President Venetiaan: veiligheid Suriname fragiel

18

PARAMARIBO, 25 apr – De openbare veiligheid in Suriname is fragiel. Dit zei president Ronald Venetiaan tijdens een massameeting van zijn Nationale Partij Suriname, NPS. De situatie kan elk moment veranderen. “We maken het nu al mee”, zei Venetiaan.

De recente moordaanslag op de manager van de Luchtvaartdienst moet een voorproefje zijn. “Mensen worden in hun woning doodgeschoten. Ook de bommelding op de luchthaven (te Zanderij, red.) kan in dit licht gezien worden”, zei Venetiaan. Hij herkent een zeker verband. Details of namen worden weliswaar niet genoemd. Toch zou er een zekere lijn zitten in de incidenten.

Burgers zouden die lijn ook moeten zien. “Mensen zullen proberen te destabiliseren, de rust te verstoren. Er komt een tijd dat mensen acties zullen ondernemen”, aldus Venetiaan. De NPS is sowieso op zijn hoede. Het betekent niet dat de verkiezingscampagne vastzit. Die is al goed op gang gekomen. “We laten ons niet afschrikken. De NPS blijft doorwerken.”


18 REACTIES

 1. Maar wie is nu de oorzaak…NPS die rommel die jullie maken brengt ons gewoon weer waar wij niet willen zijn…NPS/VHP een katalysator tot geweld.
  Vooral die pokai lawman die jullie daar hebben zitten…Law Taktaki Tjander

  Wie wil vertrouwen in recht en wet als het haast bevolkt wordt door een groep die allen op elkaar lijken

  Vaker erop gewezen jullie zijn daar als ezels bezig…heledag recht en wet recht en wet maar niet weten hoe het werkt….en nu komt die zelfde lummel groot bril ons rotzooi vertellen…voor mij mag jij nog een ronde…….ik ben toch geen voorspeller….Maar risico analyse….daar heeft geen hond daar in FRONT van gehoord…….LUMMELS DOMOREN….Hoe dom kunnen figuren zijn en zich leider noemen.

  Dit is geen jaren ’80 ontwrichting wat jullie gedaan hebben.
  Maar puur domheid dat jullie ons land lelijk in problemen zal brengen….BUITENLANDERS zitten nu al te loeren.

  Daarom Opa Ronald kom ons geen rotzooi vertellen.
  Wij leven niet in de jaren ’80 ’90….let op wij zijn in 2010.
  Andere regels geen rotzooi verhalen…..stabiel van jouw brengt instabiliteit


  Maak melding

 2. Het is zo een oude stok dat niemand er meer in trapt en daarom zal deze verkiezing als de grootste verkiezing in de geschiedenis gaan.
  De president laat naam en toe naam weg ondertussen weet een ieder in het land wie hij bedoelt,wat een opportunist.
  Als de president niet oppast valt zijn eigen achterban uit elkaar want uit onverwachte hoek zal de beerput open gaan.


  Maak melding

 3. sls de politicus/burger ronald venetiaan weet uit welke hoek dit komt,dan is dit zijn burger plicht om het door te spelen aan de minister van justitie en politie zoniet aan de bevoegde instantie om in te grijpen en deze crimineel achter slot en grendel te krijgen.

  de uitspraak van venetiaan is te serieus om dit blauw blauw laten.


  Maak melding

 4. De Mega-Combinatie staat goed in de peilling,
  dat verontrust het front. Dus de destabillisatie komt uit het front en zij willen de schuld in de schoenen van de Mega-Combinatie schuiven.

  Laat het front kijken naar haar eigen minister van justitie die verdacht wordt van fraude op zijn ministerie. Bovendien is de in beslag genomen drugs niet veilig bij de minister, zie de verdwenen 90kg in het depo van de A-Team.

  Het front schreeuwd vaak moordenaar tegen hun tegenstaanders, maar ze vergeten dat zij zelf met moordenaars en verkrachter samenwerken, zie Santokhi die een onschuldige hundoestaanse jongen heeft dood geschoten toen hij politie-agent was.

  Brunswijk die gemoord heeft, verkracht en bankovervallen heeft gepleegd, kan toch gewoon met het front samen-werken.

  Bij OW wordt er sinds lang gefraudeerd, zie ex minister Balesar die twee jaar moet uit zitten wegens Fraude met staats gelden.

  Nu is het niet beter op; zie de mislukte bruggen die worden afgebouwd en die steeds meer geld kosten om af te bouwen. Verder zit Paramaribo onder water doordat Ow geen goede afwateringen heeft gerealiseerd, ondanks de vele financiele in spanning van de staat.

  De VHP binnen het front maakt ook een rotzooi van op vele gebieden. Bij justitie zijn teveel on-opgeloste moorden. En de polygraftest van de verdwenen drugs hebben niets opgeleverd, ondanks een hoop kabaal van de minister van justitie.

  Volk let op de mis-leiders; stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 voor de overwinnen van de vrijheid van suriname op de mis-leiders.


  Maak melding

 5. Begrijpelijk dat Veni op zijn hoede is, maar dat is geen reden om ongefundeerde verdachtmakingen te doen. SME is daar niet bij gebaat. De politiek ook niet.

  Als er verbanden zijn gevonden dan moeten de achterliggende feiten vemeld worden. We willen in SME geen poppekast zoals in Spanje waarde bomaanslagen op de treinen/metro eerst aan de ETA werden toegeschreven en toen van El Qaida bleken te zijn.


  Maak melding

 6. De eerste!

  Ik ben de eerste die de President gelijk geeft. Ik ben ook de eerste die de president hiervoor de schuld geeft. Ik ben de eerste die de President op het matje wil roepen. Ik ben ook de eerste die de President wil zeggen dat hij het niet slecht gedaan heeft maar de cruciale fout gemaakt heeft om met moordenaars en verkrachters te gaan regeren in plaats van ze achter slot en grendel te stoppen.
  Gelegenheid maakt de dief en de heler dient zwaarder gestraft te worden dan de steler.
  Voor diegene die het niet begrijpt, dus samenvoegend: je wordt besmet met het virus die je een kans geeft.

  Bezit van wapens onder de bevolking gaat leiden tot Amerikaanse toestanden. Ontwapenen van hele grote groeperingen heeft de President achterwege gelaten toen het nog kon. Nu is het een uit de hand gelopen wet.
  Het is verstandig om ten tijde van oorlog een kalme en rustige president te hebben die, geen paniek zaait.


  Maak melding

 7. 10 jaar is die man aan de macht …daar als PRES…..dan heeft hij de durf ons te komen vertellen fragiel zoniet dan weer stabiel.

  Na 10 jaar moet HIJ met resultaten komen….doet dat niet,,, omdat hij dit gewoon niet heeft,,,, en komt met verhalen.

  Mijn vraag is wat heeft deze man voor de toekomst gedaan,,,, heeft hij iets tastbaar neergezet…….rede hij heeft 10 jaar kunnen profiteren wat anderen in een veel korte periode als toekomst voor Su. klaar gezet(hadden) en nu hebben…..ik weet fragiel nog stabiel brengt brood op de plank.

  Een ding kan ik u zeggen deze man heeft constant broodje lulkoek en broodje aap verhalen kunnen verkopen aan vooral hen die op hem lijken.


  Maak melding

 8. Lul, jij bent staatshoofd. Je kan maar niet steeds blijven komen met verdachtmakingen en aannames. Je moet helder je vermoedens uitspreken en handelen. Daar ben jij staatshoofd voor. Alles is geoorloofd in he belang van de staatsveiligheid


  Maak melding

 9. zo is het vene laat jou niet afschrikken door een stelletje moordenaars.
  typische n.p.sers uitspraak
  aldus junkie
  busje komt zo

  als ik bepaalde politicus op de podia horen praten,dan vraag ik mij af,of ze wel weten waarover zij het hebben.deze zijn niet eerlijk bezig tegenover het volk.

  anderen beweren dat de werkende klasse niet op de netto bedrag in hun portemonnee moeten letten,maar op de vele dingen dat kosteloos zijn.en wat zegt men over de elite met een dikke portefeuille.dat hoeft niet te letten op de netto bedrag in hun portemonnee.

  de politieke economisten vereniging (een zijtak van het nieuw front)is helemaal door gedraaid.komt er een andere regering dan zijn deze hun privacy naar de bliksem, daarvoor zijn ze bang en niks anders.

  als de doorsnee surinamers politiek bewust waren,had men bij voorbaat/van te voren het nieuw front de rug toegekeerd,echt waar.maar velen kunnen het nog steeds niet inzien en brengt hun kostbare stem uit op een stelletje kwakzalvers.mensen die op uit zijn ons dom te houden voor hun familie en vriendjes.

  en een minister rusland komt ons vertellen,dat wij de multinationals niet moeten proberen uit te buiten.Want we verdienen heel goed van de overeenkomst met de canadese lamgold.dit is puur kwakzalverij.

  ik kan mij nog steeds niet indenken,dat venetiaan zoveel weet over de dood van john veira en de bommelding op het jap luchthaven en toch zijn gespleten lip stijft houdt.rest mij nog dit te zeggen dat deze man bezig is zich zelve te misleiden.

  wat mij is opgevallen is dat de n.p.sers zoveel denkt te weten over anderen,maar kunnen hun kappas niet openen.typische n.p.sers.knorrend zijn toch de biggetjes

  als ik het voor het zeggen had,waren reeds velen van dit soort idioten reeds lang op …


  Maak melding

 10. Veni’s verhaal was ongefundeerd, maar de onzin die de NDP aanhang hier verkondigd is werkelijk te zot. Ze zijn niet gek, maar bezitten gewoon totaal geen verstandelijke vermogens.

  @DAS
  Je hebt gelijk. Ze hadden de doodstraf nooit moeten afschaffen en een aantal processen vele jaren eerder op de rol moeten zetten. Incl. een “pluk ze”veroordeling. Wat zou SME dan in 2010 een heerlijk land geweest zijn.


  Maak melding

 11. @Prik

  Je uitspraak: “Alles is geoorloofd in he belang van de staatsveiligheid”slaat nergens op. Dat is een schaamlap die dictators gebruiken om mensen te vermoorden. Lees het forum maar na.


  Maak melding

 12. Schaamteloze LELEKOE, waar zijn al je beloftes gebleven? Moeten we weer 5 jaar met jou? Dat je achterban je niet tot de orde roept zegt veel over hen. Ze zijn blijven steken in het “”tai hori, libi de”” tijdperk.


  Maak melding

 13. Vene ino sa kaba now, e tak wang sani sang oenoe beng sabi kaba, hou je mond en ga rusten, je tijd zit erop, al die jaren ben je een nietsnut geweest, ik moet er niet aan denken dat je straks daar weer zit als president, onder het mom weer 4 jaar de boel voor de gek houden, Vene gwe,mie kong weri
  foe joe!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 14. “Mensen worden in hun woning doodgeschoten.

  Weet dit…uit analyse en speurwerk komen wij tot nu toe steeds richting FRONT……het is een politieke moord uit FRONT zelf.

  Wij speuren verder om meerdere details te vinden.
  Maar er zijn zeer zware aanwijzingen.(verdenkingen)richting FRONT


  Maak melding

 15. ik blijf bij mijn stelling dat de aanhangers van bouterse inconsequente ratten zijn, en inderdaad ze beschikken niet over verstandelijk vermogens.nummer 11 is daar een heel goede voorbeeld van hoe dom iemand kan zijn in zijn beredenering, als het over de 8dec moorden gaat dan zijn er geen bewijzen in zijn ogen maar nu het over veira gaat dan houd vene zijn mond stijf dicht, vraag aan bouterse waneer hij de bevolking en de rechters gaat vertellen hoe onze landgenoten daadwerkelijk aan hun einde zijn gekomen in het fort.


  Maak melding

 16. De openbare veiligheid in Suriname is fragiel. Dit zei president Ronald Venetiaan tijdens een massameeting van zijn Nationale Partij Suriname, NPS. De situatie kan elk moment veranderen. “We maken het nu al mee”, zei Venetiaan.

  Als de politie in de toekomst dan ook strenger gaat optreden tegen al die criminelen en onrust stokers dan is er vooraf, al heel wat goed werk verricht.

  Bij onze buurlanden Frans Guyana en Brits Guyana wordt er heel streng opgetreden door politie en justitie daar worden flinke straffen uitgedeeld bij overtredingen van de wet door burgers of illegalen bewoners.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.