Onderzoek moord John Veira ook buiten Suriname

9

PARAMARIBO, 29 apr – Het justitieel onderzoek naar de moord op topambtenaar John Veira blijft niet beperkt tot Suriname. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Ook buurland Guyana is in beeld. Het voorval daar met een Surinaamse helikopter krijgt een extra dimensie.

Dat heeft direct te maken met de aanhouding van de passagiers door de Guyanese politie. Onder hen bevond zich een zakenman. “We hebben de informatie over de heli gekregen van de Guyanese autoriteiten. We zijn geïnteresseerd in het voorval”, zegt Santokhi. De Guyanese justitie raakte op gegeven moment geïnteresseerd. Dat was na terugkeer van het toestel van een trip naar het Guyanese binnenland.

Enkele uren tevoren was de heli als vermist opgegeven. Of er een link bestaat met de moordaanslag moet nog blijken. Volgens de Guyanese media is er wel degelijk een verband. Justitie Suriname vat lokaal de draad op. De bemanning zal worden gehoord. “Ook zonder de melding van Guyana zouden we vragen stellen. Aan de hand van de verklaringen zullen we verdere stappen nemen”, aldus Santokhi.


9 REACTIES

 1. Men hoeft niet veel te zeggen maar als de gegevens kloppen is het een goed opgeleide schutter geweest.

  Kan haast niet dat een man op 15 meter afstand…..slachtoffer 3x in de borst raakt of slachtoffer bleef stijf staan om als schietschijf gebruikt te worden.

  Maar u ziet het wanneer anderen uit het buitenland komen om Suri’s opteleiden in het (schieten)…..moorden.
  Vergeet niet wie en wie daar in Su. kwamen en of komen opleiden….daarom Tjander Taktaki laat mij hoor….Jij bent alvast een bron van het opleiden !!!!!!!!!


  Maak melding

 2. In dit soort zaken laten de getuigen niets los, vooral als zij niet chantabel zijn door bewijzen die zij zelf hebben achtergelaten.

  Zelf ben ik bang, dat met zoveel liquidatie zaken in suriname die on-opgelost zijn, deze aan dat rijtje zal worden toe-gevoegd.

  Ik hoop van harte dat de daders van deze moord gepakt zullen worden, omdat ik mij niet kan voorstellen dat deze man iets met duistere praktijken te-maken had.

  Of moet deze moord gezocht worden in een samen-zwering van een vijandige buur die als eerste toeslaat om suriname enigszins te verzwakken in het geval het tot een conflikt komt. In dit geval moet ik in herinnering brengen het bezoek van de minister Justitie Santokhi aan guyana enkele maanden terug.

  Verder moet ook op de uitspraken van ex president j.Wijdenbosh gelet worden; dat hij op het punt stond Tigri binnen te vallen.

  De vraag is; wat heeft Santokhi daar besproken en met wie. Ik vertrouw deze vent niet, let op mijn woorden.

  Bovendien merk ik dat de nickeerjanen zich niet echt verzetten tegen de guyaneze regering die surinaams grond-gebied bezet.
  Wanneer u ook let op de houding van Santohki tegen die zelfde regering, dan lijk het wel zijn eigen soort mensen, dus zijn vrienden te zijn. Hij komt niet op voor het surinaamse belang.

  De vrijage met de guyaneze bestuurders maakt deze man verdacht in mijn ogen.
  Wij moeten gaan oppassen in dit land voor verkapte racitishe politiek. Reken maar dat wij wakker zijn.


  Maak melding

 3. De persoon van 9:16 pm is zo doorzichtig in zijn racistiche opmerkingen.Het is spijker zoeken op laag water.
  Als de NDP gaat winnen, wat ik niet hoop, ga jij je reed vegen met een 1/5 deel van een rol toilet papier en je gaat weer overnachten op straat om aan de beurt te komen voor het kopen van bezine voor je auto.
  Begrijp je het wel of niet, wanneer die moordenaar weer aan de macht komt?? Dus ga liever stemmen voor het nieuw Front is mijn advies.


  Maak melding

 4. @2: Nu ga je wel een beetje te ver met je raciale verdachtmakingen welke kant noch wal ranen… Precies zo kunnen we ook praten over die op handen zijnde vliegverbinding tussen Suriname en Ghana. Zielig met je hoor.


  Maak melding

 5. @ hypocriete teootje ,
  je moet bang zijn waneer de leiding van jou land over gaat tot het moorden van mensen die kritiek op hun wanbeleid leverd daar moet je bang voor zijn de mensen waar jij iedere dag propaganda voor maakt jij ben hypocriet als het maar zijn kan teo en dat neem ik jou zeer kwalijk, er is een bericht verschenen vanuit de ndp kamp en dat bericht geeft aan dat waneer de ndp aan de macht komt in suriname de media in aan banden gelecht gaat worden censuur dus dit soort berichten makem mij bang omdat de leider van de ndp in het verleden heeft laten zien hoe hij met de kritische media omgaat .in de jaren 8 was nietmand zijn leven veilig in suriname zelf als jij een mooie vrouw had en een militair vond haar leuk had je een probleem ik ken gevallen waar burgers in suriname in de jaren 80 koelbloedig zijn doodgeschoten door militairen van bouterse alleen maar om het feit dat die man een een mooie vrouw had. ik heb het gevoel dat jij teo en velen anderen de helft niet weten hoe het is om te leven onder een militaire regime waarvan meer als de helf van de militairen zwaar verslaafd waren en niet wisten hoe ze met hun macht positie om moesten gaan .wat jij en de rest van de aanhagers van bouterse hier doen is de boel bagatelliseren dat is verwerpelijk teootje.


  Maak melding

 6. @ theo jij lijkt me hier de grootste racist, maar dit heb je blijkbaar niet door. Dit is tekenend voor leeghoofdige garnalen met hun onderbuik gevoel analyses.


  Maak melding

 7. Ik heb Theo..nr 2 gelezen….racistisch komt het echt niet over.
  Maar wat ik wil zeggen bepaalde figuren zijn gewoon niet te vertrouwen.
  Ik vertrouw die Tjander Tiky yu njang…. voor geen meter.
  Als Politieman liep hij al met een dubbele agenda.
  (schiet ook graag zenuwachtige onschuldige jongen dood.)waarvan iedere politie agent weet wanneer er geschoten moet worden en wanneer niet.
  JIJ SCHIET VOORAL NIET OP KLEINE JONGENS ZONDER ENIG CRIMINEEL VERLEDEN >>> EN VOORAL ALS HET (situatie) NIET DREIGEND IS….HIJ DEED HET GEWOON….voor de lol

  Hij is vriend van jouw (crimineel) pakt jouw centjes(wan bun bigi hap) sluw af geef het niet terug maar hij laat jouw OPSLUITEN of hij geeft jouw zonder jouw geld aan het buitenland.
  Buiten de wettelijke regels van SU.

  Daarom hoe heeft men zo een schurk tot Minister kunnen maken…..FRONT law..en als iemand onbetrouwbaar is maakt niet uit wie….geel groen rood of bruin….MAAR KIJKUIT….Hij brengt jouw(zelf land en volk)..vroeg of laat in grote problemen.

  Opa Ronald werd ooit Pres …want iedereen dacht schone vingers.
  Maar nu anno 2010…..GEEN BALLEN + stinkende vinger en handen.
  Ga dit begrijpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.