Welke Surinaamse partij verdient stemadvies AC?

12

PARAMARIBO, 2 mei – Welke politieke partij verdient een positief stemadvies van A Combinatie? Deze vraag houdt zekere delen van politiek Suriname bezig. Hoewel, dit zal niet overal even vlot worden erkend. Toch kan zo’n advies aan de achterban enig gewicht in de schaal leggen. Hoewel.

Het is niet eens zeker dat er een gemeenschappelijk advies komt. De gedeeltelijke uitsluiting is jong zeer tussen de drie AC-partijen. Volgens Abop-leider Ronnie Brunswijk is Allendy hoofdschuldige. Er kunnen dus meerdere stemadviezen komen. Die hoeven niet per se te worden opgevolgd. “De achterban is teleurgesteld, de meeste mensen zeggen liever thuis te blijven”, zegt Caprino Allendy.

Hij praat dan voor zijn partij, de BEP. Er zijn ook bij die een partijstandpunt willen. “En een heel klein deel zegt botweg op een andere partij te zullen stemmen. Maar dat is slechts een heel klein deel.” Net als met de verkiezingsuitslag zelf is het koffiedik kijken. Het gewicht van het advies kan dus evenzeer variëren. De partij die uiteindelijk de eer te beurt valt, zal er het zijne mee (moeten) doen.


12 REACTIES

 1. Stop die Combinatie gedoe…straks hebben jullie FRONT weer een ander probleem voor het land in elkaar gezet.
  Combinatie is gevaarlijk straks gaan julle elkaar met geweld bestrijden.


  Maak melding

 2. al een hele poos hadden de negers hun mond vol van dat de hindustaan etnisch stemt? maar ze bekeken dat zaakje nooit omgekeerd: dat negers nooit van hun leven op de vhp zullen stemmen.
  en wat zien we nu? hun eigen soortgenoten uit het bos stemmen puur op iemand die in een partij zit dat door hun eigen soort wordt gedomineerd. als het niet lukt, dan stemmen ze liever niet. dit is etnisch stemmen in zijn zuiverste vorm. dus voortaan mijn negerbroeders en zuster: voordat je die splinter in andermans ogen ziet, verwijder die balk in je eigen ogen aub.


  Maak melding

 3. Het stemadvies?

  De keuze moet gaan naar de partij(en), die gaan voor recht en rechtvaardigheid, behoud van de rechstaat en democratie,eenheid en broederschap, economische groei en duurzame ontwikkeling.

  Sranang sa wini.


  Maak melding

 4. De mensen hebben blijkbaar geen stemadvies nodig van een incompetente leiding.

  Ik heb bij die achterban zowel MC als Perjaja de Hoer vlaggen zien wapperen.


  Maak melding

 5. ronnie brunswijk(abop)en caprino allendy (bep)of de a.combinatie hebben geen andere alternatief,dan maar hopen en geloven in hun oude politieke vrienden.

  stem advies of geen stem advies een ding staat als een pal boven water,dat de achterban de grote verliezers zullen zijn.

  een moment van onbedachtzaamheid kan maken,dat men jaren schreit.


  Maak melding

 6. @ pinto
  hoe verklaar jij het feit dan velen ndp-ers hier op deze site stem advies geven voor een partij die duidelijk heeft laten zien dat hun leider incompetent dictatoriaal is en geen moer weet hoe je een land in de rijen van beschaafde democratie moet zeten ik denk dat bouterse een grote gevaar voor suriname is. ach ja die raj denkt dat hij interesant is maar hij maakt zich zelf belachelijk ik ben blij dat niemand hier zich verlaag tot zijn niveau , raj ik heb een advies voor jou zoek geestelijk hulp want jij spoort van geen kanten.


  Maak melding

 7. ABOP, NPS , VHP PERTJAJAH VAN SOMO allemaal etnische partijen. daar doet iedereen zijn eigen ding. Gezamelijk beleid kan je vergeten. Deze partijen zijn een bom onder de samenleving.

  De Mega-Combinatie wil geen stemadvies van brunswijk. Wij gaan op eigen kracht de verkiezing ruim winnen. Dat is mijn vaste overtuiging.

  Het bouwen van 2 grote bruggen in suriname door de regering Wijdenbosch, noemt het front vernietiging van suriname. Kan iemand deze stelling begrijpen van het front.

  Dat noem ik zand in de ogen strooien van het volk, het volk dom houden, het volk misleiden.

  MORO DORO DONG MORO SOPO !!! Zit vol volks-misleiders. Pas op laat zij u niet hersenspoelen.

  Stem Mega-Combinatie voor behoud van onze grondstoffen en ons mooie land suriname.


  Maak melding

 8. Geachte redactie,

  De A-Combinatie bevindt zich absoluut niet in die lucratieve positie, om als betrouwbaar orgaan een stemadvies te geven. Daarvoor loopt zij veels te gehavend bij. En dat is een waarheid die gezegd dient te worden.

  Een stemadvies is een ieder gemachtigd vrijblijvend te geven. Maar wanneer je door eigen toedoen, bv. vanwege nalatigheid of interne misverstanden, NIET meer instaat bent om aan een stemming mee te doen, dan blijft zulks een stemadvies hoe dan ook fragiel. Of te wel ongeloofwaardig en met einig kracht. Maar dat betekent niet dat er geen kiezers te vinden zullen zijn, die enigszins toch kunnen worden beïnvloed?

  Maar jongeren van tegenwoordig kiezen voor ‘zekerheid’. En dat geldt ongetwijfeld OOK voor Surinamers van Marron afkomst. Daarvoor verkies je als kiezer trouwens ook om naar de stembus te gaan.

  http://www.youtube.com/watch?v=T9FfIU7jG4A

  En als kiezer zal je daarom enige zekerheid moeten hebben, dat na de verkiezingen een partij of partij combinatie, wat voor jou kan betekenen. En dat kan een advies van de A-Combinatie door ‘eigen toedoen’ momenteel niet bewerkstelligen.

  Hoe geloofwaardig moet je dan zo’n advies inschatten. Vandaar dat de heer Allendy van de A-Combinatie ook stelt, dat ‘de achterban teleurgesteld is en dat de meeste mensen zeggen liever thuis te blijven’. Omdat vertrouwen hier ‘ernstig’ beschaamd en/of geschaad is geworden. En dan sta je mank als adviseur.

  Wij hebben de indruk, dat de achterban van de A-Combinatie in deze bizarre interne partij politieke situatie, nu als ‘aangeschoten wild’ rond loopt. Niet wetende wat te doen. En opgrond daarvan zal zij of thuisblijven of op het ‘laatste moment’ toch proberen een stem uit te brengen, op een politieke partij of combinatie, die haar ‘concreet’ iets biedt.

  En in dit zeer teleurstellend en pijnlijk geval, zal een kinderhand niet gauw gevuld zijn. Omdat de wonden bij de aanhangers van de A-Combinatie momenteel veels te diep liggen. Te diep.

  http://www.youtube.com/watch?v=PmSEvr-SD_0&feature=related

  En laat hopen dat Anana hen die wijsheid zal schenken, welke zij momenteel zeer hard nodig zullen hebben. Omdat vooral deze burgers, wier voorouders ‘hardnekkig’ voor de vrijheid van Suriname gevochten hebben, uiteindelijk ook recht hebben op welvaart en zekerheid.

  Maar bovenal omdat ook zij een verdiende stem hebben, welke wel degelijk een verschil kan helpen uitmaken.

  http://www.youtube.com/watch?v=3ACFIl66fWY


  Maak melding

 9. sorry maar wordt het zat dat gzezeik de hele tijd over negers en koelies en dat soort rotzooi heb je problemen met negers ga dan naar india .
  de vraag was wie verdiend de stem heb het daarover dan de hele tijd te discrimineren.


  Maak melding

 10. Beste kondremangs (Bosnegers)

  Als owru cow geboren tussen al de volksstammen die Switi Srenang kent, wil ik julli erop wijzen: Een advies om niet te gaan stemmen is een dom advies. Ga hoe dan ook stemmen, anders gaat jou stem zonder dat je het wil, naar de winnende partij. En remember “Elk volk krijgt een regering die ze verdienen!” Gebruik jullie brains en ga stemmen. Was er maar een dubbele nationaliteit. Dan had ook ik voor vooruitgang en democratie in dit mooie land gestemd. In mijn hart leef ik mee met jullie.Laat je stemrecht niet verloren gaan! Ga stemmen!


  Maak melding

 11. de verkiezingsresultaten kunnen ernstig geweld aanwakkeren,door ongeoorloofde uitspraken van de idioten op dit net.er is veel vijandigheid in de harten van veel mensen van verschillende etnische groepen.het zou goed zijn als bepaalde figuren op hun woorden gaan letten en geen nodeloze spanning creëren.

  men heeft de mond vol over democratie en de rechtstaat is hersteld,maar schijn toch twijfels te bestaan bij de peanut.wat willen deze idioten bereiken met hunne velen beschuldigingen aan het adres van de mega combinatie.

  elke keer als u iemands zelfrespect of sociaal bewustzijn kwets,bent u de verliezer.dan kunt u niets winnen.de mensen luisteren graag naar vergelijkingen die gunstig voor hen zijn en niet naar waardeloze aantijging van the bloody agent.


  Maak melding

 12. Gebroken!

  Vele harten van AC stemmers zijn gebroken. Lijmen heeft op korte termijn geen zin maar toch, toch zullen deze mensen hun stem moeten uitbrengen, met of zonder stemadvies.
  Met gezond verstand zal men stemmen op de partij die vooruitgang voor land en volk nastreeft, maar dat zijn er niet veel.
  Veel succes! Dit zijn de belangrijkste verkiezingen ooit in Suriname gehouden. Doe mee en laat je stem niet verloren gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.