dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKindermuseum Villa Zapakara viert Wrokoman Dei

Kindermuseum Villa Zapakara viert Wrokoman Dei

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 apr – Zoals altijd worden de kinderen die naar kindermuseum Villa Zapakara komen meteen aan het werk gezet en wordt hun creativiteit en inventiviteit geprikkeld met het aanbod. Zo ook op Wrokoman Dei, zaterdag 1 mei. Op de vrijmarkt oude spulletjes verkopen die je niet meer gebruikt. Op het open podium je zang-, dans- en muziektalenten tonen. Fosten prei, ofwel spelletjes uit de oude doos doen. Met deze en andere activiteiten viert kindermuseum Villa Zapakara Wrokoman Dei op grootste wijze. Op zaterdag 1 mei staat de poort van Villa Zapakara vanaf 11 uur smorgens wijd open voor alle kinderen en hun ouders op het terrein van Ons Erf aan de Prins Hendrikstraat.

Op de kindervrijmarkt – bij Villa Zapakara ‘pikin wojo’ geheten – kan iedereen tot 18 jaar een zelf meegebracht matje uitrollen om daarop kleding, speelgoed, boeken, cd’s of andere spullen die hij/zij niet meer gebruikt, te koop aan te bieden. Komen snuffelen tussen de aangeboden waar kan natuurlijk ook. De kindervrijmarkt duurt tot 16 uur.
Tussen 15 en 17 uur kan iedereen tot 18 jaar tevens zijn talenten tonen op het Open Podium. Zingen, dansen, muziek maken, gedichten voordragen of toneel spelen, alles kan, alles mag. Je kan je muziekinstrument meenemen en meespelen met de Villa Zapakara Wrokoman Dei band, onder leiding van Jason de huisdrummer.

Verder zijn er, voor alle leeftijden, de hele dag spelletjes uit de oude doos: Surinaamse fosten prei zoals jompofoetoe en oud-Hollandsche spelen zoals spijkerpoepen. In de mediatheek draait de goed ontvangen jeugdfilm Lang leve de Koningin.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES