dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname bij topconferentie Brazilië, Caricom

Suriname bij topconferentie Brazilië, Caricom

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/BRASILIA, 26 apr – Suriname doet mee aan de topconferentie tussen Brazilië en de Caribische Gemeenschap, Caricom. President Ronald Venetiaan leidt de delegatie naar de eendaagse conferentie in Brasilia. Suriname’s inspanningen werpen vruchten af.

Het overleg over samenwerking volgt op jarenlange diplomatieke inzet vanuit Paramaribo. Het is de tweede soortgelijke ontmoeting op staatshoofdenniveau. In 2005 bezocht de Braziliaanse president Ignacio Lula da Silva Paramaribo. Het bezoek was de eerste aanzet tot gestructureerd samenwerken. Lula sprak onder meer de Caricom staatshoofden die in Paramaribo regulier overleg voerden.

Het verzoek volgde op lobbywerk naar beide kanten toe. Suriname pleit voor meer samenwerking met Brazilië, India en Indonesië. Paramaribo kan als veelzijdige hub dienen. Het contact tussen Caricom en Brazilië was tot voor kort slechts incidenteel. In Brasilia krijgt vooral de economische samenwerking meer aandacht. Met Venetiaan nemen tien Caricom-staatshoofden deel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
 1. lekker op reis. van mijn belastingcentjes.
  het gaat u goed.
  geniet maar voor 2010.

  it’s your last year el granpapa baviano.

  tot nooit weerziens.

  de zogenaamde ‘mens’ met zijn ’tien schone vingers’.

  belachelijk.

  don’t forget that 5% Iamgold deal waar u uw medewerking aan heeft verleend, samen met die jongens die op u en die landverrader lijken. i hope that it will haunt you when your sleeping.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES