Brokopondo als centrum van ontwikkeling Suriname

13

PARAMARIBO/BROKOPONDO CENTRUM, 3 mei – Brokopondo heeft de potentie het centrum te worden van Suriname’s ontwikkeling. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Het zuidelijk district heeft alles in huis. Tienduizenden hectares aan landbouwgrond, mijnbouwgebieden en energiefaciliteiten. Bovendien is de infrastructuur in de lift.

De belangrijkste verbindingsweg is pas voorzien van een asfaltlaag. “Brokopondo heeft dus alles om het centrum te worden van de nationale ontwikkeling”, zei Venetiaan tijdens een massameeting. De afgelopen jaren is bewust geïnvesteerd. Tegenstanders mogen dan anders beweren, de ontwikkeling is een feit. Brokopondo is in de lift, alle ontkenning ten spijt.

Particulieren investeren hier en daar. Met name het zoeken naar goud geschiedt massaal. Het Nieuw Front slaat zich driftig op de borst. Terecht of niet, Brokopondo is op zijn minst een slapende reus. “Alle natuurlijke hulpbronnen zijn er. Het is een kwestie van goed ermee omgaan om Brokopondo zelfvoorzienend te maken”, aldus Venetiaan. Om het waar te maken, wil het Nieuw Front alle drie parlementszetels van Brokopondo.


13 REACTIES

 1. Brokopondo als centrum van ontwikkeling Suriname

  Dit zegt president Ronald Venetiaan. Het zuidelijk district heeft alles in huis.

  Opa Ronald is een grote grappenmaker….meer dan 40 jaar Energie…aan Paramaribo en buitenlandse Ondernemingen….10 jaar aaneengesloten aan de macht.

  NPS is zelf meer dan 60 jaar oud….nooit iets gedaan.
  Maar nu er verkiezing nadert kom jij met belofte…dan kan men weer 40 jaar wachten vooral met NPS.
  Opa Ronald laat dat ding voor anderen wij zien het en het duidelijk gebleken… JIJ KAN HET NIET.


  Maak melding

 2. Brokopondo als centrum van ontwikkeling Suriname,

  dit is zeker de laatste stuiptrekking van vene.er wordt gewoon politiek bedreven met het leed van de binnenlandsbewoners.straks volgt marowijne.

  nickerie en saramacca laat hij over voor de v h p.zie hier hoe sluimerig discriminatie zo je wilt racisme werkt.wanneer gaan deze mensen zich echt als een natie opstellen.


  Maak melding

 3. Waarom niet de spoorlijn nieuw leven inblazen.
  De infra struktuur ligt eral alleen een kwestie van her aanleggen vernieuwen en alle grondstoffen kunnen via de spoor vervoert worden,wat enorm scheelt aan kosten,millieu vervuiling..

  Wat dacht je zelf van toerisme vanaf Onverwacht tot diep in de jungle dicht bij Dam aan de stuwmeer of verder naar Brazilië.

  Wat dacht je van een spoorlijn van Albina naar Nickerie via Parbo.

  Als je daarbij bedenkt een luchtbrug verbinding van Parbo-Zanderij dan ontlast je alle auto verkeer die dagelijks het millieu vervuilen en boevendien gevaarlijke toestanden veroorzaken ..

  In moderne landen heb je gewoon een verbinging van het vliegveld naar de hoofdstad via een luchtbrug naar de hoofdstad..

  De kosten is niet belangrijk,het geld hebben we in sme in de grond liggen,zie maar hoeveel miljarden de i am gold wegdraagd jaarlijks..

  De tijd is aangebroken,om het zelf te doen,dus suris werk aan de winkel,weg met die luiheid..

  Door zelf te arbeiden,komen we tot ontwikkeling..


  Maak melding

 4. @ brantimaka ,
  hoe noem jij het bewapenen van de indianen om te vechten tegen de marrons leg mij dat a.u.b uit . ik heb het gevoel dat de ndpers in hun eigen wereld leven, kijk een keer over de schutting van de vrije wereld kan jij wat leren en mss afkomen van die dogma.


  Maak melding

 5. Marcel,

  Mooie gedachten voor de spoorlijn. In ieder geval die naar Brokkopondo met een verbinding naar de luchthaven van Zanderij.
  Ik ga met je mee met dit idee en ook dat je zegt dat er geld voldoende in de grond ligt.
  Maar waar knijpt het? Angst! Angst van de vele regeringen die we gehad hebben en misschien nog zullen krijgen. Faalangst en angst om kredieten op lange termijn te nemen met onze grondstoffen als onderpand. We doen
  niets met onze potentiele rijkdommen.

  Ooit zal er in Suriname een echte leider geboren worden die ons de weg wijst. We moeten helaas nog lang wachten want die is er nog niet.


  Maak melding

 6. surinamers zullen geen baat bij hebben ,als alles gemoderniseert word , wat we nodig hebben is onderwijs ,gezondheidzorg ,huisvesting,en werk bedoelt voor surinamers maar niet voor een handvolafpersers die hun eigen belang boven alles zetten ,in het byzonder ,brunsi ,santokie,somo, venetiaan en vrienden, want het is gewoon vriendjes politiek.


  Maak melding

 7. De stapels met bakkel-U, afgekeurde zoutvlees, tafiang en nep buitenboordmotoren, die het nauwelijks enkele draai-uren uithouden voor de graanman om rond de verkiezingen stemmen te winnen is gelukkig ver achter ons.

  De marrons zeggen nu, “forward ever, bachward never”.


  Maak melding

 8. Dan moet je toch een heel groot minachting hebben voor je kiezers en de bevolking als je met dit soort berichten de stemvee lokt.
  Deze bejaarde man is volkomen de weg kwijt en produceert alleen maar one-liners. Hij is in zijn geestelijke ontwikkeling, ondanks zijn veelvuldige uitstapjes naar het buitenland, nooit verder gekomen dan een van die erven van de La Desmanstraat.


  Maak melding

 9. Brokopondo en ontwikkeling?

  Deze man heeft altijd geprobeerd om brokopondo naar een hoger niveau te krikken met een autokrik.

  Deze man heeft geen oog voor de andere districten. Onlangs had Brazilië tonnen meer rijst gevraagd maar hij weigerde hierop te reageren waarom¿¿¿¿¿¿.

  Districten waar zijn soortgenoten wonen krijgen gratis electra, brandstof, medische zorg en bruine bonen met zoutvlees.


  Maak melding

 10. Het slijm druipt van Vene zijn smoel af,opeens komt hij met Brokopondo dit en dat,roept hij dat de Marrons weer welkom zijn bij NPS enz.,maar deze bejaarde volksmenner vergeet dat de mensen niet meer trappen in het broodje aap verhaal,typisch NPS-lokkertjes van toen en nu en na de verkiezingen ziet hij de Marrons niet meer staan.

  DU vertel eens hoe noem je het bewapenen van een stelletje onnozelen door Brunswijk en de zg (bevrijdingsraad)zakkenvullers?De Indianen hebben geen wapens,want die plegen nog steeds geen gewapende roofovervallen en vermoorden geen hardwerkende burgers,kan je niet zeggen van je soort die de Surinaamse politie-site bevolken.


  Maak melding

 11. busje komt zo,
  een ezel/junkie is en blijft een ezel/junkie
  ik weet echter niet wanneer deze verslaafde verstandelijk zal gaan reageren.niemand is volgens mij tegen als jij propagandist wilt spelen,maar reageert a.u.b.niet als een waardeloos mens/wezen.

  dan moet je ook minder lullen over lonny brunswijk,want je bent even wijs als deze.


  Maak melding

 12. Inderdaad,ben er niet voor om anderen voor alles en nog wat uit te maken,maar die DU roept het over zichzelf heen EZEL,De Marrons werden zwaar bewapend toen,maar daar rept hij met geen woord over.De Indianen derhalve weten wat oorlog voeren is en hebben hun wapens voor eens en voor altijd neergelegd,kan men niet van de Marrons zeggen,gezien de Surinaamse Politie-site ,waar de gezochten uit 99,9% uit Marrons bestaat,de meesten voor GEWAPENDE overvallen en roofmoorden,waar hebben ze die wapens vandaan.
  Geef antwoord DU,dé leugenaar op dit forum


  Maak melding

 13. @ pure ,
  luister me boi ga niet interesant hier lopen doen want je gaat op jou bek gaan sorry.
  jullie van de ndp voeren de discussie van achter naar voren hier de juiste vorlgorde
  op 25 feb is in mijn land suriname de democratie naar huis geschoten door een stelletje padvinder die het volk beloofd hebben dat er binnen afzienbare tijd verkiezingen zou komen wat niet is gebeurd toe kwam er verzet uit de samenleving de reaktie van de militairen op dat verzet was keihard en medogenloos de universiteit werd voor bijna een jaar gesloten de roep om democratie werd harden en luider maar de repressie werd ook harder en op 8 decemeber 1980 heeft suriname kunnen zien hoe wreed en medogenloos bouterse is, toen kwam het gewapende verzet tegen bouterse op gang zijn eigen ex lijfwacht kwam in opstand tegen bouterse en weer liet bouterse zijn wrede kant zien ik hoef niet te herhalen wat er in moi wana is gebeurd. pure ik heb jullie van de ndp vaker verteld dat jullie inconsequente misbaksels zijn jij hebt het over een site van de politie waar de marrons over vertegenwoordig zijn, in een andere discussie met een dame haar naam is mij ontgaan vond jij het zo erg dat suriname toen als uitkering trekkers en messentrekkers werden genoemd jij vond die stigma zo erg dat jij het zelfde doet met de marons. ik kan jou ook naar een site van nederlandse politie verwijzen waar antilianen en marrokanen in overvloed vertegenwoordig. 100% van de ndpers zijn naar mijn mening dommer als de achterkant van een varken, pure stop dit in jou zak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.