Marrons moeten weer bij Nationale Partij Suriname

15

PARAMARIBO/BROKOPONDO CENTRUM, 3 mei – De Nationale Partij Suriname, NPS, zet de deur wijd open voor de bewoners van het binnenland. Dit zegt president en NPS-leider Ronald Venetiaan. Dat met name de Marrons de partij de rug toekeerden, doet er niet toe. Alle verloren zonen en dochters zijn meer dan welkom.

“Net als in het bijbels verhaal. Mensen die jarenlang bij de NPS zaten, vonden dat ze een eigen weg op moesten, een eigen partij moesten hebben. De NPS vindt dat niet erg”, zei Venetiaan in Brokopondo. Zo’n partij is de BEP van Caprino Allendy. Ook Abop van Ronnie Brunswijk kaapte veel stemmen weg. Nu neemt hun A Combinatie in een aantal districten niet aan de verkiezingen deel.

Het mag geen ramp heten. De achterban hoeft niet tussen wal en schip te belanden. “We hebben vijf jaar met ze (A Combinatie, red.) samengewerkt. Maar als je merkt dat de ingeslagen weg niet het gewenste resultaat oplevert, moet je terug naar huis”, aldus Venetiaan. “De NPS heeft zich altijd ingezet om het binnenland te integreren met de rest van de samenleving.”


15 REACTIES

 1. Koniman nanga dongman beng hari wang tetee, a di dongman kong koni, koniman ati e brong.

  De marron zal nooit meer toetreden tot de NPS.

  De tijd van wat proviant en afgedankte licht-en buitenboordmotoren aan de vooravond van elke verkiezing weer is voor goed achter de rug.

  Zij zijn niet langer stemvee of facilitaters van stadsbewoners. Nee dat feest gaat niet meer door. Laten we een beetje vrijen no baas eenmaal je mij toch al bepringt.


  Maak melding

 2. NPS heeft niets gedaan voor deze mensen in de afgelopen dus waarom zou je wederom voor aap staan door je nog een keer te laten misbruiken???


  Maak melding

 3. mooie zet van venny.
  dit had hij al voorzien .
  en het is niet de schuld van alendie, maar het is brunswijk die de boel in de waar heeft gebracht ,want als je zegt dat mensen die op je stemmen op jou moeten lijken dan ben rasisties bezig , dus ronny ga je les over doen en doe over 4 jaar praktijk ,no virie no wang vasie en no go doe dong
  libie sanie fa sanie de dang joe kang lerie wang les , no mekie koelie korie joe .


  Maak melding

 4. DNA KANDIDATEN MC BROKOPONDO
  LIJST 1

  1. PINAS, IVONNE INGRID
  2. SCHALWIJK, HERMANUS WIJNAND
  3. FINISIE, FREDERIK

  Stem Mega-Combinatie voor echte ontwikkeling van Brokopondo en suriname. Hier moet de kiezers zijn voor een welvarend suriname.

  Im-Gold gaat echt betalen voor het surinaams goud bij winst Mega-Combinatie.

  Moro e Doro Dong Moro Sopo is verleden tijd.
  Suriname kan geen domheid meer gebuiken.
  Wij willen geen leiders hebben die onze natuurlijkhulp-bronnen voor een stuiver weg-geven aan de Multinationals. Weg met het front!!! Weg met Domheid!!! Weg BoBo Vene.


  Maak melding

 5. Doe dat nooit meer NPS schopt jouw dieper het oerwoud in.
  Dit doet NPS jaar in jaar uit.
  Zie I’am GOLD zij zijn de baas van jouw eigen leef omgeving


  Maak melding

 6. Dat de ndpers drogen ogen hebben weet ik al hele tijd, maar wat teo hier doet is laf en immoreel om de mensen in het binnenland op te roepen om te stemmen op een partij waarvan de voorzitter opdracht heeft gegeven om onze landgenoten in het binnen land af te slachten.


  Maak melding

 7. Verloren!

  Alle verloren zonen en dochters terug naar de Nationale Partij Suriname. Klinkt mooi!
  Vang ze op Vene en let op dat je ook doet wat je ze beloofd hebt. Maak Brokkopondo tot het economisch centrum van Suriname dan stem ook ik NPS. Doen! Of moet ik op DOE stemmen want die willen wel wat doen.


  Maak melding

 8. De Nationale Partij Suriname, NPS, zet de deur wijd open voor de bewoners van het binnenland. Dit zegt president en NPS-leider Ronald Venetiaan. Dat met name de Marrons de partij de rug toekeerden, doet er niet toe. Alle verloren zonen en dochters zijn meer dan welkom.

  http://www.youtube.com/watch?v=1jh8-5M3Bo8&feature=related

  aldus Venetiaan. “De NPS heeft zich altijd ingezet om het binnenland te integreren met de rest van de samenleving.”


  Maak melding

 9. @Theo

  Die kiezers zijn echt niet zo dom dat ze in jouw onzin tories geloven.

  neus
  ….jaja nu moet de recher gaan weten hoe laat.. laat is ….dan ziiten wij ondertussen onder een boom op de tijd te wachten….neus ga uit je neus peuteren domoor.


  Maak melding

 10. mensen memsen weg met die oude politieke clan. jaar in jaar uit worden we belazerd door die gasten ,ze denken aleen aan hun zelf het word nu eens tijd dat we de hef in eigen handen nemen [jongeren],gewoon simpel een jongeren partij oprichten dat bestuurd word door jongeren van verschillende komaf. geen combinatie of front of aanelkaar samengesmolten partijen meer. ik word dood ziek van die oude partijen jongeren kom op get up stand up and fight for your right.reaction?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.