens de VVV), waardoor ze NDP grandioos hadden overwonnen tijdens de VVV in 2005 en dat is politiek op hoogniveau.
  Maar wat ik niet begrijp is, als NPS na analyse zo goed is (know how in huis), waarom bouwen ze Suriname niet OP?? Is het omdat het REDI MOESOES zijn?? Of missen ze juist die kennis om het land daadwerkelijk te ontwikkelen. Mijn studie boeken zegt:door het ontstaan van multinationals, deregulering en voortdurende technologische vooruitgang zijn mensen met jaren lange ervaring waardeloos geworden, omdat ze vertikken mee te gaan met de ontwikkelingen.
  Peter


  Maak melding

 13. DONDERDAG 6 MEI 2010
  Amsterdam, 6 december 2009

  Beste voorzitter D.D.Bouterse,

  Kunt u de Surinamers uit de waan halen dat de NPS opgericht is door de gekleurde/zwarte -creolen om de belangen te behartigen voor/van de (zwarte /gekleurde bevolkingsgroepen) m.n. stadscriolen & boslandscreolen!

  De NPS is opgericht door de Hollandse, (joodse)Witte (ex-)kolonisators, die zich de titel verschafte, zijnde de Surinaamse elite.

  Op 29 september 1946 werd de NPS opgericht, door de blanke (ex)kolonisator Gerard Johan Cornelis van der Schroeff van 29 september 1946 tot januari 1950. Daarna werdt de NPS scepter overgedragen aan de blanke (ex)kolonisator Frederik Hendrik Rudolf Lim A Po van de periode 8 januari 1950 tot 3 juni 1951. En in de periode van 3 juni 1951 tot 28 december 1952 werdt de NPS scepter over gedragen aan de blanke (ex)kolonisator Emile Jacques de la Fuente.

  Naar mijn constatering vanuit de Surinaamse politieke (contex)geschiedenis kan de NPS nooit Nationale Partij Suriname betekent hebben maar per definitie Nederlandse Partij Suriname.

  De NPS kan nooit en te nimmer Nationale Partij Suriname betekenen omdat voor de tweede wereldoorlog c.q. ten tijde van de oprichting, gekleurde Surinamers o.a. de indianen, aziaten en in het bijzonder de zwarte/bruine creoolse Surinamers geen stemrecht hadden. “Nationale Partij Suriname”, werd in de volks mond gebruikt, mede door indoctrinatie, politieke verdeeldheid c.q. koloniaal politiek indoctrinair manipulatie.

  De NPS is niet opgericht met de bedoeling om de de belangen van Suriname en de toen onderdrukte (creoolen)gekleurde Surinamers te behartigen.

  De oprichting van de NPS en de daaraan verbonden protocollen zitten verankerd in de partij cultuur vanaf de oprichting op 29 september 1946 die tot op heden zijn weerga niet kent. In de NPS partij structuren dienen in de eerste instantie de belangen van de (ex-) kolonisator, het koninkrijk der Nederlanden te worden behartigd.Geen enkele politieke leider van de NPS kan onder deze vastgelegde/opgelegde politieke indoctrine van (ex)koloniale/neo-koloniale politieke juk voorbij gaan.

  De NPS zou nooit zonder toestemming uit Politiek Den Haag samenwerking met Surinaams grootste (oppositie)politieke partij NDP kunnen aangaan.
  De NPSers zijn marrionetten/ pionnen van het Surinaams politiek schaakspel van politiek Den Haag.

  De NPS is in de eerste instantie op gericht als blanke, elitaire politiek clubje om de belangen c.q. positie van de witte Nederlanders in Suriname adequaat tebehartigen en i.h.b. de belangen van het Moederland het Koningkrijk Der Nederlanden te behartigen.

  De witte koloniale leiders en oprichters van de NPS hadden om strategische politieke motieven, zwarte creoolse politieke stromannen, in gelijft/ aangetrokken om de gekleurde, zwarte/creoolse stemmen voor de NPS binnen te halen.

  Terugblik: Wat heeft de NPS voor de creoolse volks jongen, verzetstrijder Anton de Kom betekent, die zonder vorm van proces gevangen werd gezet alvorens hem te verbannen uit Suriname door de Hollandse witte kolonisator.

  Wat heeft de NPS betekent voor vakbondsleider Louis Alfred Gerardus Doedel om hem te rehabiliteren. Hij werd door het Surinaamse koloniaal bestuur met medewerking van de Nederlandse regering zonder vorm van proces opgeborgen in een psychiatrische inrichting, waar hij na 43 jaar eenzame opsluiting stierf.

  Wat heeft de NPS vanaf de oprichting in de jaren 40 tot het intreden in de jaren 60 van de zwarte creoolse politieke leiders/parlementariërs tot op heden gedaan om de creolen, minstbedeelden, kansarmen uit de gehuchten, krottenwijken, en krottenwoningen te halen: kortom wat heeft NPS gedaan aan woningbouw en het operationeel maken van de cruciale infrastructuur, aangaande de burgers/sociaalvoetgangers wegennet en de cruciale brugverbindingen o.a. over de Suriname rivier en coppename rivier e.a.etc.

  Vanaf de jaren 60 kreeg je de eerste gerespecterende creoolse NPSers actief in de partij.
  Die met frisse moet en goed bedoelde energie lid werden van de koloniale politieke partij NPS om de belangen van de arme gedesorienteerde creoolse bevolkings groepen op te komen. Maar voor de creoolse leiders was het vechten tegen de koloniale NPS bierkaai.

  In de eerste instantie was de koloniale NPS bedoeld als politiek alternatief omdat de (creolen )gekleurde Surinamers geen stemrecht hadden alsmede geen eigen politieke partij mochten beginnen.

  Voor de jaren 60 mocht maar 3% van de bevolking in Suriname stemmen, namelijk alleen de “elite”blanke/ Hollandse kolonialewitte groep hadden stemrecht. Na de jaren 60 waren
  de arme zwarte creoolse bevolking nodig als ‘’stemvee’’ en als tegenhanger van de opkomende aziatiche oponenten, politieke partijen m.n.de VHP en KTPI etc.

  De NPSers die sedert de jaren 60 en 70 actief in de partij zijn, waren o.a. J. van Maalsen, J. Lemmer, J.A. Pengel, F.E. Zwakke, A Morman. F. Anches, R. Roy, H.F. Gravenberch, R.S., N.R. Sof. U. Juriaans en de javaanse Soemodihardjo.
  Johan Adolf Pengel werdt voorzitter van de NPS vanaf 2 september 1962 tot 5 juni 1970. Hier mede kreeg de NPS brede draagvlak in de (creoolse) samenleving en werdt zo de NPS groter door de stemmen van de (mofinawan)arme onderdrukte gekleurde creoolse (electoraat) bevolkingsgroep.

  Alle creoolse politieke partijen in Suriname die opgericht werden,na de NPS o.a. onder leiding van Eddy Bruma alsmede oprichting van een politieke partij onderleiding van Essed,om specifiek voor de belangen van Suriname en de arme onderdrukte creoolse bevolking op te komen, werden door de koloniale NPS de kop ingedrukt.

  Zelfs de (Revolutionaire) NDP als grootste politieke partij in Suriname, als enige echte Mega Multi Etnische politieke beweging die stamt uit de Revolutie van 1980 gedreven door de daaruit voortvloeiende politieke ideologie,en opgericht is door de Surinaamse volks jongen, Militair-sportinstructeur, officier & politicus Desire Delano Bouterse, om specifiek op te komen voor de belangen van Suriname en Surinamers. i.h.b. voor de belangen & noden van de meest achter gestelde groepen in de Surinaamse samenleving,werd niet ontzien van de rancuneuze koloniaal NPS.

  Recentelijk werdt door de huidige president Drs. Ronald Venetiaam van de republiek Suriname de NDP op een presenteer blaadje aangegeven dat hij er op toe zal zien dat ze (NDP) met wortel en tak uitgeroeid moet worden..
  De NDP heeft in het vooruitzicht, de partij stucturen en protocollen vast gelegd,om als eerste prioriteit op te komen voor de belangen van Suriname en Surinamers.

  De NPS heeft vanaf de oprichting duidelijk haar stempel gedrukt op de politieke geschiedenis van Suriname: alle cruciale beslissingen voor de vorming van de Surinaamse natie zijn genomen met een leidinggevende rol van de NPS,
  (de ‘’Nederlandse Partij Suriname’’/”Nationale Partij Suriname”).

  Patriot!


  Maak melding

 14. Jammer toch mnr Waterberg dat u zich zo hebt laten gaan! Intelligent “boegbeeld” van de Marron bevolkingsgroep.
  “You have thrown a Boomerang”!
  Wil de “echte Surinamer” opstaan!!!


  Maak melding

 15. Geachte heer Hoost (reactie #18),

  Laten wij dit voorop stellen, dat u ons nimmer hebt horen beweren, dat de Regering Wijdenbosch ‘nimmer’ fouten gemaakt zou hebben tijdens zijn regeringsperiode. Maar dat hebben wij vooral deze voormalige President Julius Wijdenbosch intussen kunnen vergeven. Omdat de realiteit ten tijde zijn regeerperiode beslist NIET uit het oog mag worden verloren.

  Vooral gezien de wijze hoe u zich in der tijd ‘hevig’ verzette tegen alles wat zijn regering ondernam, ter ontwikkeling van de Republiek Suriname. Dit met volledige medewerking van uw Frontpartners in Suriname o.l.v. deze zelfde Venetiaan. Niet te vergeten de ‘krankzinnige’ tegenwerking van de Nederlandse Regering toentertijd.

  Het was smerig, ziekelijk en heftig doch geschiedkundig zeer leerrijk. Terwijl het verzet continu gefocust was op pure ‘vernietiging’ van de democratisch gekozen Regering Wijdenbosch. Alsof de bizarre geschiedenis van Anton de Kom (1898-1945) tijdens zijn arrestatie in 1933, zich aan het herhalen was. Doch President Julius Albert Wijdenbosch hield stand tot het laatste moment. Tot het niet anders meer kon.

  http://www.youtube.com/watch?v=agil2EoZ1h0

  En nadat wij later het verzet van u en uw kornuiten goed bestudeerd hadden. Vooral tijdens de bouw van de brug over de Suriname rivier. Waarbij in feite alles ‘volledig’ uit de kast werd gehaald, om de regering Wijdenbosch ‘groots’ te laten blunderen. Zodat hij stevig op zijn ‘bek kon vallen’, werd het ons nog meer duidelijk.

  Want ‘erger’ verlangde u het nog meer; dat hij met z’n bootje zodanig te pletter tegen de rotsen zou slaan, zodat hij zelfs door z’n enig kind niet meer herkenbaar zou worden. En u en uw makkers overzee vierden in deze constellatie dagelijks triomfantelijk hun feestjes. Alsof het verzet tegen de Regering Wijdenbosch een obsessie was geworden.

  http://www.youtube.com/watch?v=xoMnHYe9uOM

  En toen waren wij er op een gegeven moment van overtuigd geraakt, dat dit verzet tegen de toenmalige Regering Wijdenbosch meer dan 25 jaar geleden, niet anders geleid kon zijn, dan door een ‘duivelsbrein’ zelf.

  En werd het ons volledig duidelijk, wat een ‘vernegerde geest’ allemaal instaat is te doen, wanneer die door ‘haat en rancune’ omarmd wordt. En daardoor had u beiden onder andere, zichzelf toen schaamteloos verraden.

  En ‘spiritueel’ bekeken wijst het er op, dat hoe dan ook bij deze verkiezingen van 25 mei 2010 a.s. in de Republiek Suriname, op de eén of ander manier, hiervoor straks . . .

  een prijs betaald zal gaan worden.

  http://www.youtube.com/watch?v=edt6yhdNFvc


  Maak melding

 16. ja hoor brunsie je moet niet denken dan je alles mag doen ,er zijn regels 3 uur is geen 5 uur ja .denk jij misschien dat jij de baas is,mlsschien op mongotapoe.sorry baka 5 jaar ja.ga lekker jou dingens verkopen je weet wat ik bedoeld


  Maak melding

 17. @ EBU en Chauvinist
  ik schaam mijn voor jullie en ook voor de draai die jullie aan alles geven.
  ik begin bij EBU, in iedere democratie is kritiek de normaalste zaak van de wereld als je niet tegen kritiek kan moet je geen publieke functie ambieren, bouterse heeft suriname en de hele wereld laten zien hoe hij met kritiek omgaat door kritische media in brand te laten schieten journalisten advocaten vermoord , onze landgenoten die kritisch waren op zijn medogenloos militaire regime heeft hij koelbloedig af geslacht. ik schaam mij als surinamer dat de moordenaar en onderdrukker van mijn volk de hoogste baan in suriname wil bemachtigen, @ chauvinist ik heb eerder geconstateerd dat de aanhangers van bouterse mislukkelingen zijn, jij weet precies te vertellen door wie de nps jaren geleden is opgericht, ik wil jou aan herinneren dat bouterse door de zelfde blanken is geholpen om mijn land de vernieling in te helpen daar rep jij met geen woord over getoorde demagoog dat jullie zijn als bouterse niet met militaire geweld uit het machtcentrum was getrapt had hij suriname met wortel en tak uitgeroeid kijk maar naar de massa slachting te moi wana , kijk maar naar 8 dec 1982,ga maar na hoeveel surinamers het leven hebben gelaten in de zogenaamde binnenlandse oorlog sommige zijn aan de zognaamde zonnesteek overleden. bouterse heeft de inzet gegeven voor moreel verval in suriname en dat kan jij niet ontkennen zelf de verkiezing waar hij zo grote punt nu van maakt mocht niet door gaan onder zijn bewind dat allemaal mag in jullie ogen. zolang zwarte mensen zich laten manupileren door figuren als bouterse zolang zullen ze achter de feiten aan lopen. waneer jullie weer in de rij gaan staan of gaan bedelen voor dozen uit het buitenland zal nederland weer de schuld krijgen voor de ellende waar bouterse jullie wederom in gaat storten jullie weten wat de gevolgen gaan zijn voor de keuze voor iemand die op een internationale opsporingslijst staat iemand die het nooit nauw heeft genomen met de democtatie.


  Maak melding

 18. Uiteindelijk zal het verkiezingsproces aan betrouwbaarheid inboeten. Waterberg valt hoe dan ook over de vermeende rol van Van Dijk-Silos. Die zou voor haar beurt gesproken hebben toen bleek dat A Combinatie zijn kandidatenlijsten te laat had ingediend.

  Laten wij de A Combinatie maar eerst de tijd geven om orde op zaken te stellen tenslotte, ze zijn immers ook nog vertegenwoordigd in andere kies districten van het land met uitzondering van Paramaribo- , Para- en Brokopondo district.

  We kunnen pas na de verkiezingen zien of zij woord kunnen houden en dan pas te oordelen. Want het kan best zijn dat ze met zijn allen achter het NDP van Desi Bouterse gaan lopen na hun uitsluiting in de hier bovenvermelde kies districten.

  Zij moeten nu binnen de partij orde op zaken stellen want 25 mei is aanstaande dit soort problemen binnen een partij kun je immers niet in een paar dagen oplossen. Het leven is langer dan vandaag en er komen ook nog andere verkiezingen aan.


  Maak melding

 19. DneUs, het gezwel van dit forum, ben benieuwd hoe je je gaat opstellen als de MegaC de verkiezingen gaat winnen,zullen de pillen niet aan te slepen zijn.
  Jij zeikt en zeikt maar door over de jaren 80,maar komt met geen 1 genuanceerde visie gewoon omdat je daar de hersenen niet voor hebt,je reageert alleen maar op anderen nun VRIJE MENING,get a life man tjeeeeeeee stuk onbenul dat je bent.

  Niemand gaat meer bedelen dat garandeer ik je,misschien zij die veel te lui zijn om God gedag te zeggen,ze zullen daar de kans toe niet meer krijgen, ook in Nederland zijn de druiven erg zuur geworden,tenzij jij als Brunswijks drugswerknemer fungeert,ja dan kan het zijn dat ze bij jouw gaan bedelen hahahhaha want dan zal je te veel eurie`s hebben.
  Gut O Gut ,DneUs eigenlijk vind ik je een zielePOOT.


  Maak melding

 20. ik ben in 1948 geboren,en heb ook de sdp gekend.surinaamse democratische partij daar was david findly de baas.die heeft het kantoor van de west gehad,en woonde aan de waterkant.ook wat van hem vertellen


  Maak melding

 21. Doctor Bigi Skrifi.

  College voor de arme bevolking en de jeugd.

  Onderwerp van vandaag, Julie zijn GRAPPENMAKERS GEWORDEN, DOOR PURE ELLENDE.

  De bijzonderheden van de samenzwering, tegen de leider onze gtote broer, zijn partij en aanhang, was heel lang bekend. De betekenis ervan kan moeilijk worden overschat.

  De leiders van het volk, die het voor zover mogelijk hadden gehouden, de furie van het pangermanisme aan hun wil dienstbaar te maken door de Pertakluhur als bongenoot te aanvaarden en die nu met deze wanhoopsdaad hun noodlottige fout trachten te herstellen. Het is te laat, hun fout is niet meer te herstellen. Toch was de samenzwering uitstekend voorbereid en had hun bijna succes gehad.

  Deze handeling bleek voorbarig en leerlingen kennis. Want intussen heeft de voorzienigheid, zoals alle eerlijke, rechtvaardige, de jeugd, de arme bevolking en ieder die van ons land houdt ingegrepen.
  GEEN ROMMEL EN ONRECHT IN ONS GELIEFDE SUIRINAME.

  Deze samenzwering behoort evenzeer tot het verleden als de mammoeth en de mastodont.

  Toch was de samenzwering uitstekend voorbereid en had zij bijna succes gehad, tegen de grote broer, partijleider en achterban en iedereen die van hem houd en koestert. De hand van God en Cultuur, de arme bevolking, de jeugd en iedereen die van het land houd heeft deze samenzweerders aangeraakt.

  De minister met aanmerkeningen aan de voorzitter van het O.K.B. Het maant tot uiterste voorzichtigheid, haast tederheid in het omgaan met deze zwaarwichtige en respectabele, rechtvaardige, hoeder van rechtvaardigheid, mevrouw O.K.B.
  Niet om het onstaan van deze verhouding te vermijden. Doctor Bigi Skrifi ziet, dat dit niet te vermijden is, maar om O.K.B. voorzitter en je zelf te kwesten door onkunde. Niemand is God.

  Je moet proberen ondanks alles wat alles er gebeurt je zelf te blijven en zo de ander ruimte te geven om even zichzelf te blijven.

  Zo kan immers gebeuren wat er gebeuren moet en kan eventueel de band weer ontbonden worden, zonder veel pijn, ja misschien zelfs op een die beiden gelukkig maakt.

  Gezag heeft grote familie, de leiders, de jeud, daarom iets van kracht en zwakte.
  Vooral echter heeft het iets te maken met overgave.

  Hier is de grote broer de patiij leider, de arme bevolking, de jeugd en iedereen die van ons land houdt zijn echt niet echt bang voor, hoewel deze kracht vaak met macht verward wordt en dikwijls ook onherkenbaar verweven is met die mensen vernerdert.

  Een viekant past niet in een cirkel, maar een cirkel past in een viekankt.

  Onze grote broer de partijleider, de arme bevolking, de jeugd, de arme bevolking, de voortuitgang van ons land en respect voor de rechtspraark. Bestaat wel, onze grote broer en iedereen heeft hart voor ons land.

  Onze grote broer de partijleider, van de arme bevolking, de arme bevolking en iedereen die van ons land houdt.

  Mijn grote broer de partijleider is tastbaar, zichtbaar en voelbaar.

  Laat het volk met rust en laat iedereen met rust.

  Laat de grote broer met rust,
  Gij farierzeers, tollenaars, kwaadspekers, haatsperkers, haatdragers en volksmoordenaars.

  Wij letten op, jullie toneelspelers uit mislukking en ellende.

  VERVLOEK ZIJT GIJ DIE ONS GELIEF LAND WIL VERNIEGTEN.

  Vervloek zijt gij die ons grote broer, de partijleider, het leven wil moeilijk wil moge maken.

  Vervloek zijt gij die de president en de partijleider heeft beschaamt in de DNA heeft vernedert.

  Jullie hebben een probleem, gij farieriezeers en tollenaars.

  De dunne diarree gaat jullie vergezellen, jullie ondankbare verlorenen.

  DU EN NEUS graag jullie reactie en comentaar.

  De samenzwering, tegen onze grote broers, de arme bevolking, de jeugd en landsbelang is mislukt. OUWE TREKVEER EN SMEERLAPPEN.

  wees eerlijk en rechvaardig.
  spreek de waarheid.
  laat de arme bevolking, de jeugd, de partijleider, de vooruitgang met rust.

  Heb respect voor iedereen.

  Laat de hand van God, Cultuur, de Arme bevolking en het het jullie niet aanraken.

  HANDEN AF VAN ONZE BROEDERS EN ZUSTERS.

  Genade en zegen van God en Cultuur voor de partijleider en iedereen die van ons land houdt.

  Blijf af van onze grote broer de partijleider. Handen af van onze grote broer en partijleiider, jullie zijn niets.

  Hij vroeg om vergiffenis en verzoening voor de vooruitgang van ons land. Ons land heeft rust, vrede, vooruitgang en politieke stabiliteit nodig. Geen haat en wraak, het zijn onrechtvaardige componenten in de wiskunde.

  Pas op gij farizeeers, haatdragers, kwaadsprekers ect. Moge de onzichtbare jullie vergeven.

  Stof tot nadenken voor the grass roots.

  De vriendelijke groeten van,
  Doctor Bigi Skrifi.

  p.s. Du en Neus graag uw reactie.


  Maak melding

 22. EBU Akademia,

  Zijn DU en Hoost de een en zelfde persoon?

  Is dat die Hoost van 8 dec. beweging die beweerde dat hij meteen naar Suriname zou terug-keren indien de democratie hersteld was?

  Later verklaarde hij dat hij pas naar Suriname komt als Bouterse in de gevangenis zit.

  Straks gaat hij nog verklaren dat hij pas komt als Bouterse dood is.

  Gewoon een lafaard/profiteur die lekker van zijn uitkering geniet aan de Noordzee…

  Met deze figuren discuseer ik niet, geef me dan liever Somo, die heeft nog ballen tussen zijn benen en is terug gekomen…


  Maak melding

 23. stenaf je bohoord zeker tot de groep afvallers, van daar je opmerking .
  hoe kan ik positief zijn tegenover een stel schurken ,en mensen die niet weten hoe het hoort .
  door hun gedrag word suriname gezien als een banana republiek ,als je het niet kan laat liggen ,want wij hebben geen amatuers nodig die su vooruit moeten helpen , die tijd is al voorbij mr stenaf .
  ben ik duidelijk geweest voor jou en je kokosnoot .


  Maak melding

 24. @ pure,
  sorry, maar ik vindt jou kortzichtig en dom zelfs een kleinkind reageerd verstandig dan jou lees voor het gemak jou reakties dan zal je zien hoe tegenstrijdig ze zijn, jij hebt een grote smoel over vrijheid van meningsuiting ga maar na wat de man die jij hier aanbid met mensen heeft gedaan die een eigen mening hadden, pure ik adviseer jou om jou verstand te gebruiken, en als jij die niet hebt zwijg met jou grote revo waffel want er komt niets verstandig uit die waffel van jou, rund dat je ben.


  Maak melding

 25. hahahahhahahaha DneUs is zijn eigen aan het omschrijven.
  Je typt 1 ding goed,ja wat die man HAD GEDAAN,dat is verledentijd.Het lievelingetje van de Surinaamse stemmers heeft zich bekeerd en daar luisteren vooral de JONGEREN naar,wat gebeurd is ,is gebeurd,ze kijken niet om met WROK,klaar uit.
  Ga aub iets aan je taal doen hoor DneUs,het wordt steeds miserabel met je gewaffel.


  Maak melding

 26. @ rozendal,
  door bouterse zijn gedracht zag men suriname een hele tijd als narco staat weet jij dat nog of zij jullie bewust alle ellende van die revo tijd vergeten ?? jongeren die stemmen op bouterse hebben een verkeerde opvoeding genoten, hun ouders zijn daarvoor verantwoordelijk.het zelfde geld voor de jongeren in europa of elders in de wereld die hitler aanbidden. ik zou mij dood schamen als mijn kind bouterse of hitler als hun voorbeeld zou zien. ik vraag mij echt af hoe de surinamers die bouterse aanbidden hun kinderen het verschil tussen goed en slecht bij brengen normen en waarden respect.


  Maak melding

 27. Waterberg gebruikt anonieme brief tegen OKB-voorzitter 06 May, 20:00
  Minister Celsius Waterberg put uit een anonieme brief en is via de media uitgevaren tegen de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos. Het OKB zal de uitspraken van Waterberg bestuderen. De verkiezingsautoriteit komt zondag bijeen om een standpunt in te nemen over de uitlatingen van Waterberg. Van Dijk-Silos neemt vandaag en morgen deel aan een bijeenkomst van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Washington. De lidlanden van de OAS buigen zich over de mogelijkheden om het verkiezingsproces te vereenvoudigen. Ook de rol van de media bij het verslaan van de verkiezingen, komt aan de orde. Van Dijk-Silos zegt desgevraagd aan Starnieuws dat ze “doodziek wordt van de barbaarse en primitieve uitspraken aan haar adres”.

  Een passage uit de anonieme brief luidt: “Het Onafhankelijk Kiesbureau van Suriname is niet zo onafhankelijk als de naam zegt. In het OKB is Jennifer van Dijk-Silos benoemd tot voorzitter. Wat velen niet weten is dat hiernaast ook haar man, dochter, een zus en een nicht als lid deel uit maken van OKB, althans aan haar gerelateerde aan- en bloedverwanten. HOE IS DIT IN GODS NAAM MOGELIJK? Geachte media, kan dit misschien tot de bodem onderzocht worden? Dit is toch ONACCEPTABEL!!!!!”. Dit is een passage uit een anonieme brief die onder andere Starnieuws ontving.

  De redactie trok eerder deze beschuldigingen na bij de voorzitter van het OKB. Zij merkte op dat de toezichthouders geslecteerd worden door een commissie op basis van hun kwaliteiten en betrouwbaarheid. Inderdaad zijn haar man en dochter betrokken bij OKB. “Ik heb geen zus, ben enig kind en een nicht heb ik ook niet geplaatst. Het zijn sprookjes. Verder is niemand van mijn familie NDP’er en ben ik zelf ook geen NDP’er: nonsens dus. Ik heb nog nooit in de volksmilitie gezeten anders was het allang bekend, denk ik. Het is rotzooi. Ik heb sedert 2004 nog nooit gemerkt dat OKB geen eenheid is. Deze brief is bedoeld om de eenheid en harmonie te verstoren. Dit zijn de laag bij de grondse dingen die Suriname zo reddeloos maken”, aldus Van Dijk-Silos.

  In het schrijven werd opgemerkt dat Van Dijk-Silos en haar hele familie NDP’ers zijn. Minister Waterberg merkte op “dat haar politieke partij gelijk gereageerd heeft en zei wat de rechter gaat doen”. Stanley Marica, woordvoerder van OKB, zegt dat het bandje zal worden beluisterd. Nagegaan zal worden of Waterberg aangeklaagd kan worden wegens laster en belediging. Het OKB vindt de uitspraken verregaand en is niet van plan de aantijgingen te laten voor wat ze zijn.
  ———————-

  Waterberg is inderdaad een lafaard en een grote oliebol. Is dat waar onze politiek nu thans voorstaat. Dat politici omdat ze geen uitweg meer zien thans laster emails gaan schrijven en/of gebruiken om reputaties van mensen te proberen te breken en denken dat ze dan een kans hebben bij ons om onze stem te winnen.
  Sorry maar bedankt waterberg je moet nou eindelijk gaan samen met die andere politieke schapen beter gezegd die politieke monsters.
  Dit wil ik niet meer en dus ongeacht welke andere keuzes er zijn jullie worden door mij op 25 mei 2010 WEG GESTEMT!!!

  wat een zielige figuren man politiek speel je echt niet zo, ga onderhandelen of zo maar dit dit is voor mij de laatste druppel. Ik weet nog niet op wie ik stem maar 1 staat wel vast voor mij en dat is dat ik deze regering wegstem!!

  peace out


  Maak melding

 28. geloof geen woord van de heer amoida doet net of ie slim is maar stelt niks voor doet net of hij heeft gestudert maar dat heeft ie niet het is een viezen pedofiel die aan zij eigen dochter heeft vergrijpt en jongen meisjes in palmt voor zijn druks smokel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.