Surinaamse politica wast handen in onschuld

15

PARAMARIBO, 28 apr – “Ik voel me niet verantwoordelijk.” Dit zegt Alice Amafo, ex-minister en kandidate van A Combinatie. De vrouw wier kandidatuur de lont in het fatale kruitvat bleek, wast de lieflijke handen in onschuld. En dat niet even met de natte vinger. Amafo weet zeker dat de steken elders vielen.

Niet in haar partij, Abop, dus. Maar bij de partij voor Broederschap in Eenheid, Bep. Met name Bep-leider Caprino Allendy verzette zich met hand en tand. Alice Amafo mocht geen kandidaat worden. Koste wat kost. “Het is niet de taak van andere partijen te bepalen wie de kandidaat wordt van de andere”, zegt Amafo nu. Allendy zag het anders. Hij dreef door en de combinatie in zijn geheel raakte in tijdnood.

De kandidatenlijsten werden niet op tijd ondertekend. Het ging vooral om die van Paramaribo. Uiteindelijk werd toch getekend. Op de eerste plaats stond Allendy. Amafo was nummer twee. Volgens NDP-leider Desi Bouterse was het verzet enkel gevolg van Amafo’s populariteit onder de Marrons. De ene enkele parlementszetel waar AC op zou kunnen rekenen in Paramaribo, zou Amafo toekomen.

En niet Allendy. De rangschikking maakt dan weinig uit. Of Bouterse gelijk had, zal nooit blijken. AC’s uitsluiting smoorde de kans zijn woorden te wegen in de kiem. Zeker is dat noch Caprino Allendy, noch Alice Amafo het parlement binnenkomt. Niet dit keer althans. Als Amafo buiten moest blijven, is dat aardig gelukt. Alleen is met het badwater ook het kind weggegooid.


15 REACTIES

 1. Ma mi gado mang.
  Wanneer heeft zij nu een keer verantwoordelijk gevoelt.

  Je verjaardag vieren met Belangsting geld.???
  Meisje komop en doe iets anders waar niemand last van je kan hebben.


  Maak melding

 2. Die mongool idioot hier boven die zich Tranga noemt jijbent een van haatzaaiers in de Surinaamse gemeenschap om mevrouw op deze maniet te willen bekriticiteren.
  Is zij de enige persoon die gebruik heeft gemaakt van slandsgeld in Suriname

  Er zijn zoveel corrupte personen die in suriname dagelijk rondlopen net als jij.
  leegloper hersenlose afgunstige idioot dat je bent TRANGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  OPROTTEN LANDVULLER IN SURINAME


  Maak melding

 3. Beste amafo hier in Nederland val je op een zondag een burgemeester lastig. De burgemeester wist geen raad met je en maar heeft je meegenomen om ergens in het land lintjes door te knippen.

  In Suriname vier je met belastingcenten van de keihard werkende man/vrouw je verjaardag.

  En dan wilt u nog een keer plaats nemen in het assemblee?

  Ik wil je verzoeken om bezig te houden met huishoudzaken in het binnenland en bemoei niet met politiek want daar heb je geen dosi van gegeten. Blijft in het binnenland en ga niet daarbuiten.


  Maak melding

 4. Precious! | 28-4-2010 10:31:04
  Plotseling zijn Surinamers zo stippelijk, betrouwbaar en zakelijk geworden.
  De reacties komen er als vuurpijlen uit.
  Mijn vraag is …….waar zijn deze hypocriete en huichelachtige Sranang mangs te vinden……wanneer er op grootschalige wijze wordt gefraudeerd in het land………gesjoemel met gronden, corruptie in het douane apparaat en de politie.

  Ik snap niet waarom er zoveer heisa wordt gemaakt over het 5 minuten te laat zijn van een politieke partij?
  Wet is wet, en dat weet een ieder.
  Maar hoe rechttttttttttt is recht en wet in Suriname.
  Hoeveel politici en andere topmannen hebben niet gefraudeerd oftewel tegen de wet in hebben gehandeld in dit land?
  Waren al deze zaken niet in de doofpot gestopt???????????????

  Als wij nu een goede start willen tonen om rechtvaardig te handelen en te proclameren dat wet=wet in dit land………….dan moet dat dan voor elke handeling TEGEN DE WET gelden…….EN LET WEL HET GELDT VOOR EEN IEDER, ONGEACHT NAAM,TOENAAM,FAAM,TITEL,POSITIE, RAS EN KLEUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  iK DANK U!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. jullie JALOERSE achterlijke suriname rs jullie kunnen Alice Amafo niet met je jaloerse bek nimmer breken ze is iemand met klasse daarom zijn jullie zo afgunstig ga aan jullie ontwikkeling werken zwarte waardeloze losers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. als Alice Amafo zic deels bezig met werkzaamheden dan is ze heel goed bezig in plaats dat ze jullie rotzooi waarin jullie zogenaamde domme zwarte stadsneger opruimt in de biinenstad van suriname.

  daarom wonen jullie fotonegres nog steeds in de koloniale tijd in prasie ossos Lage gefrustreerde zwarte apen met zonder verstand als garnalen


  Maak melding

 7. ik was in sme toen dit ‘sprookje’ zich voordeed. sommige kondremans die ik sprak, waren er zeker van dat alice en ronnie iets moois hebben met elkaar (zoals ze vaak alle contacten tussen mannen en vrouwen in die hoek trekken !) ‘anders zou ronnie niet stug hebben stand gehouden tegen caprino’. hoe het ook zij : het is goed dat deze rechtsgeleerde met de mentaliteit van een dochter van een stamhoofd, niet aan de verkiezingen mag meedoen, ook omdat zij te dom bleek om rekening te houden met de regels van de grondwet cq o.k.b..


  Maak melding

 8. Amafo is te arrogant en dat loont niet. Ze heeft nog niet door dat ze een politieke mislukkeling is. Ze weet niet hoe het hoort. Moet zo iemand plaats nemen binnen de wetgevende macht? Ik denk het niet.God slaapt niet.


  Maak melding

 9. Het is overdreven te stellen dat deze vrouw niet meer in de politiek mag terug keren.
  Wat toen met haar gebeurde, heeft zuiver te maken met het missen van ervaring in door haar beklede functie.

  Zij heeft een dure les moeten betalen: om voortaan te weten dat zij haar onderdanen niet zomaar moet geloven. Dus wanneer de medewerkers een feestje voor jouw gaan bouwen dan moet jij als leiding-gevende onderzoeken met welk middel dat gaat gebeuren. Verder mag je als hoofd-verantwoordelijke niet goed-gelovig zijn, maar kritisch.

  Mvr Amafo voor mij mag u terug komen in de politiek. U moet ook weten dat een etnische groep het alleen niet kan redden in suriname.
  Alleen door samen-werking met de gehele bevolking kan iedereen het beter krijgen in suriname.

  Maar natuurlijk moet u ook streven uw eigen groep mensen naar een hoger niveau te tillen wat betreft onderwijs , economie en welzijn.

  Brunswijk zal ook zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, doordat de AC in de regering zat met het front zijn zij verantwoordelijk voor het uit verkoop houden van het surinaams goud aan rijke multinational.

  Somo heeft al verklaard dat de deal met Im-Gold slecter dan slecht was. Wat heeft Brunswijk daar op te zeggen, of voelt hij zich niet mede verantwoordelijk voor wat er toen met het goud gebeurd is.

  Vind u mvr Amafo dat als bestuurders zo dom zijn in deze tijd, dat zij terug kunnen komen aan de macht in suriname. Let wel president venetiaan had beter moeten weten,hij behoort ervaring te hebben in het besturen van een land.

  Het probleem van Brunswijk is dat hij het niet begrijpt dat onze rijkdommen de surinaamers rijk moeten maken en niet de multinationals. Mvr Amafo begrijpt u dat ook, zo ja hoe wilt u dat aan het front duidelijk maken.

  Het Front presenteert geen beleid waaruit kan worden af-geleid dat men de ontginning van het goud zelf ter-hand wil nemen. Het front is bang om een eigen staats-goud-mijn bedrijf op-te-richten. En dat noemt men een gebrek aan daad-kracht. Dus bang om te falen, geen durf , geen ballen, bobo Vene, niets-nutten, gedraai in de marge, leid tot niets, Wel 70% aar-moede-grens.

  Niemand wil toch dictatuur,dus drie termijnen regeermacht is meer dan voldoende, vooral met zo’n slecht resultaat van 70% aarmoede-grens onder de bevolking als gevolg.

  Er moet een nieuwe frisse wind gaan waaien in swiet sranang. Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 voor samen sterk en ontwikkeling van suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.