dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentPopgroep De Dijk naar Suriname voor 'Oranjebal'

Popgroep De Dijk naar Suriname voor ‘Oranjebal’

-

Does Travel - naar Suriname

Elk jaar wordt op 30 april in Nederland de verjaardag van de koningin gevierd. Een gebeurtenis die ook in Suriname niet onopgemerkt voorbij gaat. Het traditionele Oranjebal bestaat dit jaar uit een gratis toegankelijk popconcert op de Pier van Hotel Torarica. Het organisatiebureau Go with the Flow is er in geslaagd om drie zeer gerenommeerde bands te arrangeren voor deze editie van het Oranjebal. Op vrijdag 30 april zijn er vanaf 21.00 uur spetterende optredens van achtereenvolgens De Punt Houseband, Apoplectic (beide uit Suriname) en De Dijk (uit Nederland).

De Punt Houseband begon ooit als huisorkest van het toenmalige cafe De Punt en heeft in de loop der jaren een stevige reputatie opgebouwd met het spelen van swingende covers. Apoplectic geldt voor menigeen als de beste rockband van Suriname en zal speciaal voor dit concert een aantal nieuwe nummers ten gehore brengen.

De Dijk kan met bijna dertig jaar ervaring het best worden omschreven als de ston futu’s van de Nederpop. De band verzorgt op eigen verzoek de finale van dit Oranjebal en heeft tijdens eerdere bezoeken een diepe liefde voor Suriname opgevat. Het bewijs van deze liefde wordt geleverd op de laatste CD van De Dijk. Met het opnemen van Mira in de originele Surinaamse versie is de band voor het eerst in haar bestaan afgeweken van het principe om alleen Nederlandstalige nummers uit te brengen. Een eerbetoon aan Suriname en aan Lieve Hugo.

Zanger Huub van der Lubbe verwoord het verlangen om naar Suriname te komen als volgt: “Wie komt er nou niet graag in Suriname? Wij, De Dijk, wel. Wij komen graag uit het kille Nederland naar Suriname voor de compleet andere wereld die Suriname voor ons is. Voor het heerlijke klimaat dat je meteen doet realiseren hoeveel invloed het weer heeft op de mens, op zijn humeur, op het leven van alledag. Wij komen voor de openheid en de hartelijkheid van de mensen. We komen voor het fascinerende natuurschoon van Suriname dat ons doet beseffen dat natuur in het volgebouwde Nederland een steeds schaarser artikel wordt. Wij komen om te leren over de geschiedenis van Suriname, over de Nederlandse rol daarin, om elkaar te begrijpen met het oog op de toekomst. En wij komen om muziek te maken. Om nu, samen, een goede tijd te hebben.”

De unieke line up van dit concert maakt het Oranjebal dit jaar vooral tot een feest voor alle muziekliefhebbers in Suriname. Het mag gezien worden als een blijk van waardering voor de gastvrijheid en hartelijkheid die Suriname biedt aan alle Nederlanders die hier wonen en werken. Het Oranjebal wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van Hotel Torarica, de KLM, Heineken, Insel Air, De Dijk, de Nederlandse Ambassade en de Orange Blues Bar. De presentatie van de avond is in handen van Simone Beharry en Gabor Staakman.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES