Sardjoe:”In Suriname moet je politiek samenwerken”

14

PARAMARIBO, 26 apr – “In Suriname moet je politiek samenwerken.” Dit zegt vicepresident en VHP-leider Ramdien Sardjoe. Het is de formule die de afgelopen jaren stabiliteit garandeerde. De VHP denkt er dan ook geen moment aan in zijn uppie verder te gaan. Na 25 mei is het business as usual.

Als het tenminste van de partij afhangt. Het is daarom goed laveren geblazen. “In de huidige politieke constellatie, moet je voor goede samenwerking gaan. Als je dat niet kan, hoor je in de oppositie thuis”, zei Sardjoe tijdens een massameeting. Het verklaart dan ook waarom bijvoorbeeld de NDP steeds in die hoek belandt. Desi Bouterse’s partij mag dan de grootste zijn, het lot is constant.

De VHP blijft dus in het Nieuw Front. In tegenstelling Pertjajah Luhur van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Dat wil niet zeggen dat de ambities gelijk blijven. “We halen meer dan acht parlementszetels”, aldus Sardjoe. De VHP maakt er geen geheim van het presidentschap te begeren. Hoe meer zetels, hoe makkelijker het onderhandelen. Sardjoe wil in de volgende regering het ondernemerschap stimuleren.


14 REACTIES

 1. Progressie!

  Goed zo meneer Sardjoe. Samenwerken is de basis voor progressie. Maar voorkom ten gunste van het volk asjeblieft de vreselijke samenwerking met geboeftes, verkrachters en moordenaars.
  Suriname is er aan toe om een regering van eerlijke en rechtschapen leiders te hebben.


  Maak melding

 2. Nu heeft de NDP een samenwerking: die heet de Mega-Combinatie. Dhr Bouterse gaat deze keer de verkiezingen winnen met hoge cijfers.
  Let op:
  March 22nd, 2010 at 11:35 am
  De Mega-Combinatie gaat voor volledige winst op 25 mei 2010.

  Door mij voor-spelde zetel-verdeling bij de komende verkiezingen van 25 mei aanstaandé, ‘voor de Mega-Combinatie:

  1 . Paramaribo 9 zetels
  2 . Wanica 4 zetels
  3 . Nickerie 3 zetels
  4 . Coronie 2 zetels
  5 . Saramacca 2 zetels
  6 . Commewijne 2 zetels
  7 . Marowijne 1 zetel
  8 . Para 3 zetels
  9 . Brokopondo 2 zetels
  10. Sipaliwini 3 zetels

  Dus de Mega-combinatie kan als er nu verkiezingen zouden worden gehouden 31 zetels winnen in suriname.

  Dit resultaat is het gevolg van de uit-treden van de PL uit het front. Waardoor de kiesdeler in het voordeel van de Mega-Combinatie uit valt.

  Nu moet de Mega-Combinatie de voorsprong cosolideren, op naar 25 mei aanstaande.
  Iedere lid van de Mega-Combinatie moet keihard werken om deze stand werkelijkheid te laten worden.

  Verdeling DNA-zetels per district: in 2005

  1. Paramaribo 17

  2. Wanica 7

  3. Nickerie 5

  4. Commewijne 4

  5. Sipaliwini 4

  6. Brokopondo 3

  7. Marowijne 3

  8. Para 3

  9. Saramacca 3

  10. Coronie 2

  Als de Mega-Combinatie goed presteert zal de kiesdeler in haar voordeel werken. Maar we gaan niet op onze lauweren rusten en strijden door tot de regeermacht is bereikt!

  Stem Mega-Combinatie, voor Mega economische projecten in suriname die werkgelegenheid voor elke surinaamers zal brengen. Te beginnen met een eigen staats goudmijn bedrijf.


  Maak melding

 3. Sardjoe, hou jij je maar koest, wat heb jij nou gedaan, voor de tijd dat je er zat, ook geen donder. Tijd voor anderen.
  Opzouten,

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 4. jij de prentjes ik de centjes
  meneer sardjoe you right jij spreekt de taal van jou soortgenoot/achterban en wat gebeurt er met de soortgenoten van venetiaan die moeten zorgen voor recreatie en ontspanning.

  het in hokjes denken zal volgens mij altijd zo blijven,de leiders van het nieuw front denken niet aan het volksbelang maar meer aan groepsbelang.wie wind zaait zullen stormen oogsten de een naar de andere groep binnen deze combinatie eist het presidentschap.

  somo heeft het nieuw front gedeeltelijk de rug toegekeerd en gaat met zijn soortgenoten de verkiezing in.
  de indiërs,javanen en de afro afrikanen binnen het nieuw front voelen zich(misschien)geen surinamers en dit willen zij ook niet zijn.

  wat is zo minderwaardig om surinamers te zijn.
  we moeten als een natie samen kunnen trekken om dit land op te bouwen voor een ieder,maar er wordt te vaak in dit land met vuur gespeelt,vroeg of laat zal er zeker een uitbarsting komen.

  we identificeren ons vrij regelmatig met het verleden.terwijl we met ons allen surinamers zijn.de surinamers dat zich nog in deze tijd vreemdeling in eigen land voelt mogen van mij terug naar hun land van herkomst en weg zijn de minderwaardigheidscomplex.


  Maak melding

 5. je kan zien dat sommige figuren hier op dit net ziende blind zijn, ze brullen maar wat zonder naar de politieke realiteit van suriname te kijken daar zijn ze te dom voor de ndp van bouterse en bosje vergaarde regeermacht door omkoping.


  Maak melding

 6. Nu wil VHP Pres….ik voel mij hierbij niet veilig….zie J&P daar krijgt die Tjander Taktaki geld uit het buitenland….om heer en meester Justitie en Politie te spelen en een bolwerk van mensen die op hem lijken op na te houden.
  Laat die Sardjoe zijn mond maar dicht houden die hele VHP is voor geen moer te vertrouwen.
  NPS zoekt steeds keer op keer problemen voor de bevolking.


  Maak melding

 7. @marbonzo: “om heer en meester Justitie en Politie te spelen en een bolwerk van mensen die op hem lijken op na te houden.”

  tijden veranderen. het is toch ook zo dat de neger mensen die op hun lijken in hun gelederen betrekken? nu de hindustaan de neger copieert, dan mag dat niet.

  wat dubbelzinnig van je.


  Maak melding

 8. Sardjoe,je moet niet zoveel lulkoeken…

  Je bent gewoon bang voor dramatisch zetelverlies wat dus al zeker vaststaat door jou wanregeren samen met die sukkels van de NPS…

  Jullie hebben je als ordinaire verwaande regeringsleiders gedragen,dus doe ons een plezier en hoepel op uit het DNA…


  Maak melding

 9. Mijn navelstreng ligt begraven in Moeder Aarde in Suriname. En met mij vele anderen die dit aspect van gezamenlijke lotsverbonden samen delen. Het land Suriname verdient alle eerbied, dat alle koembha’s herbergt. Oke, Suriname is van alle Surinamers. Als alle Surinamers naar hun moederland terug moeten, dan is Suriname van de Indianen!!!!! Nu de mensen van Suriname. Het land is groot en de Surinamers (ik ook) zijn miezerig klein. Zelfs in de dierenwereld is samenwerking noodzakelijk om een prooi te vangen (o.a. bij de Leeuwen). Wij, met onze miezerige kleine hersentjes, denken dat de anderen het fout doen. In Suriname kan je dit vertalen in etnische groepen. De ene groep denkt dat de anderen fout zijn. Surinamers kijk naar de dieren en zie hoe zij samenwerken. Als sommige leiders van de politieke partijen straks een stapje opzij doen dan is elke samenwerking tussen de grote machtsblokken om Suriname vooruit te brengen zeer welkom. Let op, schuldigen zullen berecht worden en veroordeelden zullen hun straf moeten uitzitten. Maar hiertegen kan geen enkele rechtgeaarde Surinamer tegen zijn. Dit is namelijk een garantie voor de komende generatie Surinamers. Elke Surinamer moet zich geestelijk vrij voelen en kunnen genieten van de vrijheden die de democratie (hoe slecht ook praktisch uitgevoerd) met zich meebrengt. God zij met Suriname en alle Surinamers ongeacht hun etnisch achtergrond. In elke slechterik schuilt altijd een klein beetje zelfrespect en geweten.


  Maak melding

 10. @marbonzo: “om heer en meester Justitie en Politie te spelen en een bolwerk van mensen die op hem lijken op na te houden.”

  tijden veranderen. het is toch ook zo dat de neger mensen die op hun lijken in hun gelederen betrekken? nu de hindustaan de neger copieert, dan mag dat niet.

  wat dubbelzinnig van je.

  raj ………………………………./////////////////////////////………….

  Die hele VHP daar lijken ze allen op elkaar maar ezel NPS staat nog steeds daar de karavaan voor schurken voorttetrekken.


  Maak melding

 11. De ecologische ontikkelingen/verwikkelingen in- en van de wereld laten ons zien dat meer dan ooit de roepstem is om met vereende kracht en niet met verkrachte eenden zaken aan te pakken. Het is niet duidelijk waar Sardjoe op doelt als blijkt dat iedereen op “zijn” ministeries op elkaar lijkt. Is dat het in een plurale samenleving als de onze? Hebben zij alleen recht op een bordje eten als de dagelijks de zon doorkomt?


  Maak melding

 12. Maar stel je eens voor dat AC in alle districten mee had gedaan…stel je eens voor.

  Dan had de NPS een lelijk probleem….want dan zou AC zeker binnen komen met zeker 8 tot 10 zetels…de NPS 4 of 6….dan let op dan zou BRUINSWIJK PRES…van Su worden geloof me……DOMBO RAMBO BRAVO STYLE.


  Maak melding

 13. Raj ga één ding begrijpen ik(wij) zien het niet zitten met een Pres uit VHP.

  De VHP heeft zich in het verleden gekeerd tegen de onafhankelijk……later ook geen 100% inzet om de onafhankelijkheid van Su op een eenvoudige wijze te doen plaats vinden.
  Dus doe je best iedere Suri mag…maar niet uit de VHP.
  Let iedere Suri…nogmaals maar geen VHP’er

  Raj jij zou het ook mogen(pres van Su)maar niet als VHP’er.
  Als jij de capaciteiten zou beschikken waarom niet.

  LET DUS OP NIET ALS VHP’er…….(anti onafhankelijkheids partij)

  Verder jouw Partij de VHP noemt mensen op podia DIEREN……Hoe kan de NPS erin trappen om met zulke mensen…die anderen AAP of DIEREN noemt….in zee te gaan…….. dit is echt een vorm van zeer domme achterlijke HEBZUCHT van de NPS.


  Maak melding

 14. All of you!!!! goede reactie’s!!!

  Deze sardjoe heeft gewoon hooi in zijn kop!!!
  Met een mestvork moet uitlepelen en de varkens mee voeren.

  Gewoon een bankvuller, houdt de stoel of bank bezet!! in elk geval hij is aanwezig!!!!!!!!!!!!!! Ik dacht dat hij allang ruimte voor de jongeren gemaakt had.

  Ano fie,

  Wiep-Ding


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.