maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandSurinaamse bij eerste dertig PvdA-kandidaten

Surinaamse bij eerste dertig PvdA-kandidaten

-

Does Travel - naar Suriname

Gistermiddag is in de Caballero Fabriek in Den Haag de concept kandidatenlijst voor de PvdA bekendgemaakt met op nummer 28 de uit Suriname afkomstige Tanja Jadnanansing. Jadnanansing heeft eergisteren haar baan als adviseur jongeren en diversiteit bij de NOS in goed overleg met de hoofdredactie opgezegd.

Tanja’s loopbaan kenmerkt zich door een grote kennis over en nauwe betrokkenheid bij jongeren, jeugdbeleid en onderwijs. Zij heeft diverse onorthodoxe methoden ontwikkeld om het gesprek met en door jongeren te stimuleren waarbij de kracht van de jongeren zelf steeds het uitgangspunt is. Ook in haar vrije tijd is zij continu in de weer met en voor jongeren; zij is bijvoorbeeld mentor van een groep Amsterdamse jongeren die openbare debatten bedenkt en organiseert. Recente debatten gingen over jeugdwerkloosheid, het MBO drama en opvoedingsproblematiek.

Haar affiniteit met Surinaamse Nederlanders speelt een bijzonder grote rol bij haar activiteiten: zo maakte zij lange tijd radioprogramma’s bij MART Radio in Amsterdam en zit zij in het comité van aanbeveling van de Surinaamse Studenten Vereniging en van de Hindostaanse studenten vereniging .

Echter, zij verliest daarbij de verbinding met de Nederlandse samenleving niet uit het oog. Haar devies richting jongeren is dan ook om niet alleen binnen Surinaamse netwerken maar juist veel breder te opereren. Tijdens de vele lezingen in heel Nederland bij diverse organisaties waar zij soms als dagvoorzitter en soms als inleider optreedt benadrukt zij steeds dat het uiterst belangrijk is om Nederland te omarmen en tegelijkertijd de eigen achtergrond niet te verliezen.

Aanstaande zondag wordt in Eindhoven de definitieve lijst tijdens het PvdA congres vastgesteld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. Beste Tanja
  Maak niet het zelfde fout als Filomena Bijlhout.die de woorden verdraaide
  Wees nou gwoon integer en eerlijk en ongewone dingens gewoon doen.
  Denk jij nou egt dat veel allochtonen op JOU zal stemmen ??
  Ik denk dat de voorkeur gaat naar de Heer JOB Cohen.
  YES WE COHEN


  Maak melding
 2. Who the hell is Tanja Jadnanansing? Ik weet dat ze ooit iets had te maken met media en Allochtonen, presentatrice is en eens een wild boek heeft geschreven dat niemand gelezen heeft. Ik weet zeker dat ze kwaliteit heeft, maar verder … Voor de belangrijkste allochtonengroepen hoeft ze niet in de kamer te gaan, want die hebben al hun eigen toppers. Zonder respectloos te willen zijn, maar wat wil Tanja Jadnanansing daar eigenlijk gaan doen.

  Helaas is Tanja Jadnanansing een overblijfsel van de Surinaamse multiculti Televisie, wat de NOS al lang geleden heeft opgeblazen. Daarnaast lijkt mij het moeilijk om je als Surinaamse en allochtoon te profileren omdat Surinamers in Nederland volledig zijn weggedrukt door het Islamdebat. Dat John Leerdam het zelfs niet meer heeft kunnen redden met de Antillianenproblematiek is tekenend voor het huidige klimaat. Hij kreeg er ook de kans niet toe. Alleen voor toneel en prins Bernard mocht John opdraven.

  Overigens is niet alleen John Leerdam onzichtbaar geworden, ook rond VVDster Laetitia Griffith werd het doodstil. Ik denk dat ze de eer aan zichzelf heeft gehouden. Wilders verkoopt alleen kaartje met een bokswedstrijd met Islamieten als tegenstanders, voor een gevecht met Surinamers blijft de hal leeg. Het wordt toch geen knokpartij.

  Want laten we eerlijk zijn, Surinamers en Antillianen in de landelijke politiek is een line-up van keurige dames en een heer, die vooral thuis horen bij de uitreiking van een boek over een rijke slavin die pom met ananas heeft gemaakt toen dominee Jan in Paramaribo aankwam in 1730. Het zijn geen mensen die met grote thema’s bezig zijn. Diversiteit, gender en Othello? Who cares. Tanja Jadnanansing is misschien niet zo tam, maar het is toch vooral een keurige Hindustaanse dame die volgens mij alleen uit haar dak gaat bij holi phagwa.

  En de PvdA. Ik heb landelijk altijd PvdA gestemd, maar toen Wouter Bos eens aangaf dat de PvdA geen allochtonenpartij is, was het voor mij duidelijk. Zoals iedereen weet had de PvdA bij de laatste verkiezingen de winst vooral te danken aan allochtonen stemmers. Alleen Wouter was daar niets zo blij mee. Het zou de autochtone kiezer afschrikken.

  En Tanja Jadnanansing. Ik wens die vrouw veel sterkte toe, maar ik vrees dat ik net zo weinig van haar zal horen als de afgelopen paar jaren. Ik zal pas op haar stemmen als ze de media haalt omdat ze zich vastketenend aan een beeld in de Mandir in Zuidoost als protest tegen de ontruiming. Of dat ze zegt dat het Surinaamse op TV vooral opvalt door een schreeuwerige Hindu, en dat er verder geen “neger” te zien is. En ook dat ze Venetiaan een trap in zijn klokkenspel had willen geven voor zijn beleid van de afgelopen paar jaar.

  Anders, Tanja mo tjala!


  Maak melding
 3. Geef haar de voordeel van de twijfel.
  Waar is de guru die rcentelijk op tv kwam en als een grapjas heeft getoond. die met zijn dikke schuine lippen.
  Ze vroegen hem of hij Burgemeester van Amsterdam wil worden. hij zou erover nadenken.

  nu is hij nergens te bekennen.

  hij is toch kamerlid geweest en heeft ervaring opgedaan.

  voor niks.

  daarom stem ik nooit op pvda.

  ze omarmen alleen de moslims en Surinamers vinden ze bedweterig.

  is gewoon een schande.

  dat er juist op de lijst prijkt de staatssecretaris van justitie, op de 2e plaats komt, die gozer uit slotervaart die in zijn eigen deelgemeente door de moslims werd weggestemd om lijsttrekker te worden en nu op de verkiesbare plaats van de pvda staat.
  waar blijven de Surinaamse Amsterdammers of den hagers of rotterdammers.

  bestaan ze niet meer

  of worden ze nu aangepakt door de burgemeester Abu Talib.

  succes.

  ik vraag aan alle surinamers in nederland.

  stem niet op pvda.

  het is een schande.


