Koninklijke onderscheiding voor Surinamers

4

Dit jaar zijn zo’n drieduizend Nederlanders die zich inzetten voor de gemeenschap door koningin Beatrix in het Oranjezonnetje gezet met een Koninklijke onderscheiding. Onder hen ook Surinaamse Nederlanders, waaronder Maritza Russel, die in Rotterdam Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd.

Russel kreeg bekendheid met het blad Beauty Expressions en haar in black hair gespecialiseerde kapsalons. In 1998 is zij uitgeroepen tot Zwarte Zakenvrouw Nederland. Ook Ria Kensenhuis van de vereniging Soso Lobi kreeg gisteren een lintje opgespeld meldt Radio Nederland Wereldomroep.

In Utrecht werd de heer K.G. Vrede (62) Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 2007 is de heer Vrede bestuurslid van een stichting ter ondersteuning van tienermoeders in Suriname. In Diemen kreeg mevrouw J.A. (Joyce) Te Vrede de Koninklijke Onderscheiding vanwege haar jarenlange inspanningen voor de vereniging Sranan Bromki Dyari, die zich inzet voor behoud van de Surinaamse cultuur en klederdracht.

Heeft u meer informatie over andere Surinamers die dit jaar een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen, stuur ons dan een bericht.


4 REACTIES

 1. Allen, van harte proficiat!!!

  Ga zo door aub!!! Jullie zijn tenminste iemand wier iets voor de gemeenschap betekent.
  Jullie zijn geen Surinamers maar Nederlanders.

  Echte Surinamer betekent niets voor een ander!! Er zit afgunst in hun!!!

  Ik zeg! leef en laat leven. Wanneer je in Suriname iets goeds wil doen voor hen, wordt je al gauw beroofd.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 2. recentelijk nog in april 2012 heeft mw.yvonne wongsoredjo(de moeder van de kinderen saimo) een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen namens hare majesteit de koningin van nederland, uit handen van de burgemeester van den haag. zij ontving de ridder in de orde van oranje nassau, voor haar inzet gedurende 35 jaren in de culturele dans en muziek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.