dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatshoofd wil rust in Brokopondo

Surinaams staatshoofd wil rust in Brokopondo

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/BROKOPONDO CENTRUM, 3 mei – De openbare veiligheid in Brokopondo is vitaal voor het hele land. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De dreigende onrust rond de goudrijke gebieden moet daarom ophouden. Burgers moeten het hoofd koel houden.

Dat vergt verantwoordelijkheidsgevoel van alle partijen. “We moeten de veiligheid te allen tijde in de gaten houden”, zei Venetiaan tijdens een massameeting van het Nieuw Front in Brokopondo Centrum. De spanningen binnen de plaatselijke gemeenschappen vormen een bron van zorg. Jongeren en traditionele leiders staan lijnrecht tegenover elkaar. De vlam kan elk moment uit de pan slaan.

Met grensoverschrijdende gevolgen. “Ik roep Brokopondo op de stabiliteit in de gaten te houden. Overleg is van groot belang. Mensen moeten zich niet laten ophitsen door buitenstanders”, aldus Venetiaan. Eerder riep ook Nieuw Front-parlementariër Guno Castelen om rust. “Het goud is in Brokopondo. De kunst is het te ontginnen ten bate van plaatselijke gemeenschappen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. NPS heeft zelf de boel daar lopen verkopen en voor buitelandse schurken achtergelaten.

  Komt dan nu met geen enkel inhoudelijk verhaal dan de mensen een schuld gevoel aanpraten en lopen beschuldigen waar de NPS weet dat de regering (NPS zelf)dit alles veroorzaakt heeft.

  Opa Ronald schaam jij je niet…..jij dat alles aan om deze mensen dom te houden…Ik weet niet wat voor vloek de NPS nog heeft.
  Laat die mensen met RUST….leugens horen zij nu al jaren…of zelfs eeuwen.
  Maar worden niet wijzer…omdat de NPS uit een stel zeer domme lol makers bestaat.


  Maak melding
 2. Waarom worden de mensen niet verteld wat men gaat doen om het goud te winnen, zodat de plaatselijke bevolking ook van kan profiteren. Visie-loos gekletst van het front. MORO DORO DONG MORO SOPO !!! Is niet in staat een beleid-visie te ontwikkelen voor Brokopondo.

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 voor snelle ontwikkeling van geheel suriname incl. Brokopondo. De bodem schatten is van het volk, niet van de multinationals. Wij als volk moeten het zelf uit de bodem halen, dan is alles van ons en voor onze ontwikkeling.

  In deze moeilijke tijd willen wij als volk niets met multinationals delen, alles moet van ons blijven. Dus mensen: zelf uit de grond halen van het goud. Dan pas zullen de mensen in de wereld respect voor ons hebben, omdat wij als volk ons eigen boontjes kunnen doppen.

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 voor snelle ontwikkeling van Brokopondo en suriname


  Maak melding
 3. Nu praat de president wel. Alleen praten tijdens verkiezingen is bar weinig. De afgelopen regeerperiode heb ik hem maar weinig gehoord. Is er dan niet de behoefte om het volk iedere week te informeren?


  Maak melding
 4. Hoe willen jullie dat de mensen moeten gaan profiteren? Ze moeten het gewoon doen als elk ander Surinamer. Brokopondo is een deel van Suriname en hoort Suriname en alle Surinamers toe.De mensen moeten zich aan de regels houden. Als je goud wil gaan winnen, moet je een bedrijf opzetten en belasting aan de staat betalen. Onderwijs is al jaren vrijwel gratis in Suriname. Wie naar school wil, krijgt onderwijs. De staat gaat mensen die maar zitten en denken dat ze alles gewoon kunnen krijgen, niet kunnen verzorgen.We moeten leren om met regels om te gaan en verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Het land vergiftigen met kwik kunnen we niet langer toestaan.Hebzucht moeten we ook bedwingen en naar het algemeen belang kunnen. Stelletje dom kraaiers.


  Maak melding
 5. Onwijs!

  “Het goud is in Brokkopondo. De kunst is om het te ontginnen ten bate van de plaatselijke gemeenschappen” zegt dit stuk.
  Dus alles wat Staatsolie oppomt is ten bate van de bewoners van Saramacca? Wat een onwijs geklets!

  De onrust wordt veroorzaakt door de overheid door geen leiding te nemen in dit distrikt.
  Korte metten maken met mensen die de wet overtreden of het recht in eigen hand nemen.
  Zolang de overheid denkt dat Suriname alleen uit Paramaribo bestaat en dat alleen daar de Wet geldt, zal de onrust niet ophouden.
  Detacheer voldoende politie of militairen naar Brokkopondo die constant posten. Of is dat te veel gevraagd voor deze ambtenaren?

  Wij verwachten daden van de regering omdat wij ze gekozen hebben. Niet lullen maar doen!


  Maak melding
 6. hoe is het mogelijk dat brokkopondo in handen is van buitelandse investeerders,en dat de lokale bevolking onder de aarmoede grens leeft.
  we naderen de verkiezingen ,dus nu gaan de rappers hun mooiste c.d ten gehoore brengen.
  loos alarm sinds mensen heugenis is het bekend van de n.p.s en de andere dieven partijen dat ze goude bergen beloven .
  trappen jullie er niet meer in de buitenlandsehandlangers partij gaat het weer flikken .
  ik heb liever een die van zijn fouten kan leren, dan een die nooit weet dat hij fouten maakt.


  Maak melding
 7. Eerder riep ook Nieuw Front-parlementariër Guno Castelen om rust. “Het goud is in Brokopondo. De kunst is het te ontginnen ten bate van plaatselijke gemeenschappen.”

  Dit bericht riekt naar racisme!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 8. Brokopondo is niet alleen van de djoeka’s. Brokopondo is nog steeds van Suriname en alle Surinamers. Als Paramaribo de belastingcentjes ophaalt en sociale woningen in brokopondo bouwt, is het nog steeds voor alle Surinamers. Het is rancune om te handelen enkel in het belang van Brokopondo.

  De Binnenlandse bewoners mogen meer respect hebben voor hun betrokkenheid met de natuur. Hebzucht is een ziekte die jammer genoeg ook hen treffen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES