Surinaamse minister praktisch onder curatele

12

PARAMARIBO, 26 apr – Minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, functioneert praktisch onder curatele. President Ronald Venetiaan controleert elke vierkante centimeter uitgegeven domeingrond. Het model schijnt vruchten af te werpen.

De verticale controle stuurt de grondverdeling meer in gewenste richting. Weliswaar laat. Klachten over vriendjespolitiek en nepotisme gaan al zeker vijf jaar mee. Sinds de aanvang van de huidige regeertermijn dus. Nu kan het ineens wel goed. “Mijn conclusie is dat bepaalde mensen een goede leider nodig hebben voor goed werk”, zei Venetiaan tijdens een massameeting van het Nieuw Front.

Jong Tjien Fa mag geen grond uitgegeven zonder het kabinet van de president te informeren. En het werkt ook. ”Vanaf ik heb gezegd: laat het eerst naar mijn kantoor komen, gaat het goed”, aldus Venetiaan. Coalitie en oppositie hebben het grondbeleid meer dan eens onder vuur genomen. Venetiaan is vaker verweten scheve schaatsen met de mantel der liefde te bedekken. Om lijfsbehoud.


12 REACTIES

 1. Controle!

  Dit is welliswaar vijf jaar te laat, maar laat dit een les zijn en pas dit toe op alle ministeries. Controle vooraf voor alles wat te maken heeft met overheidsfinancien en belangen. Daaronder valt ook ondertekening van contracten met investeerders of derden.
  Handen vol werk voor de president, maar dat is nu de noodzaak bij goed leidersschap.


  Maak melding

 2. Te laat met controle op ORGB nu de verkiezingen in aantocht zijn wordt alles gedaan om een goede beurt te maken door het front.

  Aan het einde van de regeer-periode, controle gaan instellen bij een ministerie is volks-bedriegerij, het volk voor de gek houden door president Venetiaan.

  Venetiaan kon niet eerder actie ondernemen tegen Jong Tjien Fa van ROGB, omdat het cabinet dan zou vallen en vene zijn macht zou verliezen.

  Nu dat somo zelf uit het front is gestapt, om meer zetels te halen bij de komende verkiezingen, gaat vene over tot kontrole van de minister ROGB.

  Deze president moet niet denken dat het volk dom blijft. Nu is er internet en veel nieuws-media. Hierdoor is het volk beter op de hoogte van de ontwikkelingen in suriname en de wereld. Pas dus op voor de mis-leiders van het front.

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 voor een eerlijk beleid.


  Maak melding

 3. theo 100% helder jouw beredenering. ben het helemaal met je eens.vene moest het ijzer smeden toen het nog heet was.niet nu de verkiezing aankomt.je bent glas helder punt uit.
  @ neus blijf meer in jouw neus peuteren zet daarom je neus de andere kant op neus je zit vol droge snot.


  Maak melding

 4. Inderdaad raakt een groot deel van de bewering van ene Theo Kant en Wal.

  Nu durft men het wel zo op te pakken a/h eind van het termijn en gezien de stand van zaken FRONT/PL, maar zo gauw er na een verkiezing weer een coalitie is waarbij een minister van dit ministerie weer zijn eigen gang gaat, ZAL ER NIET ingegrepen worden zoals dhr. Venetiaan nu STOER doet.

  Echter moet Theo zich geen zand in de ogen laten strooien indien hij beweert of aanneemt dat tijdens het NDP bewind op een andere (eerlijke??) wijze grond werd uit gegeven.

  Tot op heden is het altijd een issue geweest van bevriende lui of partijaanhangers bevoordelen.
  Zo heeft men tot op heden grond uitgegeven.

  Niet vreemd dat jonge hard werkende lui elke kans aangrijpen het land te ontvluchten aangezien die nauwelijks perspectief zien voor zichzelf op een rechtvaardige wijze iets op te bouwen.

  En toch kijken sommige Surinamers nog verontwaardigd om zo’n statement. Is het niet waar soms?

  GOD BLESS SRANANG


  Maak melding

 5. De zg “domme”reageerders zien precies wat er speelt bij een desperate NPS,waarom nu met deze mededeling op de proppen komen?Nu vlak voor de verkiezingen?Tja de NPS denkt echt nog dat het volk eeuwig dom blijft.
  Go on,heldere reageerders,laat die 2 minkukels hun gal maar spugen,ze zijn zo wanhopig,door de val van deze StrontFront,dat ze door het bos de bomen niet meer zien.

  Tjeeeeeee, DU,jij kiest toch ook voor STRONTFRONT van dieven ,drugscriminelen,verkrachters,moordenaars en grondpikkers?
  Ieder zijn meug hoor,in een “democratisch”land zoals jij dat telkens typt,is ieder vrij te kiezen voor wie ze willen.
  Laat Ieder In Zijn/Haar waarden.


  Maak melding

 6. Wat jammer, wou net een deal sluiten over de Palmentuin om het in een dierenpark te veranderen. Grote vijver met felgekleurde karpers en goudvissen, een grachtengordel aanleggen om het paleis met BOKITO als de nieuwe bewoner, een fontein aanleggen op het (on)afhankelijkheidsplein, met daar omheen een 9-holes golfbaan. Al mijn vrienden van dit forum zoals Du, Neus en al die andere grappige figuren uitnodigen bij de opening van de golfbaan, live muziek met Jantje Smit en Sieneke. En een live-act van BOKITO hoe je over de gracht rond het paleis kan springen. Come on guys, alle moeite voor niks. Waar gaat het toe met dit land als je geen “”deals”” meer kan sluiten. Dit zou toch een fantastische deal zijn, per slot van rekening kun je ook goede deals sluiten in Suriname. Alleen moet je lid zijn van de DIERENPARTIJ. Een zonnige Koninginnedag aan al mijn vrienden en de redactie van Waterkant. Iedereen veel plezier op vrijdag!


  Maak melding

 7. iedereen is blijkbaar blij dat michael jtf ‘gekortwiekt’is door opa, maar jongens besef toch dat : 1).de huidige regering demissionair is en geen NIEUWE beleids-beslissingen mag nemen > jtf zou in deze fase AL geen gronden mogen uitgeven, met of zonder controle door wie dan ook 2).opa toont (alsnog)’daadkracht’aan zijn stemvee >> wedden dat hij met dit loze gebaar toch wat stemmen wint of behoudt ?.


  Maak melding

 8. Vene controleerd?
  Had hij de overeenkomst met cambior gecontroleerd?waarom trekt hij zijn mond hierover niet open? Mischien omdat hij persoonlijk profijt van had en hebt?Of omdat het hem zijn minister was die niet goed genoeg was maar ja ons rijkdom is toch door deze goeie controleer uitgegeven en het volk mag sterven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.