Stedenband Leuven, Surinaams district voordelig

5

PARAMARIBO, 16 apr – De stedenband tussen de Belgische stad Leuven en het district Para levert wederzijds voordeel op. Dit zegt Jef Crab van ontwikkelingsorganisatie Para Force. Dat de oppositie in België er anders over denkt, is meer een plichtmatigheid. Het klopt dus niet dat Leuven niets heeft aan de samenwerking.

Volgens de oppositie is er van gemeenschappelijkheid geen sprake. Leuven had liever kunnen kiezen voor een gebied met onder meer universiteiten. In Suriname wordt anders gedacht. “Het is boeiender een samenwerking op te zetten tussen verschillende partners”, zegt Jef Crab tegenover de Ware Tijd. Dat het ook werkt blijkt uit de lopende projecten. Aan beide zijden overheerst enthousiasme.

In Para liggen genoeg uitdagingen klaar voor experts. “Als die liberalen willen samenwerken met een volledig gelijke partner, moeten ze maar een land in Europa zoeken”, aldus Crab. Hij is zelf Belg en raakte jaren terug gecharmeerd van Suriname. Para Force gaat voor duurzame ontwikkeling. Milieu en economische welvaart gaan hand in hand.


5 REACTIES

  1. Stedenband betekent dat beide steden er voordeel aan hebben. Wat is de bijdrage van Parra aan Leuven, nappie, kesabba, groeng bana, parra djindja (gember), en niet te vergeten parra korantie (dagblad van Parra)?


    Maak melding

  2. De stedenband hoef niet materieel te zijn er zijn zeker voordelen voor de stad Leuven anders hadden ze niet deze stap genomen.Uit deze band kan het in de toekomst naar toe lijden dat er wat Belgen zich in Para gaan vestigen.Er bestaan genoeg Belgen die graag in Suriname zouden wonen. De mensen in het Para district spreken Nederlands dus geen talen probleem.Niet een ieder wil naar Australie of Nieuw Zeeland immigreren velen willen naar andere landen heen waarom dan niet naar Suriname.


    Maak melding

  3. De Para heeft voldoende intellect voortgebracht om niet te lopen zeren met de zovveelste stedenband. Proberen jullie eens maar een hechte eenheid te smeden. Jullie hebben de politiek noch de regering nodig noch een stedenband on Para tot groei en bloei te brengen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.