Suriname mag hulp Nederland niet vaarwel zeggen

14

PARAMARIBO, 19 apr – Suriname doet er goed aan de Nederlandse ontwikkelingshulp vast te houden. Dit zegt universiteitsdocent en oud-directeur van de Arubaanse Centrale Bank, Anthony Caram. Op zijn slechtst is de hulp een appeltje voor de dorst. Weliswaar gaat het economisch voor de wind.

Suriname heeft zich kunnen ontworstelen aan malaise. “Maar dat wil nog niet zeggen dat de hulp op de schop moet”, zegt Caram. Er is nog een lange weg te gaan. De behoeften op economisch en op sociaal gebied zijn immens. Dat vraagt om minstens een tweesporenbeleid. Aan de ene kant moet de economie flink geduwd worden. Dat kan het best met grootschalige projecten.

Het soort projecten dan van voor de militaire periode. “De ontwikkelingshulp biedt de beste uitkomst. Leningen vergroten de schuldpositie”, aldus Caram. Het ontwikkelingsmodel uit de periode na 1980 is wel weer geschikt voor de sociale ontwikkeling. De kleinschalige projecten volgens dit model kunnen uit eigen pot betaald worden. “Het is niet het ene of het andere, het is beide.”


14 REACTIES

 1. Zo gek zijn de SME regeerders niet om vaarwel te zeggen tegen de hulp!!!

  Hier zijn jullie SUPERSLIM in. Het is toch bedelen!!! Dus wie is nou dom?? Sukkels (SME LEIDERS)jullie krijgen een dikke 10 van mij.

  Hoeveel hulp willen jullie nog meer en daarnaast de Nederlanders verrot schelden!!! Stelletje ondankbare Hyena’s.

  Waar zijn de gelden gebleven?? Toch niet onderling verdeeld ???? Tjoekoe mang.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 2. De beste hulp die sme kan gebruiken het land ontwikkelen/opbouwen is,,, de visum onmiddellijk afschaffen voor als suri/neds over de hele wereld..

  Weg met die koloniale gedonder voor alle soorten suris,en zie dan ,meer dan honderd duizend suri/neds die suriname aandoen met minsten duizend euro in de maand..
  100000 x 1000 euro,reken zelf maar uit wat dat in de maand is..

  Gooi direct zandeij open voor minstens tien vluchten per dag uit europa en zie hoe het land ontwikkeld wordt..

  Denk dan vooral aan inkomsten werk gelegenheid..alle vormen van bedrijfigheden..

  Alle zeven even figuren bij opa lantie komen dan direct in actie..

  Wie durft dit te doen..


  Maak melding

 3. stelletje bedelaren

  het maakt niets uit, suriname houd er van om van verschillende wallen te eten.
  als het niet bij de hollanders lukt dan proberen we het wel bij de chinezen of koreanen………toch.
  en dan maar altijd de hollanders uitschelden en zeggen dat ze suriname hebben geplunderd.
  niets is waar, de surinamers hebben na 1975 alles in de uitverkoop gezet. tot de dag van vandaag heeft elke precident dat gedaan. en dat niet voor de bevolking maar om hun eigen zakken te vullen.
  nederland MOET STOPPEN met ontw.hulp aan sur te geven.


  Maak melding

 4. Hulp van Ned…heeft Su echt niet op de wereldkaart gebracht hoor en nog steeds niet.
  Die Ned hulp is leuk….maar wijzer en rijker van worden….Mi Gado man.


  Maak melding

 5. Een land die hulp biedt, bemoeid in de interne aangelegenheid van het donor land.

  Samenwerking op gelijkwaardigebasis moet de uitgangspunt zijn. Wanneer het niet kan om op die basis samen te werken, moet suriname geen hulp aanvaarden van wie dan ook.

  Surimame moet zijn eigen beleid ontwikkelen en geen dictaat aanvaarden van wie dan ook.

  Stem Mega-Combinatie op 25-mei 2010 voor megaprojecten.


  Maak melding

 6. stem mega- combinatie voor mega achteruitgang.laten wij blij zijn dat nog wat over was in de ontwikkelings pot anders was suriname vandaag in de beurt van haiti.
  sommigen hier hebben grote smoel over we kunnen het zelf doen, bouterse had ook zou grote bek dat hij het zonder het buitenland zou redden wat er overbleef was een bankroet land zonder buitenlandse valuta dus lul niet over maga projecten als het buitenland de deur dicht gooit voor bouterse heeft geen enkele poot om op te staan. kijk maar naar chavez wat er met de economie gebeurd in venuzeula de bolivar daald in waarde, figuren zoals bouterse , mugabe chavez kunnen het mooi vertellen maar de uitvoering is altijd dom. kijk maar naar het verleden van bouterse een grote smoel tegen nederland en het buitenland toen de geld kraan dicht ging had hij geen inkomen niets meer al zijn plannen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen dit zelfde staat suriname te wachten.teootje is ook zo figuur die zijn broodjeaapverhalen wil verkopen eet ze lekker zelf op.


  Maak melding

 7. Ehh, even hoor. Dit zegt de ex-direceur van de ARUBAANSE Bank? Jongens, kom op hoor, in Nederland en waar dan ook staat Aruba bekend om zijn wereldwijde fraude, diefstal, incompetentie en nog véél meer. Wat had u anders verwacht als uitpraak van deze zichzelf verrijkend hebbend figuur? Vergeet niet dat alles wat op dit moment op Aruba, Curacao, Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba is opgebouwd, gefinancierd is met Nederlands geld. Je hoeft alleen maar te kijken naar de luchthavens op deze eilanden. 10000 x mooier en beter dan in Suriname. Waar Nederlands geld al niet goed voor is, nietwaar? Deze man heeft zich alleen maar verrijkt met Nederlands geld.


  Maak melding

 8. @ Theo: Sinds de onafhankelijk is Suriname niet in staat geweest zijn eigen broek op te houden. Waar orakel te over? Het blijkt dat na 35 jaar onafhankelijk Suriname nog steeds afhankelijk is van het buitenland. Yes, we can not!!! En als ik geld doneer, wil ik wel weten waar het blijft! Normaal toch?


  Maak melding

 9. Te laat?

  Gewone ontwikkelingshulp kan helpen ontwikkelen, maar doet dat vaker niet! Nuttige ontwikkelingshulp daarentegen moet gegoten zijn in een andere vorm. De bekende financiele vorm van ontwikkelingshulp helpt de zakken van corrupte regeerders vullen. Dat helpt de bevolking en het land dus niet.

  Nuttige ontwikkelingshulp van Nederland aan Suriname is te laat. Toen heeft men alleen maar wegen aangelegd naar hout, goud, bananen en bauxiet. Om de grondstoffen en rijkdommen weg te halen en de eigen economie te verrijken. Had men toen twee bruggen in NL en een in SU gebouwd en drie viaducten in NL en 1 in Su en 5 rotondes in NL en 1 in Su, 4 fabrieken in NL en 1 in SU, dan was de economie in SU ontwikkeld. Werkgelegenheid, goede transportmogelijkheden en een open land had zelfs de Surinamer ontwikkeld.

  Werkgelegenheid creeren in een land is de enige manier tot nuttige ontwikkelingshulp.
  Alle andere ontwikkelingshulp houdt corrupte leiders aan de macht, terwijl de bevolking er niets van ziet.
  Is het al te laat? Neen! Het kan nog!


  Maak melding

 10. de betaler bepaald mede,
  geen enkele land in de wereld help een andere zonder invloed of zeggenschap dus laten wij elkaar hier niet voor de gek houden cuba wou bouterse helpen maar wou meer invloed de amerikanen hebben een stokje voor gestoken. als er geen dictatuur was in suriname waren wij als land vandaag verder in onze ontwikkeling.


  Maak melding

 11. Het is een gezonde afweging wat geef ik terug
  voor wat ik ontvang;

  denk vooral aan kijken in de keuken,invloed,
  lukratieve kontrakten voor het bedrijfsleven
  enz.

  Het mooiste wat ik de nieuwe generatie van surinaamse bestuurders kan toewensen is:
  een VOLWASSEN relatie met nederland,
  op basis van:
  wederzijds respect,vertrouwen,en zakelijkheid
  zonder inmenging in elkaars interne aangelegenheden.

  Als sur. om dit doel te bereiken moet afzien van de ontwikkelingshulp dan zij het zo.


  Maak melding

 12. daarom is de sophie redmondstaat en de fredericistraat gedeeltelijk van de americaanse ambassade.weet deze idioot waarover hij praat.

  of moet ik jou geheugen even opfrissen met de geschiedenis van boven suriname.
  busje komt zo.

  ik moet nu heel voorzichtig tewerk gaan,want ik mag nu niet alles zeggen.


  Maak melding

 13. Bouterse wint verkiezingen.
  Staat nog onder verdenking van diverse misdaden
  Als men dat daar normaal vindt , vind ik het normaal dat wij als nederland de hulp staken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.