Surinaamse politicus paars op de vingers getikt

50

PARAMARIBO, 5 mei – Nieuw Front-politicus Winston Jessurun is op de vingers getikt voor uitspraken over Desi Bouterse’s NDP. Voorzitter Jennifer van Dijk-Silos van het Onafhankelijk Kiesbureau vindt het niet kunnen. Het is weliswaar geen formele terechtwijzing geworden.

Het gaat dan vooral om de stelling dat “alle paarse vlaggen (paars is de partijkleur van de NDP, red.) moeten verdwijnen uit Brokopondo.” Tijdens een massameeting in het zuidelijk district zei Jessurun het ongepast te vinden dat het overal paars wapperde. Brokopondo is nu net het gebied waar veel mensenrechtenschendingen plaatsvonden. Dat was tijdens de oorlog tegen het Jungle Commando.

Jessurun was wijs genoeg noch de NDP, noch Bouterse bij naam te noemen. Van Dijk-Silos spreekt toch van een uitglijdpartij. “Je moet respect hebben voor andere politieke partijen. Scheld Bouterse voor mijn part de huid vol. Maar als je afgeeft op een partij, heb je het tegen een deel van de bevolking. Het is geen manier om stemmen te winnen. Je krijgt juist mensen tegen je.”


50 REACTIES

 1. dit moet een vingerwis zijn voor de idioten op dit net.de oeroude viswijf mentaliteit kunnen zei nog steeds niet afleren.

  de achterlijkheid/ettergezwel,zijn deze nog steeds bijgebleven,en kunnen geen verschillen maken.

  deze mogen van geluk spreken,dat niet een ieder in suriname het internet kunnen
  bezoeken.internetten is een luxe in dit land.

  de intimidatie van de idioten,is de orde van de dag.beschaving,wat is dit

  busje komt zo,heb je iets kunnen leren hoe het moet.


  Maak melding

 2. Deze mevrouw is echt doorgedraaid. wie gaat haar stoppen .Ze gaat zich nu ook echt met alles bemoeien. straks gaat ze de verkiezingen ongeldig verklaren omdat iemand Bouterse heeft uitgescholden..


  Maak melding

 3. Geachte redactie,

  De tekenen wijzen er nu reeds op, dat de ‘enige’ manier om de verkiezingen van 25 mei a.s. in Suriname intern te kunnen ondermijnen is, om de Rechterlijke Uitspraak inzake de kwestie A-Combinatie te misbruiken. Welke voor het Front o.l.v. zittende president Ronald Venetiaan aanleiding zou kunnen zijn, om op de valreep deze verkiezingen tot een nog nader te bepalen datum uit te stellen.

  Onze indruk is dat ‘niet alleen’ het Front daarop zit te azen, maar ook andere politieke partijen, die vanwege slordigheid uitgesloten zijn geworden van deelname. Om zodoende orde op zaken te kunnen stellen. ‘Hergroepering’ noemt men dat. Vooral daar alle prognoses richting NDP o.l.v. Desire Delano Bouterse wijzen. Echter stelden wij eerder ook al vast, dat ‘mocht’ dit Frontscenario lukken, het slechts ‘uitstel van executie’ zal zijn. Omdat dit de MEGA-Combinatie o.l.v. Desi Bouterse juist in de kaart zou spelen. Uitstel zal voor de MEGA-Combinatie GEENSZINS uitstel betekenen. Integendeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=T9FfIU7jG4A

  Buitendien, wil je slechts enkele dagen voor een Landelijke Verkiezing overgaan tot uitstel daarvan, dan zul je daar een ‘gerechtvaardigde’ reden voor moeten verzinnen. Daar een Rechterlijke Uitspraak inzake de kwestie AC niet voldoende zal zijn. Ook al zou het AC vervolgens willen proberen over te gaan tot ‘Verzoek om een Onderzoek’, inzake de algehele gang van zaken omtrent deze verkiezingen in relatie tot het Onafhankelijk Kiesbureau. Omdat;

  GEZIEN HET GEWICHT WELKE ALGEMENE EN GEHEIME VERKIEZINGEN IN EEN LAND MET ZICH MEEDRAAGT, MEN HET ZICH NIET KAN PERMITTEREN,OM HET ‘PARTIJ POLITIEK BELANG’ BOVEN HET ‘NATIONAAL BELANG’ TE STELLN. DAT ZOU PAS ABSURD ZIJN EN VOORAL LOKAAL, REGIONAAL ALS INTERNATIONAAL GETUIGEN VAN ‘POLITIEK ONVOLWASSENHEID’.

  Hoe dan ook zit de Front president Ronaldo Venetiaan in een lastig parket, als het gaat om het zoeken naar uitwegen ter continuering van haar macht en uitsluiting van de NDP.

  Kom nog een niet onbelangrijk neveneffect bijkijken, dat ook de geschiedenis van Suriname haar veroordeling over zal gaan helpen uitspreken. Zoals dat het geval was met de VHP inzake de kwestie Ir. George Hindori ten tijde de politieke Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname in 1975.

  http://www.rtsuriname.org/huldiging-gdhindori.pdf

  Vandaar dat het volkomen te begrijpen is, waarom het Volk van Suriname momenteel in hevige spanning nagenoeg haar adem inhoudt.

  http://www.youtube.com/watch?v=jpv5grwRuK4


  Maak melding

 4. Wat die Jessurun al te vaak doet is mensen dom houden.(daar is hij goed in)

  Daar komt ook nog bij kijken dat hij uit respectabele familie komt.
  Maar op een of andere wijze is hij gedreven door hebzucht steeds achterlijker en dom is gaan gedragen als hij wraak wil nemen doet hij dat maar.

  Maar dit moet geen nadeel worden voor land en volk….hij weet wat ik hiermee bedoel….lummel…domkop.


  Maak melding

 5. beste mensen,hebt u kunnen gelezen hoe een idioot reageert op verstandelijke analyses.
  respect en waardering komen niet voor bij idioten,deze zijn nog niet verloren.maar hebben de verkeerde opvoeding gehad om te haten.


  Maak melding

 6. Nu doet deze ezel het voorkomen alsof alle AC’ers pro binnenlandse oorlog is geweest of was.
  Deze man is een ezel jullie moeten uitkijken met deze idioot.


  Maak melding

 7. dit komt ervan waneer de speel ruimte van zo en kiesbureau niet met wet en regels goed afgebakend is . er is verkiezing om komst iedereen staat nu op zijn strepen.
  @ brantimaka ik sta er versteld van om het woord beschaving uit revo waffel te horen iemand die een massamoordenaar aanbid, je zou het wel willen maar het zal jou en de ndp niet lukken om het vrije woord te stoppen iedereen is vrij om zijn mening te geven en iedere mening of reaktie lokt een andere mening of reaktie uit maar in jou dogma is er maar één woord dat van jou leider alles wat hij zegt of doet in jou wereld waar. als deze zelfde kiesbureau vandaag of morgen kritiek leverd op de ndp roepen jullie allemaal in koor dat het politiek gemotiveerd is zo ver zijn jullie al stelletje gestoorden klootzakken .ik kan je nu al op brief geven dat waneer de verkiezing anders afloopt dan jullie allemaal hier beweren en hopen dan is het weer de schuld van anderen in jullie dogmatische gedachten goed.toen somo pal naast bouterse zijn partij bijeenkomst hiel zij bouterse dat somo dat nooit zou durven in de jaren 80 daar hoor die beesten van de ndp niets van zeggen. in de ogen va die domme massa mag bouterse alles zegge en berweren ze slikken alles van deze monster en waneer ik daar wat van zegt dan willen die idioten censuur op het nieuws internet .nummer 1 is één van die dwazen.


  Maak melding

 8. ‘Dikke tante’ bemoeit zich met de verkiezingen op een manier die niets met de verantwoordelijkheden binnen haar functie van doen heeft. Dat krijg je als de Surinaamse kieswet onvolledig is: dus veel vragen openlaat. Afgezien daarvan: waarom zou Jessurun niet mogen verwijzen naar de geschiedenis van de persoon Bouterse en de ‘revolutie’ waaruit zijn partij is voortgekomen om mensen te waarschuwen voor de keuze die ze maken. Is het niet krankjorem als je dat al niet meer mag? Foei ‘dikke tante’. Ga terug in je hok.


  Maak melding

 9. Bijna deze hele forum vraagt zich af hoe het komt dat DU zo oerdom is.

  Jullie leven nog in de corrupte tijd,Mevr.van Dijk heeft gelijk,als ze stelt dat het niet kan om een politieke partij aan te vallen.Jullie wonen toch hier in Nederland?horen jullie andere politieke partijen de PVV en TON aanvallen,neen dus ze hebben het wel over Wilders en Verdonk.
  Waar willen jullie dan over praten,eikels.

  Jessrun voelt de bui al hangen en gaat het vies proberen te spelen how stupid can he be,heel Brokopondo wappert het PAARS Hup You Go mensen uit Brokopondo laat die Jessrun en zijn geboefte een poeppie ruiken op 25 mei,maw ook daar willen ze veranderingen en hebben de revo VER achter zich gelaten.


  Maak melding

 10. Mischien probeert deze dikke tante ook politiek te bedrijven op haar manier.Want ze is van de NPS.Maar ja wat moet je met jessurun een grote mond maar is allen met zijn baby partij gewoon niets.uit grote uitspraken maar steunt op een ander.Grote bek!!!
  En die krepie,wie is deze domme???
  rot op!!!


  Maak melding

 11. De NDP bestaat niet alleen uit Bouterse, maar uit ongeveer 50.000 leden die allemaal Surinamers zijn. Maar mensen als Jessurun zullen dat nooit begrijpen. En dat is ook 1 van de redenen, waarom zijn partij ook nooit is gegroeid, integendeel!


  Maak melding

 12. HE het gaat om NDP Du heeft een reactie haha du front mang ,ik vroeg jou gister nog naar een reactie over coke brunswijk AC die het nog steeds niet op geef in nee is nee laat is laat


  Maak melding

 13. nummer 3 het zou je moeder wezen die daar zat, dan zou je anders piepen door al de dreigementen die ze aan haar adres geslingerd zou krijgen DONG kauw joe.


  Maak melding

 14. Grappig. Een paar weken terug zijn vlaggen van de PL verwijderd. Mocht dat wel?

  Als je het zegt dan mag het blijkbaar niet en als je het doet wel??

  Volgens mij draaft het OKB een beetje door. 😆


  Maak melding

 15. Mevrouw silos heeft gelijk, Bouterse is de man met ijzeren handen. Hij heeft alles bewezen wat hij kon. Temninste heeft hij ballen.


  Maak melding

 16. Randy C en andere associale schrijvers die zich zo anoniem verschuilen met een nickname hier op dit forum wil ik het volgende meegeven.

  Mevrouw Silos heeft gewoon haar mening gegeven: “Je moet respect hebben voor andere politieke partijen. Scheld Bouterse voor mijn part de huid vol. Maar als je afgeeft op een partij, heb je het tegen een deel van de bevolking”

  Persoonlijk vind ik dat zij gelijk heeft. En ik erger mij groen en geel dat sommige schrijvers hier niet eens het fatsoens hebben om te reageren met argumenten, maar heel persoonlijk en kwetsend worden. zie hieronder enkele van de schrijvers:

  gewoon onzin van deze DIKKE tante.
  Randy C

  Alleen IDIOTEN stemmen op die MOORDENAAR Bouterse!!!!!!
  Krepie

  Gaan jullie even bezinnen want dit is heel triest!


  Maak melding

 17. Als je geen argumenten hebt ga je het op de man af spelen. Wat een lafaards hier…durven alleen anoniem te schrijven over het lijf van een ander…ben ervan overtuigd dat hun smoelen niet om aan te zien zijn! Allemaal zeker even aardslelijk en afschuwlijk net als Jesserun en Venetiaan!


  Maak melding

 18. Jessurun : sorry , maar de Megacombinatie heeft al twee zetels in Brokopondo, Ik begrijp uw frustratie met de vele paarse vlaggen, maar wij kunnen niets voor u doen.

  Als u een hekel heeft aan de paarse vlaggen is dat uw goed recht, maar wat schiet u daarmee op.

  De Mega-Combinatie stoomt door naar de overwinning op 25 mei 2010.

  STem Stem Stem MEGA-COMBINATIE voor de liefde van het surinaamse volk.


  Maak melding

 19. @ pure
  spreek namens jou zelf zoek geen steun bij anderen, domme mensen zijn mensen die de illusie hebben dat het goed zal gaan met bouterse aan de roer in suriname , domme mensen zijn mensen die de hoop hadden dat het goed zo gaan in de jaren 80, domme mensen zijn mensen die een misdadiger massamoordenaar als hun voorbeeld zie iemand die duidelijk heeft laten zien dat hij mijn land ver achteruit heeft gezet in zijn ontwikkeling wie niet in kan zien dat bouterse weer het zelfde gaat doen is niet alleen dom maar ook geestelijk labiel.er zijn voorbeelden zat in de wereld kijk maar om je heen zal zien. ik wil zien hoe bouterse het gaat redden waneer het buitenland niet met een veroordeelde misdadiger wil samen werken denk daar maar eens over na.


  Maak melding

 20. Jesserun heeft geen leden , geen visie en dit heeft zijn al geringe medestanderds tot nul uitgehold, nu heeft hij het wel over 110.000 geregistreerde leden van de Nationale Democratishe partij de NDP en hij blijft maar schelden maar zegt daar mee niets over de de toekomst van het land laten we hem een keer vragen hoe het met Layla Fon poeng gaat , zijn buiten vrouw die zelfmoord heeft gepleegd!!!!!


  Maak melding

 21. Objectieve mening:

  Kom nou, nu maken we van een mug een olifant. Beledigingen zijn uit den boze! Maar we moeten niet doen alsof politici nooit negatief over een andere partij spreken. Het gaat niet altijd alleen maar over de partijleider. In een normale democratie gebeurt dit wel vaker. En niet ontkennen, want we weten allemaal dat het in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, VS etc. ook het geval is. Nogmaals; beledigen mag niet, maar een negatief woord over een partij mag wel. Dat is ook politiek, je moet het alleen goed inpakken.

  Ze moeten opletten dat ze daar in Su niet doordraaien. Ik heb door de jaren heen allerlei beledigingen over partijen en mensen in de SME politiek gehoord en gelezen, maar geen haan die er naar kraait.

  Zo worden we nog een hypocriet volkje, als we dat al niet zijn.


  Maak melding

 22. nu gaat deze mevrouw te ver..in de AC affaire heeft ze gelijk, maar om te zeggen dat Jesserun geen kritiek mag hebben op de NDP is bemoeien in de verkiezingen, EN DAT MAG GEEN ENKEL ZOGENAAMDE ONAFHANKELIJKE VERKIESINGSBUREAU.

  we zien mevrouw dijstal vast verschijnen als ndp ministerkandidaat.


  Maak melding

 23. @ pure en de domme aanhangers van dese bouterse.
  weet jij wat normale en neutrale mensen zich afvragen pure ?? ze vragen zich af waarom sommige surinamers zo dom zijn om de man te adoreren die hun zoveel heeft misdaan de man die hun heeft onderdrukt vernederd vermoord en hun land heeft vernietigd. domme mensen zijn figuren die met open ogen lopen in de val van bouterse.jullie houding is wel verklaarbaar , dictatuur is ook het werk van de slachtoffers dictaturen brengen niet alleen economische en politieke schade aan,ze tasten ook de moraal aan. ze vernietigen maatschappelijke waarden, het vertrouwen in de democratische institutie.het heeft een corrumperend effect op het bewustzijn en de ethiek. dat is op lange termijn misschien het ergste.Bouterse word door een deel van de surinamers aanbeden als een god, hij is een cultobject een deel van de surinamers doet afstand van hun waardigheid, maar daardoor neemt de onderdanigheid steeds verder toe dat leid tot een slavenhouding.


  Maak melding

 24. Mevrouw Silos, u verdient een betere positie binnen de samenleving. Voed ze een beetje op, in de hoop dat zij het een keertje snappen.


  Maak melding

 25. Schoenmaker!

  Jennifer Silos van Dijk is de klutch kwijt.
  Schoenmaker blijf bij je leest zal ik tegen haar zeggen.
  Ze heeft niet het recht om uitspraken van politici te bekritiseren als voorzitter van het OKB. Net zo min als Venetiaan haar besluiten kan terugdraaien.
  Ze maakt geen deel uit van de politieke macht in de hoedanigheid van voorzitter van het OKB. Ze moet er voor zorgen dat de verkiezingen goed verlopen en geen politieke uitspraken doen. Wat achterlijk is dit.
  Slechte zaak!


  Maak melding

 26. Enkele reacties zijn echt niet uit het hart.
  Maar puur om voordeel te zoeken te dieven en elkaar te vervloeken.

  Wat heeft die mevr. fout gedaan ?

  Als men een mening heeft mag men het uitten.
  Maar om mensen die jouw niks gedaan hebben tot op dit moment.
  Zo te bejegenen is zeer laag van enkele reactie’s
  En ook naar mijn mening domheid en achterlijkheid in vele reactie’s.


  Maak melding

 27. Beste Mensen en meer specifiek vorige spreker,

  Als je stelt dat het OKB niet de bevoegdheid heeft om zich bezig te houden met hoe het verkiezingsproces verloopt, want dat is het, als winston op een podium onze onafhankelijke mede surinamers staat uit te kafferen en beledigen omdat ze een andere politieke kleur hebben dan is het in ieder geval duidelijk dat deze beruchte politicus overduidelijk geen respect heeft voor democratie en rechtstaat.
  Overigens wanneer men zich beter zou laten informeren over de bevoegdheden van het OKB (welke in de kiesregeling staan) dan zou men niet zulke ondoordachte en “waterberg-achtige” uitspraken doen. Het onafhankelijk kiesbureau dient erop toe te zien dat de waarborgen van de verkiezingen en daarme ook de democratie in stand worden gehouden. 1 van de waarborgen is dat men (dus ook niet politici)geen inbreuk mag plegen om de vrije politieke keuze van mensen. Als men in Brokopondo voor de volle 100% op NDP of voor mijn part VHP wil stemmen dan is dat hun goed recht. En dan moet winston niet komen met verwijten, gescheld op een deel van de samenleving en massa intimidatie en of bedreigingen om zo te pretenderen te bewerkstelligen dat mensen terug aan “de borst” zullen komen.
  B.S. Deze figuren maken een wereldrecord het is volgens mij nog nooit voorgekomen dat 1 regering binnen 2 weken zoveel keren is uitgegleden en denken dat ze ook nog voor het volk kunnen komen bepalen wat men moet denken en welke politieke keuze men moet maken.
  Die tijd is in Suriname al geruime tijd voorbij, we leven niet meer in de kolonie suriname. We zijn vrij en onafhankelijk en als men het er mee eens is of niet maakt geen zier uit we moeten en zullen ook (ook al zal het voor velen echt de eerste keer echt zo zijn) op 25 mei 2010 een bewuste keuze maken. Want wat er met Suriname nu gebeurt is niet meer uit te houden, wanneer mensen koste wat het kost toch aan de macht willen blijven ervoor kiezen om het land dan maar te ruineren als het hen niet lukt, is een teken aan de wand voor ons als natie.

  Trouwens wanneer men aan 1 van de grondrechten van burgers komt welke overigens tevens een mensenrecht is dan DREIGEN DE WAARBORGEN VAN DE VERKIEZINGEN EN DAARMEE DE DEMOCRATIE EN DE RECHTSTAAT AAN DIGGELEN TE GAAN.

  Overigens als men de tijd heeft genomen omde kranten van maandag en dinsdag te lezen dan komt men tot de conclusie dat de internationale samenleving (OAS) het er unaniem mee eens is dat er een verandering (een code) moet komen in het taalgebruik van politici tijdens campagnes en ook een ethische code voor de media met in achtneming van de vrijheid van de pers uiteraard.
  Als ons OKB hierop inspeelt dan kan dat alleen maar een goede ontwikkeling zijn voor ons land, Suriname hoeft tocht niet altijd het Rare, onbegrijpelijke en achterlijk eendje uit te hangen.
  als mevr. Silos daar een aanzet aan geeft vooral tegen de achtergrond dat de rest van de wereld al gestart is met dit proces dan ben ik van mening dat wij moeilijk als wereldburger en democratisch gestoeld land voorbij kunnen gaan aan deze cruciale ontwikkeling. Mede dank zij deze mensen met een heldere kijk op zaken en een goede visie
  wordt Suriname o.a. op het gebied van verkiezingen als een jonge opkomende trekker gezien.

  Tevens moeten wel duidelijk zijn als winston denkt dat hij als een stratieboi op een podium kan gaan staan schelden op mensen en aan mensen hun recht vrije politieke keuze denkt te komen en op die manier meer stemmen naar binnen haalt. Dan heeft hij sorry voor winston inderdaad een foute calculatie gemaakt want de surinaamse kiezer anno 2010 althans het gros laat zich niet meer manipuleren en manouvrerentot handelingen welke zij niet wenselijk acht.
  Dus mispoes winston zet je plannen beter uit wanneer je op een podium praat, je kan mischien daarover wel wat van de andere politici, want ik zweef en luister dus naar een ieder, in ieder geval heb ik zelf geluisterd naar de uitzending waar winston al deze zaken aanhaalde en jammer voor front maar volgens mij konden ze liever met somo zijn gebleven dan met winston te gaan werken want somo heeft te minste wat verstand van politiek voeren)want mijn stem hebben jullie al verloren.

  peace!


  Maak melding

 28. Nu al probeert die dikke tanta stemming te maken bij de moordenaar Bouterse,denkende dat hij de verkiezingen zal winnen-Zij is bang dat ze uit de boot zal worden gegooid met een hyster. Daarom wil ze afgeven op Jessurin. Een waardeloze vrouw is dat!!!! Zij bedrijft politiek met haar positie bij het OKB.Van mijn Part mag ze op de top van kraboe-dooi-gebergte gaan zitten ten minste als ze nog zal kunnen klimmen met d,r 200 kg.


  Maak melding

 29. DU je zeikt weer over een ander onderwerp, geef je mening over het artikel.
  Ga `s het artikel lezen over Louis Doedel,lees hoe jouw slavendrijvers die beste man hebben behandeld,toen waren je slavenmeesters erger VEEL erger dan wat er in de vergane jaren 80 is gebeurd.
  Uilskuiken van het ergste allooi ben je.
  Jij gaat voor:alles wat de blanken doen omhels je en alles wat de zwarten doen vergruis je en dat DU maakt je tot een UILSKUIKEN of een DOMME gatlikker van de Blanken.


  Maak melding

 30. ps en typ aub geen buitenland,typ liever Nederland, grootmachten als China en India staan in de rij om Bouterse te steunen,ook Cuba,Venezuela enz.enz..
  Wait and See na 25 mei.
  Nogmaals HET VOLK HEEFT Bouterse reeds lang VERGEVEN,jouw afgedraaide vastgeroestte reaktie`s ten spijt.


  Maak melding

 31. Wat mij steeds verbaast en opmerkt dat degene die mevrouw Silos zo aanvallen duidelijk niet kunnen lezen! Dus kwalificeer ik de uitspraken van sommigen hier echt als dom en niet kunnen relativeren om de volgede reden.

  Mevrouw Silos geeft enkel haar mening, dat het stijlloos is dat Jesserun niet de politiek leider van de NDP aanvalt, maar een grote groep landgenoten(met de paarse valg). Ze zegt dus juist, je mag je kritiek uiten op Bouterse, maar beledig niet de groep aanhangers. Immers ook de eigen familie zou tot de aanhangers van NDP kunnen behoren. Weet je nog, het zijn algehele geheime verkiezingen.


  Maak melding

 32. @ ukkepuk pure,
  je mag jou militaire pak inruilen voor een nette pak of jou nickname veranderen je blijft de zelfde stomme reaktie geven daardoor val jij door de mand me boi ik heb jou door. pure en mi taki zijn één en de zelfde persoon ik heb jou nu door me boi jou aanname op nummer 33 heeft jou verraad.
  ik zal jou een voorbeeld geven hoe makelijk de ndpers te vangen zijn usha schrijft een artikel over doedel geschreven die jullie aanspreekt en ze word de hemel in geprezen ik kan mijn herinneren dat zij een andere mening had dan die van de kudde toen werd zij met de grond gelijk gemaakt ze werd zelf op haar hundustaanse afkomst aangepakt door de zelfde idioten die mij nu verwijzen om naar haar artikel als ik het goed hebt ging het over de voorbeeld functie van de surinaamse man. pure jij ben dom echtwaar je kan nooit de slvernij vergelijken met 8 dec heel zwak van jou pure. nogmaals pure ik ben tegen iedere vorm van onderdrukking en mensenrechten schending.bouterse heeft de zelfde methode van de slavenmeesters toegepast in suriname en jij pure zegt oneerbiedig dat er maar een paar doden zijn gevallen tijdens de revo 30 jaren geleden let wel 30 jaren geleden en niet 300 jaren.wacht maar op china en cuba ,venuzuela en india ze komen suriname zo helpen waarom hebben ze dat niet gedaan in de jaren 80 en waarom nu wel pure je ben een OS.


  Maak melding

 33. busje komt zo,
  persvrijheid geldt alleen voor mensen met verantwoordelijkheidsgevoel,en niet voor idioten.jij hebt een raar begrip over vrijenmeningsuiting,het fenomeen van vrije opvoeding,betekend ook weer niet,dat je alles ongestraft mag toestaan.

  je kan onmogelijk jou vrijheid gebruiken om de orde te verstoren of smijten met ongeoorloofde woorden naar anderen toe.

  niemand zou jou kunnen beletten om op een geoorloofde wijze/manier jou meningen naar voren te brengen,maar je blijft steeds rondjes draaien in jou hallucinatie/verslavingsangst

  op dit net staat ook nergens vastgelegd/geschreven wie verantwoordelijk is voor de geplaste reacties.in feite mag dit ook geen vrijbrief zijn om jou stommiteit uit te kraaien op andersdenkenden.

  dicteren doe je thuis en niet op het internet.


  Maak melding

 34. Winston Jesserun Bakasee foeroe, nanga ie sabie toch
  winston, orie joe mofo, joe na neks e go
  Suriname zit niet niet te wachten op jou
  En als er mensen zijn die het zien zitten in jou, kondremang kijk eerst goed in die spiegel. Bijna bijna is het zover, ai spang
  dape, me flakka deng.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 35. Ikn weet DU ik weet,dat jij een slaaf bent en blijft.
  Ik vergelijk helemaal niets jij oellewapper.Ja er zijn maar een paar doden gevallen tijdens de revo of wil jij beweren in jouw leugenachtige houding dat het duizenden waren?
  Ik heb nog geen reaktie van je gelzen op het artikel over Doedel,die door je slavenmeesters zo onmenselijk is behandeld, nu pas heb ik je helemaal door DU jij vind dat de slavernij niets voorstelde vergeleken met de revo?How low can you be,je lijkt Vene wel die dit item links laat liggen enkel maar omdat ie nog steeds een slaaf is van de blanken net als jij.
  IK BLIJF er bij,schendeing van de mensenrechten hebben de BLANKEN uitgevonden,blijf het maar ontkennen ramzalige-DU daar kom je ver mee,zeker na 25 mei als het lievelingetje van de Surinamers de verkiezingen glansrijk gaat winnen.

  En ik weet dat jij en neus 1 en dezelfe zijn,nu jij.


  Maak melding

 36. Onafhankelijk!

  Het woord onafhankelijk is voor sommigen moeilijk te definieren. Vooral in een land waar men nog steeds afhankelijk is, terwijl de onafhankelijkheidsdag vrolijk en groots wordt gevierd.
  Het OKB is van alle partijen onafhankelijk en dient zich te houden aan het verkiezings-proces. Let wel: de verkiezingen!
  Politieke uitspraken, correcties en campagne-leuzen van partijen vallen buiten de bevoegdheid van een onafhankelijk kies buro.

  Dat mevr. Silos wat over deze zaak zegt is dapper, maar hetbehoort niet tot haar taak.
  Paece,


  Maak melding

 37. Geachte heer Hoost (reactie# 36)

  Wij zullen niet al te diep op uw reactie ingaan, vooral omdat blijkt dat u van de Afrikaanse Holocaust (slavernijgeschiedenis), absoluut geen kaas kan hebben gegeten. Ook niet niet t.a.v. de ‘methodes’ die de slavenmeesters wereldwijd hanteerden.

  Overigens behoort de ‘Afrikaanse Holocaust’ (Slavernij) tot de ‘Ergste Mensenrechtenschending ooit’,volgens de Verenigde Naties inzake ‘Schendingen van Mensenrechten.

  Het ging hier om meer dan 600.000.000 (zeshonderd) miljoen Afrikanen.

  So, Chame on you.

  http://www.youtube.com/watch?v=6-uf03q2DpI

  Tenslotte zegt u: “wacht maar op china en cuba ,venuzuela en india ze komen suriname zo helpen waarom hebben ze dat niet gedaan in de jaren 80.”

  Kunt u zich misschien nog herinneren, dat de Suriname Revolutie tijdens President Henk Chin A Sen 500.000.000 schoon in het laatje kreeg van het Koninkrijk der Nederlanden?

  President Chin A Sen was toen de eerste president onder de Revolutie o.l.v. Desire Delano Bouterse.

  http://suriname.wedd.de/artikelbilder/EEN%20NEOKOLONIALE%20PUTSCH1.jpg

  Maar wij kunnen uw emoties wel degelijk begrijpen. Echter houd feiten en ficties a.u.b. gescheiden, hoe haatdragend u ook moge zijn. Omdat wij nimmer het ‘Partij Politiek Belang’ boven het ‘Nationaal Belang’ zullen stellen.

  Ook hier NIET.

  http://www.youtube.com/watch?v=eJBEEDNV1BA&feature=related


  Maak melding

 38. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  -1- Dus omdat er zoveel doden onder de slavernij gevalllen zijn mocht een dictator 30 jaar terug rustig moorden?

  -2-Waar haal je dat aantal van meer dan 600.000.000 (zeshonderd) miljoen Afrikanen van daan. Zoals gebruikelijk uit je dikke duim? [ zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Slavernij#Slavernij_in_Afrika “In Afrika bestaat slavernij en slavenhandel duizenden jaren, tot op de dag van vandaag “!!! & boek De Nederlandse Slavenhandel 1500-1850 hoe in oorlogen tussen Afrikaanse volkeren veel krijgsgevangenen werden gemaakt, die als ze niet vermoord werden als slaven werden gebruikt of verkocht. & Tussen ongeveer 1500 en 1850 werden omstreeks 11 miljoen Afrikanen als slaaf over de Atlantische Oceaan getransporteerd. ]

  -3- je aanhef: “Geachte heer Hoost (reactie# 36)”getuigt van je karakter en is bepaald geen positieve uiting.


  Maak melding

 39. @DAS
  M.i. maakt(e) ze 2 onvergevelijke fouten:

  -1- Zlef mensen aanstellen. Dit had de DNA moeten doen om zo te garanderen dat alle partijen hun inbreng hebben dan wel de DNA had een bepaalde groep overhedis personeel aanmoetne wijzen. Nu zij het doet is er altijd het risico dat een OKB-bestuurder zijn politieke voorkeur plaatst met alle mogelijke verleidingen en bijbehorende risico’s. De OAS zal hier vermoedelijk melding van maken.
  -2- zoals jij aangeeft zij moet zich niet in het debat mengen. Feitelijk beledigd zij hier mee zelfs de President en gaat zij op zijn stoel zitten. Immers de President is de enigste die BESTUURLIJK boven de partijen staat. Zij heeft slechts een operationele functie. Zoals he winkelmeisje best intern een opmerking over de aankleding mag maken maar dit niet op een zeepkist voor de winkel die boodschap mag uitschreeuwen had ook zij gepast moeten handenlen.


  Maak melding

 40. @ EBU,
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
  ebu jij bent leugenaar jij manipuleerd alles om jou gelijk te krijgen maar zo werkt het niet althans niet bij mij .
  een paar voorbeelden , jij hebt namen van bekende surinamers misbruikt, mensen die laats aan en vrezelijke ziekte zijn overleden in suriname hun namen zal ik niet noemen uit respect.jij misbruikt de slavernij om de misdaden die bouterse in mijn land heeft begaan goed te praten , jij lieg over het door betalen van de ontwikkelings hulp aan het militaire bewind van bouterse jij zwijg opzettelijk dat nederland bouterse het voordeel van de twijfel gaf omdat een groot deel van het volk achter de coup was en dat bouterse had beloofd dat er binnen afzienbare tijd er verkiezingen zouden komen inplaats daarvan is bouterse over gegaan tot het onderdrukken en vermoorde van het surinaamse volk en op 8 december 1982 de massaslachting in het fort zeelandia dan pas heeft nederland de geldkraan dicht gedraaid met alle gevolgen van dien.ebu jij ben de laaste hier die anderen over ficties en feiten moet hebben jij liegt en fantaseer over alles. mij zal jij nooit op de verkeerde been kunnen zetten omdat mijn algemene onrwikkeling redelijk op pijl is .


  Maak melding

 41. Sommige mensen gebruiken het forum om hun verborgen emotionele en traumatische gevoelens, verpakt in postings en discussies weg te schrijven. Voor de overige forumleden is het soms erg irriterend maar het moet kunnen zeg ik want bij het verwerken van een ooit opgelopen psychische schade is het internet en zijn diverse fora op het web een welkome uitlaatklep.
  Verscholen achter gebruikersnamen kunnen mensen die dat nodig hebben anoniem reageren en zo proberen in een virtuele wereld interactief de psychische plooien en kreukels glad te strijken.


  Maak melding

 42. ach ja die EBU misbruikt alles ten gunste van zich zelf .
  alleen maar het woord afrkaanse halocaust is zo verkeerd als het maar zijn kan ik ben al gewent aan de misdadige draai die jij aan aan alles geeft ,
  EBU probeerd de slimste jongen van de klas te zijn , hij verdraait alles op een zeer afschuwlijke manier in zijn voordeel.
  nooit meer slavernij , nooit meer halocaust nooit meer het onderdrukking van een volk,daarom neem ik stelling tegen iedere dictatoriaal,autoritair en barbaars regime. wie ook stelling neemt tegen onderdrukking en mensenrechten schending mag naast mij staan , wie dictators onderdrukkers moordenaars aanbid, adoreer, verafgod zal ik altijd met woorden en met feiten bestrijden.


  Maak melding

 43. hahahahahahha welke dwaas zou naast je willen staan DneUs?
  Jij bent stinkend jaloers op EBU zijn/haar rekatie`s ,ze zijn tenminste spellingsfoutloos,hoog uit een typfoutje.
  Maar jouw reaktie`s raken kant nog wal,men kan er geen touw aan vastknopen en gaan maar over 1 ding,nl de jaren 80,je geeft nooit je mening over welke artikel dan ook,je hebt geen benul ,denk ik,waar het artikel over gaat,maar je wel wel typen.
  Hoe wil je de Afrikaanse holocaust dan noemen?Mogen alleen jouw slavendrijvers een naam kiezen?Klopt de slavernij is nog steeds de meest mensonwaardige wat er ooit heeft plaats gevonden,zo ook de contract arbeiders uit Indonesie en India die onder erbarmelijke omstandigheden hebben moeten leven,maar dat interessert je geen sikkepit.
  Jij aanbidt de blanken op een misselijk makende manier,alles wat hun uitgevreten hebben keur je goed,nogmaals:De BLANKEN hebben schending van de mensenrechten en terrorisme uitgevonden ,slaaf dat je bent en blijft.

  EBU ga onverdroten voort met je reaktie`s,ik lees en BEGRIJP ze,o ja misschien kan je in sranagtongo speciaal voor die kwal-DU typen misschien heel misschien gaat ie BEGRIJPEN wat je bedoelt .Want zo te zien is Nederlands moeilijkkkkkkkkkkkkk ,te lezen/begrijpen en te typen voor die zielepoot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.