donderdag, juni 13, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBeveiliging toezichthouder verkiezingen Suriname

Beveiliging toezichthouder verkiezingen Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 apr – Voorzitter Jennifer van Dijk-Silos van het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, krijgt beveiliging. Dit zegt minister Chandrikapersad Sanotkhi van Justitie & Politie. Bedreigingen vormen de directe aanleiding. Uitspraken van Van Dijk-Silos lijken kwaad bloed te zetten.

In elk is binnen A Combinatie kwaad gereageerd. Onder meer is opgemerkt dat als de combinatie niet mag deelnemen, dit OKB-voorzitter wordt aangerekend. De autoriteiten hebben hoe dan ook de veiligheid opgevoerd. “Er is opdracht gegeven alle relevante informatie te verzamelen”, zegt Santokhi. De veiligheid is sowieso al een extra punt van zorg tijdens de verkiezingen.

Een speciale commissie van politie en leger ziet toe op de bewaking. De beveiliging van Van Dijk-Silos en andere functionarissen maakt nu deel uit van het beveiligingsscenario. Volgens Santokhi wordt niets aan het toeval overgelaten. Van Dijk-Silos heeft intussen namens het OKB geadviseerd dat A Combinatie uitgesloten wordt. In elk geval moet dit gelden voor de districten Paramaribo, Para en Wanica.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

37 REACTIES
 1. Dit is maar het begin. Ik wil bij deze de minister van Defensie vragen alert te zijn. Wij zullen zware tijden meemaken in SU als deze mensen buiten de regeermacht gehouden worden. Suriname stevent af op een binnenlandse oorlog. De grootste schuldige is onze aftredende president Ronald Venetiaan. Deze man had nooit moeten samenwerken met deze partijen om Desi Bouterse en daarmee de NDP buiten de regeermacht te houden. Nu wordt het land geconfronteerd met grotere problemen dan allen maar het onderzoek naar de decembermoorden. Er komt sowieso een nieuwe president. Maar AUB niet één uit de kringen van de oude politiek. Aan deze gasten ontbeekt het aan daadkracht.


  Maak melding
 2. een dommekracht/analfabeet mag je nooit vertrouwen,en liefst niet een als deze idioot.de uitspraak van de idioot moet men goed onthouden en niet als een korreltje zout aannemen.

  de gevolgen zullen ook niet weg blijven.de agressieve uitspraak is een deel van deze idioot zijn mentaliteit en mag niet uit het oog verliest worden.ik hoop dat hij de daad bij het woord voegt,zodat er redenen genoeg aanwezig is om hem voor goed en voor altijd uit te schakelen.

  een olifant is wel een groot dier maar is bang voor de muis,kan jij je voorstellen.dus laat deze asema/vampier zo je wil azaw/olifant je niet afschrikken.

  in elk geval ze zoeken het maat uit,ze zijn toch allemaal van het nieuw front.een bende leider is en blijft een bandiet/schurk.


  Maak melding
 3. Duidelijke taal hierboven, weer zoiets, typisch iets voor Suriname, en nu helemaal
  aan de vooravond van de verkiezingen, ik zie nog de persoon in kwestie in het niets verdwijnen, en niemand weet hoe of wat,
  triest dat wel, maar goed de hoek van waaruit
  dit vandaan komt, is echt een domme hoek!!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 4. Duidelijke taal hierboven, weer zoiets, typisch iets voor Suriname, en nu helemaal
  aan de vooravond van de verkiezingen, ik zie nog de persoon in kwestie in het niets verdwijnen, en niemand weet hoe of wat,
  triest dat wel, maar goed de hoek van waaruit
  dit vandaan komt, is echt een domme hoek!!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 5. ai boi, kijk naar wat de overduidelijke ware aard van dat weggelopen vee is! dit is alweer een sterk staaltje van hun onsportieviteit. laatstaan als ze de verkiezingen zullen “winnen”. dit volk weet gewoon niet hoe het hoort! en dan ga je hoort soortgenoten of mensen die zich tot hun soort achten straks weer horen klagen en jammeren dat we met vooroordelen lopen en racistisch bezig zijn, terwijl het de zoveelste BEWIJS is dat ze een bepaald onmaatschapelijk afwijkend gedrag vertonen die hun “eigen” is.


  Maak melding
 6. Hoe dom kan AC nog zijn.

  Ik kan deze domkoppen echt niet begrijpen….Ik weet ook niet waarom die hebzuchtige Opa Ronald ooit met deze mensen regeermacht wilde hebben en ook wil behouden…..En waarom denken jullie dat deze mensen ooit de naam Marron meekregen.

  Hoe kunnen zij anderen de schuld geven door eigen falen.
  Zij zouden mogen klagen als men hen bestolen had…maar deze ezels melden zich zelf behoorlijk laat….maar anderen krijgen de schuld…ik weet het echt niet meer met deze domme idioten.

  Maar één geluk op dit moment….geen enkel buitenlander heeft zich nog aangemeld om rotzooi in het land te komen uithalen.

  Want ik zie deze domkoppen echt voor aan….om rotzooi uittehalen.


  Maak melding
 7. jennifer silos ben en het consorten zijn jullie rechtvaardig bezig in de Surinaamse samenleving ten opzichte vam Ac.is deze combinatie de enige partij die de Surinaamse wetten heeft overtreed
  Jullie zijn zeer onrechtvaardig bezig om Ac op deze manier te ondermijnen.
  Maar GOD die alles beslist slaapt niet en ziet welke overtredingen en haat jullie in de Surinaamse samenlevig creeen. op een of andere manier zullen jullie eens ook veroordeeld worden


  Maak melding
 8. Triest dat mw Van Dijk Silos bescherming moet krijgen omdat ze zich aan de regels houdt.Straks moet elke integere,eerlijke en oprechte surinamer beschermd worden voor het zich aan de wet houden.


  Maak melding
 9. Jennifer silos en consorten in de surinaamse salenleving zijn jullie rechtvaardig bezig tegen over AC om deze te ondermijnen in de komende verkiezing
  Deze partijcombinatie is niet de enige die de surinaamse wetten heeft overtreden,maar jullie blijven onheil en haat in suriname creeen.
  Jullie proberen steeds mensen in een donkere hoek te schuiven en zelf positie te vergaren

  Als jullie onrechtvaardig onmenselijk en hatelijk omgaan met een bepaaldegroepering zullen jullie op een of andere manier voor altijd veroordeeld worden.
  Want GOD die over alles beslist ziet precies hoe onrechtvaardig jullie te werk gaat.
  jullie zullen wel veroordeeld worden !!!


  Maak melding
 10. iedereen die geweld toepast om zijn wil op te leggen aan anderen is naar mijn mening dom, er lopen nog aantal van dit soort figuren rond in suriname daar zwijgen een aantal mensen hier op deze site over.


  Maak melding
 11. Weet je we hebben geen ander woord nodig dat sommige van de surinaamde burgers nog steeds achtervolgd worden door slavernij verleden. sorry dat het t op deze manier naar voeren gebracht moet worden maar vele surinamers die zwart zijn nog steeds zwart denken, hoe zwarter sommige surinamer zijn hoe zwarten zijn hun denkwize
  jammer voor de degene in die verstandig kunnen denken


  Maak melding
 12. Anti-Discriminatie::: Jij bent een echte Bingo… Tjikri-Tjikri figuur.
  Houd op met je DOMHEID het is zeer achterlijk.

  Huppeldepup Je reactie moet nog gemodereerd worden.


  Maak melding
 13. Nu gaan ze op die toer!!
  Dreigen met geweld om hun zin te krijgen!
  Zegt een dom blondje laatst tegen mij:” IK dacht dat Suriname in Afrika lag, maar kon het niet vinden op de kaart van Afrika, en nu zeg jij dat het in Zuid-Amerika ligt!”
  Waren ze maar allemaal toendertijd naar Frans-Guyana gevlucht; dan zat Suriname nu niet met dit probleem!!


  Maak melding
 14. Ik tref nu voorbereidingen om terug te gaan wonen in su …………….ik vraag mij af of ik dat nog moet doen schandelijk is dit bedank vene bedank dit heb jij het volk aan gedaan machtzucht presidentgeil heeft ons verder uit elkaar gebracht.


  Maak melding
 15. Men ziet dat deze domkoppen in de bomen horen waar ze veel mogelijkheden hebben zonder regels te kennen en elk moment op een ander tak kan springen.Djompo grab taki na notie mar tan hori.
  Hun eigen belangen kunnen ze niet naar behoren leiden (lijden) laatstaan van ons geliefd Suriname.Ik zie al als die domme brunsie president van dit land wordt.
  Chaos!!!!!!


  Maak melding
 16. @1: Laat die binnenlandse oorlog maar komen. Wie zal die gasten financieeren? Binnen no time zal er korte metten met ze gemaakt worden. Believe me.


  Maak melding
 17. Leiden 16 april

  A comb is uit de verkiezingen doordat zij niet mee mogen doen lokaal gezien. Dit is geen goede zaak voor Suriname. Naar mijn mening dient dit besluit in het DNA te worden besproken.
  De regel dient opzij gezet te worden in het belang van Suriname.

  Front rechts zal dit nooit toelaten. helaas spinnen zij garen en verliest Sur.

  De front politiek is bedoeld om zand in de ogen ven de kiezers te stooien. Het beleid van de regering Venetiaan is desasstreus voor het land geweest de afgelopen tien jaren. Geen sociale zekerheid, geen opvang voor daklozen, multinationals die het land plunderen. Min Rusland, de President en IAM gold, de affaire waarbij Sur eigenlijk alles ondanks tegenstand van de NDP, de studenten etc hebben weggegeven.
  Wat front rechts vergeet is dat de surinaamse kiezers zich niet door het proces rondom D Bouterse zullen laten manipuleren.
  Gekeken moet alleen worden naar het beleid van Venetiaan van de afgelopen tien jaren, Duidelijk is dan welke richting men moet stemmen.
  Pas na de verkiezingen volgt de uitspraak inzake het D bouterse proces. Objectief bekeken moet er een niet schuldig verklaring in welke vorm dan ook komen. Omdat er namelijk geen enkel bewijs tegen Bouterse is. Het is een politiek schijnproces.
  A combinatie verzwakt altijd ook al zullen zij zwaar binnen komen in het DNA.
  Het is een trieste zaak.
  Een regering a comb. / NDP is haalbaar en is ook de laatste optie om wat te gaan doen in het land voor de burgers.
  De mentaliteit van front rechts is het onbewust volgen van de Hollanders en hun gedrag, zowel nu als ten tijde van de koloniale overheersing van Sur..
  De slavenhouders van toen en nu geven hun opdracht door aan van Dijk en front rechts.
  En zo verliest Suriname
  Mr. Drs Roy Siwpersad
  [email protected]


  Maak melding
 18. Dreigen!

  Dreigen met geweld, zet aan tot geweld. Daarom moet dreigen met geweld al strafbaar zijn. Diegene die deze uitspraken doet zal verantwoordelijk moeten zijn voor de gevolgen. Suriname is straks te vergelijken met Sodom en Gomorah waar wetten en regels niet gelden. AC zal als politieke partij geroyeerd en ontbonden moeten worden mocht er sprake zijn van geweld tegen mevrouw Silos
  van het OKB. Dit soort onsportief gedrag en gespuis geeft de Surinaamse politiek een schandelijke naam. Nog schandelijker dan het al is.


  Maak melding
 19. Santoki eet van 2 walletjes zo te zien,hij weet waar de bedreigingen vandaan komen,waarom wordt er niemand gearresteerd?Zit ie daar zijn bull-shit te verkondigen ,maar goed,hij moet durven zich aan de A-combinatie te verbranden gaat gelijk die beerput open.
  Triest ,triest is het,dat men van hun fouten anderen gaan bedreigen,noemt deze achterlijke schorem zich een democraat?


  Maak melding
 20. @ nummer 11,
  heb jij het over jou zelf op nummer 11 ? jou reaktie laat zien wat voor koe jij ben. ik heb een vraag voor jou in welke categorie plaats jij de aanhangers van de ndp van desi bouterse ???


  Maak melding
 21. Nr. 24 bewijst dat het dragen van “titels” niets zegt over de kwalitatieve bijdrage van vermeende intellectuelen aan discussies en/of meningen.


  Maak melding
 22. Sterkte mevrouw Silos.
  U heeft lef en bent niet bang.
  Hopelijk zijn het leger en de politie geen insiders van de bedreigers anders een verloren zaak.
  Binnenlandse oorlog zal weer een zwakke reden zijn voor eigen belang.


  Maak melding
 23. ach ja onze calimero is weer bezig op nummer op nummer 24 .
  volngens mij denken sommige hier dat iedereen net zo dom is als de aanhangers van bouterse, mooi niet.


  Maak melding
 24. Mi now piki den, mow liebie den gi Gado.
  Ma fa wow kari den, den wang sai taki den saba a liebie, den wang sai loekoe saba liebie
  Den na Laag water.


  Maak melding
 25. DU maar MrSiwpersad is in het echte leven inderdaad een jurist,wat heb jij gestudeerd?Ik weet het, niets totaal niet je kwam niet verder dan de lagere school,gezien je enorme spellingsfouten.Waarom in hemels naam maak je hem uit voor calimero?Leg uit aub.Maar dat zal je zelf niet weten denk ik.
  Geef voor 1x genuanceerde reaktie`s,reageer niet op anderen hun reakties maar analyseer het artikel eerst grondig of laat het door een geschoold iemand voor je doen.Ga achter je pc zitten en typ wat JIJ er van vindt,dat een eerlijke persoon die volgens de regels alles goed wil laten verlopen,nu beveiligd moet worden,vind jij het normaal als democraat?Al ben je een grote aanhanger van het gespuis Brunswijk ,wees eerlijk en vertel als dit allemaal toelaatbaar is.
  Ai baja jij en je evenbeeld Neus hebben de gehele dag niets beters te doen dan je druk maken om anderen hun mening,een kwalijke zaak ,dit riekt echt naar psychopathische neigingenvan DU/Neus.


  Maak melding
 26. Klodi,

  Wat nr.24 betreft heb je groot gelijk.
  Een intelectueel die niet eens weet wat verantwoordelijkheid dragen is. DB was leider van de militairen en de overheid.
  Opdracht geven tot moorden is nog steeds strafbaar, ook al hou je je schuil in een kamertje, als een bange vogel.

  Bouterse en Brunswijk moeten worden verbannen naar Paradise eiland in het stuwmeer en zet daar dan Somo als kok voor een bordje rijst met warme vis. Zodra ze van het eiland af willen worden ze neergeschoten
  met fajakaroe. Stelletje landvernietigers!


  Maak melding
 27. @ nummer 33.
  je hoef niet geschoold te zijn om te weten wat goed is en wat fout is , je hoef niet geschoold te zijn om te weten dat bouterse de machthebber was in suriname op 8 dec.
  een essentieel vraag is wat de toenmalige leiding van het land heeft gedaan om deze moorden te verkomen, en wat ze hebben gedaan om de daders op te sporen en te berechten dit zijn wezenlijke vragen en niet dat gelul van de aanhagers van bouterse. ik ga nog een stapje verder die bedreigingen die bouterse op de podium richting daal heeft gestuurd waren ook niet mals hij zou DAAL betalen we weten allemaal wat er met daal en nog 14 anderen is gebeurd. ik heb een paar vragen aan die zogenaamde jurist.
  1) waarom heeft bouterse gelogen over hoe die slachtoffers op 8 dec aan hun einde zijn gekomen.
  2) hoe kan het dat bouterse op tv zegt dat mensen op de vlucht zijn gedood terwijl dat nu blijkt een grote leugen is. tijdens een interview met tonvanroyen met een heel andere verhaal komt over de 8 dec moorden namelijk dat als iemand een geweer op hem richt en hij sneller is dan schiet hij bouterse het eerst en hij schiet niet mis, in dat zelfde interview gaat bouterse nog een stapje verder hij zegt als het het weer voorkomt hij op de zelfde manier zou handelen als op 8 dec.
  3)jaren na dato als er berechting op handen is komt bouterse met heel anderen verhaal over de december moorden, hij was er niet bij zegt bouterse en niet alleen god is zijn getuigen ook een groot deel van het leger is zijn getuigen.hoe geloofwaardig is deze beest bouterse vertel mij dat ? in iedere andere land was deze beest al berecht , bouterse is voor lijfsbehoud de politiek in gegaan. en dit nog ik maak spellingsfouten en ik heb alleen de lagere school doorlopen, maar als ik hier leest hoe de zogenaamde hoogeschoolden hun mening argumenten formuleren en de draai die ze aan geven dan mag mijn zelf wel een schouder klopje geven. ik hoef niet te liegen en te bedriegen om mijn argumenten of reaktie kracht bij te zetten . het enige wat ik hier doe met of zonder spellingsfouten is mijn land en mijn landgenoten te behoeden voor een catastrofaal fout. laat jou niet inpakken door wolf in schaaps kleren dat zijn de mensen die bouterse omringen het zijn landveraders boeven oplichters en moordenaars waneer zij eenmaal aan de macht zijn gaan jullie scheiten.


  Maak melding
 28. ok DU,ik zou je haast willen geloven,als je Brunswijk ook zou noemen of als je Nederland ook zou noemen,want door hun heeft die coup plaatsgevonden,maar daar sluit je je ogen heel bewust voor, geeft niet hoor het over grote deel van het Surinaamse volk heeft die beste man vergeven,doordat je president Brunswijk heeft vergeven is het billijk dat Bouterse de vergeving krijgt van de mensen die Brunswijk verafschuwen door zijn misdaden, wat hij heden te dage verricht.Maar helaas ik kan je niet met je meegaan in jouw theorie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES