Surinaamse ex-minister Amafo achilleshiel AC

27

PARAMARIBO, 15 apr – Oud-minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, brengt haar politieke makkers in verlegenheid. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Niet alleen haar politieke partij, Abop, plukt de wrange vruchten. Ook Waterberg’s BEP verwacht niets goeds, nu Amafo kandidaat is voor het parlement.

Eigenlijk zijn de effecten nu al merkbaar. Het gesteggel over Amafo’s kandidatuur is één van de voornaamste oorzaken van de late indiening van kandidatenlijsten. En hangt A Combinatie uitsluiting boven het hoofd. “Niet alleen binnen de BEP, maar ook binnen Abop waren er grote groepen die hebben geadviseerd dat het kandideren van Amafo niet goed is”, zegt Waterberg.

Dat Amafo toch nummer twee staat in Paramaribo is het handwerk van Abop-leider Ronnie Brunswijk. Die drukte zijn wil door ondanks protesten. “Als het uiteindelijk niet gelukt is, moeten we maar zo doorgaan en dan zal men dan ook het resultaat zien. Ik weet dat ze een schietschijf zal zijn voor ander partijen”, aldus Waterberg. Alice Amafo moest in 2006 aftreden nadat haar jaardag uitbundig was gevierd met overheidsgeld.


27 REACTIES

 1. de dood moet een oorzaak hebben,maar dat het zo snel bergafwaarts zou gaan met de a combinatie had zelf een koe van zondag niet gedacht.dit is niemand minder dan lonny met zijn geliefde amafo.

  lonny denkt van voor wat hoort wat maar hij wist zelfs niet dat hij bezig was zijn eigen graaf te graven.wat ik echt jammer vind is dat de intellectuelen binnen zijn eigen gelederen zich laten beet pakken door deze domkop.of zijn ze bang voor deze dommekracht.

  er is nog hoop want naast deze dommekracht heb je nog een grotere.deze zal zeker alles op alles doen om zijn bloedbroeder toch te laten meedoen met de a.s.verkiezing.


  Maak melding

 2. Tijd!

  Krabbenmentaliteit(tijd) bij het negroide bevolkingsdeel van ons land is de enige tijd waar ze zich aan houden. Elke andere tijd is ondergeschikt aan allerlei andere zaken.
  Durf een discussie aan te gaan met Ronny over tijd en je krijgt flinke klappen of een pistool tegen je hoofd. Je tijd nadert of je tijd is gekomen. Dit soort politiek is tijdsverspilling want het land wordt er niet beter of slimmer van. Komt tijd, komt raad!


  Maak melding

 3. Waarom Bep & Seeka … ABOP niet links hebben laten liggen is behoorlijk dom….. zij moesten gewoon door gaan met eigen belang….maar nu plukken zij de wrange vruchten van domheid.


  Maak melding

 4. Dom dom dom zijn vele de mensen in surinaamse samenleving om sommige uit de surinaamse samenleving te proberen uit te sluiten.
  Zwarten mensen van suriname opent je ogen en sta er stil bij dat vele van ons nog steeds zwart en dom denken in suriname.
  Hoe kunnen wij de minder waardigheidscomplexen van sommmige zwarten mense in suriname wegkrijgen.en de slavernij mentaliteiten

  zwarten worden jullie eindelijk bewust en doe iets goeds voor het geliefd land Suriname


  Maak melding

 5. Die twee andere leiders weten of hadden moeten weten dat die Bruinswijk…een geboren Dombo Rambo is.
  Hoe dom kan men zijn zou ik zeggen.

  b.v Die Amofo ging heel snel in de fout om als Minister (let op als Minister) gewoon als Madame krassie in Nederland zonder zich vooraf te melden op de stoep bij een vriendje langs te gaan.

  En als klein meisje daar in huis bij die vent te lopen keffen ik ben minister geworden.

  Zij had moeten weten dat een minister een behoorlijke taak is voor land en volk en geen deur aan deur straatverkoopster…..en niet zomaar bij vriendjes op deur bel gaat staan drukken als stoephoer om binnen te mogen komen om kerels te verwennen.
  DOM WIJF !!!!!!!!


  Maak melding

 6. Heren van de politieke realiteit in Suriname.
  Het boek “Waarom wij het niet redden”van drs.J.With geeft een duidelijke omschrijving van de situatie van de ABOP problematiek. Uitspraken en stellingen die in dit boek geponeerd worden zie je duidelijk in de politieke arena in Su. Effe lezen en dan heb je antwoord voor de vele vragen en gedragingen van de ABOP.


  Maak melding

 7. Dat Amafo nog een item is verbaasd vriend en vijand. Dacht dat deze “dame” haar lesje al geleerd had. Nou dan bij deze. Tenx to sugardady Lonnie. Wij blijven de soap op de voet volgen. hopelijk geen vervolg, tot over 5 jaar maar weer.


  Maak melding

 8. Deze domme Lambo ,is niet geschikt voor politiek ,zo’n schurk hoort niet aan de macht te komen en als het toch gebeurt dan krijgen we weer een binnenlands oorlog reken maar .hij toon geen respect aan zijn achterbaan ,maar dat weten we al dombo’s horen niet in het macht centrum.
  Bouta Wel


  Maak melding

 9. Het gesteggel over Amafo’s kandidatuur is één van de voornaamste oorzaken van de late indiening van kandidatenlijsten. En hangt A Combinatie uitsluiting boven het hoofd.
  Laat de A Combinatie een keer de werkelijke redenen zeggen aan de achterban waarom ze de kiezerslijsten in de districten Paramaribo, Para en Wanica niet op tijd hebben ingeleverd met als gevolg uitsluiting van deelname in deze districten. Dit leidt dan waarschijnlijk in de toekomst tot een meer open discussie in de partij en vervolgens hoe de kiezerslijsten in te vullen. In plaats van je te beroepen op technische overmacht. Want zover ligt Paramaribo nou niet van het kantoor van Abop .


  Maak melding

 10. anti discriminatie,

  Dit heeft niks te maken met het uitsluiten van bepaalde groeperingen in Suriname.

  Het gaat erom dat men niet kan bepalen wanneer Suriname nou wel of niet volgens de wet dient te handelen.
  Het hele gebeuren geeft de instelling weer van A-combinatie.

  Ze stellen een achterban van 30.000 kiezers teleur en dit in het voordeel van de andere deelnemende partijen.

  Suriname voorwaarts!!!


  Maak melding

 11. Het is een les voor de AC; dat wanneer je met het front gaat samenwerken, je ten dode bent opgeschreven. Waarom dent u dat Somo vertrokken is uit het front???

  Het is de Mega-Combinatie geraden om met front samen te werken. Die samen werking met negatieve energie van het front zal niets goeds brengen voor suriname. Laat het front volledig in de oppositie gaan, want zij zullen altijd proberen de andere partijen in de samenwerking te ondermijnen, in-plaats te helpen samenvooruit te komen.

  Kijk u maar de SPA: die vallen ook uit elkaar tijdens de samenwerking met het front.

  Stem Mega-Combinatie voor echte Mega-projecten, die suriname naar welvaart zal leiden.


  Maak melding

 12. Wat moet deze dame amafo in de politiek zoeken??
  Was zij het niet die op een zondag bij de burgemeester in tilburg thuis aanbelde? De burgervader wist geen raad met deze tropische verassing uit meedelij nam hij haar mee om lintjes te knippen te doorknippen ergens in het land.

  Ze heeft in suriname flink feest gevierd met belastingcenten van de keihard werkende man.

  God zij met ons suriname anders is het gedaan met ons geliefde suriname met zulk lui aan de macht die geen verantwoordingsgevoel hebben. Het leven bestaat niet uit feesten en beesten mvr. Amafo.


  Maak melding

 13. Als wij Ronnie voor dom verklaren,hoe moeten wij de huidige president die toen uit machtzucht toch met die domme domme en nog dommere dan er ook is heeft samen gewerkt.
  Machtzucht maakt blind om te kunnen zien wat goed en kwaad is voor ons geliefd Suriname.Dat is ook gebleken de afgelopen periode waar de president zijn onmacht heeft bewezen door al zijn partners ook hun gangen maar laten gaan,ten koste van land en volk.


  Maak melding

 14. willen de echte moraalridder opstaan.
  je hebben mensen hier die terecht kritiek hebben op brunswijk zo iemand zou nooit in het parlement zitting moeten hebben dat geld naar mijn bescheiden mening ook voor bouterse. sommige hebben een grote smoel over hoe de wet toegepast moet worden maar waneer het over massamoordenaar bouterse gaat dan gelden er anderen regels voor iemand die de hele rechtsstaat en democratie bedreigd in suriname, stelletje inconsequente klootzakken


  Maak melding

 15. Wat moet Suriname met Amafo die binnen kort ook nog haar jaardag gaat vieren?Laat ze leren hoe geld met eigen sweet te verdienen alvorens grote feesten uit te geven en de waarde daarvan niet kent.Weg met die domkoppen.


  Maak melding

 16. Het is gewoon een poppenkast met bepaalde lieden in “Poltiek Suriname”.Figuren als Brunswijk en
  Somohardjo,denken dat suriname een
  graaipot is die zij aan hun mensen mogen verdelen ten eigen fafeure.
  Bij deze gasten gaat het gewoon om zichzelf en hun kornuiten met surinaamse middelen(geld,posities,
  percelen etc.)te bevoordelen om zichzelf een luilekker leven met vrouwen en bezittingen te kunnen verzekeren.Surinamers blijf waakzaam en geef deze boeven geen kans.


  Maak melding

 17. Brombereh rijdt met volle onafgesloten opslagtank door de straten van paramaribo.
  Of anders geschreven; de strontkar tourt in volle vaart door de srtaten van sme


  Maak melding

 18. Die zogenaamde Mega-Combinatie is een van de grootste boeven bende.
  Die Combinatie heeft een verborgen agenda en dat is het hakje redden van Surinaams medogenloze moordenaar.

  Mega-Combinatie wil voorkomen dat Bouterse de gevangenis in gaat. Een ding is zeker zijn hele leven zal hij tegen zijn berechting vechten.
  De trauma die Bouta Suriname bezorgde zal niet helen zolang die man vrij rondloopt.

  Sterker nog is dat als hij president zou worden dat Suriname weer een paria wordt. En meneer de president zal Suriname nergens ter wereld kunnen vertegenwoordigen.Er loopt immers een arrestatie verzoek tegen meneer Bouterse.
  Straks wordt heel Suriname voor de kar van deze drugsbaron gespannen. Het zal straks lijken alsof dat arrestatie verzoek tegen heel Suriname is gericht.
  De man is een enkeling en hij is zeker geen Suriname. Suriname is niet zijn eigendom.
  Wij moeten niet vergeten dat deze man het land heel veel narigheid heeft bezorgd.

  Vergeet niet dat de man’s gedrag niet is veranderd, mocht hij weer aan de macht komen dan zal Suriname weer gaan huilen.

  Van de beloofde ontwikkeling komt niks terecht, in 1980 had hij Suriname gouden bergen en van alles beloofd. In plaats van dat moois kregen wij dictatuur en vele onnodige moorden.De verloedering van het land begon met hem.Die man heeft Suriname diep laten vallen.

  Nu ziet men hem als de messias maar hij strooit alleen maar zand in het oog van de domme bevolking.
  Bouta zei ooit ‘Surinamers vergeten snel’en daar heeft hij gelijk in.

  Waarom kiest men niet een nieuweling iemand met een frisse kijk. Met Bouterse in het centrum van de macht hoef je niet aan vooruitgang te denken. Hij zal zelf beter van worden.
  Voor 1980 had hij niks maar nu hoeft hij als het ware niet te werken. Surinaams tegoeden had zich eigen gemaakt, de centrale bank heeft hij toen als dictator leeg geplunderd.

  Surinamers wees voorzicht stoot jouw hoofd niet voor de derde keer tegen dezelfde balk en stem massaal niet op die moord Mega-Combinatie.

  Suriname verdient beter in het tweede decenium van de 21 ste eeuw. Stemt tegen deze monster.


  Maak melding

 19. @ nummer 15,
  dat de aanhangers van bouterse dom en achterlijk zijn weten wij al een hele tijd, maar om het iedere dag hier te showen vindt ik een beetje te ver gaan .teootje vertel de lezers hoeveel regering bouterse heeft versleten, vertel ook waarom haakmkat moest vluchten voor zijn leven, vertel over de ruzie met bosje, vertel wat er met roy horp is bebeurd en over de verdwijning van een aantal militairen die zogenaamd door zonnesteek zijn omgekomen teootje bouterse is duivel die niet te vertrouwen is. bouterse is de enige persoon in suriname die een regering per telefone naar huis heeft gestuurd.


  Maak melding

 20. Kijk aan die Lonny Brunswijk hebben wij helemaal niks aan als Surinamer.Hij denkt alleen maar aan zichzelf en zijn honderd vrouwen.Hij loopt iedereen maar te bedreigen als hij niet zijn zin krijgt en die Venetiaan dit alles maar toelaten.Wet is wet.Iedereen moet zich hieraan houden. Ook de president.Anders hebben wij geen fatsoenlijke samenleving.En dat willen wij toch voor aangezien worden,toch. Al zijn wij arm,we willen toch aangezien worden dat wij manieren hebben en ons houden aan de wetten en regels van het land.Dat is fatsoen.Maar zodra je de ene partij gaat bevoordelen heb je de regels en wetten overboord gegooid.Kunnen wij weer van voor af aan beginnen.Wij hebben steeds gezegd dat Bouterse een abanie was en is omdat hij alle regels aan zijn laarzen heeft gelapt en nu gaat onze fatsoenlijke president hetzelfde doen om zijn lonny te helpen.Lonny wilde zijn geliefde Bigimofo voortrekken en is daardoor de mist ingegaan en daarvoor moet hij boeten,klaar.In zijn eigen gelederen lusten zij die bigimofo niet.Dus Bep en die andere partij moeten maar lonny loslaten.


  Maak melding

 21. 22;23;en 24 dat is jullie mening, maar wordt gelukkig niet gedeeld in de Surinaamse volksbuurten.
  Forward ever, backward never. Stelletje agenten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.