  Maak melding
 4. Wat LEUK!!!! Ik ken Tanja van de debatten en Talkshows die ze met jongeren heeft georganiseerd en die ze zo nu en dan zelf presenteert. Ze is een hele oprechte vrouw die idd heel dicht bij de jongeren staat. Ik heb haar een keer geïnterviewd voor een schoolproject. Ze kwam op tijd opdagen en na het interview spraken we nog een hele poos door over van alles en nog wat. Ze is heel betrouwbaar en behulpzaam. Vooral als het gaat om jongeren. De PVDA doet zich er heel goed aan om deze pittige dame in de partij op te nemen.

  Ik wens Tanja heel veel succes!!!!!!


  Maak melding
 5. Eindelijk! Als er iemand is die op die lijst en in de Tweede Kamer hoort dan ben jij dat meid. Met jou capaciteiten en talenten zal je er voor zorgen dat wij zichtbaar worden. En je hoeft niets te doen voor Surinamers of hindoestanen want ze kunnen het zelf. Je moet ervoor zorgen dat Nederland weer fatsoenlijk wordt. Mijn stem heb je en met mij nog een heleboel. Veel succes!!


  Maak melding
 6. Tanja heb ik vanuit het werkveld leren kennen. Zodoende heb ik heel veel met haar mogen samenwerken toen zij als adviseur jongeren en nieuws bij de NOS werkte. Ik zeg mogen, juist omdat ik haar een van de oprechte mensen vindt die ik ben tegen gekomen. Ze is een idealist in hart en nieren, dat zij daardoor ook het lef heeft om op de lijst te durven staan is alleen maar bewonderingswaardig. Ik zou zeggen steun haar! Beter een idealist in de kamer dan een politicus in hart en nieren!


  Maak melding
 7. Beste mensen,

  Aan deze reacties is duidelijk te merken dat u Tanja Jandnanansing niet persoonlijk kennen. Tanja is een rechtvaardige, gedreven en inspirerende vrouw. En dat is niet alleen gebleken uit woord maar ook uit daad. Al jaren lang zet zij zich in voor jongeren. Niet alleen voor haar werk maar ook vrijwillig. Bijna 10 jaar zet zij zich vrijwillig naast haar,toen fulltime job, in voor jongeren die graag willen werken in de media bij Mosa fm. Daarvoor was ze mede-oprichter en directeur van jongeren info café The Site.

  Tanja verloochent haar Surinaamse wortels niet maar is trots. Aan de andere kant is ze niet te plaatsen een hokje maar meer in een cirkel. Ze is Surinaamse en Nederlands. Het hoeft niet of/of te zijn. Daarom denk ik dat ze een goede kandidate is. Haar passie en gedrevenheid is oprecht en zij heeft de capaciteiten om bruggen te bouwen in plaats van straatjes te kiezen.

  De PvdA heeft juist mensen als Tanja nodig om weer een duidelijke koers te varen. En het argument dat Surinamers niet op PvdA moet stemmen is juist niet verstandig. Stem juist op Surinaamse kandidaten als u dat belangrijk vindt. Alhoewel ik vind persoonlijk vind dat mensen niet op een etniciteit maar op een individu te stemmen. Hoe meer animo, hoe meer aandacht voor de onderwerpen die u interesseren. Dat is de democratie.

  Als u meteen mensen oproept om niet op de PvdA te stemmen zo snel nadat de concept lijst nog maar net bekent is negatieven uitlatingen doen, dan snij u uzelf in de vingers.

  Ik ben trots en blij dat Tanja Jadnanansing op de lijst staat. Eigenlijk moet ze veel hoger op de lijst. Ze is een trotse Surinaamse maar is niet alleen voor Surinamers maar alle Nederlanders.

  Mijn stem heeft ze al door haar persoonlijkheid en gedrevenheid die ver boven politieke tinten en kleuren stijgen. Kijkt u alstublieft naar het individu Tanja Jadnanansing en haar vaardigheden. Kijk niet naar anderen en het verleden u kent haar immers niet maar geef haar de kans ondanks de vooroordelen die u heeft.


  Maak melding
 8. Beste mensen,

  In plaats van dat jullie blij zijn dat er van al die kandidaatlijsten van politieke partijen in ieder geval 2 surinaamse mensen op de lijst staan. Beginnen ook velen hier, notabene eigen volk, te kankeren. Is het jaloersheid? Wordt het elkaar niet gegund? Of is er iets anders wat een rol speelt bij deze afschieterij van Tanja en John?

  Tuurlijk is dit een land waar vrijheid van meningsuiting een grondwettelijk recht is, maar begin niet zoals meneer Wilders dingen te roepen die onterecht zijn. Steun je eigen volk, want een ander buiten je volk doet dat niet voor je.

  Tanja Jadnanansing is nog niet eens verkozen en begonnen met haar nieuwe functie en er wordt al geschoten met onterechte kritiek. Deze dame heeft het hart op de juiste plek zitten, is verbaal sterker dan menig topjuristen en weet wat ze wil. Haar enthousiasme en passie voor hetgeen wat ze doet en waar ze voor gaat, zorgt dat ze haar doelen bereikt en dat zal ze ook doen als ze in de tweede kamer zit. En geloof me, wanneer ze het niet goed doet, is zij tenminste een persoon die makkelijk benaderbaar is en graag luistert naar je en daar iets mee doet. En dat zijn mensen die we nodig hebben in de politiek.

  Niet mokkuhh, niet wokkuh, maar lekker stemmen op Tanja!


  Maak melding
 9. Ik weet nog dat ik een keer door de Bijlmer liep en een groep baldadige hangjongeren een student lastig aan het vallen waren.. Laf als ik ben stond ik op een veilig afstandje te kijken, wachtend op de politie om uitgebreid verslag te doen met in de tussentijd wat stiekeme hoop op enige sensatie..

  Plots was daar Tanja, ze zei met een strenge toon tegen de hangjongeren dat ze maar ’s gauw met die ongein moesten kappen.. De jongens toonde respect voor de zowat moederlijke toespraak en lieten de student zijn pad weer vervolgen.. zeer indrukwekkend!!..

  Dit verzin ik natuurlijk ter plekke, maar hoe ik haar in de afgelopen jaren tijdens shows mee heb gemaakt is dat iets dat ik haar wel zie doen..

  Ze komt op mij over als recht door zee, oprecht, rechtvaardig en bereid om te vechten voor haar idealen.. En van dat soort mensen kun je nooit genoeg hebben in de politiek..

  Ik heb gesproken.


  Maak melding
 10. Tanja gaat het doen!

  Beste mensen, ik was gisteren nog met Tanja op mijn school en zij heeft gewoon de tijd genomen om deze drukke tijd langs te komen om mijn afstuderen netjes af te handelen. Degene die zegt dat Tanja ontslagen is, is niet helemaal op de hoogte en kraamt onzin uit. NOS en politiek gaan niet samen! Wat zegt Hans Laroes (hoofdredacteur NOS Nieuws) dan? En dat Tanja zou liegen, tja dat zijn echt woorden voor Nietsgunners!
  Ik studeer af bij de NOS en Tanja is mijn begeleidster. Wat ik weet en kan met zekerheid zeggen dat Tanja in goed overleg weg is gegaan en dat de NOS het juist hartstikke goed vind voor Tanja dat ze nu de politiek in gaat. Ze krijgt allerlei mailtjes van NOS collega’s, veel steun en iedereen wenst haar succes. Dan vind ik het wel jammer om te horen dat mensen zulke onzin uitkramen in een toch leuke tijd voor Tanja. Tanja heeft zich jaren ingezet voor diversiteit binnen de NOS en het management van de NOS zet Tanja juist in als het gaat om diversiteit. Jarenlang is dat wederzijds respect bij de NOS en Tanja geweest (en nog steeds natuurlijk, dat verandert niet). Ze heeft gekozen voor de politiek en dat respecteert de NOS.
  Aan de mensen die negatief praten en geen weet hebben van zaken en allerlei onzin lopen uit te kramen, diegene moeten zich even goed laten voorlichten.
  Ik wens Tanja veel succes toe en ik weet, omdat ik Tanja ook goed heb mogen leren kennen dat zij het gaat doen in de politiek. Nu ligt dat natuurlijk wel aan mensen die dan opeens negatief gaan schrijven op dit soort forum, omdat zij dit nooit hebben kunnen bereiken. Positief nieuws voor de multiculturele samenleving is het! Tanja verdiend het, de feiten spreken voor zich met alle diversiteitsprijzen en resultaten bij de NOS qua diversiteit, waar Tanja een grote hand in heeft gehad.
  Ga nu alsjeblieft niks terugschrijven, want ik reageer toch niet meer, ik wil met mensen praten die op de hoogte zijn en niet zomaar deze onzin uitkramen en toch nietsgunners blijken.
  Gisteren zei Tanja wel dat ze de NOS natuurlijk wel gaat missen, logisch als je daar vele jaren met plezier hebt gewerkt en gerespecteert wordt door het overgrote deel van de NOS. Maar ja, ambities hè. Tanja gaat wat ze bij de NOS heeft gedaan nu groter aanpakken! Tanja gaf gisteren nog aan dat ze de NOS echt gaat missen.

  AAN TANJA WIL IK ZEGGEN:
  DOE VOORAL JE DING IN DE POLITIEK, IK HEB ALLE VERTROUWEN IN JE! MIJN STEM HEB JE IN IEDER GEVAL EN VAN MIJN OMGEVING!
  MET JOU KWALITEITEN EN KRITISCHE HOUDING HOOP IK DAT DE POLITIEK NU WEL WEER HET NIVEAU BEREIKT DAT ZE ZOUDEN MOETEN BEREIKEN. SUCCES!

  Sanjay Oemraw


  Maak melding
 11. Allen,

  Het lijkt me niet de bedoeling om te speculeren over waarom Tanja niet meer werkzaam is bij de NOS.

  Volgens mij staat dit los van haar kandidaatschap voor de Tweede Kamer.

  Ik ken Tanja als een intelligente, welbespraakte dame met goede inbreng in discussies. Ze weet op een positieve manier haar standpunten duidelijk te maken en is voor mij zeer overtuigend.

  Ik denk dat ze dan ook van grote waarde zal zijn voor de PvdA.

  Ik steun haar in ieder geval en wens haar veel succes !

  Groet,
  Madhavi Moel


  Maak melding
 12. Mooi verwoord Eric,

  Inderdaad, wij suri-neds hoeven in principe niet op een suri-ned te stemmen, zichtbaarheid creëer je zelf.
  Ik heb ook nooit van deze dame gehoord. Wel af en toe gezien bij de andere waterkant:).
  Tanya veel succes, zet hem op.
  Ik stem VVD!


  Maak melding
 13. Tanja sisa, ik wens je veel geluk bij de PVDA, ik stem altijd PVDA, ma loek boeng lek
  blaka wang, bika boeng hee onoe no doro nooit
  dja, Politiek hier is anders, fromoe, ie sabie toch, maar ik ga je volgen, laat je niet wegdrukken naar de achterbank, maak er wat van, ok dan!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 14. Ja, ze kan veel betekenen….voor de pvda. Ik stem sinds jaar en dag op een andere partij, maar gun haar het succes en wens haar heel veel meer. Ik hoop dat het geoorloofd is om trots te zijn zonder mijn stem te geven.


  Maak melding
 15. Vrijheid van meningsuiting is in Nederland een grondwettelijk recht is, maar lieve mensen vergeet ook niet wat u plicht is.

  U plicht is om een ieder te respecteren voor wie hij/zij is, niet te minachten om waar hij/zij vandaan komt.

  Naast de verwildering en islamitisering van de samenleving is er wat mij betreft nog een woord wat opgenomen mag worden in de van Dale, t.w.: krabbenmentaliteit. Zie een aantal krabben in een ton. Als een van de krabben uit de ton wil kruipen dan trekken de anderen zich aan de eerste op, waardoor de eerste krab door het gewicht van de andere krabben die hem achteruit trekken, weer diep in de ton valt. En jawel mensen er is sprake van een vicieuze cirkel. Een vicieuze cirkel waarbij wij iedereen de schuld geven van ons onvrede, ons falen, onze zwakten.

  Krabbenmentaliteit is hetgeen waar wij met zijn allen aan werken, geen van bovenstaande reacties hebben betrekking op Tanja haar capaciteiten. Mevrouw Jadnanansing wordt volledig afgerekend op basis van haar achtergrond, onwaarheden en overige zaken waar zij zelf geen invloed op kan hebben. Door dit soort emotionele uitspattingen groeit extremisme.

  Lieve mensen, merkt u dan niet dat door deze slachtofferrol aan te meten u anderen die vanuit vooroordelen vertrekken juist in de kaart speelt.

  Wij pretenderen last te hebben van ‘het glazenplafond’ dat klaarblijkelijk door oude blanke mannen in stand wordt gehouden. Wordt het ook echt door mannen in stand gehouden of moeten wij (lees blanke vrouwen/allochtonen) ook niet bij onszelf te raden? Nu hebben wij met zijn allen nog een vijand gecreëerd de Islam. Het is onze vijand omdat wij ‘anderen’ (lees: alle niet-moslims) minder aandacht krijgen in de media. Als niet-moslims zijn we verdrietig dat we niet dezelfde aandacht krijgen als de moslims. Hoort u wat u zegt? Er is een razzia tegen de moslims en wij ‘anderen’ zijn jaloers?

  Nu openen we ook nog het vuur tegen mevrouw Jadnanansing omdat ze als halfbloed en geïntegreerde vrouw nooit het woord van ‘De Surinamer’ kan vertegenwoordigen. Danwel wie is ‘De Surinamer’? De Javaan? Hindoestaan? Chinees? Jood? Boeroe? Creool? Indiaan? Libanees? Heel Suriname is een mix van culturen, dat maakt Suriname ook zoveel rijker als Nederland. Sinds wanneer sluiten wij Surinamers anderen uit? Waar is onze gastvrijheid gebleven? Zijn wij allen nu dusdanig geïndoctrineerd door al het media en politieke geweld dat wij blind zijn geworden voor onze eigen identiteit?

  Lieve mensen, meneer Wilders en consorten houdt niet van u. Meneer Wilders heeft geen antipathie tegen moslims, hij heeft een antipathie tegen alles wat niet Aries is. Heeft u dan niks van de geschiedenis geleerd? In de tweede wereldoorlog zijn niet alleen de Joden vergast. De razzia begon tegen de Joden, maar ging al snel over naar alles wat niet Aries was.. Wees trots op u identiteit, zie uw identiteit als een meerwaarde. Uw identiteit zorgt voor hoge dosis inlevingsvermogen en een brede horizon. Maak daar gebruik van!!

  U heeft niet bepaald waar u vandaan komt, maar bepaalt wel zeker waar u en wij als Nederland naar toe gaat..


  Maak melding
 16. Beetje jammer van de eerste 7 reacties, blijkbaar weten zij niet wie Tanja is.
  Ik ken Tanja als een hard werkende EERLIJKE dame, met wie je een gezonde en zeer levendige discussie kan hebben. De manier waarop zij denkt is zeer positief te noemen. Ik denk dat Tanja zeker iets kan betekenen voor de politiek.

  Wel betreur ik het dat zij op de lijst staat van de PVDA, de afgelopen paar jaar is de PVDA een draaikonten partij geworden die de islamisering van NL volledig steunt. Ik zal geen relaas houden waarom de PVDA een trieste partij is, maar als u van NL houdt, stem dan geen PVDA.
  Maar als u een bord voor u kop heeft en toch de PVDA steunt, stem dan op Tanja Jadnanansing.

  R.

  *Kuch* Stem VVD 😀


  Maak melding
 17. Beste R.,

  “…als u van NL houdt, stem dan geen PVDA.”
  Waarom niet? De PvdA heeft een deuk opgelopen door Wouter Bos en z’n kapotte kompas.
  Maar nu Cohen de fakkel over heeft genomen kan het alleen maar beter gaan.
  Een man van ervaring als het gaat om de Amsterdamse samenleving en ook als het gaat om integratie. Wouter Bos is een man die uit het bedrijfsleven kwam en dacht de boel zo te kunnen runnen. Concessies zijn op verkeerde momenten gedaan en de visie van de partij was onder het bewind van Bos niet te profileren.
  Cohen is van een ander kaliber. Hij is een politicus met ervaring en het gezag dat respect afroept. Dat kon je van Bos niet echt zeggen.

  Maar over de ‘islamisering’ zoals je het even aanhaalt alsof dat het verschil maakt tussen de VVD en de PvdA.
  De post-Rita & Wilders-VVD is niet tegen de ‘islamisering’, voorzover dit te definiëren valt, maar tegen radicalisering. Rutten heeft duidelijke punten als het gaat om radicalisering.
  Dat is op zich niet heel erg mocht het zo zijn dat deze tegen de liberalen beginselen druisen.
  De liberale beginselen staan voor de individuele vrijheid, zo min mogelijke overheidsbemoeienis en de scheiding van Kerk en Staat.

  In een poging om de liberale beginselen te updaten naar deze tijd presenteerde Rutten de concept-beginselverklaring. Een stuk uit het document:
  “De VVD hecht grote waarde aan de gelijkwaardigheid van man en vrouw, gelovig
  en niet gelovig, blank en zwart, homo en hetero. Het individu beschikt over een
  aantal onvervreemdbare vrijheden die de staat niet mag aantasten. Verder zijn en
  blijven kerk en staat in onze democratische rechtsstaat van elkaar gescheiden. Bij
  de omgang met andere culturen en religies mag verdraagzaamheid nooit uitmonden in toegeeflijkheid. Verdraagzaamheid eindigt waar zij op onverdraagzaamheid stuit” (2008:6).

  Dit is natuurlijk dubbelzinnig omdat de individuele vrijheid en scheiding van kerk en staat die hoog in het vaandel staan, blijkbaar toch op een gegeven moment verschillend zijn voor allochtonen. Het gaat om omgang van andere culturen en religies. Van gelijkheid is dus niet te spreken omdat er voor allochtonen toch een grens is. Waar ligt die grens?
  De grens van de VVD wordt tegenwoordig bepaalt door Wilders. Nu hij stil valt door het vertrek van wouter en de komst van Cohen,
  ziet VVD zijn kans schoon om toch maar ‘duidelijke taal’ te gaan spreken.

  Met andere woorden integratie aanhalen en mildere mate van oneliner-benadering van Wilders toe te passen.
  In deze relatief vroege verkiezingsstrijd proberen zij zich te profileren als een partij die naar de ‘bezorgde Nederlander’luistert om meer zetels te krijgen. Het Wilders volk die zich
  als slachtoffer van de multiculturele samenleving ziet.

  De multiculturele samenleving is een feit wat menig tokkie nog steeds niet kan vatten.

  Wel grappig dat juist een allochtoon, misschien ben je wel een autochtoon, de ‘islamisering’.
  In 2008 zei Rutten juist dat de Islam niets toe voegt en dat de invloed van islam zich beperkt tot ‘couscous eten’. Maar daar is sinds 2008 verandering in gekomen. PVV is weer een officiele bedreiging geworden voor de VVD. Na de gemeenteraadsverkiezing was dit ook te merken.
  Enfin de VVD is volgens mij niet tegen ‘islamisering’ tenzij ik een hele andere definitie hanteer dan jij.
  Wat versta je onder ‘islamisering’? En hoe ervaar je deze ontwikkeling, zoals het woord suggereert?


  Maak melding
 18. Beste mensen,
  Het is al eerder gezegd. Al die negatieve reacties zijn van mensen die Tanja Jadnanasing niet kennen. Tanja is een oprechte vrouw met een menig. Pvda is toe aan iemand zoals Tanja. Ik wil wel eens zien wat de mensen met al die negatieve reacties zelf doen om wat voor de maatschappij te betekenen. Stem voor verandering, stem op Tanja Jadnanansing.


  Maak melding
 19. No.20,Maar was het niet de PVDA,die jullie Surinamers in de jaren `70 alle mogelijkheid hebben geboden om hier te komen wonen?Het was juist de VVD die forse tegenstand had tegen de Surinamers,de VVD steunde toen het dorp Stavinnise die geen Surinamers daar wilden hebben in 1975 en het is ze gelukt.
  Dus nr.20 steek gerust je kop in het zand,dat is de meeste Surinamers eigen.

  Je praat perfect de PVV na,door te stellen dat de PVDA te Islamitisering van Nederland steunt.Dat klopt voor geen meter,de PVDA is voor allen maw,allochtonen en aoutochtonen.
  Als ik jouw en anderen zo lees zijn jullie voorstaanders van de PVV,niets mis mee,maar denk aan:De Surinamers zijn ook altijd en nog steeds zo behandeld als de Moslims nu,ze waren/zijn ook messetrekkers,drugscriminelen,pooiers,inbrekers enz.enz..Surinamers moeten de laatsten zijn om andere allochtonen te veroordelen ze zijn nooit en te nimmer de braafsten van de klas hier geweest en zullen dat nooit worden.
  Hoe graag jullie dat anders zouden willen zien,stelletje Struisvogels.


  Maak melding
 20. TANJA J IS OKAY!

  Ik snap dat mensen sceptisch zijn. Dat is logisch als je niet weet met wie je te maken krijgt. Verandering is altijd eng…Maar toch is het noodzakelijk.

  We klagen altijd dat de politiek zo ver van ons af staat, dat het altijd maar beleidspraatjes zijn. Dat er niemand is waar je affiniteit mee hebt en waar je van denkt ‘daar heb ik wat aan’. Het is human nature om achterdochtig te zijn en na al deze jaren -van oneerlijke politici en schertsvertoningen-.

  Weet wel allen dat wanneer jullie Tanja leren kennen, jullie zullen weten dat zij de persoon is om op te vertrouwen. Dat wordt niet meteen van je gevraagd, dat moet verdiend worden. Maar ik kan mijn hand op de bijbel leggen en zweren dat Tanja dat zal doen.

  Niet door haar mooie beleidspraatjes, gevlei, slogans en motto’s die allemaal gebakken lucht zijn en dienen om stemmen binnen te halen. Maar omdat zij het hart op de goede plek heeft zitten en van daaruit handelt. Eerlijkheid is iets dat je altijd van haar kan verwachten. En duidelijkheid, alles in klinkklare taal!

  Zij heeft veel met mensen mogen werken, verschillende soorten en maten waaronder jongeren. Zij heeft velen, waaronder mij, geinspireerd. Door iemand te laten zien wat zijn/haar potentie is zonder dat diegene het zelf wist. Dat is een gave. En dat moet optimaal benut worden.

  Zij respecteert de verscillende mensen in de maatschappij en begrijpt de verschillen, maar ook vooral de gelijkenissen.

  Dus zij weet ongeveer hoe de samenleving in elkaar zit. Van hoeveel politici kan je dat zeggen? Ik heb nog nooit iemand gezien die zich zo inzet voor waar zij in gelooft. Waar de een je laat vallen, zal Tanja je opvangen. Ze heeft zoveel gedaan voor jongeren die als kansloos worden gezien en niet verder kunnen zonder daar wat voor terug te verwachten, of het aan de grote klok te hangen.

  Zelfs nu er zo negatief over haar gesproken wordt, houdt zij zich stil. Maar mensen die een doel voor ogen hebben, zullen zich niet van hun pad doen wijken.

  Kijk naar Amerika en Barack Obama. Ik zeg niet dat Tanja de nieuwe miniter-president wordt, dat zou te voorbarig zijn (al zou ik dat graag zien). Maar hij is iemand die ook vanuit het hart regeert, mensenkennis heeft, en recht op zijn doel afstevent. Van te voren en zelfs nu heeft hij veel kritiek gekregen. Maar nimmer is er zo’n goede president geweest. En dat is omdat hij de kans kreeg.

  Ik zeg niet dat zij Nederland zal veranderen. Ik zeg niet dat zij hetgeen is dat iedereen nodig heeft. Ik zeg niet eens dat ze alles zal zijn war je op hoopt. Ik zeg alleen geef haar de kans.

  Want met Tanja weet je zeker dat zij die kans met beide handen (en voeten) grijpt. En haar hart en ziel erin stopt en haar best doet om onze belangen te behartigen.

  En eerlijk hoeveel kost een kans jou nou?

  TANJA J IS OKAY!

  C. Gargard


  Maak melding
 21. Daar gaaaaan we weer!!
  De ene nr 24(arubaantje) gaat bepalen dat Surinamers die niet op de PVDA stemmen simpelweg aanhangers van de PVV moeten zijn. Maakt ook meteen gebruik van de gelegenheid om zijn /haar vooroordelen over Surinamers hier te tonen. Maar mevrouw /meneer is vrij kortzichtig door te doen voorkomen alsof de keuze voor ieder andere partij dan PVDA alleen maar afhankelijk moet zijn van het allochtonen of islam beleid. Kan zich daarom ook niet voorstellen dat er mensen zijn die verder kijken dan dit beleid en zich niet in een hokje plaatsen.
  Mensen stemmen soms uit persoonlijke tactische overwegingen op een bepaalde partij.

  Propaganda maken voor een partij n.a.v. dit artikel is ook wasting time.
  Tanja Jadnanansing is bij mij niet zo bekend, maar gezien bepaalde reacties mag ik blindelings aannemen dat ze een vrouw van Surinaamse afkomst is, met meer dan voldoende competenties om haar taak binnen de partij ook bovengemiddeld uit te kunnen voeren.
  En daar gaat het om!

  Wellicht kan ze niet voor iedereen direct iets toevoegen, maar het succes is haar wel gegund.
  Ze is trouwens o.a. project manager geweest bij de NOS, en dan moet je soms muren kunnen slopen, uiteraard ook een beetje afhankelijk van het soort project en de omgeving.
  Ze is in ieder geval uit het juiste hout gesneden.


  Maak melding
 22. Ben het eens met yorka,

  Als je in de maatschappij flink je grote bek opentrekt en je bent crimineel bezig je lapt wet en regels aan je laars. Dan kom je zeker op een hogere plaatst op de pvda lijst.


  Maak melding
 23. no 24.

  Vooroordeel 1 alle Suri’s zijn in de jaren 70 vertrokken. No 20 had toen hoogstwaarschijnlijk nog luiers om.
  2. PVDA heeft alle Suri’s geholpen aan God weet ik wat! De meeste Suri’s in Ned, zijn afkomstig uit de middenstand en daarboven, een deel studenten en een klein deel minderbedeelden.
  3. De fase om op een “landgenoot” of etnisch te stemmen omdat je Suri bent is voorbij.
  Op wie stem je als je gemixed bent????
  4. Vele Suri-hindoest. stemmen op Wilders en niet voor een Suri.
  5. Sommigen hier waren niet eens stemgerechtigd of niet in Ned. gedurende de “stavisme” perikelen.
  6. Suri’s hebben de best betaalde baantjes hiero, hoge opleidingen, eigen huizen, ze hebben gezorgd voor hun eigen Sociale zekerheid en hoeven niet zo nodig PVDA te stemmen, voor een uitkering, dit itt andere allochtonen(uitzonderingen daar gelaten).
  7. Vele Suri’s zitten op sleutelposities en hebben hun eigen netwerk,(zeker de 30+ hoogopgeleid) het is een kwestie van aansluiten. (mijn ervaring).
  Kan zijn dat Suri’s vroeger, lang heel lang geleden niet de “braafsten” waren, maar nu zijn we de slimste.

  Mijn punt is, je bent eerst je (naam), dan man/vrouw en dan pas Suri.
  Als het erop aan komt, dan kan geen enkele politiek partij je helpen, dat hoor jezelf te doen.
  Je stemt VVD omdat je pragmatisch ingesteld bent en trekt geen verplicht PVDA -nummertje omdat je allochtoon bent.
  Tanja wordt heel veel succes gewenst, ze red het wel!!!!, maar in Suri zeggen ze “mandie mandie no moes de”, omdat wij niet op haar stemmen”.

  btw wie zit er voor aruba in de politiek? De carrière van Leerdam is ook een stille dood gestorven?
  Oh ja, die was van Curaçao….


  Maak melding
 24. hahahahahahhahaha Esmarald,je verkondigt een hoop leugens.
  Hoeveel Surinamers zijn voor 1975 naar hier toegetrokken? Zeker honderdduizend.Surinamers hebben de best betaalde baantjes?hoe kom je daar nou bij,die enkelingen die het wat vergeschopt hebben noem ik een handjevol.
  Esmarald, je verdraait de feiten op een zeer leugenachtige manier.
  Waarom werden de Surinamers toendertijd voor steuntrekkers aangezien door,Jan Maat en Joop Glimmerveen en door 3/4 van de Nederlanders?Er was zelf een plaat over ze gemaakt:Wij Willen WW.
  Echt een struisvogel ben je.
  Een turk en een Marokkaan hebben het allerhoogste bereikt,nl staatssecretaris.
  Waar is die Surinamer?Ja bijna met een leugenachtige mevr.Bijlhout voor de LPF and that`s it.
  Esmarald,je bent 1 van de Surinamers die o zo graag als Hollander willen meetellen,nou forget it.
  Antillianen zullen nooit ZO HOOG van de toren blazen,ze weten hoe de makamba`s over ze denken,dus zullen ze zich nooit op de borst slaan dat ze het gemaakt hebben in Nederland.Heel veel Antillianen hebben een hoge positie hier,maar dat zul je nooit te horen krijgen,omdat ze het gewoon vinden .
  Ik blijf erbij dat ook de Surinamers werden bespot door de Makamba`s, voor messen-steuntrekkers,pooiers,drugscriminelen,inbrekers en zakkenrollers werden ze gezien,ook wij Antillianen.
  Dus Esmarald steek je kop nog dieper in het zand.
  Hahahahahah zielig zijn sommige Surinamers zo gauw men typt waarop het staat ,worden ze furieus ten onrechte ,want het is zo.


  Maak melding
 25. @L (Nr.22)

  Cohen ken ik alleen van het Thee-drinken, zeg maar pappen en nathouden. Cohen is niet echt populair in Amsterdam. Althans dan wordt mij door Amsterdamse kennissen verteld. En als ik google op Cohen+Amsterdam+Ramp zijn zij niet de enige.

  U zegt dat de grens van de VVD wordt bepaald door Wilders. Maar heeft Wilders niet de grens bepaald voor alle politieke partijen, zelfs die van Groen-Links. Wilders heeft bepaalde problematiek op de politieke kaart gezet waardoor de andere politieke partijen er nu over durven praten en actie ondernemen.

  Lees eens het verkiezingsprogramma van de VVD. Kopje Integratie. Er is in 2 jaar tijd heel wat veranderd.

  En wat ik bedoel met de islamisering van Nederland.
  Van mijn ouders (die in de jaren ’70 naar NL zijn gekomen) heb ik geleerd mee te doen met de Nederlandse samenleving. Geloof is belangrijk maar iets privé, dit hoeft niet zo nodig naar buiten uitgedragen te worden.
  Deze houding hebben heel veel Surinamers maar ook Indo’s en ik mag zeggen dat deze groep aardig succesvol is in de Nederlandse samenleving.
  Ik hoef u niet te vertellen hoe woestijnmoslims (Gebied van marokko tot pakistan)hun kinderen opvoeden en hoe zij zich gedragen in de Nederlandse samenleving

  Ik hoef u ook niet te vertellen dat de islam geen geloof is maar een levenswijze en deze mensen (woestijnmoslims) houden zich vast aan deze levenswijze. Maar dit strookt met hoe wij met elkaar leven en omgaan in Nederland. En dat verstaan mensen, waaronder ik, onder de islamisering van Nederland.

  Kom op zeg, geen handen schudden met vrouwen. Hoofdoekjes/manjurken dragen als je een publieke functie hebt of gewoon op kantoor. Tijdens een werkoverleg weg lopen omdat je moet bidden.
  Problemen maken omdat er in de kantine varkensvlees wordt verkocht. Medische hulp weigeren omdat de dokter/verpleger/tandarts een man is. Aparte zwem/sport gelegenheid voor vrouwen. Vrij eisen voor het suikerfeest want we vieren toch ook Pasen…
  En zo kan ik nog wel ff doorgaan.

  En de PVDA steunt de woestijnmoslims met hun hetze tegen de niet-moslims bevolking volledig.
  Surinamers en eigenlijk alle niet-woestijnmoslims zijn goed in Nederland geïntegreerd maar waarom hoeven woestijnmoslims dit niet te doen?

  Vergis je niet, ik heb ook moslim vrienden en kennissen maar ik heb geen goed woord over woestijnmoslims. Want waarom doen Hindoestaanse moslims, Iranezen en Aziatische moslims wel normaal en zijn ook goed geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. Heeft dat met het geloof te maken of de wijze waarop zij leven?

  Ik heb niets tegen moslims maar wel hoe woestijnmoslims zich gedragen hier in Nederland. Want blanke Nederlanders met een bord voor hun kop trekken dat door naar alle allochtonen.

  Anyway, dit is hoe ik er over denk en wie ben ik?. Het ging hier eigenlijk over de nominatie van Tanja.
  Tanja, indien je dit ooit leest, nogmaals veel succes gewenst.

  R.
  Den Haag


  Maak melding
 26. surinaamse nderlanders stem bewust als het tanja moet zijn dan maar
  ,maar respect hebben wij als surinamers hebben wij nooit ondervonden in ned. dus doe maar laat je stem gelden. Tanja ik volg je

  sterkte en succes

  lobie vanuitswietie sranang


  Maak melding
 27. Huiswerk

  Pure, meewarig heb ik je aantijgingen mogen lezen. Tsja, je hebt het over 1975, bijna 30jr. geleden. Ik zou zeggen doe je huiswerk en gaat het opzoeken hoe het nu gesteld is met de suri-ned samenleving!

  Sinds wanneer heb je het “gemaakt” als je een politieke functie bekleed, sorry hoor, maar ik heb andere ideeën daarover.
  Het is leuk voor de moslims dat Albayrak staatssecretaris is van de asielzoekers dus.. erg boeiend maar niet heus. Denk je echt dat wij dat nodig hebben?

  Ik zal je het nogmaals uitleggen, we hebben niet echt een politiek figuur nodig om onze boontjes te doppen, dat doen wij middels zelfredzaamheid, hard werken, studeren en netwerken:het vroeger jointventure principe!

  Wij hoeven ons niet zonodig te profileren als zijnde suri’s, omdat we van huis uit zijn opgegroeid met de Nederlandse taal en cultuur. In principe is er weinig verschil. Onze moslims zijn rustige mensen die niet met een doekje of in een jurkje rondlopen. Wij zijn bekend met verschillende geloven en achtergronden en vieren dat gezamenlijk. Das onze basis opvoeding.

  Ik vind het jammer voor jou dat je het gevoel hebt te worden bespot door de “makamba’s. Een beetje cliché hé, om de schuld op een ander af te schuiven als je het zelf niet red. Ik kan me niet heugen dat er ooit een opstand in Suri is uitgebroken omdat we ons benadeeld voelden, omdat een “makamba” onze baan inpikt.

  Je zult het wel niet begrijpen, maar wat is nou mooier dan de autochtoon jou klusjes te laten klaren en op de achtergrond je eigen leven op te bouwen.

  Het is niet de bedoeling om hoog van de toren te blazen, zoals jij eerder hebt verwoord. Maar de feiten zijn daar, doe je huiswerk zou ik zeggen.


  Maak melding
 28. Ach ja die pure is weer bezig,
  als ik de bladen mag geloven doen wij het als surinamer heel goed binnen deze zameleving ook op het arbeidsmark is men tevreden over de surinamers.ik wil pure aan herinneren dat ook een suriname een lied heeft gemaakt over ww . je vindt sommige surinamers zielig maar je komt wel tussen ze lullen of ben jij ook zo gespleete persoon die niet weet waar die thuis hoord de ene keer ben suriname en de andere keer anti, antilianen hebben hoge positie in de bajes, surinamers werden vroeger gezien als messentrekker de antilianen worden nu gezien als pistolen paultje.


  Maak melding
 29. Tanja,
  Ik ken je niet, maar dat maakt niets uit. Als surinaamse zijnde, maakt niet uit van welke ras jij of ik ben vind ik dat ik je moet steunen. En de surinamers die dat niet willen, prima, ze zijn nergens toe verplicht. Maar meteen op de negatieve tour gaan, dat doet pijn. Ach,ach, zo komen wij nooit vooruit. Inplaats van het goede in onze eigen mensen te koesteren(nogmaals ongeacht ras) gaat men juist graven om iets negatiefs te kunnen vinden. Schandelijk gewoon. Mijn stem heb je in ieder geval.
  Succes.


  Maak melding
 30. wat moet ik lachen zeg. ik lees allerlei wishfullthinking rubbish hiero. de ene beweerd dat Surinamers de slimste allochtonen zijn, de ander vergelijkt de Surinamers met de Indo’s. weer een ander meent dat 30% van de Surinamers de hoogste baantjes hebben bereikt, wat helemaal niet waar is, dat hebben de turken en de marokkannen wel! zelfs zijn er Antillianen die heele hoge baantjes hebben, maar daar lopen ze dus niet te koop mee! de een beweerd dat heeeeeerl heeeeeeel lang geleden de Surinamers ook een slechte naam hadden, nonsense, nog steeds zitten er vele Suries in de gevangenissen voor pooierschap, overvallen en drugsdealen. dat de hollanders, met name de media, medelijden hebben met de Suries door ze een beetje te ontzien zegt helemaal niet dat de Suries volledig geintegreert zijn. juist niet.

  John Leerdam? het gros van de Antillianen vindt hem een paljas, en stemmen helemaal niet op de man. het is bovendien welbekend dat de meeste voorkeurstemmen die deze clown genereerde uit het Surinaamse kamp kwamen en niet uit de Antilliaanse hoek! en zeker nu hij meegedaan heeft met zijn hollandse meesters door zijn uiterste best te doen om van de Antillen weer een onvervalste nederlandse kolonie te maken! zoals het een goede Surinamer betaamt voelt of denkt ook hij dat hij een hollander is, maar de hollanders zien het helemaal niet zo. bovendien gedraagt hij zich helemaal niet als een Curacaoenaar, de man zijn vader is een zwarte Surinamer die dankzij Curacao een goede baan daar had, zijn moeder is uit het engelstalig eilandje St.Kitts, dus weinig Curacaous zou ik zeggen. bovendien heeft clown Leerdam 2 petjes op, wanneer het hem uitkomt is hij Surinaams en de ander keer doet hij zijn Curacaouse petje op. 1-ieder weet dat.

  Surinamers, ik raad jullie aan om uit jullie lethargische slaap te stappen. wordt wakker, jullie zijn echt gewone allochtonen, het enige verschil is dat de meesten van jullie hollandse namen hebben, wat op zichzelf al potsierlijk overkomt. houden jullie nou eens op te denken dat jullie zo speciaal zijn of de slimsten zijn, het komt zo zielig over, een surinaamse tragedie. houden jullie eens op andere bevolkingsgroepen te demoniseren alsof jullie hollanders zijn, dat zijn jullie niet, en dat zullen jullie ook nooit worden. dit gedrag werkt alleen maar op de lachspieren van de andere allochtone groepen. wat hebben jullie liever, voor volwassen allochtonen aangezien te worden of voor een bijzonder zielige allochtonengroep? make up your mind!


  Maak melding
 31. Sommige Surinamers zijn en blijven zielige figuren.
  Idd de Nederlandse gevangenissen zitten ook vol met Surinamers, meestal drugsdelicten,maar dat ontkennen sommigen.
  Het is zo,Surinamers zijn niets meer en niets minder dan andere Allochtonen,al willen ze graag héél graag anders geloven.
  Ik ben een Sur./Anti.,DU dus ik mag hier reageren,who the hell are you om mij dat te willen verbieden.
  Neen er is maar 1 liedje,door de Hollanders gezongen WIJ,WILLEN ,WW,dus DU ga aub geen spijkers op laag water zoeken.
  Esmelard je kan kletsen tot je een ons weegt,je kan ONTKENNEN ,tot je erbij neervalt,ik sta achter alles wat ik getypt hebt.

  Mooi gesproken Remi, misschien geloven ze het nu.Surinamers,de meesten, willen o zo graag als Hollanders erkend worden ,tot het slaafse toe.


  Maak melding
 32. Sanjay Oemraw (no 14), ik heb je bericht gelezen over Tanja J. Recht uit hart. Dat voel ik ook bij C. Gargard (no 25).

  Ik zal mijn mening over Tanja Jadnanansing moeten aanpassen, want ik zie dat ze veel meer heeft gedaan dan ik dacht. Daarnaast begrijp ik dat ze op persoonlijk vlak heel sterk is.

  Maar eerlijk, is eerlijk, ze is vooral actief achter de schermen. Wat ook belangrijk is natuurlijk. Maar het maakt het wel lastig om zo iemand te beoordelen, vooral als zo iemand een kandidaat is waarop je zou kunnen stemmen.

  Voor mij persoonlijk zijn deze verkiezingen een keuze tussen het verstand (geen PvdA), of het gevoel (stemmen op een Surinaamse). Maar Tanja J komt er toch wel, ook zonder mijn stem.


  Maak melding
 33. Ik vind het redenerend vermogen van Esmerald op een hoger niveau dan van haar tegenstander(s), aangezien zij wel met feiten komt. Tevens is zij op de inhoud van het artikel ingegaan.


  Maak melding
 34. Hé bah!!!, wat een oude verzuurde kereltjes zijn jullie beiden.
  Geen groei te bespeuren, blijven hangen in een oeroude denkwijze, verwrongen van haat en in het bezit van een groot minderwaardigheidscomplex, zo….
  Inderdaad ze bestaan nog.

  De topic gaat over Tanja in de politiek. Zelf heb ik Tanja heel veel succes toegewenst. Iedereen moet zijn/haar dromen naar believen uitvoeren, en het mag niet zo zijn dat je op je oude dag, zoiets hebt van “had ik maar”. Neen, Tanja go for it.

  Tanja zit toevallig voor de PVDA, en heeft veel studenten achter zich staan. En plots vinden de “verzuurde” kereltjes, dat je PVDA moet stemmen want in de jr. 70, zijn honderdduizend suri’s door de PVDA aan een huis geholpen. Yeah right! So What, wat heb ik daarmee van doen, ik ben niet van de jr. 70 nog van de jr. 80 dus……
  Beetje brutaal en erg kortzichtig.

  En dan noemen ze zichzelf Suri-ned, volgens mij ben je niet goed bij je hoofd, als je hier Suri-ned’s komt afkraken. Tijd voor zelfreflectie.
  Mag ik die kerels eraan herinneren, dat ik nergens heb aangegeven dat Suri-neds, übermenschen zijn, er zijn ook “zwakke schakels”, zoals bij elk volk. Maar mag ik ook trots zijn op het overgrote deel, van de Suri-neds, dat het heel goed doet!

  Neen, ik mag absoluut geen aardappelen en pasta eten, en zeker geen gebruik maken van de groeimogelijkheden die Nederland mij biedt, want dan doe ik als een fake-Hollander, wat een kul zeg. “Herie day, mie moes njang kousebanti nanga dhaal, boi go srebie yere”!

  Het is duidelijk een doorn in jullie oog dat Suri-Neds het goed doen. Sterker nog, ze zijn bijna niet vertegenwoordigd in de politiek, maar ze doen het goed. Het stikt van de Turken en Marokkanen in de ned -politiek, maar ze kunnen hun eigen achterban niet aan. Het is elke dag raak, elke dag een gezeik met die gasten! Dus….., laat de Suri-neds lekker met rust.

  Het zou verstandig zijn een eigen Papiamentosite op te tuigen, en je bezig te houden met
  10-10-2010. Wij zijn vijfendertig jaar verder, nu jullie nog!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES