A Combinatie vestigt hoop op Surinaamse rechter

20

PARAMARIBO, 23 apr – Alle hoop is gevestigd op de rechter. Dit zegt Caprino Allendy, één van de leiders van A Combinatie. Nu alle andere mogelijkheden zijn uitgebuit, rest alleen nog het gerecht. De uitspraak in het kortgeding is binnen enkele dagen.

De proceduretijd is zo kort mogelijk gehouden. In het weekend wordt doorgewerkt. Dit gebeurt alleen bij hoge uitzondering. Onder meer zullen verkiezingsautoriteiten worden gehoord. A Combinatie hoopt toch nog deel te kunnen nemen aan de verkiezingen. De dreigende uitsluiting zou onterecht zijn. Volgens advocaat Fred Kruisland staat nergens in de wet dat te laat komen verboden is.

Daarom ook moeten de autoriteiten gedwongen worden de kandidatenlijsten alsnog aan te nemen. Volgens Kruisland is nergens wettelijk vastgelegd dat te laat komen verboden is. Of dat lijsten geweigerd mogen worden na de officieel aangegeven sluitingstijd. De tijd is alleen aangegeven voor de efficiëntie. Allendy vindt uitsluiting te vergaande gevolgen hebben. Zo wordt de achterban het stemrecht ontnomen.


20 REACTIES

 1. Geachte redactie,

  In het kader van het Bewustwordingsproces, willen wij het volgende onder de aandacht brengen. Dat wij de juridische aanpak van de A-Combinatie t.a.v. de keuze voor deze advocaat dhr. Fred Kruisland, hoogst merkwaardig vinden.

  Daar deze zelfde advocaat, zelf van NPS huize, eerder uitdrukkelijk via de media verklaarde, dat “ ’te laat’ is ‘te laat’. ” En nu vervolgens door deze zelfde organisatie aangetrokken wordt voor het aanvechten van het drama.

  “Volgens Kruisland is nergens wettelijk vastgelegd dat ‘te laat komen’ verboden is. Of dat lijsten geweigerd mogen worden ‘na de officieel aangegeven sluitingstijd’. De tijd is alleen aangegeven voor de ‘efficiëntie’.” (?).

  De vraag is nu wie er gelijk in zal krijgen van de Rechter; Het Onafhankelijk Kiesbureau of de betreffende politieke organisatie.

  Rekeninghoudende met het feit, dat dit NIET de eerste keer was. En met het feit dat ook andere politieke organisaties die eerder vanwege de zelfde rede uitgesloten werden voor deelname, oplettend zullen zijn omtrent een eventuele uitspraak in deze case.

  Dus het laatste woord zal hierover klaarblijkelijk nog niet gesproken zijn, na deze rechterlijke uitspraak.

  http://www.youtube.com/watch?v=A1WBs74W4ik&feature=channel

  Maar jammer is het dat ‘interne ruzies’ binnen betreffende organisatie de oorzaak zijn geweest voor dit drama. Vooral vervelend voor de kiezer. Maar het feit dat dit publiekelijk duidelijk werd, reeds alvorens de zaak de rechtbank bereikte, pleit ‘juridisch’ noch ‘praktisch’ absoluut NIET in het voordeel van alle betreffende organisaties.

  Kennelijk was het vertrouwen in de President t.a.v. het bezwaar te optimistisch gesteld. Weinig rekeninghoudende dat de President zelf (NPS) in feite partij is in de kwestie.

  En dit terwijl andere politieke organisaties die zich keurig aan de wet en regelgeving gehouden hebben, ruim op schema blijken te zijnen. Met nauwelijks nog een maand voor de Algemene en Geheime Verkiezingen voor de deur.

  En de tekenen liegen er momenteel niet om.

  http://www.youtube.com/watch?v=T9FfIU7jG4A


  Maak melding

 2. Doctor Bigi Skrifi,

  Zienswijze en verstand.

  Geachte mr. Kruisland,

  Zit niet te knutselen aan een een stukle hout, die de marrons kennen en ook iedereeen.

  Niemand is God en niemand is cultuur, speel met God en Cultuur en wees niet verbaasd als God en Cultuur je aanraken.

  Lees PAPO reactie no.16 dd. 22 april 2010.

  Help hem niet in de vernieling, het is onze broeder. Maar iedereen moet weten, dat er grenzen zijn. Denk goed over na.

  Onze grote broeders willen hem geen kwaad, maar alleen berispen, maak geen fouten in de personen die in jouw geloven en surinaamse familie, jouw grote broeders in de politiek. Alles kan fout gaan maar ga niet te ver.

  Mr. Kruisland u doet mijn denken aan een eigen broeder oorlog, die wordt voortgezet, ofschoon u als generaal al lang weet, dat u verloren hebt.

  Heeft u last van juriridsch-schuurbuik of is de juridische vuilnisman u vergeten.

  Bij uitspraken, u bent geen God en Cultuur.
  U bent de Surinaams Rechtspraak niet.

  Verdedigt geen onrecht en onheil. Voor de jeugd en de arme bevolking is het niet goed.

  Bent u vergeten, dat de marrons hun eigen rechtbank, rechtspraak en advocaten hebben.

  HEERLIJK VOOR U, zij betalen u graag met kennis en wijsheid.

  De marrons rechtspraak is gebassert op natuurwetten:
  wees eerlijk.
  vernietig de natuur nooit.
  oog om oog tand om tand.
  loon naar werk.
  eerbied aan de cultuur en bevolking.

  De jeugd en arme bevolking zitten niet in een politieke apenhuis.

  De jeugd, arme bevolking en de eerlijke politiek verdragen niet alle dingens.

  U bent geen autoriteit op het gebied van de Bestuurs Wetgeving. De nieuwe genratie juristen gaan een aandoening voor u zijn.

  Een advies van juristen, de arme bevolking, de jeugd, de politiek, van God en Cultuur, neem uw juridische step en ga een frisneusje halen in de Rust en Vrede straat. En laat iedereen met rust, die in rust en vrede willen leven in onze Lieve SURINAME.

  De arme bevolking, de jeugd, het rechtswezen, de politiek, God en Cultuur willen niet delen in uw onrechtvaardigheid en ontwetenheid.

  Dus doe het rustig aan. Beschadig u zelf niet
  met onwijsheden en ongecontroleerbare uitspraken.

  Loop maar mee, zij het op gepaste afstand.

  Of neem een Olie bol meneer stap op je fietsje en laat de Surinaamse rechtspraak lekker met rust.

  Wees eerlijk tegen de jeugd en arme volk.
  Spreek de waarheid tegen de jeugd en arme volk.
  Wees rechtvaardig tegen de jeugd en arme volk.
  Wees oprecht en zuiver tegen de jeugd en arme volk.

  Stof tot na denken voor de Grass Roots.

  Genade en Zegen van God en Cultuur.

  De vriendelijke groet,

  Dotor BIGI SKRIFI


  Maak melding

 3. Het is bekend dat ze zich in Suriname nauwelijks aan een gemaakte afspraak houden.
  Afspraken maken heeft weinig zin in negen van de tien gevallen.
  Dat geldt het zelfde voor op tijd komen.
  Vanwaar nu zo moeilijk doen terwijl het een nationale gewoonte is.


  Maak melding

 4. Volgens Kruisland is nergens wettelijk vastgelegd dat te laat komen verboden is.Daarom ging de heer Kruisland te vroeg toen de SCHEPPER neuzen uitdeelde. Volgens Kruisland is nergens wettelijk vastgelegd dat te laat komen verboden is. Snappen jullie nu; VOLK VAN SURINAME waarom het zo gesteld is met het Land? Wat een domme,stomme ongeletterde opmerking.Hij is de laatste van wie ik zo een uitspraak verwacht.


  Maak melding

 5. Nergens staat in de wet dat te laat komen verboden is? Ontslag bij je werkgever als je vaak te laat komt. Je kan overlijden als de hulp van medici te laat komt. Maar die lijsten waren niet voorzien van handtekeningen! En volgens de kiesregelingswt hoort dit ’t geval te zijn!


  Maak melding

 6. Volgens advocaat Fred Kruisland staat nergens in de wet dat te laat komen verboden is.

  HEEL MOOI >> !!! Maar dan weet hij ook dat de wetten eerst veranderd moeten worden….om laat aan te pakken….Daarom moet hij ook weten, dat hij de de RECHTER niet nu…. maar op een later tijdstip kan vragen stappen te ondernemen.
  Omdat laat dan in de wet vast staat….dus veel later dan nu.

  Werk aan de winkel voor de nieuwe regering….HOE DOM kunnen zogenaamde intellectuelen zijn…MI GADO MAN !!!!!

  En hij moet niet vergeten LAAT staat hier ook voor VERZUIM.

  Bij laat kan jij zeggen wat jij wil… u was niet aanwezig… u hebt nagelaten…draai het naar links of rechts……wat jij ook maar wil…. u hebt zich niet aan de verplichting gehouden meneer/mevrouw. U hebt verzuimd aanwezig te zijn …dan fa dan ….JIJ WIL DUS KOMEN WANNEER JIJ WIL DUS….dan hoe dan…leg uit !!! nee ik was laat.

  Ik weet niet waar wij met zulke ezels naar toegaan naar mars of njang mi mars.


  Maak melding

 7. Kruisland houdt AC aan het leintje, alleen de Bep heeft het door. De Bep weet dat vijf jaren in de oppositie een lange tijd is, vandaar dat de leiders zich orienteren naar andere mogelijkheden om toch regeermacht te verwerven.

  Bij regeermacht kan de Bep veel doen voor de binnenlands bewoners, Alleen nu zitten zij in de verkeerde combinatie. Ook gelet op het linkse beleid van waterberg die voor veel mensen een uitkomst is geweest mbt gezondheidszorg, bvb cubaanse artsen die goed werk hebben verricht.

  Let wel wij willen geen communisme maar een sociaal democratisch beleid met een minimumloon en goede gezondheidszorg, maar vooral een sterke economie die veel werkgelegenheid schep voor de surinaamers.

  Het is heel simpel; wanneer de Bep geen overeenstemming kan bereiken met de andere partner binnen de AC, dan rest niets anders dan er uit te stappen.

  De Bep moet de boer op om zaken te gaan doen, om toch in de machtcentrum te komen.

  Stem Mega-Combinatie voor politieke stabiliteit en welvaart voor suriname door middel van grote projecten die opstapel staan om uitgevoerd te-worden. Wij van de Mega-Combinatie hebben durf om te ondermenen.

  Wij gaan zelf het goud uit de grond halen.
  Drs parmessar gaat dat Staats-bedrijf coordineren.


  Maak melding

 8. Het ontslag van bouterse vloeit voort uit zijn afwezigheid bij parlementaire werkzaamheden tussen 1 december 2007 en 31 december 2008. toen dit gebeurde werd een hele discussie gevoerd over het woord afwezigheid, de aanbidders van bouterse zijn helemaal naar AFRIKA GEWEEST op hun gelijk te halen wat niet gelukt is. nu brunswijk zij laatse hoopt zoekt bij onze rechters is dat in de ogen van die ratten niet goed die inconsequente lijpkikkers van de ndp.


  Maak melding

 9. De dames en heren van A Kombitatie gaan prat op hun geleerdheid maar zijn kennelijk zo intelligent dat zij niet snappen dat er handtekeningen vereist zijn. Dit krijg je als een ongeletterde ertussen zoveel te vertellen heeft onder het bestaan van academici, middelbaar en hoger opgeleiden bij die club.

  Eigen schuld vette bult.


  Maak melding

 10. Valse Hoop?

  Fred wil een slag slaan door AC aanhangers valse hoop te geven. De advocatuur in SME is net zo corrupt als de overheid zelf. Enkele uitzonderingen daargelaten.
  De rechter die uitspraak in deze zal moeten doen kan om beveiliging vragen voor hem en zijn gezin. En dat alleen om het feit dat Fred Kruisland AC valse hoop wil geven.
  AC moet hem niet betalen als blijkt dat Fred wist dat hij aan een hopeloze zaak begon en daarbij zal Fred alle kosten ter beveiliging van de rechter in spe en zijn gezin moeten dragen.
  Nergens in de wet staat dat de overheid dit niet van hem kan eisen.


  Maak melding

 11. nr.5 inderdaad die jurist kruisland maakt zich zelf onsterfelijk belachelijk met de uitspraak;het staat nergens in de wet dat te laat komen verboden is.dus voor de efficiëntie en verder geen consequentie?er is geen enkele extra wet nodig het is toch vanzelfsprekend,de zin des woord is toch overduidelijk. denk kruisland soms dat iedereen achterlijk is.


  Maak melding

 12. let wel wij willen geen communisme maar een sociaal democratisch beleid, dit schrijft de man die het hier op dit net opneemt voor een wrede medogenloos moordenaar een dictator.
  @ pinto weet jij nog hoeveel kennis rondom bouterse was? een ezel blijft een ezel en dat geld ook voor bouterse .


  Maak melding

 13. @Theo
  Jij hebt je tijdens de nederlandse les duidelijk aan het lijntje laten houden en bij alle maatschappij vakken ben je met een kluitje het riet ingestuurd.

  Ik zou adviseren om je schoolgeld terug te vorderen en de avond mulo te gaan volgen.:lol:


  Maak melding

 14. @ brantimaka ,
  rioolratten zijn mensen die doel bewust hun land in handen van een massamoordenaar willen zetten, rioolratten zijn mensen die geloven in de profeet van de angst. riool ratten zijn mensen die geloven in de profeet van de dwaasheid.


  Maak melding

 15. @DU
  je hooeft brantimaka echt niet uit te leggen wat een rioolrat is. We mogen toch aannemen dat hij voldoende zelfkennis heeft en anders moet hij maar eens goed om zich heen naar zijn matie kijken


  Maak melding

 16. DU/Neus,wat voor “mensen” zijn jullie eigenlijk?Tjeeee, jullie hebben niets anders te melden ,dan anderen voor wat dies allemaal zei uit te maken.Weet wel,dat psychologisch gezien,zij de een ander uitmaken voor rotte vis,zelf voor geen meter deugen ze hebben niets gepresteerd in hun miserabele leven,wat rest hen dan afgeven op anderen hoe zij zelf in elkaar steken,maw jullie 2 deugen voor geen meter in de maatschappij,komen op een forum ,virtueel,jullie frustraties botvieren.
  Waarom hier?1 raad, als jullie zo een hekel hebben aan Bouterse en alles precies weten over de revo,ga aub naar Suriname face to face op straat verkondigen wat jullie allemaal hier typen hahahahaahaha,dat zal wel nooit gebeuren want echte mannen zijn jullie niet,maar een stelletje nietsnutten die achter hun pc de heldhaftigen proberen uit te hangen.
  DU is zo achterlijk dat hij geen eens weet wat een massamoordenaar betekend,nou DU als er duizenden doden zouden zijn gevallen tijdens de revo,dan pas kan je spreken van een massamoord,zoals je slavenmeesters hebben gedaan met je voorouders uit afrika.De militaire dictatuur in Argentinie,gesteund door je ex-slavendrijvers,Ned.en de VS zo ook Peru Chili enz.enz.

  Voorstaanders van Bouterse,gaan jullie onverdroten voort met jullie reaktie`s ,laat die 2 minkukels lekker in hun vet gaar smoren en hun evenzo criminele AC steunen.
  VOORWAARTS MEGACOMBINATIE, 25 mei wordt het een knallende overwinning.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.