Surinaamse ex-president: we nemen Tigri terug

49

PARAMARIBO, 19 apr – Als het aan ex-president Jules Wijdenbosch ligt, is het Tigri-gebied zo weer onder Surinaams beheer. Het in 1969 door Guyana ingenomen gebied moet zo snel terug in eigen boezem. Het wordt meteen een issue als de Millennium Combinatie aan de macht komt.

Dat is dan na 25 mei bij genoeg zetelwinst. “We gaan terughalen wat van ons geroofd is”, zei Wijdenbosch tijdens een massameeting. Tigri is slechts één zo’n gebied. Dat Suriname feitelijk kleiner geworden is, wordt de regering aangerekend. In elk geval hebben politici één of andere rol gespeeld. Het gaat dan om politici en politieke partijen die reeds decennia meegaan.

Zo is bij het realiseren van de onafhankelijkheid een ingeperkt land geaccepteerd. Suriname was toen al gebied kwijt aan Guyana en Frans Guyana. “We zijn na 1975 eigenaar geworden van een kleiner land”, aldus Wijdenbosch. Eerdere uitspraken in het parlement hadden Guyana al doen steigeren. Toen zei Wijdenbosch dat hij ooit tijdens zijn presidentschap op het punt stond Tigri te heroveren.


49 REACTIES

 1. “We gaan terughalen wat van ons geroofd is”, zei Wijdenbosch tijdens een massameeting.Kijk dat is een President met BALLEN.Geen schijtert zoals FRONT “president” met kleine letters. In elk geval hebben politici één of andere rol gespeeld net als bij de “I’am gold deal”.Helemaal uitspitten die hap en laat HANGEN wie er hangen moet.(ze vluchten toch naar Canada, zoals afgesproken)Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 2. Dit is voer voor de domme (lees ndp stemmers).
  Zie hier het recept voor vooruitgang gepresenteerd door de partij voor de domme onder het Surinaamse volk. Wapengekletter brengt ons regelrecht naar vernieling van ons bezit, bloedverlies en droefenis.

  Wat deze alcoholist vergeet te melden is dat hij samen met zijn Roverhoofdman in de eerste aanvalslinie zal zijn. Wat dacht u?

  Natuurlijk moet wat Suriname toebehoord teruggegeven worden, maar dan via de weg van onderhandelingen. Wij gaan ons niet zo dom opstellen als Amerika onder Bush.

  Bij deze roep ik nu reeds op tot burgerlijke ongehoorzaamheid indien deze gekken ons wederom met ellende wensen op te schepen.

  Get lost!


  Maak melding

 3. Is de tijd daar (na 25 mei)pas rijp voor, nu na ruim 41 jaren geleden?? Neem de kleinderen in de maling. Ik denk dat ze slimmer dan de regeerders van na 25 mei zijn.

  De heer Wijdenbosch, je bent een ex- President. Wat deed je toen in jou regeringstijd??? Nog aan het slapen. Ben je nu pas wakker. Ook na jou komst, komt er niets van met SME. Bluffen?? wordt straks blaffen!!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 4. ik ben het volkomend eens met forum 2 en 3 en nog dit de bezetting is tijdens nederlanse koloniale tijd gebeurt .wat hebben die gedaan?? niets !!.ik ben echt benieuwd hoe dit zal aflopen,sme is niet bij machtte om in oorlog te gaan ,ze hebben het matriaal niet er voor


  Maak melding

 5. Opa Ronald heeft 10 jaar aaneegesloten met zijn ballen zitten spelen totdat het een ander begon te irriteren en die heeft de boel met huid en haar vastgezet.

  Daarom heeft hij al die tijd kermend van de pijn vast gezeten en ook niks en ook niks voor land en volk voor de toekomst klaargezet.


  Maak melding

 6. Rus-land durft nieteens met i am gold te heronderhandelen..

  Hij poept in zijn broek een woordt vuil te maken bij i am gold..

  i am gold heeft zelf rus-land uitgedaagt om te komen praten over eventueel een andere vorm van samen werken,maar hij gaat niet..

  Waarom drukt hij newmont door voor de afwisseling van de wacht op 25 mei a.s.,er is zeker een adder onder het gras..hij kan het alleen bewijzen..

  Geen enkele suri lantie arbeider is te vertrouwen..

  Vroeg of laat komt het boven water..


  Maak melding

 7. Bij sommige reactie’s is te merken dat het land Su.
  Toch een behoorlijk aantal zieke hoofden heeft.

  Welke Suri wil Tigri niet terug.

  Als Suri mag jij niet leven als hond en
  lopen blaffen als gek en de karavaan voor anderen voorttrekken als slaaf.

  Dit soort lage gedrag zit in veel Suri’s

  Een behoorlijke Suri anno 2010 denkt naar toekomst voor land en volk.


  Maak melding

 8. reaktie nummer 2 zegt alles prima verwoord.
  het enige wat ik nog aan wil toevoegen is dat je kan dat deze figuren of gestoorde malloten als bosje en bouterse niets hebben geleerd van het verleden alles lossen ze op met geweld dan mag surinaamse samenleving dan de tol betalen, we hebben al honderden ptss slachtoffers er moeten zeker nog meer komen? sari tori, waarheen met mijn geliefde suriname ?????.


  Maak melding

 9. Deze sopie man regeerde in zijn tijd suriname vanuit de saramacca bar van hotel torarica. Tigri kras eng bille nanga wan batra black label.
  Schandelijke schorem jonge mannen levens op het spel zetten voor jou vleselijke macht.


  Maak melding

 10. Laat Wijdenbosch eerst Suriname in de huidige vorm maar eens tot orde orde brengen en terug halen naar het Volk wat hen door hun “Leiders” is afgenomen.

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 11. Wat een onzin. Wie werkelijk serieus zaken wil doen mbt Tigri gaat naar het internationale hof en trekt zijn geld buidel open om een stel onafhankelijke deskundigen de hoofdloop te laten bepalen. Je maakt mij niet wijs dat Bosje dat niet weet. Hij is dom, bij het achterlijke af maar niet zo dom.

  De vraag blijft waarom hij met dit soort verhalen komt.
  -1- Hij hoopt zo stemmen te trekken. Maar het lijkt mij dat de meeste SME echt niet gevoelig zijn voor dit soort onzin.
  -2- Het is een voorbode voor wat ons te wachten staat. Ze beginnen en conflict met het buurland, daamee hebben ze dan weer een reden om de noodtoestand af te kondigen waardoor ze per decreet kunnen regeren. En wat dat brengt dat weten we:
  – avondklok.
  – marteling, moord en willekeur.
  – graaien in de staatskas en geld ove de balk smijten aan onzin
  – de economie kapot, werkgelegenheid sterk afgenomen en de inflatie weer toren hoog.


  Maak melding

 12. ik hoop dat hij het met papierwerk zal bevechten.
  maar natuurlijk rijst de vraag of het alweer geen loze verkiezingsbelofte is.
  iets dat wij al gewend zijn..


  Maak melding

 13. Geachte redactie,

  Het Tigri-gebied is een bosrijk gebied, dat sinds ca. 1840 betwist wordt door Suriname en Guyana. Het gaat om het zone tussen de rivieren de Boven-Corantijn (door Guyana New River genoemd) en de Coeroeni en de Koetari.

  Dit driehoekig gebied staat in Guyana bekend als de New River Triangle.

  In 1969 liep het conflict hoog op en sindsdien wordt het Tigri-gebied vanuit Guyana bestuurd. In de Republiek Suriname wordt het gezien als een onderdeel van het Coeroenie-resort wat ligt in het district Sipaliwini, terwijl het voor Guyana behoort tot de regio East Berbice-Corentyne.

  De Republiek Suriname betwist ook het zuidelijke deel van de grens met Frans-Guyana.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tigri-gebied

  NB. Zie ook het item omtrent dit onderwerp, welke eerder geplaatst werd op Waterkant.net in februari van dit jaar getiteld:

  “BEZETTING TIGRI IS INBREUK OP SOEVEREINITEIT SURINAME.”

  http://www.waterkant.net/suriname/2010/02/20/bezetting-tigri-is-inbreuk-soevereiniteit-suriname/comment-page-1

  Vervolgens een artikel uit ‘DE WEST NIEUWS’ onder de titel ‘KAPERS OP DE KUST’:

  Ook toen de Guyanezen in 1969, dus ruim zes jaar vóór de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname, ons land binnenvielen en de post Tigri overnamen, kreeg men vanuit Den Haag de opdracht GEEN poot uit te steken. Er mocht GEEN ‘Neerlands’ bloed vloeien in die ver afgelegen jungle van Suriname.

  Tigri werd ingenomen en Premier Pengel werd in de wielen gereden door Den Haag met zijn Defensie Politie ( DEFPOL). De belangen binnen NAVO-verband met Groot-Brittannië, de voormalige kolonisator van Brits Guyana, waren te groot om heibel te maken over een ‘klein’ stuk oerwoud in Suriname.

  De “Jantjes” bleven toen dus in het toenmalig Prins Bernard Kampement aan de Verlengde Gemenelandsweg. En Suriname kon een stuk van zijn territoir vergeten, door lafheid van de Nederlanders in Den Haag. Einde bericht.

  http://www.youtube.com/watch?v=eR3Bdc6CPg4&feature=related

  Ps. Luister vooral mee aan het ‘eind’ van het youtube filmpje.


  Maak melding

 14. Daar gaat onze moeizaam opgebouwde kasreserve mocht NDP verkiezingswinst halen. In de zakken van wapenhandelaren in China en Rusland. Het Surinaamse volk kan straks weer in elle lange rijen staan voor een pondje rijst. De wegen en erven zullen vol staan met de duizenden wagens die het hebben begeven en waar geen onderdelen voor te krijgen zijn. In 1989 kende het politie korps maar 1 auto die het nog deed. Ik kan het weten omdat ik aangifte moest doen. De politie kon niet uitrukken omdat die ene wagen de commandant was gaan ophalen. Die tijden onder NDP en Bosje zie ik weer terugkomen mochten ze verkiezingswinst halen. We verkeren dan in een oorlog met Guyana. De staatskas leeg. Geen valuta voor importen. Herleving van misdadigers alla Sampie. De politie heeft dan toch geen materieel om er iets tegen te doen.
  De mensen die nu het hardst om de NDP roepen zullen straks voorop lopen als er weer massale stakingen uitbreken. Ik ben echter bang dat Suriname geen kans meer krijgt om zich te herstellen.
  Niemand zal ooit weer durven investeren in Suriname.


  Maak melding

 15. Ik ben geen NDP’er, maar Wydenbosch wil iets goed maken. Fine, maar er is een probleem. Welke Opperbevelhebber in deze wereld stelt a priori dat hy een stuk grondgebied gaat overnemen? met welke wapens en met welk leger?


  Maak melding

 16. 2 /3 en 4 jullie zijn zeker smokkelaars of hebben er baat bij dat tigrie in handen is van onrechtmatige eigenaars ,wat een onzin , zijn jullie wel op de hoogte van wat zich daar afspeeld , landverraders parias uitschot.ps gaan jullie liever een oplijding Geschiedenis volgen , daar na kunnen julie oordelen , als je teminste geslaagd bent


  Maak melding

 17. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Komt natuurlijk niet bij jouw op dat iemand ook op andere manier dan door geweld zijn gelijk kan halen.

  Beschaafde mensen doen dit via de rechter. Juridisch ligt de grens nml. kei hard vast: de rivier is de grens.
  Praktisch is het echte moeilijker en duur om uit te voeren. Je moet langere tijd meten hoeveel water langs welke zijde stroomt.

  Verstandige mensen weten dan ook dat oorlog slechts tot nodeloos verlies van levens en enorme kosten zal leiden. Immers na afloop moet dan als nog door een internationaal orgaan de grens worden vast gesteld.

  Zowel jij als Bosje leven blijkbaar nog in de middeleeuwen.

  Vraag je: is het nog steeds je gewoonte om vrouwen neer te knuppelen en dan je hol in te slepen? Bosje is er waarschijnlijk toe instaat. 😆


  Maak melding

 18. We nemen Tigri terug: dat moet het uitgangspunt zijn. Vanzelfsprekend zal de juridische weg bewandeld worden, omdat dat het goedkoopste manier is om het doel te bereiken.

  Verder gaat het er om, dat suriname wat eraan gaat doen om Tigri terug te kijken.

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010


  Maak melding

 19. We nemen Tigri terug: dat moet het uitgangspunt zijn. Vanzelfsprekend zal de juridische weg bewandeld worden, omdat dat het goedkoopste manier is om het doel te bereiken.

  Verder gaat het er om, dat suriname wat eraan gaat doen om Tigri terug te krijgen.

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010


  Maak melding

 20. ik heb nergens uit het betoog van wijdenbosch kunnen waarnemen dat hij het met geweld wil terug nemen. maar ik vindt het frappant dat enkele postings hier dat gelezen hebben maar dit is nu ook de houding van surinamers zeer bang volk niet bereid te strijden voor wat hun toekomt laks is een surinamer.
  zelf hebben ze zoveel over bouterse te kletsen dat hij een drugsdealer en wat dan ook nog. maar ze wachten op het buitenland om hun van bouterse te bevrijden kortom we hebben geen geloof in eigen kunnen. maar om elkaar onderuit te halen kunnen we als geen ander we hebben geen zelf respect en dat maakt ons een zeer schandelijk volk geen vaderlands liefde.

  maar als bosje toch met geweld dit stuk suriname wil overnemen zal dit misschien het surinaamse volk trots maken en geloof in eigen kunnen en strijdbarheid in boezemen


  Maak melding

 21. “We gaan terughalen wat van ons geroofd is”, zei Wijdenbosch tijdens een massameeting. Tigri is slechts één zo’n gebied.

  In de Bijbel wordt reeds voorspeld dat er een grote verdrukking zal komen welke de wereld nimmer heeft gekend. Je zult alleen maar meer kunnen kopen en verkopen als je het teken van de duivel op je hoofd hebt of aan je vinger. Het begint zichtbaar te worden. De aarde zal op zijn grondvesten wankelen door oorlog. De koning van het Noorden zal optrekken tegen die van de Zuiden aldus De Bijbel. En nog zal het einde er niet zijn. En als Jezus terugkomt zal hij de aarde in een grote wanorde aantreffen (lees Openbaringen en Daniël hierover).


  Maak melding

 22. “Dit is voer voor de domme (lees ndp stemmers).

  Bovenstaande is een typische reactie van de zieke traumatische fronters, de meeste fronters kan je gewoon makkelijk plaatsen onder de noemer landverraders van het laagste allooi. Een reactie van de opper basja vene “we moeten niet hebzuchtig zijn” terwijl hij de Surinaamse belangen verkwanseld.


  Maak melding

 23. muziek voor de domme massa.
  laat deze beesten aan de macht komen gaan jullie een hele grote buffel schijten in suriname let maar op mijn woorden.
  bosje en bouterse zijn laffe HONDEN ze hebben miljoenen aan wapen uitgegeven om hun eigen volk te ondruken en te vermoorden weerloze burgers gedood in moiwana dat kunnen ze wel maar in tigrie ingrijpen nada nu wel een grote smoel hebben.


  Maak melding

 24. Bosje, als je terug wilt halen wat van os geroofd is begin met die $185000000, die je ‘direkteur van de centrale bank’ heeft geroofd!.Ie her fesi djers ganster!


  Maak melding

 25. #27
  de schijnheiligheid duit aan op een zeer achterlijkheid.je bent en blijft een junkie
  sizzla4……..is nog niet compleet.no spang busje komt zo.

  junkie muziek voor de idioot.


  Maak melding

 26. Tigri!

  Lang, heel lang geleden trok er een stoute, Surinaamse militaire eenheid naar het verre Tigri.
  Dit betwist gebied is van ons was de leus, dus gaan we er voor vechten, tot de dood!
  Maar toen puntje bij paaltje moest en de vijand een schot lostte, renden alle stoere SME militairen naar mama met de mooie woorden:”ze schieten terug!”
  En dat was dan einde oefening.

  Suriname zonder de twee betwiste gebieden links en rechts is al te groot voor onze regeerders. Ze kunnen een kleiner geworden land met een half miljoen inwoners niet eens naar behoren besturen en gaan dan zulke grootsprakerige uitspraken doen. Het mag wel wat zachter want met vechten gaat het ons niet lukken. Alleen een beslissing na een rechtszaak kan helderheid brengen.


  Maak melding

 27. ” “Dit is voer voor de domme (lees ndp stemmers).

  Bovenstaande is een typische reactie van de zieke traumatische fronters, de meeste fronters kan je gewoon makkelijk plaatsen onder de noemer landverraders van het laagste allooi. Een reactie van de opper basja vene “we moeten niet hebzuchtig zijn” terwijl hij de Surinaamse belangen verkwanseld.
  Na Mi ”

  Nu is het wel heel fraai hr. Jozef Goebbels(alias Na Mi). Zijn de landverraders waar u over rept de mensen die samen met een Nederlandse kolonel (maar dan wel een echte) een gekozen regering in Suriname afzette.

  Samenzweren tegen de staat Suriname met behulp van een buitenlandse officier is de zuiverste form van landverraad.


  Maak melding

 28. Professor Rozewater ik neem aan
  Dat onderstaand een slip of the pen is;

  “ps gaan jullie liever een oplijding Geschiedenis volgen , daar na kunnen julie oordelen , als je teminste geslaagd bent”

  Maak ik ook met regelmaat. Doen wij allen weleens ondanks onze OPLEIDING.

  Geschiedenis, voor dat vak had ik een 9 op de HBS. Geschiedvervalsing hebben alle ndp leden gegarandeerd een 10 voor.


  Maak melding

 29. Lukas 21:10 Toen zeide Hij tot hen: Volk zal opstaan tegen volk en koninkrijk tegen koninkrijk, en er zullen grote aardbevingen, en nu hier, dan daar pestziekten en hongersnoden zijn, en ook vreselijke dingen en grote tekenen van de hemel.

  De statistieken vertonen een duidelijke toename van het aantal wereldwijde aardbevingen (De aardbevingen in ijsland waaronder het hele vliegverkeer wereld wijd mee te kampen heeft) en wat dacht u van pestziekten in het dierenrijk zoals de gekke koeien ziekten (BSE), varkenspest, mond- en klauwzeer, vogelpest. Voor de mens is aids de nieuwe plaag. Hongersnood is ook aan de orde van de dag, a.g.v overstromingen zoals in Bangladesh, (burger) oorlogen of andere natuurrampen.

  Luk. 21:29 En Hij sprak een gelijkenis tot hen: Let op de vijgenboom en op al de bomen.
  De vijgenboom spreekt van Israel. Op 14 mei 1948 proclameerde David Ben Goerion de stichting van de staat Israel, een zeer belangrijk kenmerk van de eindtijd. Het zwaartepunt van de grote verdrukking zal in het Midden-Oosten liggen, met name in Israel. Na 2000 jaar zien we voor onze deze profetie uitkomen. We moeten echter niet alleen op Israel letten, maar ook op de andere “bomen”, de andere landen in het Midden-Oosten, we zien dat landen als Irak, Egypte etc. steeds nadrukkelijker in het nieuws zijn. We zien het Romeinse Rijk zich herstellen, de contouren worden steeds duidelijker. De teneur binnen Europa is duidelijk anti- christelijk. In de grondwet komt geen verwijzing naar God of de christelijke wortels te staan! Er wordt gesproken over de toetreding van Turkije tot de EU etc.

  Openbaringen. 13:16 En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft.
  Toen Johannes deze woorden optekende was dit ondenkbaar. Wij leven echter in een tijd waarin geëxperimenteerd wordt met ingeplante chips bij dieren, maar ook bij bezoekers van de Baja Beach Club in Rotterdam kunnen een chip ter grootte van een rijstkorrel laten implanteren onder de huid waarmee identificatie bij binnenkomst plaatsvindt. De computersystemen worden meer en meer aan elkaar verbonden, we hebben het wereldwijde web. Technisch gezien is de profetie van Johannes in onze tijd uitvoerbaar. We hebben allemaal al een sofinummer, waaraan in centrale overheidscomputers al onze gegevens zijn gekoppeld! Het chartale geld (muntgeld en papieren geld) is al fors teruggedrongen, het is mogelijk rekeningen van mensen te blokkeren in computersystemen zodat ze geen betalingen meer kunnen doen. Als verkeerde handen de knoppen gaan bedienen is de profetie van Johannes realiteit…….


  Maak melding

 30. @ W. Whome,

  Landverraders zijn de zieke getraumatiseerde geesten waar ik jou ook toereken. Deze gasten van laag allooi vind je vooral onder de fronters, het verkwanselen van Surinaamse belangen hebben jullie tot je keurmerk gemaakt.

  Neem nou bijv. du en neus,

  Nergens in het stukje staat dat er met wapengekletter het geroofde land teruggehaald gaat worden desondanks lezen de fronters precies datgene, hoe ziek moet je niet zijn.

  Laten we het zo stellen de MC’ers tonen meer daadkracht en staan voor de Surinaamse zaak, terwijl jullie fronter met passer en potlood Surinamers gaan vertellen dat ze niet hebzuchtig moeten zijn.

  Na 25 mei zijn we hopelijk van dit gespuis verlost, time for a new dawn.


  Maak melding

 31. Nr 18! De reactie van jou leidt naar een figuur van een associale Orankoetang die geen opvoeding heeft gehad. Jammer voor de ouders(misschien hadden zij het ook niet).

  Neem de reactie van de anderen nog eens door en trek daarna je eigen conclusie.
  30 Hectaren met inhoud hebben ze als cadeau weggegeven, door Canada laten uitnaaien en vele meer, wat ik of wij niet weten en nu na 25 mei vechten voor Tigri? waarom niet eerder???? Bosje was toch ook aan de macht toen!!

  Neem goede les van nr. 30. Oh, ja! let ook wel een beetje op je (Nederlands)spelling!

  nr 18, Droom niet te veel en leef niet in twijfel!!!

  Nr. 30: goede reactie trouwens! alleen een aanvulling; wat nog rest door Wijdenbosch is, dat hij uiterst voorzichtig moet zijn om niet nog eens door Ballast Nedam, SME te laten uitbuiten met fraude!! weten jullie nog??? Hij moet eerst het gefraudeerde geld bij hen halen en dan verder praten. Kijk dat is pas blaffen en inderdaad Bosje is weer gefaald!!!! blaffende honden bijten niet!!!!

  Labaria


  Maak melding

 32. @ nummer 29,
  weet je wie achterlijk is ? figuren zoals jou die een zuiplap die in zijn broek plas geloof dan ben jij echt achterlijk. achterlijk zijn mensen die in sprookjes van bouterse en bosje geloven twee mensen die elkaar in het openbaar voor vies en vuil hebben uitgemaakt. brantimaka er komt een dag dat jij mij gelijkt gaat geven of je zal onderduiken om schaamte. ik ben al voor alles en nog hier uitgemaakt alleen maar om het feit dat ik mijn landgenoten waarschuw voor iemand die in het verleden heeft bewezen dat hij een koelbloedige moordenaar is, iemand die met zijn wanbeleid mijn land op de rand van de afgrond heeft gezet dit zijn geen spookje bratimaka dit is de waarheid maar jou hersen zit vol met modder daarom steek op een zeer eigenwijze manier jou kop in het zand. bouterse heeft binnen twee jaar de economie van suriname geruineerd goedschalk en bosje hebben onze staatkast leegeroofd. brantimaka geeft nou een keer toe dat wat deze beesten met suriname hebben gedaan misdadig is en kom niet met allerlij persoonlijke aanvallen dat maakt mij nog strijdvaardig. @ brantimaka THE enemy is not the other the enemy is you self…..
  .GOD BLESS.
  sommigen mensen gaan zo ver dat ze je om jou menig wat willen aan doen zo ver gaan sommige geestelijk gestoorden. noting can stop me.keep your friends close but your enemy closer.


  Maak melding

 33. heilsoldaat
  hoeveel keren is het niet voortgekomen dat jij in jou broek hebt gescheten.je waarschuwt niemand je doet dit om jou te bevrediging.

  een jonkie is eenmaal ten dode opgeschreven en je moet ook een ding niet vergeten,dat niemand luistert graag naar een idioot.maak je klaar want busje komt zo.

  hoe nuchter ben je om strijdvaardig te kunnen zijn.je bent gewoon een angst en haatzaaier
  niet te vergeten de aanhoudende zeikreacties en aantijging/beschuldiging van onschuldige personen op dit net,dat is het en niks anders.

  jonkies hebben meestal te lijden aan de ziekte van alexie,deze kunnen hun hersens niet meer goed gebruiken en leven in angst en vrees.
  sizzla4???…….busje komt zo.


  Maak melding

 34. landveraders zijn die zieke getraumiteseerde geesten waar ik jou ook toereken, dit schrijft een figuur die de grootste landverader in suriname aanbid.
  vraag jou eerst af waarom bosje dit nu pas roept en waarom hij geen poot heeft uitgestoken op tigri terug te halen toen hij met zijn dictator vriend aan de macht was . dit soort uitspraken zijn om de nationalitische gevoelens bij een bebaalde deel van de bevolking aan te wakkeren de vraag is of het verstandig is om tigri te misbruike voor politieke doeleinde mijn antwoord is nee. een oorlog voeren met guyana zal alleen maar verliezers kennen en daat staat suriname niet op te wachten. je kan aan de hand van reaktie van ndp-ers zien hoe kortzichtig deze dwaas zijn nummer 34 spant de kroon.


  Maak melding

 35. Volkslied van Suriname.

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’in gedachten
  recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij

  Opo kondreman oen opo!
  Sranangron e kari oen.
  Wans ope tata komopo
  Wi moe seti kondre boen.
  Stré de f’stré, wi no sa frede.
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  Vertaling tweede couplet:

  Landgenoten staat op!
  De Surinaamse grond roept u.
  Waar de voorouders ook vandaan kwamen
  Wij moeten het land opbouwen.
  Strijd is er te voeren, wij zullen niet versagen.
  God is onze leidsman.
  Heel ons leven tot de dood
  Zullen wij strijden voor Suriname


  Maak melding

 36. Ach ja brantimaka.
  ik vergelijk jou met een veinzaard,een fariezeeér. zo onwetend en ezelachtig als de aanhangers van moordenaar desi bouterse.
  A.U.B


  Maak melding

 37. @Na Mi #34

  landverraders zijn de sukkels die de geschiedenis verkrachten en het land uitleveren aan moordende dictators en oplichtende dronkaards.

  En ja hoor NDP heeft daadkracht: ze zijn expert in het moorden, granaten gooien, martelen, platbranden van radiostations, etc.
  Nee dan prefeeer ik liever iemand die weet waar hij mee bezig is en bedachtzaam te werk gaat. Dan zijn we er ten minste van verzekerd dat de vrije media hun werk kunnen doen, dat de schappen ind e winkels gevuld zijn, dat ons geld niet elke dag minder waard is, dat je ’s avonds lekker uit kunt gaan, dat de staatkas gevuld is, etc.


  Maak melding

 38. #45
  de babylonische spraakverwarring komt nu duidelijk tot uitdrukking.liever een verdachte van moord dan een grote misleider voor de altaar.
  alleluja


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.