Boek over architectuur en bouwkunst in Suriname

5

PARAMARIBO, 23 apr – De Nederlandse architectuurhistorici Olga van der Klooster en Michel Bakker hebben met het boek ‘Architectuur en bouwkunst in Suriname’ vier eeuwen geschiedenis tot in detail vastgelegd. De twee hopen met hun werk een stukje bewustwording ten aanzien van het behoud van unieke monumenten in Suriname aan te wakkeren.

Deze langverwachte publicatie over architectuur in Suriname beschrijft de bouwhistorie van de beroemde houten kathedraal tot de Nederlandse ambassade. Van villa’s aan de Anton Dragtenweg tot woningprojecten in de volkswijken. Van oude plantages tot spoorlijnen en bruggen. Kortom, een compleet en prachtig boek voor iedereen die van Suriname houdt, of die beroepsmatig geïnteresseerd is in bouwkunde in de tropen.

Auteurs Michel Bakker en Olga van der Klooster zijn architectuurhistorici. Van Surinaamse zijde is meegewerkt aan het boek door alle bekende architectenbureaus van Suriname. Het is een samenwerkingsproject met de Stichting Gebouwd Surinaams Erfgoed.


5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.