Surinaamse rechters hebben geen instructie nodig

13

PARAMARIBO, 29 apr – “Surinaamse rechters hebben geen instructie nodig.” Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, Biza. De opmerkingen van NDP-leider Desi Bouterse slaan nergens op. Suggereren dat de rechters geleid worden is minstens kwaadaardig. De case van A Combinatie spreekt voor zich.

Bouterse’s staat met de billen bloot. “We leven duidelijk in een rechtsstaat. Onze rechters zijn van zo’n kaliber, dat ze geen instructies nodig hebben”, zegt Hassankhan. Dat had Bouterse moeten weten als politicus. Nu is zijn voorspelling dat A Combinatie zou winnen, niet uitgekomen. De rechter blijkt zijn eigen weg te gaan. Het maakt dus niet uit wie voor- of nadeel heeft aan het rechterlijk besluit.

Overigens hebben de opmerkingen geen enkel effect. “We laten ons niet afleiden door incidenten”, aldus Hassankhan. De organisatie van de verkiezingen vergt alle aandacht. De oproepingskaarten worden huis aan huis bezorgd. Ook moet de loting plaatsvinden voor de nummers van de kandidatenlijsten. Dat gebeurt per district. “We hebben echt nog veel werk te verzetten.”


13 REACTIES

 1. oh oh oh deze Minister nee he de man is verbaal zo slecht praat als een kind van 3 en noemt zich minister van Biza , wat een joke is hij hoor, ik krijg spontaan kromme tenen als dhr hasankan praat ojjee


  Maak melding

 2. Naar alle waarschijnlijkheid was deze set duidelijker dan FISO…..Das aan….jaja meneer DASAAN

  Want vliegtuig is al vertrokken maar heeft nooit behoorlijk kunnen landen….klapband alles…enz enz. gescheurde romp zelf

  Dit was een vrij hoge voorzet….de verdediger kon het weg koppen maar de aanvaller ook…….jaja voor doelpunt ben jij daar.


  Maak melding

 3. In het verleden zijn vele zaken niet naar behoren gelopen en gaven helemaal geen rechtsgevoel nog zekerheid.

  Waar de één voor minimaal de bak in gejaagd werd.
  Lopen anderen met behoorlijk bewijs tegen hen gewoon vrolijk rond en lopen doodleuk anderen mislukkeling te noemen.


  Maak melding

 4. zonder instructie van de uitvoerende macht kunnen de rechterlijke en de wetgevende macht niet functioneren.wetten worden door mensen gemaakt en niet door god.

  laten wij ons niet belazeren door de minister hassankhan van binnenlandse zaken.

  ik vind dat hij beter op zijn woorden moet letten en geen domme dingen blijft uitkraaien.


  Maak melding

 5. Wat een zwak gelul van een minister. Is hij nou zo bij de tijd of lopen wij achter op de feiten? Minister, u mag deze vraag zelf beantwoorden. Juist ja, omdat de gerechtelijke macht zo corrupt is, lopen velen van jullie soorten nog vrij rond. Met “soorten” bedoel ik ministers en hoogwaardigheidsbekleders die in de fout gaan. Ga daar eens over nadenken, corrupte bende!!!!


  Maak melding

 6. Belangrijk!

  Wat is nou belangrijker: de stellingname en uitspraak van Bouterse of; de uitspraak van de rechter.
  Hoe blij kan een kind zijn dat recht heeft op een snoepje en dat ook krijgt?

  Beweren dat we in een Rechtsstaat leven is even belangrijk als het weten dat het niet zo is.
  In een echte Rechtsstaat mogen verdachten van moord, verkrachting en corruptie niet meedingen naar politieke of staatsfunkties.
  In Suriname weten we dat een deel van de lui op de kieslijsten helemaal niet deugen en aan bovengenoemde criteria voldoen.
  Om met de brede kant van je mond te beweren dat we in een Rechtsstaat leven moet je eerst goed om je heen kijken.

  Natuurlijk hebben de rechters in Suriname geen instrukties nodig. Het zou erg zijn als dat wel zo was. Het gaat om het steekspel.
  En dat we dan zo blij zijn met deze uitspraak en daarbij zeggen: “zie je wel!”
  is erg kinderachtig. Rechtsstaat? Nog niet!


  Maak melding

 7. @ brantimaka en die andere ezels van de NDP,
  wie gaf opdracht en instructie voor de moord op ongewapende landgenoten in fort zeelandia, wie heeft mijn langenoten zonder enige vorm van proces afgeslacht??
  mensen die massaslachtng rechtvaardigen moeten hun grote waffel houden over hoe het recht werkt.belangrijk in een rechtsstaat is dat een rechtsstaat uitspraak doet en niet een medogenloos massamoordenaar die zich nooit aan de wet heeft gehouden.


  Maak melding

 8. bewindslieden en politici dienen zich terughoudend op te stellen vanwege het principe van scheiding der machten.

  maar nee deze kennen gewoon hun plaatsen niet en bemoeid zich ook overal mee.
  of kunnen de idioten ook dit niet opbrengen.


  Maak melding

 9. Doctor BIGI SKRIFI

  Rechts college voor de arme bevolking en de jeugd.

  Organiseren is iets wat je doet, voordat je wat doet, zodat als je het doet, het geen chaos wordt.

  Een goede administratie – wederom met nadruk op GOEDE – is onontbeerlijk voor de aansturing en begeleiding van tal van processen. Begrijpelijk dan ook dat de kiescommissie geintresseerd is dit zo bijzonder middel. Deze is immers de voornaamste bron van gegevens die de kiescommissie nodig heeft vvor het wetmatige bij het uitvoeren van een zo belangerijke taak voor land en volk.

  De kieswet van ons land, ik bedoel hier met name op de regels die te vinden moeten zijn in, dan wel af te leiden zijn uit de nationale wetgeving, nationale beleidsregels en internationale verdragen. Als leidraad moet gelden de algemene beginselen van behoorlijk van bestuur, aangevuld met internationale verdragen.

  Ons land heeft op dit gebied ook internationale verdragen getekent. Mede ook waarnemers uitgezonden. Ons land kan zich geen fouten veroorloven.

  Als altijd zegt doctor Bigi Skrifi, behoren wet en recht de regels aan te geven, met de rechter als arbiter, als zich interpretatieverschillen voordoen. En dat alles transparant en zichbaar is voor het landsbelang, de arme bevolking, de jeugd en de internationale gemeenschap.

  Welke deze regels zijn en hoe ze moet worden toegepast, laat doctor Bigi Skrifi het over aan de wetgever, de rechtspraak, de nationale deskundigen, de politiek, het kiesbureau, de arme bevolking, de jeugd en iedereen die vrede – rust en vooruitgang voor aan ons land gunnen.

  De rechtspraak heeft zich met hand en tand tegen dit soort onnozele juridische zwakzinnigheid verzet. De juridische zweep er over heen en de hersenen leren wat bij.

  Met de billen bloot en de plank mis slaan.
  Deze uitspraken van een bewindvoerder tegen over een partijleider, dit geven is een aanwijzing voor een politieke PLEE RUZIE te voorzeren voor het arme volk, de jeugd en het landsbelang.
  Het arme volk, de jeugd, de politiek en het landsbelang verlangd alleen maar naar rust en vrede.
  Met de billen bloot, dat moet iedereen, die zich moet ontlasten van de politieke, sociale en maatschappelijk druk en voeding.
  De plank mis slaan, niemand in ons land houd van een vieze wc. Wij leven in jaar 2010.

  De uitspraak van de partij leider, is een uitvloeisel van het geloof in zijn broeder de super jurist en lands advocaat. Hem kan, de partij leider, niets kwalijks nemen bij gezond verstand. Hij heeft geen rechten gestudeert en ga je gram halen bij de super jurist. De partij leider geloofde in de kennis, kunde, ervaring, en status van lands advocaat zijn broeder de super jurist. Dit is zijn recht en vertrouwen.

  Het label van de zaak winnen, betekent niet je recht halen.

  Het label de zaak winnen. Betekent voor Doctor Bigi Skrifi; het is een manier om zinloze dingen zin te geven, als het je maar je zelf niet overkomt.

  Wat mij opvalt is, dat iedereen zich heeft laten horen in deze zaak met uitzondering van de DNA voorzitter en de bewindvoeder domeinen. Pas op mijn broeders en zusters, die het met ons land menen, de arme bevolking en het landsbelang ernstig nemen, the evil is in the corner.

  Wie de partij leider, de president het leven heeft verzuurt in de DNA, U krijgt loon naar werk. Wie niet zich niet bemoeit en geen aandacht heeft hun kleine broeder krijgt loon naar werk.

  Wacht maar de hand van God, de Cultuur, het Arme volk en de jeugd, gaan jullie aanraken, stelletje smeerlappen.

  Het spel heet mens erger je niet, en geen porie sidong.

  De Surinaamse familie heet, verzoening – vergiffenis – zorg voor de arme bevolking, zorg voor de jeugd, lands vooruitgang, rust en vrede, stabiliteit.

  Zorg goed het arme en de jeugd.
  Wees eerlijk en rechtvaardig.
  Wees trost op land bevolking en vooruitgang.
  Laat nooit de hand van God en Cultuur je aan raken voor onrecht.
  Spreek altijd met je grote broeders en zusters in goede en slechte tijden.
  Leef altijd in rust en vrede.
  Geef altijd verzoening.

  Stof tot na denkenken, voor de Grass Roots.

  Met de vriendelijke groet,

  Doctor Bigi skrifi.


  Maak melding

 10. De outcome van legio gerechtszaken spreken boekdelen. nDe tijd hoeft het niet meer te leren dat Bouta gelijk heeft. Gilds was zeker ook niet bezig met valse zaken en Segebaai at zeker ook niet uit de pot van de vrouw van die mninister?


  Maak melding

 11. alleen mensen die geindoctrineerd zijn geven bouterse gelijk in deze zo simpel is het.
  ze komen zogenaamd op voor de arme bevolking in suriname terwijl iedereen kan zien dat juist dat deel van de bevolking het te verduren heeft gehad tijdens de mislukte revolutie, wie zijn de mense in de rij moesten staan voor lege winkels , wie kom geen medecijnen krijgen voor hun zieken. vertel de bevoling ook hoe die rijke ndp rijst boeren in nickerie aan die grote lappen grond zijn gekomen.de oplossing is niet de ndp de oorzaak van alle ellende in suriname is de ndp en bouterse jullie zijn zo dom dat jullie je wederom laten inpakken door een stelletje boeven van de ndp.


  Maak melding

 12. En waar waren de rijken DU?Gevlucht naar Holland en een achterlijke gebak (Brunswijk)charteren om het vuile werk op te knappen,terug te keren om het arme deel armer te maken.
  Rijke rijstboeren van de NDP?Heb jij ze soms gecrieerd?Want deze rijke rijstboeren zijn lang voor de NDP,door kei en keihard werken geworden wat ze nu zijn,heeft/had niets te maken met de NDP,tjeeeee het wordt steeds erger met je DU.Zoals iedereen weet was de VHP daar in Nickerie politiek gezien heer en meester,sommige rijstboeren waren het zeker zat en zijn doelbewust,hopende op veranderingen,over gestapt naar de NDP,een prima zet van ze,ook hebben Bouterse vergeven, denk je niet?
  Wat ik persoonljk heb kunnen vastellen is:De NDP/MegaC. wordt gesteund door Surinamers van alle komafs ,maw Hind.,Jav.,Creolen,Indianen,Boslandcreolen noem maar op,eindelijk een beweging die niet etnisch geschoeid is.En dat maakt ze tot de grote winnaars van de komende verkiezingen.Dat geef ik je op een briefje,tenzij er niet wreed gefrauderd zal worden.


  Maak melding

 13. minister Hassankhan, minister Hassankhan, waar is uw verstand? Onder in de koffiekop?

  U noemt de grote fouten van uw rechter en advocaten in Suriname “incidenten”. Rechters van goed caliber??

  Bent u wel goedwijs? Heeft u weleens de corrupte praktijken van rechter Anandkoemar charan onder de loep genomen?
  Onlangs verklaarde een crimineel deze rechter veel geld te hebben betaald waarbij de crimineel zijn broertje heeft opgelicht.

  Rechter Charan is door de gedupeerde op hoog niveau aangepakt en heeft deze rechter toch niet zoveel schade kunnen aanrichten. Vast staat dat hier sprake is van omkoping via advocaat Truideman en Moerahoe.

  De crimineel is nu boos en heeft buiten de rechter te hebben betaald en dat deze rechter niet doet wat die beloofde, ha ha, de oplichter wordt opgelicht en de rechter heeft zijn eigen graf gegraven..

  Meneer Hassankhan, als het allemaal zo goed geregeld is, waarom pakt het hof de criminele notarissen zoals Soeroejdbalie niet aan? Waarom spreekt de in casu zijnde rechter geen recht, waarom heeft rechter Charan zich opengesteld voor omkoping met gestolen geld? Waarom worden er te pas en on te pas kinderverkrachters en pedofielen vrijgesproken?. Waarom trapt de rechter in indianen verhalen zoals dat van dr Jairam die een arme man genaamd Kolo heeft opgelicht? Kolo had een bedrag overgemaakt als aanbetaling op een machine aankoop. de vrouw van jairam verklaarde voor de rechter dat ze de buitenvrouw van kolo was en daarmee was de kous af. Kolo was al zijn geld kwijt. Justitie in Suriname had deze zaak allang anders kunnen oplossen door wel degelijk een strafrechtelijk onderzoek in te stellen!. De heer Kolo is inmiddels overleden, en een arts als Jairam is met zijn centen ervandoor gegaan!.

  Uw rechters bewijzen steeds dat ze hun verstand heel ver in de koffiekop hebben zitten. NIET ALLEMAAL HOOR!.

  Maar zolang alles en iedereen om te kopen is zie ik en zien zovele anderen dat Suriname geen rechtstaat heeft. Het land is qua corruptie naar de verdoemenis geholpen door Nieuw Front omdat de leiders wellicht te veel naar Bollywood kijken

  De groeten,

  mr. R. B


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.