Surinaamse dichter Guillaume Pool op Dunya

2

De dichters en verhalenvertellers Guillaume Pool en Wijnand Stomp hebben dit jaar iets te vieren op het Ortel Dunya Festival in Rotterdam. De uit Suriname afkomstige voordrachtkunstenaar en dichter Guillaume Pool bereikt dit jaar de respectabele leeftijd van 80 jaar. Guillaume Pool kan terugkijken op een glansrijke carrière, met drie Rotterdam Poetry Park prijzen achter zijn naam en als hoogtepunt een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau in 2009 voor het introduceren van de Surinaamse literatuur in Groningen.

Wijnand Stomp viert dit jaar ook groots zijn jubileum, 25 jaar op podium! In het kader hiervan brengt de verhalenverteller een nieuw verhalenboek genaamd Mister Anansi Leert de Wereld Lachen, de interactieve pagina www.anansiworldwideweb.com en zijn eerste show voor volwassenen Stomp X-large. Ook op het Ortel Dunya Festival is Wijnand Stomp aanwezig om zijn 25 jarig jubileum te vieren met zijn eerste klasse stand-up storytelling: een fysieke mix van vertellen, stand- up comedy, cabaret en muziek.

Op 30 mei presenteert Ortel Dunya Festival op de vijf muziekpodia en in Poetry Park in totaal meer dan vijftig acts. De volledige programmering is te vinden op www.dunya.nl. Het festival werd in 2009 door 225.000 mensen bezocht. Ortel Dunya gaat in 2010 ook weer on tour op 2, 9 en 16 mei in de deelgemeenten Noord, Feijenoord en Delfshaven.


2 REACTIES

  1. Nou zeg! Vette kolder! Dat is dan een geheel onterechte onverdiende ridderorde. Ik ken Guilliaume Pool niet, maar ik weet 100% zeker dat deze beste man niet degene is die de Surinaamse literatuur in Nederland geintroduceerd heeft. Ik denk dat figuren als Albert Helman, Trefossa, Cairo en andere Surinaamse literatuur grootheden (in NL) zich effe keren in hun graf.


    Maak melding

  2. en voor degene die geen nederlands bergrijpen
    staat er duidelijk dat hij niet in nederland maar in groningen een stad in nederland de surinaamse literatuur heeft geintroduceerd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.