Uithaal Bouterse naar Surinaamse rechters misslag

54

PARAMARIBO, 28 apr – Desi Bouterse slaat de plank compleet mis. Zijn recente uithaal naar de magistratuur raakt kant noch wal. “Surinaamse rechters werken op instructie”, riep de NDP-leider onlangs vanaf de kansel. Hij voorspelde onomwonden dat A Combinatie, AC, het kort geding zou winnen. AC verloor.

In tegenstelling tot wat Bouterse voorspelde, is het time-out voor de drieledige combinatie. En geen kwestie van instructies en instructeurs. En evenmin een scenario. Want volgens Bouterse was dat de reden voor president Ronald Venetiaan’s besluit zich onbevoegd te verklaren. De bal was dus doorgespeeld naar de rechter. Die zou in al zijn onafhankelijkheid en neutraliteit geen blaam treffen.

AC zou gelijk krijgen en er was geen vuiltje aan de lucht. De enige overgebleven waarheid is dat AC niet vol kan deelnemen aan de verkiezingen. Bouterse is in zijn hemd gezet. Maar de politiek zou de politiek niet zijn als er geen draai aan te geven is. Desi Bouterse kan altijd nog beweren dat hij slaagde in zijn opzet. Met de theorie van de omgekeerde psychologie in de hand. De vraag wordt dan wel wie neigt naar instrueren.


54 REACTIES

 1. Niemand kan begrijpen dat deze indiaan (lees Bouterse)hoogspel speelt.Zijn (politieke)schijnbewegingen zet jan en alleman op het verkeerde been.Ik durf te wedden dat zijn uitspraken juist averechts hebben gewerkt op menigeen in de Surinaamse samenleving.Een winkelier die zich focust op één persoon die zich opvallend gedraagd,heeft geen oog voor de eigenlijke dief.Als voorbeeld: Venetiaan heeft zich de afgelopen periode zodanig tegen Bouterse en alles wat daarme samenhangt gekeerd,dat hij niet eens merkte wat er in zijn eigen regering misging (en tot nogtoe niet).Bouterse heeft in deze geen MISSLAG maar een zuiver SLAG geslagen door weer een foute dekking van de tegenstander.


  Maak melding

 2. Desi is niet in zijn hemd gezet, hij heeft `ìntelligent`geschreeuwd!!
  Hij heeft het psychologisch aangepakt,geen enkele -zichzelf respecterende -rechter zou een andere uitspraak hard durven maken!
  Dit soort spel hoort ook bij politiek!
  odi,
  wakaman


  Maak melding

 3. Desi Bouterse kan altijd nog beweren dat hij slaagde in zijn opzet. Met de theorie van de omgekeerde psychologie in de hand.

  Surinamers wees op uw hoede en stem correct op 25 mei aanstaande en wees er vooral op Tijd bij.
  Het is een belangrijke dag voor Land en Volk er kan zo weer een grote vlucht van Surinamers komen richting Frans Guyana, Nederland of Amerika komen als het land na de verkiezingen door verkeerde politici geregeerd wordt. Er staan grote belangen op het spel voor Land en Volk.


  Maak melding

 4. Als je een penalty neem , dan stuur je de keeper ook nar de verkeerde hoek door een schijnbeweging, soms lukt het en soms niet en schiet je mis.
  De keeper, het doel en de penalty nemer, het publiek kijkt toch met ingehouden adem,de ene juicht de ander slaakt een kreet van teleurstelling.
  Misslag of niet, hij die de misslag maakte weet wat hij deed,de durf hebben om toch de penalty te nemen en te geven dat is een vraag waard want waarom gaf de scheidsrechter de beslissing??!!

  Tan bun


  Maak melding

 5. Dit is geen kwestie van de plank misslaan
  Desi speelt ’t goed, en natuurlijk zijn er mensen die er munt uitslaan na wat ie nou gezegd heeft, we weten in elk geval dat ie er goed voor staat, naar 25 mei toe. Dat is duidelijk, alleen de mensen die naar ’t stemhokje zullen gaan, die gaan bepalen of deze man de grootste partij zal worden, en nogmaals dat moment, is belangrijk, dan neem je een beslissing, en dat weet jij alleen
  Nu dingen roepen etc, is vrij normaal
  Het wordt wel een span torie de volgende maand

  Time will tell!!!!!!!!!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 6. Goed zo Bouterse,door je strategische zet,heb je de zg.rechterlijkemacht in hun hemd gezet.Er was geen ontkomen meer aan,door jouw redevoering moesten ze het AC in het ongelijk stellen.
  Jij bent tenminste een vent met ballen.
  Venetiaan en in mindere mate Santoki zijn de losers.

  Het AC wist dat ze fout zaten,maar door hun eerdere goede ervaringen met de rechterlijkemacht,dachten ze hun gelijk te halen,misschien was het hun gelukt,maar Bouterse heeft,door zijn suggesties,daar een stokje voorgestoken.


  Maak melding

 7. recht toe en recht aan of een strategische stelling aannemen,ofschoon de media leent zich prima voor het politieke spel.

  wie even door denkt haalt meer uit bouterse zijn bewering ,dan alleen wat hij gezegd zou hebben.


  Maak melding

 8. Misschien moest de heer Bouterse wat genuanceerder met zijn uitspraken omspringen, maar hij heeft iets wakker geschud bij de gerechterlijke macht. Wij kennen het probleem van onze Surinamers in alle lagen. Wij zijn te gekleurd. De politiek wordt in alle lagen doorgevoerd op een negatieve wijze. De uitspraken van Bouterse hebben geleid dat wij tenminste een objectieve rechtsgang hebben aanschouwd. En zo hoort het ook. Dit geldt ook voor de rechtsgang in de decembermoorden. Geen politieke invloeden en andere sentimentele uitspraken, maar pure objectieve rechtsgang. ALLEEN FEITEN TELLEN. En dat bepalen de rechters. En deze rechters mogen absoluut niet gekleurd zijn in hun aanpak van deze zaak.


  Maak melding

 9. Bouterse denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft.
  En denkt dat hij het de bevolking een loer kan draaien.

  Nee Meneer Bouterse. Het is een tijd geleden dat men in jou geloofde of bang was voor je.

  Het is enkel een groepje domme mensen die denken dat Bouta nog wat kan maken in suriname.
  Maar zijn tijd heeft hij gehad.
  Nanga Palm wie de Go


  Maak melding

 10. Op zich is het vrij simpel en kan elke uitkomst van de rechter in DDB zijn straatje worden geluld.

  Zoals de eerste lieden allen “kakelen” heeft hij dus een meesterset gespeeld.
  Door de rechter te beinvloeden AC te weren, dus hebben zij een super slimme DESI Bouterse.

  Maar gad de rechter anders geoordeeld dan had hun Super slimme DDB het dus ook primma voorspeld.(in hun ogen), want dan handeldende rechters op instructie.

  M.a.w. WAT de rechters ook hadden besloten, de dommerikken hadden altijd DDB zijn gelijk of slimheid kunnen aanhalen.

  Hoe DOM kunnen de mensen in SME wel niet zijn die immer maar achter DDB zijn kont aanlopen?

  Zegt iets over het niveau van zijn aanhangers/kontlikkers/bewonderaars.
  Deze vragen zich nimmer af hoe een eenvoudige soldaat(sport instructuer) vandaag de dag tot de welgestelde Surinamers behoord. Eerlijk met hard werken verdiend zeker? Keep on dreaming.

  Laat DDB nu voorspellen volgens welke ionstructies de rechters ziullen handelen t.a.v zijn moordpartijen in december 2008 gepleegd.

  Oja sorry DDB, die lui zijn op de VLUCHT geschoten. Allen morsdood in de rug geraakt toch? Erg geloofwaardig. . vind jij dat zelf niet?

  En jouw aanhangers ? Die geloven nog immer dat die lui een tegencoup wilden plegen zeker?

  Laat hen feest vieren te Brokopondo op jouw private play garden en gedenk hen met wat grond en swietie njang en zij blijven achter jou aanhuppelen, terwijl JIJ HEN UITLACHT, want ook jij vindt hen de grootste STOMMELINGEN.

  P.s. Hoop dat de overgrote meerderheid van de SME stemmers op 25 mei met HET VERSTAND KIEST.

  GOD BLESS SURINAME


  Maak melding

 11. Bouterse is in zijn hemd gezet.DDB heeft de domoren die niet kunnen schaken in hun hemd gezet.Ik durf te wedden dat DDB een heel goede schaker is.Zoals nr.1 (isri) het heeft verwoordt is heel mooi ingezien.Uitstekende strategie, want men verwacht een hoekschop en krijgt een penalty in zijn mars.DDB en zijn adviseurs bewijzen dat het strategen zijn(voorruit kijken en denken) wat ik bij deze front regering never heb uitgemaakt.Men keek in het front naar de splinter (Bouta) in de ander zijn oog en zag de balk (PL)niet in eigen ogen.Hoe dom kan je zijn als Pres.Dat het time-out voor de drieledige combinatie was wist hij wel.Allen nog de domme een loer draaien was zijn volgende zet.GOD ZIJ MET DE (WIJZE)SURINAMERS. De vraag wordt dan wel wie neigt naar instrueren.Het antwoord is simpel:DE STRATEGEN.


  Maak melding

 12. Het is een belangrijke dag voor Land en Volk er kan zo weer een grote vlucht van Surinamers komen richting Frans Guyana, Nederland of Amerika komen als het land na de verkiezingen door verkeerde politici geregeerd wordt.Dat is de mening van RAY nr.3.Wie houdt ze dan tegen?Opgeruimt staat netjes en alleen “de echte SURINAMERS” die om het land geven blijven om het te helpen opbouwen.De slappelingen kunnen oprotten.Wij in Suriname hebben niets aan slappelingen, verraders en mensen die het gezegend Land in de uitverkoop gooien.”BEAT IT”, hoe sneller hoe beter.


  Maak melding

 13. MMMMMM Baja, na maneer dise wang trong a President fo mi mooi kondre Srang baja meka tang pe a de, want ago potie alla rechter nanga avocati na ing zaka tak dalak uno mang takie moro, deng taki mond dood, en dati na revolutie me kondre man

  tang Boeng loko pe jo worto e poti te 25 mei

  Ramji


  Maak melding

 14. Geachte redactie,

  In de aanloop naar de Algemene en Geheime Verkiezingen op 25 mei 2010 a.s. in de Republiek Suriname, is door de Surinaamse Rechterlijke Macht het laatste woord intussen gezegd geworden. En hieruit blijkt het ‘Onafhankelijk Kiesbureau’ haar gelijk te hebben gekregen.

  Wij willen ten aanzien hiervan op wijzen, dat het Recht op een Vrije Meningsuiting een recht is welke voor elke mens geldt en dus voor elke Surinamer is weggelegd. Als die nou van mening is dat die nou gelijk zal krijgen of niet. Dat recht heb je in elk geval wel.

  De heer Desire Delano Bouterse als favoriete voorman van de Nationale Democratische Partij van Suriname bij deze verkiezingen, heeft d.m.v. ‘zijn’ bevindingen en/of zijn jaren lange ervaringen, slechts van dat ‘Recht op een Vrije Meningsuiting’ gebruik gemaakt. En zoals gebruikelijk dat publiekelijk gedemonstreerd ook. Kennelijk met het besef dat elke politieke partij of organisatie, toch ondergeschikt zal behoren te zijn aan een uitspraak van de Rechterlijke Macht. Maar om dat recht sommigen te onthouden, is niet waar wij voor kiezen. Absoluut niet.

  http://www.youtube.com/watch?v=hudkJFyPzoI&feature=related

  Dat deze Surinaamse Rechterlijke Macht daarentegen als Onafhankelijk orgaan, de afgelopen jaren vanwege politiek geklungel van het Front (NPS en VHP) bij grote delen van de Surinaamse gemeenschap aan vertrouwen heeft ingeboet, kunnen wij ons best indenken. Maar wat op dit moment telt, is dat wij steeds vooruit moeten blijven denken. Vooral over wat wij straks met het land Suriname willen. En hoe wij haar economie en de welvaart voor haar burgers nu daadwerkelijk vorm kunnen gaan geven.

  En dat is een kwestie waar wij op 25 mei 2010 a.s. helaas NIET ALLEN over mogen stemmen, maar wel over mogen meedenken of over mogen meepraten of mee discussiëren. Zelfs direct ook aan zouden mogen meedoen als wij dat graag zouden willen. En als dat gene wat wij momenteel publiekelijk aan het ventileren zijn, haar invloed op politici zal mogen hebben, zal in de toekomst nog moeten blijken.

  http://www.youtube.com/watch?v=3yfz8yTXKXI&feature=channel

  Vast staat dat wij allen ongetwijfeld het beste willen. En andere directe belanghebbenden zullen straks hopen wij, beslist gaan kiezen voor wat zich eerder reeds succesvol bewezen heeft.

  En al het andere zal ten slotte daaraan helaas ondergeschikt gemaakt worden of misschien toch niet helemaal. Omdat uitsluiting van gekwalificeerd kader, slechts opgrond van een verkiezingsuitslag, ons geen juiste optie lijkt.

  Echter hopen wij dat in deze kwestie, slechts de toekomst ons het gelijk zichtbaar zal mogen aantonen.

  http://www.youtube.com/watch?v=MOghcZmJT4k


  Maak melding

 15. Mede forumgangers leuk om dit allemaal te lezen.
  Ik speur pro DDB en contra DDB.
  Maar ik mis waar het precies om draait. Het gaat om wet, recht en rechtstaat.
  Laten wij ervan uitgaan dat er een eerste stap is gemaakt richting rechtstaat.
  Gelukkig is vrouwe Justitia ditmaal goed geblinddoekt. En ik hoop bij de ‘Allerhoogste’ dat het zo blijft.
  Op deze manier kan de nieuwe generatie opgevoed worden in respect voor wet en recht.

  ‘DD Bouta zal zich de volgende keer wel in de rechtzaal vertonen’, want de rechtstaat die aan flarden is geschoten is hergeboren.

  Of…..sla ik de plank ook mis net als DDB?
  Mocht dit zo zijn, dan moet hij ’s nachts uit zijn bed gelicht worden door A-Team.

  Waarom?: Iedereen hoort zich aan wet en recht te houden. De rechtstaat is herboren.


  Maak melding

 16. En Sranangmang heeft,je Brunswijk ook zijn weelde met hard werken verkregen?zijn jij ea dan geen aanhangers van dieven,moordenaars,verkrachters,bankovervallers,internaalgezochte crimineel enz.enz.
  En je eigen volk in Suriname zijn niet meer zo oerdom als toen,ze zijn slimmer geworden doordat je boevengilde(FrontStront)ze keer oop keer belazert.
  Je zit hier in Nederland denk ik,je denkt dan dat je slimmer bent dan je eigen volk,weer zo 1 die denkt:O ik zit in Holland en kan mijn eigen volk voor dom uitmaken,for get it hoor,ze zijn alerter en trappen niet meer in die broodjes aap verhalen van FrontStront.
  Wat kunnen sommige Surneds toch o zo neerbuigend praten over hun eigen volk.


  Maak melding

 17. Opvallend veel reactoren lijden aan het oeroude Surinaamse syndroom: Rechtpraten wat krom is. Hoe kun je nou praten over “omgekeerde psychologie” en dat soort flauwekul. Met zijn uitspraak dat “de rechters door de politiek gestuurd worden”, geeft al aan dat hij nauwelijks respect heeft voor de rechtsstaat Suriname. En mensen die dit allemaal goedpraten zijn van hetzelfde niveau.


  Maak melding

 18. Het mooiste in deze kwestie is; dat iedereen zijn eigen interpretatie mag hebben van de mening van de hr Bouterse. U mag vinden wat u wilt. Zo mag de hr.Bouterse net als u, zijn eigen mening hebben over de rechterlijke-macht in suriname.

  Het belangrijkste is dat de AC nu zelf besef dat zij inderdaad te laat waren.

  Bij de komende verkiezing gaat het om , welke partij het beste suriname vooruit kan brengen. Dat is voor mij de belangrijkste waar het om draait bij de DNA verkiezing.
  Ten aanzien van de grotere industriële werken zal Suriname na 25 mei 2010 gericht moeten werken aan het opzetten van meer staatsbedrijven naar model van Staatsolie. Daarvoor komen in aanmerking de goud-, diamant-, marmer- en bauxiet/aluminiumindustrie, terwijl alternatieve energieopwekking door middel van zonnepanelen, windturbines en kleine waterkrachtwerken in gedecentraliseerde vorm één van de speerpunten van beleid dient te worden.

  Samenwerking met buitenlandse multinationals behoeft niet verkeerd te zijn, maar het prerogatief voor maximale winstmarges binnen de genoemde sectoren dient aan de kant van Suriname te vallen. Deals zoals met de Alcoa, Cambior, thans IamGold geheten en het nieuwe op onze goudrijkdommen loerende Newmont, behoren naar onze smaak voorgoed tot het verleden. IamGold en Newmont dienen met de nieuwe regering om de tafel te gaan zitten en andere voor Suriname voordeliger uitvallende deals te sluiten.

  Voor het geval dat deze grote bedrijven die enkel aan de eigen voordelen denken niet mee wensen te gaan met het nieuwe industriële denken van Suriname, dan geldt: it is my way or for you the highway!!!!

  Met onze grote rijkdommen in de Surinaamse bodem is er voldoende onderpand bij het verwerven van internationale leningen die binnen redelijk korte termijn terug kunnen worden betaald, mits onder andere wordt voldaan aan de voorwaarden en randvoorwaarden die in deze verhandeling zijn genoemd.

  Het is toch onbegrijpelijk dat de Surinaamse overheid geen organisatorische greep kan krijgen op de illegale goudwinning die jaarlijks meer dan 1,7 miljard US dollar aan omzet kent. Dit gigantisch bedrag waarover in de meeste gevallen geen belastinggelden aan Vadertje Staat wordt afgedragen valt illegaal opererenden in de schoot. De gigantische hoeveelheden goud worden verder in overwegende mate aan buitenlandse afnemers verkocht en de verkregen winsten aan de Surinaamse economie onttrokken

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 voor de echte ontwikkeling van suriname.


  Maak melding

 19. Zowaar!

  Dit hele artikel hierboven heb ik drie dagen geleden al geschreven op dit forum. Het uitlokken van een tegenovergstelde uitspraak van de rechter door Bouterse, was zo klaar als een klontje.
  Deze uitspraak was precies zijn wens. Met deze uitspraak kunnen telleurgestelde AC leden een anti-Front stem gaan uitbrengen of helemaal niet stemmen, waardoor Winst voor MC.
  Politiek is een spel met strategische zetten.
  En gaat u nu vooral niet denken dat ik NDPer ben, meneer Neus.


  Maak melding

 20. Ja Isri sommige mensen weten niet wat politiek is
  Dit is een goed voorbeeld van politiek voeren!
  En kijk iedereen trapt erin. Bouterse nooit anders geweest en hij gaat het dit keer maken!!


  Maak melding

 21. ik heb bouterse en zijn aanhangers eerder vergeleken met en dieren beul die lid wil worden van de PVDP, partij voor de dieren.
  lees stuk voor stuk hun reaktie dan kan iedereen zien hoe dom deze mensen zijn, bouterse heeft duidelijk voor zijn beurt gesproken en nu staat hij voor lul en die stomme aanhangers van hem proberen met alle soorten bochten dit goed te praten.
  bouterse leid die domme massa ven de ndp op een zeer doorzichtige manier om de tuin.@ nummer 17 zoek jou eigen antiliaanse landgenoten op a.u.b en laat de surinamers zelf hun problemen besrpeken a.u.b we hebben jou advies niet nodig.


  Maak melding

 22. Bouterse heeft met zijn analyse duidelijk willen maken dat er in Suriname een onzichtbare hand de machttouwtjes in handen heeft.Deze onzichtbare hand heeft het machtsspel mooi kunnen spelen.De rechterlijke macht danst naar de pijpen van deze machtsgroep.Men heeft de schijn gewekt alsof de rechters recht hebben gesproken conform het kiesreglement.Dit lijkt op het eerste gezicht zo te zijn.

  Men heeft namelijk een marginale partij, dus een nietszeggende partij als de AC opgeofferd, om de indruk te wekken dat er sprake is van een eerlijke rechtspraak. De situatie zou echter anders zijn als de VHP of de NPS vergeten waren om hun kandidatenlijst op tijd in te leveren.Dezelfde rechters zouden aantoonbaar tot een andere uitspraak zijn gekomen in het voordeel van de VHP of NPS.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 23. Volkomen onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die enige waarde aan de uitspraken van DDB hecht. En dit geld mn voor politicie die dit soort onzin teksten van DDB plaatsen.


  Maak melding

 24. Meesterlijke set van DDB. Zo heeft hij kunnen voorkomen dat je rechterlijke dwaling krijgt. Daar tegenover heeft juist zijn advocaat Kanhai Zijn vertrouwen in de rechtelijkemacht uitgesproken. Zie zie zo. cirkeltje rond, en ze kunnen geen kant op.


  Maak melding

 25. Bouterse heeft geen enkele misslag gemaakt, integendeel !, Dit is politiek en dan wel op hoog niveau, maar dan moet je het wel begrijpen. In een land als suriname kun je niet anders.


  Maak melding

 26. Beste PURE,

  Ik ben nog aanhanger van MC,PL, FRONT, AC of wie dan ook in SME.

  Ik weet ook dat ene Brunswijk zeker niet beter is dan ene DDB.
  Ook hij en vele anderenhebben op dubieuze wijze hun rijkdom vergaard.

  Mij gaat het puur om de bewering van DDB voorafgaande aan de rechtsgang, en dat men ongeacht welke uitkomst alle kanten op kon gaan vanuit zijn mening “gesproken”.

  Anderen vinden hem nu een slimme strateeg die op zijn beurt de rechters beinvloed zou hebben, en anderen vinden dat hij dus een misser heeft gemaakt door de uitspraak van de rechter.
  Niks meer en niks minder.

  Verder woon ik gewoon in SME voor jouw info en blijf vinden dat grote delen (gelukkig niet allen) van het volk gewoon politiek DOM zijn. Daar is SME niet uniek in trouwens.


  Maak melding

 27. De uitspraken van Bouterse zijn schandelijk, maar die geven weer ’s mands karakter aan.

  Deze man waant zich al decennia lang boven de Surinaamse wetten.

  Ik heb vaker opgeroepen dat deze man de ontwikkeling van Suriname in de weg staat.Deze moordenaar/drugsbaron is sinds 30 jaar een grote ondermijner van ’s lands soevereiniteit.
  Iedere keer vraag ik mij ook af wanneer deze monster voor goed achter de tralies verdwijnt.

  Er loopt een dikke rode draad door Bouterses leven nl wie niet voor hem is is tegen hem.

  De recht zaak die tegen hem liep in Nederland dacht hij een top advocaat in handen te nemen.
  Die top advocaat weigerde hem te verdedigen.

  Een andere top advocaat nam de verdediging over maar toen die geen gunstige wending aan die zaak kon bewerkstelligen kreeg hij ruzie met Bouterse. De advocaat werd zelfs beschuldigt door Bouterse van oplichting.

  Surinamers wees verstandig en stem tegen die mega-boeven combinatie.Vergeet niet wat deze man (Bouterse) ons heeft aangedaan.


  Maak melding

 28. de reacties zijn misselijkmakend.
  totaal geen respect voor de rechterlijke macht.
  Behalve bouterse zijn een hoop op deze site die dezelfde manieren hebben.
  recht in eigen handen nemen.
  denken dat je alles in pacht heb.
  de rechterlijke macht beledigen.
  zo kennen we surinamers. toevallig zijn er niet veel van anders zou suriname niet zo ver zijn.
  zege voor de rechtstaat.
  zege voor de democratie.
  dat is wat teld.
  en niet wie gelijk heeft.
  in deze tijd kan je tenminste als je niet eens ben, bij de rechterlijke macht kloppen om een oordeel te krijgen.
  en die moet je ook respecteren.
  je wordt in ieder geval niet standrechtelijk geaxecuteerd.
  Papo


  Maak melding

 29. Beste Lodewijck (reactie #16)’

  In je reactie geef je aan dat de ‘Rechtstaat’ in de Republiek Suriname is ‘herboren’. Bedoel je daarmee, dat daarvoor van recht weinig sprake was? Om vervolgens de indruk te wekken d.m.v. een vingerwijzing, dat deze Rechtstaat eerder aan flarden werd geschoten? En dan gaat het bij ons hierbij beslist niet om uw politieke geaardheid, doch slechts om uw argumenten.

  Wanneer een vreedzaam volk gezien de historie van Suriname, constant onrecht wordt aangedaan d.m.v. onder andere ‘armoedegeweld’. En dit onrecht op een gegeven moment onder het mom van een verkapte ‘democratie’ zich jaar in jaar uit blijft uiten en slachtoffers blijft maken. En wel zodanig dat deze verkapte democratie in een verkapte rechtstaat, zelfs vormen van een ‘dictatuur van de meerderheid’ gaat aannemen. Waarin er tenslotte zelfs een ‘cultuur’ van onderdrukking, uitbuiting en minachting van dat volk door politici als normaal beschouwd wordt. Zonder zelfs enig rekening mee te houden, dat zulks een onrechtvaardigheid wrevel onder het volk kan gaan oproepen. Terwijl de berichtgevingen over deze interne wantoestanden je eerder anders deden geloven. Zowel door de lokale als de internationale media, die nimmer gewag van het onrecht maakten, vanwege politiek gewin opgrond van 3.4 miljard ontwikkelingshulp. Dan moet je als buitenstaander niet merkwaardig van opkijken, wanneer op een gegeven moment de vlam inderdaad ‘serieus’ in de pan slaat.

  http://www.youtube.com/watch?v=1AZn5nWIj_g

  En de geschiedenis van Suriname, van Slaven Kolonie, Statuut tot Republiek, spreek boekdelen. En wanneer je de tijd genomen hebt, om die rumoerige geschiedenis van de Republiek Suriname zorgvuldig van dichtbij te bestuderen, dan zul je tot de verbazingwekkende ontdekking komen, dat de Surinaamse Revolutie o.l.v. Desire Delano Bouterse, het Surinaams volk in haar algemeenheid slechts een deel gegeven heeft, van waar zij generaties lang zo gaarne naar verlangde.

  http://www.youtube.com/watch?v=oRMabOZqodA

  Maar zelfs daarmee zal de Republiek Suriname geen genoegen meenemen. Want wat in het verschiet ligt, IS een rechtvaardig deel van ons volk. En met ondersteuning van dat volk en alle krachten die dit volk liefhebben, zullen wij ook dat rechtvaardig deel gezamenlijk voor ons volk proberen op te eisen. En 25 mei 2010 a.s. biedt daar een gunstige gelegenheid voor.

  Een ideaal om voor te leven. En als het niet anders kan, een ideaal om voor te sterven.
  Denki a tori.

  http://www.youtube.com/watch?v=uq4UjV7InC0&feature=related


  Maak melding

 30. Het is duidelijk dat men waarschijnlijk nooit gehoord heeft over een schijnbeweging.

  Ik wist dat het een set van Bouterse was.

  En men is goed gaan denken en behoorlijk ook…..DUS DE RECHTER MOEST FRONT EVEN VERGETEN……anders hadden zij weer een lelijk probleem…..dus gingen zij wijselijk contra BOUTA.


  Maak melding

 31. Beste Lodewijck (reactie #16)’

  In je reactie geef je aan dat de ‘Rechtstaat’ in de Republiek Suriname is ‘herboren’. Bedoel je daarmee, dat daarvoor van recht weinig sprake was? Om vervolgens de indruk te wekken d.m.v. een vingerwijzing, dat deze Rechtstaat eerder aan flarden werd geschoten? En dan gaat het bij ons hierbij beslist niet om uw politieke geaardheid, doch slechts om uw argumenten.

  Wanneer een vreedzaam volk gezien de historie van Suriname, constant onrecht wordt aangedaan d.m.v. onder andere ‘armoedegeweld’. En dit onrecht op een gegeven moment onder het mom van een verkapte ‘democratie’ zich jaar in jaar uit blijft uiten en slachtoffers blijft maken. En wel zodanig dat deze verkapte democratie in een verkapte rechtstaat, zelfs vormen van een ‘dictatuur van de meerderheid’ gaat aannemen. Waarin er tenslotte zelfs een ‘cultuur’ van onderdrukking, uitbuiting en minachting van dat volk door politici als normaal beschouwd wordt. Zonder zelfs enig rekening mee te houden, dat zulks een onrechtvaardigheid wrevel onder het volk kan gaan oproepen. Terwijl de berichtgevingen over deze interne wantoestanden je eerder anders deden geloven. Zowel door de lokale als de internationale media, die nimmer gewag van het onrecht maakten, vanwege politiek gewin opgrond van 3.4 miljard ontwikkelingshulp. Dan moet je als buitenstaander niet merkwaardig van opkijken, wanneer op een gegeven moment de vlam inderdaad ’serieus’ in de pan slaat.

  http://www.youtube.com/watch?v=1AZn5nWIj_g

  En de geschiedenis van Suriname, van Slaven Kolonie, Statuut tot Republiek, spreek boekdelen. En wanneer je de tijd genomen hebt, om die rumoerige geschiedenis van de Republiek Suriname zorgvuldig van dichtbij te bestuderen, dan zul je tot de verbazingwekkende ontdekking komen, dat de Surinaamse Revolutie o.l.v. Desire Delano Bouterse, het Surinaams volk in haar algemeenheid slechts een deel gegeven heeft, van waar zij generaties lang zo gaarne naar verlangde.

  http://www.youtube.com/watch?v=oRMabOZqodA

  Maar zelfs daarmee zal de Republiek Suriname geen genoegen meenemen. Want wat in het verschiet ligt, IS een rechtvaardig deel van ons volk. En met ondersteuning van dat volk en alle krachten die dit volk liefhebben, zullen wij ook dat rechtvaardig deel gezamenlijk voor ons volk proberen op te eisen. En 25 mei 2010 a.s. biedt daar een gunstige gelegenheid voor.

  Een ideaal om voor te leven. En als het niet anders kan, een ideaal om voor te sterven.
  Denki a tori.

  http://www.youtube.com/watch?v=uq4UjV7InC0&feature=related


  Maak melding

 32. Noltie 13

  Opgeruimt staat netjes en alleen “de echte SURINAMERS” die om het land geven blijven om het te helpen opbouwen.De slappelingen kunnen oprotten.Wij in Suriname hebben niets aan slappelingen, verraders en mensen die het gezegend Land in de uitverkoop gooien.”BEAT IT”, hoe sneller hoe beter.

  Als je dat opgeruimd staat netjes noemt blijkt dat je weinig of geen besef hebt over de geschiedenis van je land.

  De stroom vluchtelingen in de 80 en 90 jaren van uit Suriname was ongeveer 350.000 die onder ander naar Frans Guyana, Curacao, Nederland en Amerika vertrokken.

  Dit was het gevolg van een verkeerde economisch politiek beleid in die jaren waarbij de rechten van het Surinaamse volk met de voeten werden betreden.

  Het begon met de Machtsgreep van opstandige militairen op 25 februari 1980 die leidde tot Stakingen van de Vakbonden waarbij belangrijke vakbondsleden en prominenten van de samenleving werden op gepakt en uiteindelijk geexecuteerd in het Fort Zeelandia (ook wel bekend als de de 8 Decembermoorden).

  Die 25 februari revolutie van de militairen leidde weer tot een nasleep in het binnenland van Suriname.
  Waarbij het Leger van Desi Bouterse het opnam tegen de in opstand gekomen Marrons onder leiding van Ronie Brunswijck die zich aan het verzetten waren tegen het regiem van Desi Bouterse.
  Velen inwoners van het land vluchten toen naar het buitenland voor een veiligere heenkomen dat was niet omdat ze slappelingen zijn.


  Maak melding

 33. ach, ach, ach,,,er zijn veel chinezen in Suriname,, en ze willen geen enkele.. zwarte tussen hun benen,,,,,wie heeft ze naar sur gehaald,,? geen Bouta


  Maak melding

 34. DU, ,welke regel van mijn posting lees je dat ik deze of gene advies geef?Tjeeee zo te lezen trek je absoluut geen volle zalen voor BEGRIJPEND lezen.
  Who the hell are you om mij te vertellen om bij mijn Antilliaanse vrienden te blijven ,ter jouwer informatie heb ik vrienden ondere heel wat verschillende nationaliteiten,dan hoe dan?Ik mag reageren waar en hoe ik wil,al ben ik Sur./Anti.,tjee en jij bent voorstaander van vrije meningsuiting zo je anderen wil doen geloven?Ga fietsen hoor.

  Ok,Sranangmang excuses voor mijn voorbarige reaktie.


  Maak melding

 35. hahahahaha die pure zit wederom in de puree volgens mij weet jij niet wat jij allemaal schrijft je lult maar wat. een advies als wij surinamers onze discussie voeren moet jij als antiliaan een pas op plaats maken begrepen.


  Maak melding

 36. Wat wij ook niet moeten vergeten is dat ook in Nederland de gerechtelijke uitspraken door de media worden beïnvloed,tot aan de minister van Justitie en Politie.
  Wie dat niet door heeft, leeft alleen in zijn eigen wereld, onlangs nog heeft de Minister van Justitie en Politie dat laten blijken.
  Wie goed nadenkt kan ook weten dat Mr.Kruisland, s,lands advocaat is en dus niet tegen de staat gaat werken, nee dan laten ze bepaalde restricties vallen om precedenten te scheppen.
  Kortom niet getreurd want vanaf nu is de Surinaamse tijd afgelopen en zal dit gebeuren als wettelijke precedent in de wetboeken worden opgeslagen.
  Alleen een NOVUM had de zaak kunnen redeen, maar Suriname is klein en iedereen wist dat het om een interne strijd ging!!
  Wat Bouterse, heeft gedaan is in verkiezingstijd zijn gram halen tijdens een campagne en dat mag en kwam de huidige president en rechters ook goed uit.
  Er is altijd meer onder het gras wat buitenstaanders niet weten, ik zeg afschaffen die etnische partijen en kom met een twee partijen stelsel, Democraten en Republikeinen, dan ben je van die etnische gelazer af.
  Bouterse, heeft eigenlijk de ogen van het volk en het buitenland geopend om te laten zien dat hij nu geen militair meer is.
  Iedereen roept Bouterse, dit Bouterse, dat, had


  Maak melding

 37. @ akademiya.
  neem je jou zelf wel serieus???
  jij bent een demagoog eerste klasse, als het over de mijnbouw gaat in suriname misbruik je namen van bekende surinamers die aan een vrezelijke ziekte zijn overleden .
  nu gaat het over de rechtsstaat in suriname kom je wederom met jou gefrustreede uitleg jij weet dat in de jaren 80 een militaire dictatuur in suriname was die alle regels en wetten met hun militaire laarzen hebben vertrapt mensen zijn zonder enige vorm van proces afgeslacht iedereen die deze moorden rechtvaardig is naar mijn mening immoreel.wat nou idealen het is allemaal om eigen belang geweest.


  Maak melding

 38. Bouterse heeft met deze uitspraak bewust de rechter beïnvloed , want als de rechter anders had beslist ( in het voordeel van A Combinatie. )dan zou Bouterse gelijk krijgen.
  Suriname s voor mij geen rechtstaat , maar een Boeven staat..


  Maak melding

 39. Geachte heer Hoost (reactie #41),

  Of wij onszelf serieus nemen, is absoluut niet waar wij ons op dit moment bezorgd over maken.

  Onze bezorgdheid gaat momenteel meer naar o.a. de halverwege gebouwde brug over de Saramacca rivier en de bewoners die daar momenteel mee opgescheept zitten.

  Terwijl u eerder in Nederland in een hoofdrol alles in het werk stelde, om de bouw van de brug over de Suriname rivier de grond in te boren. En Trouwens, dit is nou uw brug over de Saramacca rivier, gebouwd door uw Frontpartners anno 2010. En raden maar wie dit nou na 25 mei a.s. zal moeten afmaken!

  http://www.waterkant.net/suriname/newspictures/images/20070730001050_brug_saramacca.jpg

  En durft u ons nou te willen aanspreken over ‘serieus nemen’?!!!!! Wat ging er feitelijk in de hoofden van uw voormalige Frontpartners om, is the question. Toch te gek om rond te lopen?!!!!!!!

  Terwijl de bewoners van het district Saramacca in het kader van de komende verkiezingen van 25 mei 2010 nu al hun hoofden vasthouden, wanneer zij naar de beerput in hun achtertuin kijken. Waar uw politieke Frontpartners hen nu mee opgescheept hebben? Wie houd wie voor de gek!

  http://www.youtube.com/watch?v=18dm7WIBv5k

  Terwijl in Afrika bijvoorbeeld creatieve jongeren er alles aan proberen te doen, om hun levensstandaard en dat van anderen te verbeteren? Jongeren die ook u kennelijk niet serieus durft te nemen. Alleen maar omdat u uw prioriteiten door de jaren heen klaarblijkelijk dusdanig verlegd heeft, dat een gezond denkend mens er geen touw meer aan kan vastknopen. Maar gelukkig weten onze jongeren beter, dat het oude onherroepelijk vervangen dient te worden voor ’toekomst perspectief’. En dat staat in elk geval als een paal boven water.

  http://www.youtube.com/watch?v=G8yKFVPOD6o&feature=related

  Trouwens, welk praktisch bewijs wilt u nog toegeleverd krijgen, opdat het uiteindelijk tot u kan doordringen, dat ‘politiek’ GEEN ’tikkertje spelen’ is (Zie youtube video “Monkey taunt Tigers” op reactie #33).

  Maar dat het politiek bedrijf, daadwerkelijk werken is aan ‘Welvaart en Ontwikkeling’ in het belang van de totale gemeenschap.

  En wanneer u daarvoor durft te kiezen, zal dat pas dan een signaal zijn, dat u op het juiste spoor beland bent. Maar tot dat moment, is er wat ons betreft werk aan de winkel. En het liefs onder ‘daadkrachtig leiderschap’.

  En laat hopen dat u dat alvast serieus neemt, wat voor ons en velen van belang blijkt te zijn. Al het andere is volgens onze visie secondair.

  http://www.youtube.com/watch?v=2U9STwWezxM


  Maak melding

 40. De AC-strijd is gestreden en het leed is geleden. Dit is toch wat anders dan vanachter een boom de andere neermaaien en wegrennen. Voor dit spel is intelligentie nodig.


  Maak melding

 41. hahhhahhha ik moet echt lachen om die aanhgangers van bouterse ze misbruiken alles om hun gelijk te halen.
  wie niet weet waar die vandaan komt kan geen lijn uitstippelen waar die naar te wil.
  vene heeft het mooi gezegt hij zij dat geen enkele jongeren hem moet komen vertellen dat ze niet weten wat er is gebeurd tijdens de brute mulitaire bewind van bouterse.
  de grootste voetballer van afrika WEAH heeft het ook mooi verwoord hij zij we hebben geen sterke leider nodig in afrika wat we nodig hebben zijn goede leiders. ieder mens die moord mensennrechten schending en dictatuur massamoord rechtvaardig is naar mijn mening niet goed bij zijn hoofd. @ nummer 43 ik neem jou niet serieus je ben de weg kwijt en dat geld voor de hele aanhang van bouterse ze zijn geestelijk niet in orde ze zijn gestoord. de ndp laat iedere dag zien dat zijn niets hebben geleerd van hun misdadige verleden het zijn wolven in schaapskleren zijn er staat nu een bericht op de ndp site,de ndp zegt in dat bericht dat zij de pers vrijheid aan banden gaan leggen waneer zij de macht in handen krijgen in het verleden heeft bouterse laten zien wat hij met kritische media doet.


  Maak melding

 42. Doctor Bigi Skrifi.

  Denkwijze en verstand.

  De partij leider heeft het niet over juridische zaken.

  Hij heeft de uitspraken van zijn grote broer, de super jurist en lands advocaat gewoon en met respect gevolgd. Dus de partij leider treft geen blaam. Hij gelooft in de kennis, kunde en ervaring van zijn grote broer. Dit betekend buiten zijn schuld om. Wat is er fout aan zijn uitspraak.

  Zijn vraag was eenvoudig.
  De afwezigheid van alle schuld in deze zaak.

  De label in deze zaak , de zaak winnenen is niet van de partij leider, maar van zijn grote broer, de super jurist en lands advocaat. Hij heeft de grote woorden gezegt.
  Wat is er fout om je broeder te geloven.

  De uitspraak van de super jurist en lands advocaat, je gaat de zaak winnen, want er is geen wetgeving, is niet van de partij leider. Pas op fariezeeers, tollonaars, kwaadspekers en oorblasers.

  Het label je gaat de zaak winnen, is manier van bepaalde machthebbers om zinloze dingens, zin te geven, als het deze machthebbers niet zelf overkomt.

  De uitspraken van de minister;
  met de billen bloot en de plank mis slaan, is misplaatst.

  De partij leider heeft altijd een schone wc.
  Hij heeft recht om zijn darmen te ontlasten van problemen.
  De partij leider heeft geen last van ongedierte en heeft geen plank nodig, we leven in 2010, dat betekent high tech.

  De partij leider is niet geinteresert in PLEE RUZIE.

  De partij leider is geintereseert in de noden van het arme volk, de jeugd, het landsbelang, vrede en rust voor het land en volk, vooruitgang voor land en volk, verzoening en de De surinaamse familie die het met land en de bevolking goed menen.

  Mens erger je niet, dat is het spel die iedereen kent. Neem je fietsje jongen en wordt piloot van je eigen vliegtuig en laat, de partijleider, het arme volk, de jeugd en de president met rust. Het arme volk, de jeugd, de politiek wil aleen maar rust en vrede en vooruitgang. Het land Suriname wil geen spanningen.

  Speel niet met de hand van God.
  Speel niet met de hand van cultuur.
  Speel niet met de hand van de arme bevolking.
  Speel niet met de hand van de jeugd.
  Speel niet met het landsbelang.
  Laat zij jouw niet aanraken.

  Ons land heeft vrede, rust, vergiffenis, vooruitgang, politieke stabiliteit nodig.

  Wij zijn geen haatdragende en wrede mensen.
  Wij zijn mensen van vrede, rust en vooruitgang. LAAT IEDEREEN MET RUST A.U.B.

  Koop een pakje popcorn en ga lekker wandelen in de RUST EN VREDE STRAAT.

  Ons land heeft rust en vrede en vooruitgang nodig laat iedereen met rust en leef in vrede.

  Het volk heeft sterke leiders nodig, die eerlijk en oprecht zijn tegen arm en rijk en de jeugd.

  De zegen van God en Cultuur, voor- die het met volk en land menen.

  Stof tot na denken voor de grass roots.

  De vriendelijke groet van,

  Doctor Bigi Skrifi.


  Maak melding

 43. Bouterse heeft sedertdien allang weer andere dingen gezegd.

  Maar hier aan de “Waterkant” moet kennelijk als headline prijken datgene wat hem de das kan omdoen.

  Don’t you all loose’ers worry, “hij gaat het maken in- Suriname en voor de Surinamers.


  Maak melding

 44. DU/ezeltje van Zansibar #47, wat zouden wij die wrikvaste aanhangers van DDB anders moeten doen. Wij zijn ook overtuigd van ons gelijk dat uiteindelijk Sranan sa wini.

  Dat onze eerste burger steevast teruggrijpt naar zijn achteruitkijkspiegel geeft onverbloemd aan dat het water hem/hen duidelijk tot aan de lippen is gestegen. De man heeft geen troeven meer.

  Nog nimmer is het land zo verdeeld geweest in verschillende etnische kasten en klassen als nu.


  Maak melding

 45. wij weten dat deze Beest bouterse alleen maar broodjeaapverhalen verkoopt aan die domme massa die hem aandidden hij weet hoe dom ze zijn dus hij roept van alles en nog wat ze geloven hem toch als bouterse morgen roept dat niet hij maar zijn dubbelganger de massaslachting in het fort heeft gepleegd geloven die ezels hem ook.lees een reaktie op nummer 48, ik walg van dit soort domme mensen bouterse heeft het surinaams volk in zijn ziel getrapt vernederd ondedrukt arm gemaakt daarom komen zwarte mensen niet vooruit ze laten zich misleiden door mensen als bouterse. domme koeien


  Maak melding

 46. hoe dan ook bij een overwinning van bouterse bij de komende verkiezing zal suriname de grote verliezer zijn.
  laten wij mensen die suriname lief hebben en beetje verstand hebben dat deze beest nooit meer ik het machtcentrum van suriname komt.bouterse heeft nooit de meederheid van de surinaamse bevoking achter hem gehad daar klamp ik mijn aan vast dat is de realiteit en niet het doemdeken scenario van de aanhangers van surinaams grootste massamoordenaar DB


  Maak melding

 47. Bouterse heeft 5 jaar geleden wel de meerderheid van de bevolking achter zich gehad,door de verkiezingen glansrijk te winnen,het was de NDP die de grootste partij was,maar door te gaan vreten met de duivels Somo en Brunswijk heeft Vene kans gehad om te regeren.
  Dus DU, je verhaal klopt voor geen cent.
  Wacht maar af,25 mei zal je psychische toestand ergere vormen aannemen als je daadwerkelijk gaat beseffen dat Bouterse/MegaC.,99% van de bevolking achter zich heeft staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.