zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameEx-legerleider Suriname niet tegen deelname AC

Ex-legerleider Suriname niet tegen deelname AC

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 apr – “We hebben er geen moeite mee als A Combinatie meedoet.” Dit zegt NDP-leider Desi Bouterse. Het is dan niet zozeer solidariteit. Of AC nu meedoet of niet, de NDP waant zich sterk. Bouterse ziet de combinatie sowieso het kort geding winnen. De NDP zit dan ook niet te wachten op de uitkomst.

Het staat nu al vast dat de combinatie het kort geding wint. Dat heeft niet eens te maken met een of ander juridisch gelijk. “Rechters in Suriname werken op instructie.” Instructie dan vanuit politieke hoek. “Het is een scenario”, zei Bouterse tijdens een massameeting. President Ronald Venetiaan heeft zijn handen al in onschuld gewassen. Hem kan geen partijdigheid worden verweten.

De rechter is politiek niet verantwoordelijk. Dus mag daar wat meer armslag worden vermoed. Niets staat het gelijk dan nog in de weg. Of A Combinatie nu fout zit of niet, maakt niet veel uit. Bouterse heeft vaker twijfels geuit over het functioneren van de rechterlijke macht. Zo noemt hij het strafproces rond de Decembermoorden een “politiek proces, belangrijk voor hen die erachter zitten.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Ik geef AC geen kans…anders staat Su na dit………. op heel wat rotzooi werk van RECHTSSTAAT te wachten BEK vol recht en wet…en het te gebruiken en te misbruiken om de boel in de maling te nemen…..en vooral het staat onderleiding van mensen die op haast allen op elkaar lijken….Ik vraag mij af hoe dom de blakaman nog kan zijn vooral de NPS….is een groot rommel en probleem voor de blakaman.(NPS).

  Anderen verrijken zich en worden daarvan behoorlijk ook nog wijzer..niet eens een behoorlijke FISO kunnen die ezels van de grond krijgen maar wel lopen vertellen STABIEL….dan zeg ik stabiel maar niet voor hen die op de NPS’ers lijken.

  AC daar lopen zij als varkens ruzie te maken….dan moet die geweldige RECHTSTAAT voor opdraaien als men zich niet aan de regels houdt……IK WIL DAT ZIEN…..direct richting boeven en dieven land met de komst van KATIBO voor bepaalde die niet anderen lijken.
  Het verleden heeft toch niks geleerd.


  Maak melding
 2. Heb nou 1x vertrouwen in de rechterlijke macht in Suriname,hr.Bouterse.Niet alle rechters doen wat ze zijn ingefluisterd door de corruptelingen.Er moet toch een rechter te vinden zijn die,namens het recht handelt en niet wat hem allemaal aangeboden zal worden.


  Maak melding
 3. bouterse doet mij denken aan geert wilders het moment dat je deze beesten als bouterse voor het gerecht sleur roepen ze gelijk dat het politieke proces is terwijl iemand als bouterse zich nooit aan welke wet dan ook heeft gehouden.het word nou tijd dat de rechters in suriname de uitspraken van bouterse gaat bekijken, het kan niet zo zijn dat een massa moordenaar die onze landgenoten zonder enige vorm van proces heef afgeslacht dit soort uitspraken doet over de rechtsgang in suriname.


  Maak melding
 4. Amen ja haleluja!

  Vrijwel alle discussies worden getrokken in een sfeer van wij en zij, de good the bad and the ugly, terwijl de hele wereld toe is aan een 1(één) partij-stelsel.

  Alles wijst er immeers op dat de mensheid stukje bij beetjes richting afgrond koersen.

  Wij doen er goed aan om 1 vuist te smeden tegen de dingen, die vroeg of laat op ons zullen, althans afkomen.


  Maak melding
 5. In een democratie is het belangrijk dat de oppositie sterk is vertegenwoordig en het spel van de coalitie goed doorgrond.

  De analyse van dhr Bouterse dat de coalitie de verkiezing van 25 mei wil uitstellen, is een goede zienswijze. Dit; gelet op de uit spraken van vakbondsleider Hooghart en oud politicus Wijntuin. Verder holt lieden als Brunswijk en het front het gezag van de OKB uit.

  Het laatste zetje in dit senario moet komen van de rechter, om AC in het gelijk te stellen, waardoor het OKB dan ongeloofwaardig wordt en haar functie neegleg. In dat geval kan zonder het OKB geen verkiezingen plaats vinden.

  Dus wij van de Mega-Combinatie weten wat er speelt. Maar ik kan u een ding vertellen wij gaan er voor zorgen dat de verkiezingen door gaan en wij gaan die ook winnen.

  Want Als zij de verkiezingen willen uitstellen dan gaan wij Marcheren met meer dan 15o duizend mensen naar het paleis en alle regerings gebouwen en wij gaan dan de verkiezingen laten door gaan, onder onze leiding. Dit omdat wij ons niet laten betuttelen.

  Stem Mega-Combinatie voor eerlijke en transparante organisatie. Suriname stem zeker op 25 mei 2010 , daar zorg de Mega-Combinatie voor.


  Maak melding
 6. Ai boi a basie diesie konie
  Bouta zeg het presies goet
  Die regters zijn korupt
  Die regters gaat AC gelijk geve
  Je kan zien dat baas daarmee probleemen heef
  Natuur wil Baas niet dat AC gaat meedoen
  Anders zou hij niet die waarheid zegge van die regters
  BOUTA for Presiedent


  Maak melding
 7. DDB beschimpt de gehele rechtstaat met zijn: “Dat heeft niet eens te maken met een of ander juridisch gelijk. “Rechters in Suriname werken op instructie.” Instructie dan vanuit politieke hoek. “Het is een scenario”, zei Bouterse tijdens een massameeting. President Ronald Venetiaan heeft zijn handen al in onschuld gewassen. Hem kan geen partijdigheid worden verweten.”

  Maar wat doet of deed hij zelf om die rehtstaat instand te houden? Niets, in tegendeel hij brak alles af en dan komt hij nu met vage onbewezen verdacht makingen.

  Die sukel heeft werkelijk geen greintje respect en realiteits besef. Alleen een grote bek waar legens en tories uitkomen. Dat is dan ook het enigste wat hij kan.

  Als het niet zo ernstig was dan hadden we nog kunnen lachen om onze dorpsidioot, de rattenvanger van SME.


  Maak melding
 8. Stellingname!

  Zeer sterk steekspel van Bouterse. Door te stellen dat AC het kort geding wint omdat de rechters in Suriname “instrukties” uit de politieke hoek krijgen, dwingt hij de rechter om een tegenovergesteld besluit te nemen. Dus: AC verliest het kort geding.
  Knappe zet van Desi die de telleurstelling van AC semphatisanten omgezet ziet in anti- Front gedrag.

  Door zijn eigen strafproces voor de decembermoorden een politiek proces te noemen
  heeft Desi de rechters lam gelegd en zijn eigen aanhang zand in de ogen gestrooid. Ze zijn toch al blind.
  Of Desi moet een geweldige adviseur hebben, of hij is erg sluw. Met zijn woorden heeft hij zijn verschrikkelijke daden witgewassen.
  Neus, als ik te snel ben moet je het laten weten.


  Maak melding
 9. Is de gek weer met weekendverlof uit Wolfenbuttel.

  De paranoïde brandstichter/moordenaar weet alles over beïnvloeden van de rechtelijke macht. Het was immers schering en inslag onder zijn terreurbewind. Er is maar één die achter alle couppogingen zat en zit en dat is de landverrader der landverraders.
  De self-proclaimed president of the Replubic (de dictator dus).

  Jij moordenaar als onze president is de ramp aller tijden en dat hoef je niet te bewijzen, dat heb je al bewezen. Dood, verderf, plundering, brandstichting en vernieling heb ij in je zogenaamde verlichte tijd aangericht.


  Maak melding
 10. “Rechters in Suriname werken op instructie.” Instructie dan vanuit politieke hoek. “Het is een scenario”, zei Bouterse tijdens een massameeting.

  Deze man heeft groot gelijk.
  Het zal me dus niet verbazen als de AC het wint.

  Wat ben ik toch trots op mijn land Suriname, the Banannacountry.


  Maak melding
 11. Politici als Bouterse maken er een gewoonte van zich in te laten met de rechterlijke macht. Daarnaast hebben ze vaak ongezouten kritiek op deze instelling. Ik voorspel een abrupt einde van de rechtspraak in Suriname indien idioten als Bouterse het roer overnemen. Het volk zal hiervoor boeten.


  Maak melding
 12. Er zijn ezels die gewoon niks zien…maar let op om jouw te misleiden.

  Zij schelden tegen Bouterse zodat jij blind dom achter blijf.

  Maar ondertussen zitten zij zich te met vrienden en familie te verrijken.

  Front werkt ook voor handelaren …..NPS heeft haast geen enkele handelaar

  (waarschijnlijk enkele barbecue bakkers of carwashers)….dus zij brengen jouw regel recht naar anderen om jouw uittebuiten.

  Zag jij het importeren van CHINEZEN niet of zijn jullie al vergeten ding man bakka behoorlijk……..JUSTITIE…die niet eens op STAATSBEGROTING voorkomt of staat maar wel behoorlijkk geld heeft en krijgt van ergens anders.

  Daarwaar juist de NPS heeft toegelaten dat er heel wat mensen daar rond lopen die niet eens op NPS’ers lijken.
  Laat ze maar Bouta uit schelden maar letten jullie op….blijf niet blind staren…want din man e draai yu edi……en zij zullen het blijven doen…blijf niet DOM….opo yu ai… ..LUKU.


  Maak melding
 13. De verkiezingen zijn nabij maar hoe rechtmatig?.

  Wellicht zal de geschiedschrijver zich in allerlei bochten moeten wringen hoe te formuleren dat alle geregistreerde partijen op een combinatie na niet zijn toegelaten tot verkiezingsdeelname. Althans dat de combinatie tot de belangrijkste kiesdistricten niet zijn toegelaten. Het feit wil dat de AC combinatie van Ronnie Brunswijk wel is geregistreerd tot verkiezingsdeelname maar door een administratieve fout van beide partijen, de AC alsook het stembureau, toch buiten de deur van de verkiezing wordt gehouden. De AC is fout omdat zij het uiterlijke tijdstip van indiening van de kandidatenlijst voor het parlement niet heeft nageleefd. Het stembureau is niet principieel geweest omdat ook zij dit uiterlijk tijdstip niet heeft nageleefd. 3 uur zou 3 uur moeten zijn maar heeft dit bij constatering van de afwezigheid van de AC aldanniet op verzoek van de AC dit max tijdstip verschoven met een half uur. Toen de AC niet verscheen binnen deze periode maar wel wat later heeft men de AC eigenlijk ook niet de deur gewezen vanwege het te laat zijn maar vanwege de brenger dezer kandidatenlijst omdat het met meerdere personen moest gebeuren. Hier had het stembureau een punt maar als er gewacht is op deze partij en er dan een ander schoonheidsfoutje plaats vond dat ter plekke door de indiener werd aangegeven tot correctie omdat de andere persoon weliswaar na een telefoontje onderweg was dan had en mocht er wel door het stembureau vanwege een ander feit even gewacht worden. Het stembureau heeft geweigerd en is in deze dus gefaald. Als niet toelaten van de AC wordt gebruikt het eerste feit namelijk het te laat zijn en in mindere mate het 2e feit.

  Als de wet niet voorziet wat er moet gebeuren na het tijdstip van 3 uur en derhalve dit wetende heeft het stembureau dus het tijdstip van 3 uur eigenhandig buiten de wet en eigenlijk gebruik makend van de mazen in de wet correct gehandeld. Heel correct kan nu de statement worden opgemaakt dat dus de reden van afwijzing door het stembureau heel zwak is en derhalve faalt. De wet voorziet niet en dus onvoldoende om de gepleegde handeling van de AC af te keuren temeer het officieel en bevoegd gezag, het stembureau, de wet heeft overtreden en de vraag is voor hoelang en dus hoeveel uren na sluitingstijd van de indiening mag de overtreding van het stembureau worden gedoogd? Hierin voorziet dus de wet niet en dus zou de AC moeten worden toegelaten, althans de documenten zouden in ontvangst moeten worden genomen omdat er ook niet principieel is gehandeld qua tijdstip. Als voor het tijdstip wordt gedoogd zou een ander schoonheidsfoutje welke op moment in de correctie molen zat ook even kunnen worden gedoogd temeer het om een bestaande combinatie gaat en temeer omdat de combinatie al is geregistreerd. Er is hier geen sprake van ‘niet toelaten van de AC’ omdat de AC al voordien is toegelaten bij de registratie als partij aan de verkiezing. Deze goedkeuring is zwaarwegender dan de documenten ‘te laat inleveren’. De wat onjuiste administratieve handeling kan de toelating van de AC niet overrulen!

  Als het stembureau nalaat de beslissing te corrigeren dan zou het wijselijk zijn dat het parlement in spoeddebat bij elkaar had moeten komen omdat het hier gaat om een leemte in de kieswet. Hier moet worden beslist over deze onvolledige wetgeving en per decreet moet deze worden aangepast en derhalve zou de AC worden toegelaten omdat er een administratieve fout heeft plaatsgevonden. Het zou totaal anders zijn als de AC niet was geregistreerd en dan was de kous veel eerder af met niet toelaten van de AC aan de verkiezingen en eender correct.
  De AC kiest terecht om nu dus naar de rechter te stappen temeer niet gekozen is om de onvolledigheid van de wet binnen de wetskamer op te lossen. De rechter kan niet anders dan de handelingen te volgen en het kiesbureau derhalve ongelijk te geven omdat de procedures incorrect en niet principieel zijn. Dat de rechter op haar beurt geen stembureau is kan deze dus ook niet beslissen dat de AC niet mag deelnemen aan de verkiezing. De rechter zal zich moeten beroepen op de leemte van de wet en aldanniet deze zaak moeten verwijzen naar het parlement. De rechter zal zich dus niet ontvankelijk moeten verklaren. Het gevolg van deze uitspraak is dan weer dat er geen oplossing cq juist besluit is genomen omtrent de deelname / afwijzing van de AC aan de verkiezing.

  De verkiezing als deze toch wordt doorgezet is onrechtmatig zal de geschiedschrijver moeten constateren. Er is een combinatie buiten de deur gehouden. De wil van een groot deel van de bevolking, de achterban van de AC, is niet gerespecteerd in een democratische samenleving. Juist om deze stelling meer kracht te geven zou de heer Brunswijk zich moeten beraad slagen over verdere deelname van zijn combinatie in de rest van de kiesdistricten. Een terecht protest en uit principe is de enige handeling om zich in totaliteit terug te trekken uit de verkiezing. Een laatste oproep aan zijn achterban om dus niet ook niet te gaan stemmen omdat elke uitgebrachte stem niet uit het hart gaat want de partij waarop er moet worden gestemd is niet aanwezig. Of men stemt blanco, protest. Als men toch zijn stem uitbrengt dan is de achterban wispelturig, opportuun en niet disciplinair noch minder principieel. Dit kan grote gevolgen hebben voor de AC bij een volgende verkiezing en eventuele politieke partners en derhalve is dit het enige devies aan de AC. Na de verkiezingsuitslag heeft de AC weer een punt om zich te voegen bij de wettelijke instanties omdat de uitslag onrechtmatig en niet democratisch is en deze ongegrond te laten verklaren vanwege het uitsluiten van deelname van een geregistreerde partij aan de verkiezing. Zo zijn we dan weer zoet met een maandenlange of zoals het kan een jarenlang proces met vertier en leedvermaak..…

  Dat de president en het parlement niet ingrijpen is vanwege politieke hebzucht en winstbejag in de verkiezingsuitslag. Elke uitval van een tegen staander kan in het voordeel vallen en gedragen zij zich nu als onechte democraten en opportunisten. Ook zij maken een grote blunder naar de bevolking en de rest van de wereld. De president had kunnen ingrijpen als die de mazen in de wet had gezien en de incorrecte procedure van het stembureau. Vooral in een samenleving die Suriname kent waar op allerlei andere niveaus niet de juiste procedure wordt gehandeld en waar rekening met elkaar wordt gehouden. In de 8 december kwestie wordt er veel rekening met elkaar gehouden, een generaal met cocaine in de auto is ook geen probleem, het niet verschijnen ondanks oproepen van de rechter in een proces wordt ook gedoogd, slaags gaan in het parlement heeft ook geen gevolgen voor parlementariers, het aanranden van vrouwen heeft ook geen gevolgen voor politici, het fysiek uithalen naar de burgers door politici wordt ook geaccepteerd, het zwaaien met de wapens door politici of kinderen van politici heeft geen gevolgen, het aan de laars lappen van verkeersregels door politici wordt ook getolereerd, het verrijken van vrienden met gronduitgifte en vergunningen heeft geen gevolgen, met overheidsgelden smijten op dienstreizen wordt niet onderzocht of gestraft enz enz….allemaal zaken waar de wet goed in is voorzien en geen mazen kent maar toch de verkeerde en onjuiste beslissing wordt genomen, dag in dag uit.

  Met heel veel verbazing,
  Drs. Hein Taus
  24 april 2010, Nederland.


  Maak melding
 14. Bouterse ziet de combinatie sowieso het kort geding winnen.DDB heeft vaker uitspraken gedaan en die zijn allemaal uitgekomen.Bv.Siegfried Gils……….het zal mij niet verwonderen dat ook deze uitspraak uitkomt.AC wint het kortgeding en het VOLK weet hoelaat het is…….. “Rechters in Suriname werken op instructie.” Instructie dan vanuit politieke hoek.Denk maar aan de 25 kg uit de kofferbak toen van de PG bij een aanrijding waarbij hij zijn vrouw verloor.NEKS NO FOUT……aAN DE TJOEKOE op de vreemdelingen dienst met de chinezen,waarbij onderzoek NIETS verkeerd is gegaan.


  Maak melding
 15. Du ,krepie en whome.
  Ik denk dat jullie na alle nps’rs de domste mensen van heel de aarde zijn.
  Jullie blijven je maar blindstaren op de persoon Bouterse.Wat hebben jullie politiekeleiders gedaan.Geen moer.Het hele land is naar de kloten.De criminaliteit??????????????Dat er wederom iemand is neergeknald(DIREKTEUR LUCHVAARTDIENST)is dat niet de schuld van de regering.Daarna nog bommelding.Brunswijk in je regering toelaten????????Somohardjo die huurlingen heeft gestuurd naar Suriname om onze militairen dood te schieten??????/?
  Brunsie en Somo moeten alsnog publiekelijk in hun reet geschoten worden.
  Dus idioten, houd nou gewoon je gore klep en reageeren jullie a.u.b. nooit meer of doe dat middels een goede adviseur.

  Frans djoeka


  Maak melding
 16. het is tijdens deze front regering ,de ergste periode van sur. geweest wat betreft de rechters …..deze dingen worden niet zomaar gezegd..Er zijn nog steeds rechters in sur. die de grote drugsbazen beschermd of buiten de cellen houd..de rechters nemen grote bedragen geld…in ruil voor hun vrijheid..of ze krijgen grote stukken landbouwgronden in ruil voor hun criminele daad….Deze rechters mogen nooit vrijuit gaan …De tijd is aangebroken om ze nu eindelijk op te sluiten.. WEG MET DEZE CRIMINELEN…….TEN AANZIEN van de zaak A.C.,,vind ik het al een criminele praktijk..dat de zaak voor de rechter komt …laat is laat..en dat geld voor iedereen in sur ,,,


  Maak melding
 17. Ik weet niet of Bouterse de grootste moordernaar van de eeuw is, daar zijn toch
  anderen om bekend, Desi is een zandkorrel vergeleken bij die gasten, maar we gaan naar 25 mei toe en ja dan geven die gasten daar hun mening etc, een bommelding, eentje die overhoop geschoten is, de vinger naar mekaar wijzen, gesjoemel, tot die dag aanbreekt, en dan zien wat er op die dag gebeurt of niet, en daarna komt het woordje fraude weer tevoorschijn, wellicht!!!
  Hoort er allemaal bij, wel een bepaalde spanning naar die datum toe

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 18. de beweringen over bouterse,dat deze een moordenaar is,moet nog bewezen worden.de traditie bij de nederlanders is,dat deze onschuldige personen op afstand beoordeeld en veroordeelt.

  dit hebben zij te danken aan de eenzijdige nieuws berichten via de media in nederland.in de ogen van de nerdelanders zijn mensen in en uit de derde wereld landen domme mensen.

  neem een proef op de som en vraagt ze in welk deel van de wereld ligt suriname of de nederlandse antillen.

  maar ze hebben veel te lullen over suriname en de surinamers.de vele landgenoten in nederland zijn misschien niet veroordeeld van een of ander delict maar zijn toch op straf.

  weet je wat het betekent voor deze mensen om de hele dag naar een muur zit te staren.het leven in nederland is echt niet eenvoudig zoals velen denken,vooral niet voor vele surinamers.maar ja kan ook niet anders.suriname heeft weinig te bieden.

  de vele vernedering dat deze moeten doorstaan binnen de tolorante autochtonen gemeenschap heeft gemaakt dat deze een innerlijke strijd voert.


  Maak melding
 19. nummer 22 maak je niet druk,eerst de volle winst behalen ,en dan uit halen .dan zullen we zien als er geen gezag in sur is ,en dat geld ook voor de mensen die brullen over 8 december en niet eens weten waarover ze het hebben.mijn vrrag naar deze mensen is waarom ze nooid de durf hebben om naar het internationaalgerechtshof stappen om de massa moorden die toen gepleegt zijn door de nederlanders ,engelsen ,fransen ,om die aantekaarten .Nee dat kunnen ze niet want ze hebben geen ballen ,wat ze wel kunnen is hun landgenoten door het sleik halen voor het buitenland ,jullie moeten je schamen bouw je land op vergeef je land genoten en brrek met de echte massa moordenaars m.n de jobos die de wereld naar hun hand willen zetten,dus bezind eer gei begind ,sarie torie ik schaam me diep voor jullie.


  Maak melding
 20. Bouterse is de laaste persoon in suriname die moet lullen over de rechtsgang in suriname hij weet precies wat voor muziek hij voor die domme massa moet driaaen ze kunnen toch niet verder denken dan die dogma en doktrine. de aanhangers van bouterse zetten suriname te schande . zie reaktie van calimero op nummer 21 dit noem ik echt misplaatst en dom.het is geen bewering bouterse geeft het zelf toe in intervieuw met tonvanroyen , wie stond op de podium met zijn grote bek te roepen dat hij daal gaat betalen wie heeft gelogen op de stvs over op de vlucht neergeschoten in opdracht van wie zijn de slachtoffers thuis gehaald, wat heeft het toenmalige dictator gedaan om de moorden te verkomen en de daders op te pakken. zelf de sahara kan je bouterse niet toe vertrouwen is het zant zo op.
  de aanhangers van bouterse zijn inconsequente ratten.


  Maak melding
 21. Tai horie libie di alla dey we njang batjouw.
  nps stemmers dit is al sinds 1957 gaande.
  zijn jullie blind ,de nps heeft niks te bieden dan batjouw en daardoor hebben jullie witjoe of gotumangmoffo .
  schakkel over noso wo go dede voe a batjouw.
  wat hebben ze voor para gedaan ,al die domme para presidenten , de koelies en de rest zijn ons altijd voor om dat ze niet praten over dooie koeien maar dat doet de blakka boeba wel.
  stuun makandra , no wiesie oengsrefie opo tanapoe dang loekoe Gado dang aksie eng pardong voe alla ding hogrie zang passa no pre voe rechter , libie dang joe sa mekie libie .


  Maak melding
 22. @Hein Taus Goede posting. Veel politicie geven weer duidelijk blijk van het feit dat zij dmeocratie niet in hun hart dragen.

  @W. Whome Je hebt gelijk. Nog wat van die bijster intelligente uitspraken staan hier.

  @Brantimaka Als DDB onschuldig is zolang hij niet veroordeeld is dan zijn anderen als Bruns en Somo dit toch ook?! En los van het feit of hij zelf gemoord is. Hij had de leiding is dus hoofdelijk verantwoordelijk en heeft zelf ook die verantwoordelijkheid erkent. Reden genoeg om af te zien van elke publieke functie.

  @Ferdinand Hossenbux. Blij dat je met de uitspraak dat DDB een zandkorrel is impliciet erkent dat hij een moordenaar was en wel de “grootste van SME”.

  @Blakka Misschien maken de rechters fouten en doen ze soms duistere zaken maar we hebben nu eindelijk rechter en rechtspraak. Dat was wel eens anders. Toen konden militairen je dwingen om je auto af te staan en niemand die er wat aan kon doen. En veel erger, tot executies zonder proces.

  @tata Ze hebben DDB toch ook toegelaten. Jij vindt dus dat we het wettelijk moeten verbieden dat figuren als Somo, Bruns, DDB, Parmazaanse Kasie, etc een publieke functie vervullen? Wie blijven er dan over vand e NDP-kieslijst?

  @Noltie Als de rechters op instructie werken waarom is dan die politiek sukkel in Nick niet veroordeeld? Waarom zijn de 8-dec verdachten dan niet al veroordeeld? Etc. Als je niets van rechtspraak begrijpt kun je beter je mond houden.

  @Aboi Begrijp je zelf wel wat je gepost hebt??

  @Theo Van het hele onzin verhaal is het getal 150.000 wel het meest onzinnige. DDB gaat nooit meer dan 200 beroeps provocateurs vinden en kunnen betalen. 😉

  @NDP FOREVER Wanner ga je de lagere schol afmaken?

  @Pinto Eén partij stelsel?? Dictatuur bedoel je zeker. Als je niet bedrijpt wat democratie is kun je beter afreizen naar Birma of Noord Korea.


  Maak melding
 23. Democratie is een groot goed. Wij moeten dit koesteren. Vrijheid van meningsuiting en persvrijheid heeft een zeer groot zelfreinigend vermogen in een fatsoenlijke samenleving. Hier zie ook dat mensen op hun eigen ontwikkelingsniveau kunnen en mogen reageren omdat er democratie heerst. Op deze manier kan je ook van anderen wat leren, mits je geestelijk voor open staat. In een fatsoenlijk maatschappij laat je je eigen kinderen, je gezin en familie niet in de steek. Zo is het ook met democratie. Je meningsverschil blijft maar je bent tegelijkertijd veroordeeld om met elkaar samen te leven en samen te werken. Militaire dictatuur heeft ook in Suriname geleid tot wandaden. Sommigen onder ons denken nog steeds dat de 18 doden van de decembermoorden slechts virtueel dood zijn. In computer games en internet spelletjes heb je dat ook. Je hebt meerdere levens. Ik hoop dat de mensen die de moorden ontkennen de virtueel gewaande 18 doden weer tot leven kunnen wekken. Wat een heerlijke gedachte om als Surinamer door het leven te gaan met meerdere aardse levens en een virtueel dode reincarnatie generatie. Waauuw gedode Surinamers kunnen herrijzen uit het as van de virtueel doodgeschoten landgenoten. Surinamer wordt wakker en wordt MENS.


  Maak melding
 24. @rozenblad

  Voor je weer onzin gaat posten kun je beter eerst zorgen dat je basale zaken weet. Het internationale hof dat gevallen van genocide aanpakt is pas recent opgericht en kan zich alleen maar richten op zaken die van na de oprichtingsdatum zijn. Erg jammer want anders had DDB al lang terecht gestaan en waren hij en zijn matie al veroordeeld.

  En dat het proces in SME zo laat plaatsvindt is best begrijpelijk. Er zijn nog steeds te veel idioten die hun leven in de waagschaal willen stellen voor een psychopaat die zelf altijd schuiltje speelt en andere risico laat lopen terwijl hij er met de buit vandoor gaat.


  Maak melding
 25. #26
  ik heb jou commet op mijn posting/reactie gelezen en bent tot de conclusie gekomen,dat jij dingen in jou comment aanhaalt dat hier niet van toepassing zijn.wetten zijn gemaakt om ons te beschermen ook bouterse valt hieronder en niet het tegenovergestelde.

  bouterse was toen bevelhebber van het nationaal leger,kent zijn plicht/
  verantwoordelijkheid en vaak geëntameerd bij de bevoegde instantie voor een gerechtelijke onderzoek.

  je moet niet doen alsof hij de leiding had in fort zeelandia.dit vind ik een zeer geraffineerde misleiding.iedereen dat verantwoordelijkheid draagt moet ook geacht worden dit te kunnen uitvoeren.en dit heeft bouterse naar mijn bescheiden mening ook gedaan.

  je kan iemand alleen op zijn onverantwoordelijkheid bespreken,in dit geval moest hij werden opgeroepen door opperbevelhebber(president)nijhorst om zich te verantwoorden.m.a.w.heeft de opperbevelhebber zijn functie toen niet hebben begrepen.

  redenen genoeg om af te zien van elke publieke functie,
  zelfs na het incident in fort zeelandia bekleedt bouterse nog de functie van bevelhebber en niet te vergeten ook parlementslid is geweest enz.
  volgens mij ben je goed gestoord of houdt de tijd niet bij.

  jullie domme n.p.sers zijn gewoon bezig haat en verdeeldheid te zaaien.


  Maak melding
 26. Voor hen en aan hen die de mond vol hebben over democratie,een benaming die de kracht van een leger leugenaars , een groot leger,genoeg wapens, bondgenoten etc.
  Dat is democratie, democrate kan je immers via massa media verkopen en ze slikken het zondermeer.
  Als ex militair uit het Nederlands leger kan ik mij niet herinneren wanneer Nederlandse militairen of hun commandanten de regering ooit is veroordeeld.
  Kortom, droom maar lekker want een verkapte dictatuur slikken de Nederlandse Surinamers massaal, zo ook de Zwarte Amerikanen met hun fassallen zoals Obama, geef mij dan liever Marcus.Garvey of Malcolm X,houdt de dief pak de die roepen de grootste schurken altijd en ook de grootste moordenaars.
  Ach, zolang je de Surinaamse Nederlander elk jaar een knuffel geeft en hem Kwako laat vieren en uiteindelijk platzak als de school weer begint waardoor ze geen schoolboeken voor hun kindern kunnen kopen zullen ze altijd blijven roepen dat D D.Bouterse, een moordenaar is.
  Nee dames en heren, dat is hij niet en dat weten er velen, helaas heeft hij de troef in de handen en doet daarom soms een uitspraak om jullie om de tuin te leiden, dat kan hij goed.
  Wie kan beter sporen zoeken, een stads mens of een INDIAAN??!!
  Je kan daarom een vals spoor volgen en zo in de val lopen, ha ha ha, omoe tja ding!!


  Maak melding
 27. Hein Taus,

  In de lijn van Taus ligt de geschiedenis van ons land. Alle opgesomde tekortkomingen van onze regeerders en samenleving kloppen. Ook goed en duidelijk met kennis geschreven.

  Wel is het ene kwaad niet bevoegd om het andere kwaad te vrijwaren. Hoeveel fouten er ook gemaakt zijn, op een goede dag zal er een halt aan dit soort zaken moeten worden geroepen. Misschien is dit de dag! De dag waarop Surinaamse politicie principes krijgen
  en steeds weer gaan verwijzen naar de zaak AC.

  Indien het zo ver komt dat de rechter AC in het ongelijk stelt, dan zal deze in feite principe-kwestie steeds worden aangeboord als voorbeeld. En wie weet, leren we van onze fouten en worden de regels door iedereen keurig nageleefd. En dat is toch precies wat uw wensen zijn meneer Taus.


  Maak melding
 28. de realiteit heeft de uitspraken van bouterse en zijn domme volgelingen al ingehaald de rechters hebben al een uitspraak gedaan die zogenaamde rechters die volgens de messias van de dwaasheid op indtructie werken. een dommere volk als de ndpers heb nooit eerder meegemaakt in suriname echtwaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES