Aanhoudingen in moordzaak Surinaamse topambtenaar

12

PARAMARIBO, 3 mei – De politie heeft aanhoudingen gepleegd in verband met de moord op topambtenaar John Veira. Dit meldt de Ware Tijd. Op zijn minst twee personen zijn aangehouden. De motorfiets waarop de schutters zich verplaatsten, is teruggevonden.

Dit gebeurde na een melding van burgers. Die zagen mannen een motorfiets dumpen in de Boomskreek, nabij Paramaribo. Ook de aanhoudingen geschiedden na verkregen tips. “Vaststaat dat het om een georganiseerde operatie gaat”, zegt politiewoordvoerder John Jones. Meer wil hij niet kwijt. Onder de verdachten bevindt zich een man die onlangs vrijkwam.

Hij was veroordeeld wegens deelname aan een gewapende overval. De verdachten worden apart vastgehouden. Contact met advocaten of familieleden is verboden. De politie had eerder detailinformatie vrijgegeven over de motorfiets. Klaarblijkelijk was de herkenning niet moeilijk. John Veira is voor zijn woning doodgeschoten. Het was een zogenaamde drive by shooting. De schutter zat achter op het voertuig.


12 REACTIES

 1. Contact met advocaten of familieleden is verboden.
  Dit noemt men recht en wet…familieleden okay….maar advocaten….is geen recht en wet…jaja RECHTSTAAT SU.
  Men maakt zomaar iets voor jouw(dader) dus geen verdachte en jij mag je verdedigen.


  Maak melding

 2. Ik hoop alleen maar dat er geen politiek bedreven wordt met deze uitermate delicate zaak.

  We kennen die persconferenties met steeds dezelfde buitgemaakte wapens.


  Maak melding

 3. “Die zagen mannen een motorfiets dumpen in de Boomskreek,”

  zo professioneel zijn ze ook weer niet geweest.

  ze konden het gewoon ergens hebben begraven achter zanderij ofzo. lekker dom van ze.


  Maak melding

 4. @ pinto,
  dit bedoel ik nou met jullie van de ndp, zoals de waard is, vertrouwd hij zijn gasten.pinto heb jij boter op jou revo kop ???
  de mensen die baat bij hebben om dit land te ontwrichten komen maar uit één hoek dat zij de zelfde mensen die brand hebben gesticht in het certrum van paramaribo een x aantal jaren geleden. you no mss zijn jullie van de ndp vergeetachtig maar ik niet .


  Maak melding

 5. @ Du dit is toch te triest voor woorden
  Wat heeft de moord op deze goede man nou te maken met frustraties van jou uit een tijd die mijn generatie niet of nauwelijks kent
  Wanneer gaat men ophouden over het gezeik van die periode.

  Er is meer geschiedenis gemaakt in Suriname hoor Laat die goede man rusten en hou de revo frustraties voor jezelf


  Maak melding

 6. DU,
  Jij hebt een groot probleem. Hier houden wij ons bezig met 25 mei a.s.. O, ja zelf ook nog met het vervangen van een drijfstang van de auto van een nichtje.

  Zoek jij in die tussentijd voor jezelf psychiatrische hulp? Je begint al aardig wat verschijnselen te vertonen jochie.


  Maak melding

 7. ondanks revo zijn we toch de allergrootste partij en combinatie waarom ga je dan over de ndpbruggen?wacht je niet op die van nf nieuwfront 1nf steek daarmee over


  Maak melding

 8. DU is het gezwel van dit forum.
  Zelf een artikel die over een totaal ander onderwerp gaat heeft ie de euvele moed om over de revo-periode te beginnen,wat een verrekte klojo is hij zeg.Maar geen nood,de psychiaters staan in de rij om dit geval te behandelen.

  Een dikke pluim voor de Surinaamse politie,door verdachten te kunnen aanhouden.Het recht zal zegevieren,voor deze topambtenaar die ziets anders deed dan zijn werk naar behoren verrichten.


  Maak melding

 9. @ pinto,
  hahaha pinto yu na wang kaw een hele grote ook. nu kan jij die drijfstang wel vinden in de jaren 80 waren er geen enkele onderdelen verkrijgbaar in suriname zelf medicijnen voor de zieken auto’s reden toen met één koplamp kan jij jou dat nog herinneren pinto die lange rijen voor de lege winkels geen spijs olie geen zuiker en niet te vergeten die vele dozen uit nederland. @ renate als jij het op wil nemen voor een gewetenloos moordenaar als desi bouterse moet jij zelf weten, maar ik doe daar niet aan mee begrepen .goede mensen moorden niet , goede mense laten hun landgenoten niet creperen. weet jij wat ik triest voor woorden vindt dat surinamers achter een man aanlopen die hun land op de rand van de afgrond heeft gezet een man die hun heeft onderdrukt venederd en vermoord dit vindt schandelijk en triest voor woorden renate.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.